Yaşam şartlari agirlasti malesef

Tabii ki sans vardi bende. Ama buraya gelene kadar en alt tabakada da calistim. Isim varken is ariyordum. Magazada calisirken teklifler aldim ingilizce konusurken duyan kisilerden, ipsiz sapsiz sapiklarla karsilastim. Daha sonra LinkedIn’den konumu Istanbul yazip USD anahtar kelimesiyle aramalar yapip her ilana basvurdum. Neredeyse 10 ilanin 8’i dondu. Referans mektuplari attim. Hic durmadim hep bir ustunu aramaya koyuldum. Simdi sosyal haklarini tamamen begendigim, maas politikasina, prim sistemine, calisma sartlarina gercekten cok severek gittigim isi buldum. Sans ile beraber Ingilizce, atilgan kisilik, kendini one cikarma gibi ozellikler vardi. Ama evet liseden sonra bogazicinde ingilizce kazanan ve bu sene bitiren arkadasim 2 sene once saati 20 tl ye ozel dershanede ders veriyordu. Kuzenim sinif ogretmeni 16 bin aliyordu zamlardan once.
Benim durumum nadir ama imkansiz degil 🌸

Asgarinin bir tık üzeri muhtemelen 15.000 civarı bir rakamdır, sizi üzmek istemem ama değil seyahat, hobiler, kişisel bakım bu parayla dışarıda su içemezsiniz. Hangi şehirdesiniz daha iyi maaş alacağınız bir iş neden aramıyorsunuz? Asgarinin bir tık üstü maaş mı kaldı.
Hiçbir yoruma bu yoruma kızdığım kadar kızmadım üzülmedim. Evet asgarinin bir tık üstü maaş kaldı ve 15 bin değil, hatta asgari ücret de alınabiliyor bu ülkede. Hatta daha da şaşıracaksınız ama asgari ücretin altında maaş da var hala ülkede.

yada yurt disinda calismak icin nasil gidilir.
Hangi ülkeyi hedefliyorsanız oranın dilini iyi öğrenmeniz gerekiyor ilk etapta.
Çünkü IK iyi iletişim gerektiren bi alan.
Sonra Linkedin'de profil oluşturup yurtdışı ilanlarına başvuru yapabilirsiniz..

Merhaba kizlar,
26 yaşımda İK yöneticisiyim ailemle yasiyorum, asgariden bir tik yuksek aliyorum 45 saat calisiyorum. Malesef ki aldigim maas hic birseye yetmiyor.
Avrupada calismak istiyorum fakat en kisa yolu evlilik yapmak diyorlar bu kadinlar icin guvenilir birsey degil.
Zaten vize imkansiz.
Oyle cok harcama yapan biri degilim fakat calisiyorsam keyfinide surmek istiyorum temel ihtiyaclarim ve evimizede destek oluyorum tabikide.
Fakat fiyatlardan zamlardan yildim.
Ek is olarak ne yapabilirim yada yurt disinda calismak icin nasil gidilir.
Canim ülkemi cok sevsemde artik yasayamiyoruz.Hayal bile kuramiyorum.
Gencecik yasta birsuru sorunla ugrasiyoruz tukendim.
Sevgilerle.
“Bütün ümidim gençliktedir.” Diyen Atatürk’ümüz bugünleri görse ızdırabından katlanamazdı…
Sadece yalnız değilsiniz demeye geldim.
Hiçbir çalışan memnun değil.
Çok ağır ve mobbing altında çalıştırılıyoruz.
Çok üzgünüm….

Siz bir şekilde şansı dönmüş kişilerdensiniz, bırakın lise mezununu Boğaziçinde okuyan bile alamıyor o maaşı. Bu nedenle siz konu sahibi için gerçekçi bir örnek değilsiniz bence.
Muhtemelen bir dili çok iyi derecede bilip satış tarzı bişey yapıyor. Hani şu Almancilarin çalıştığı boy boy ilanları çıkan işlerden.

Muhtemelen bir dili çok iyi derecede bilip satış tarzı bişey yapıyor. Hani şu Almancilarin çalıştığı boy boy ilanları çıkan işlerden.

Aynen ben de aynısını düşündüm. En sinir olduğum şeyi yapmış zaten bol keseden akıl vermiş dksksks :işsiz:

Hiçbir yoruma bu yoruma kızdığım kadar kızmadım üzülmedim. Evet asgarinin bir tık üstü maaş kaldı ve 15 bin değil, hatta asgari ücret de alınabiliyor bu ülkede. Hatta daha da şaşıracaksınız ama asgari ücretin altında maaş da var hala ülkede.

Bana kızmadınız umarım çünkü bunlar gerçekler.

Back
X