Yaşam şartlari agirlasti malesef

guneslihavalar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2023
19
14
3
29
Merhaba kizlar,
26 yaşımda İK yöneticisiyim ailemle yasiyorum, asgariden bir tik yuksek aliyorum 45 saat calisiyorum. Malesef ki aldigim maas hic birseye yetmiyor.
Avrupada calismak istiyorum fakat en kisa yolu evlilik yapmak diyorlar bu kadinlar icin guvenilir birsey degil.
Zaten vize imkansiz.
Oyle cok harcama yapan biri degilim fakat calisiyorsam keyfinide surmek istiyorum temel ihtiyaclarim ve evimizede destek oluyorum tabikide.
Fakat fiyatlardan zamlardan yildim.
Ek is olarak ne yapabilirim yada yurt disinda calismak icin nasil gidilir.
Canim ülkemi cok sevsemde artik yasayamiyoruz.Hayal bile kuramiyorum.
Gencecik yasta birsuru sorunla ugrasiyoruz tukendim.
Sevgilerle.

Asgarinin bir tık üzeri muhtemelen 15.000 civarı bir rakamdır, sizi üzmek istemem ama değil seyahat, hobiler, kişisel bakım bu parayla dışarıda su içemezsiniz. Hangi şehirdesiniz daha iyi maaş alacağınız bir iş neden aramıyorsunuz? Asgarinin bir tık üstü maaş mı kaldı.

Ah ah ne hale geldi bu ülke. Önceden bir yerlere giderken mazot düşünülmezdi çünkü ulaşılabilirdi. Şimdi artık bırak mazotu, gezmeyi İnsanlar ekmeği suyu bugün alabilir miyim diye düşünmeye başladı. Şimdi gıda dahil her şey ulaşılmaz oldu Ciddi şekilde soruyorum Peki ne olacak böylemi gidecek hep. Düzelme durumu olur mu.? Ben artık bu soruların cevabını arıyorum Güzel günler gelecek diye umut etmek istiyorum. Arkadaşlara soruyorum sizce düzelir mi.? Yoksa ben boşu boşuna mı umut besliyorum. Kafamda deli sorular

Asgarinin bir tık üzeri muhtemelen 15.000 civarı bir rakamdır, sizi üzmek istemem ama değil seyahat, hobiler, kişisel bakım bu parayla dışarıda su içemezsiniz. Hangi şehirdesiniz daha iyi maaş alacağınız bir iş neden aramıyorsunuz? Asgarinin bir tık üstü maaş mı kaldı.

İnanın bir çok insan ya asgari ücret ya da bi tık üstü alıyor :(

özel sektörde ise eskiden asgari ücretin çok çok üstü olan maaşlar işverenin %50 veya %40 civarı zam yapmamasından dolayı o yüksek kalan maaşlar ya asgari ücrete denk geldi ya da bi tık üstü olmuş durumda

Güzel günler artık çok geride kaldı. Ben her ay 60 bin alıyorum (+/-10), lise mezunuyum. Üniversiteyi yarıda bıraktım açıktan bitirdim daha sonra. Sizin gibi bekarım. Eve yardım ediyorum, mutlaka borsaya para ayırıyorum, gerisiyle ye iç gez yapıyorum. Çünkü artık önümüzü göremez hale geldik. Size en büyük tavsiyem en acilinden İngilizce öğrenin. Ben nerelerde çalıştım AVM'de de süründüm havalimanına da girdim. AVM'de çalışan yabancı dili olmayan arkadaşlarım kendilerini ilerletemediler. O mağazadan çıkıp diğerine girdiler. İK yöneticisinden düşük bir pozisyona geçmek istemezsiniz ama inanın 15 bin lira para değil. Yabancı şirketlere yönelin euro ile dolar ile hatta pound ile primler veren şirketler var.

Merhaba kizlar,
26 yaşımda İK yöneticisiyim ailemle yasiyorum, asgariden bir tik yuksek aliyorum 45 saat calisiyorum. Malesef ki aldigim maas hic birseye yetmiyor.
Avrupada calismak istiyorum fakat en kisa yolu evlilik yapmak diyorlar bu kadinlar icin guvenilir birsey degil.
Zaten vize imkansiz.
Oyle cok harcama yapan biri degilim fakat calisiyorsam keyfinide surmek istiyorum temel ihtiyaclarim ve evimizede destek oluyorum tabikide.
Sevgilerle.
yükseklisans falan ayarlayıp yurtdısında sonrası orda iş arasanız? size iş verebilecek bir tanıdıgınız var mı?

Bursadayim buyuk beyaz yakaya girmek torpilsiz zor fabrika üretim icinde ailem izin vermiyor ortamlardan dolayi

Güzel günler artık çok geride kaldı. Ben her ay 60 bin alıyorum (+/-10), lise mezunuyum. Üniversiteyi yarıda bıraktım açıktan bitirdim daha sonra. Sizin gibi bekarım. Eve yardım ediyorum, mutlaka borsaya para ayırıyorum, gerisiyle ye iç gez yapıyorum. Çünkü artık önümüzü göremez hale geldik. Size en büyük tavsiyem en acilinden İngilizce öğrenin. Ben nerelerde çalıştım AVM'de de süründüm havalimanına da girdim. AVM'de çalışan yabancı dili olmayan arkadaşlarım kendilerini ilerletemediler. O mağazadan çıkıp diğerine girdiler. İK yöneticisinden düşük bir pozisyona geçmek istemezsiniz ama inanın 15 bin lira para değil. Yabancı şirketlere yönelin euro ile dolar ile hatta pound ile primler veren şirketler var.
Bu sirketlere nasil ulasirim bursadayim

Ah ah ne hale geldi bu ülke. Önceden bir yerlere giderken mazot düşünülmezdi çünkü ulaşılabilirdi. Şimdi artık bırak mazotu, gezmeyi İnsanlar ekmeği suyu bugün alabilir miyim diye düşünmeye başladı. Şimdi gıda dahil her şey ulaşılmaz oldu Ciddi şekilde soruyorum Peki ne olacak böylemi gidecek hep. Düzelme durumu olur mu.? Ben artık bu soruların cevabını arıyorum Güzel günler gelecek diye umut etmek istiyorum. Arkadaşlara soruyorum sizce düzelir mi.? Yoksa ben boşu boşuna mı umut besliyorum. Kafamda deli sorular
İmkansiz diye dusunuyorum yada bizim neslimiz goremez birdaha vuzel gunleri

Niye en garanti yol evilik olsun anlamadım, boşverin elin adamına falan güvenmeyi önce kendinize güvenin.

En garant yol öğrenci vizesi, konu sahibesi 2 yılllık bir master programı bul kaydol. Çalışırken de staj , part-time iş bul kendini beğendir mezun olunca kapak at. Bu kadar.

Çalışırken aynı zamanda başka iş arasanız. Hangi bölüm mezunusunuz bilmiyorum ama KPSS ye hazırlanarak memurluk düşünmez misiniz?

Merhaba kizlar,
Zaten vize imkansiz.
Sevgilerle.
Bende aynı durumdayım. Zorla maaş 16 bin oldu. Yetmiyor. Güya yillarca okuduk. Almanya gibi asgari ücret veya asgari ücretin az üstü bile maaş alıp alım gücüm iyi olsa gam yemem. Araba alamıyorsun. Ev zaten hayal. Tatile gidemiyorsun. İki kişi dışarıda döner yemek olmuş 600 tl en az. Gıda çok pahalı. Giyim pahalı. Teknolojik alet pahalı. Ulaşım pahalı. Kredi çekmek istesen bankalar vermiyor. Ben 36 yaşındayim bizden öncekiler kendini kurtardi. Biz ve bizden sonrakiler için durum tufan. Kalitesiz hayatı çok pahalı yaşıyoruz. Bir tek çocuklara üzülüyorum. Çoğu vitaminsiz gelişimi düşük seviye büyüyor. Size tavsiyem iş arayın. Green card başvurusu yapın. Veya ileride küçük yerde yaşamak için plan yapın. Şu an hepimiz için aklıma başka çare gelmiyor maalesef.

Son düzenleme:
Bu sirketlere nasil ulasirim bursadayim
B1 yeterli degil ama cok iyi bir baslangic. ozellikle konusmada kendinizi ilerletin, konusulmayan ingilizcenin sirketlerin gozunde degeri yok. LinkedIn uzerinden bu sirketlere ulasabilirsiniz ben oyle yapmistim. Arama kismina usd yazip konumu bursa yapin.

Siz bir şekilde şansı dönmüş kişilerdensiniz, bırakın lise mezununu Boğaziçinde okuyan bile alamıyor o maaşı. Bu nedenle siz konu sahibi için gerçekçi bir örnek değilsiniz bence.

Siz bir şekilde şansı dönmüş kişilerdensiniz, bırakın lise mezununu Boğaziçinde okuyan bile alamıyor o maaşı. Bu nedenle siz konu sahibi için gerçekçi bir örnek değilsiniz bence.
Tabii ki sans vardi bende. Ama buraya gelene kadar en alt tabakada da calistim. Isim varken is ariyordum. Magazada calisirken teklifler aldim ingilizce konusurken duyan kisilerden, ipsiz sapsiz sapiklarla karsilastim. Daha sonra LinkedIn’den konumu Istanbul yazip USD anahtar kelimesiyle aramalar yapip her ilana basvurdum. Neredeyse 10 ilanin 8’i dondu. Referans mektuplari attim. Hic durmadim hep bir ustunu aramaya koyuldum. Simdi sosyal haklarini tamamen begendigim, maas politikasina, prim sistemine, calisma sartlarina gercekten cok severek gittigim isi buldum. Sans ile beraber Ingilizce, atilgan kisilik, kendini one cikarma gibi ozellikler vardi. Ama evet liseden sonra bogazicinde ingilizce kazanan ve bu sene bitiren arkadasim 2 sene once saati 20 tl ye ozel dershanede ders veriyordu. Kuzenim sinif ogretmeni 16 bin aliyordu zamlardan once.
Benim durumum nadir ama imkansiz degil 🌸

Back
X