yaşamı sonlandırmak

Ajussi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2014
316
109
48
kızlar,bugün Mehmet pişkinin videosunu izleyince içimdekileri ne kadar iyi yansıttığını gördüm ve bunu yapabıldıgı ıcın kıskandım,kızım olmasa bende ısterdım,acılar çekıyorum olarak degıl,bır tercıh olarak,siz hıc dusundunuz mu

Bugun videoyu izledikten sonra ben de cok dusundum. Ama hayata yasayacak bunca guzel sey varken, izlenecek bu kadar film, okunacak bu kadar kitap, dinlenecek tonla muzik, asik olunacak adamlar ve kadinlar ve dogacak yavrular, bunca karsilanmayi bekleyen beklentiler ve umut oldugu surece yasami iradeyle sonlandirmayi dusunemiyorum

Doktor ölüm filmini izler misiniz müsait bir zamanınızda (Al Pacino'nun)

Ne yaşarsan yaşa. O video özenilecek birşey değildi. Adam hayattan zevk almamış, boşluktaymış bunu tercih etmiş. Aa ne kadar güzel deyip alkışlanacak birşey yapmamış

Asla tasvip etmiyorum. Bence hayat acisiyla da tatlisiyla da yasamaya değer.
Trafik kazasinda ölenlere ya da talihsiz bir sekilde ölenlere uzuluyorsak ve yasamaya hakki vardi diyorsak bence intihara da ayni sekilde yaklasmaliyiz.
Hayatimizi iyi ya da kötü yapmak bizim elimizde ama onu sonlandirmak bizim elimizde değil ve iyiki de değil.

bence ıntahar ve o video kısanılınıcak bırsey degıl bu fıkırlerı at nolur kafandan mayısta babamı ıntahar sonucu kaybetmış bırı olarak dıyorumkı cokkk acı gerıde kalanlar ıcın hemde cok acı aklına bıle getırme evladdını dusun anne babanı dusun ınan gerıde kalanlar hergun oluyor hergun

Videoyu izledim, kendini çok güzel ifade etmiş. Çok naif biri olup çok yorulduğu belli halinden. Ama yaşamak her şeye rağmen güzel. Mekanı cennette olsun. Keşke kendisi gibi güzel bir insandan sevdiklerini mahrum bırakmasaydı.

Delice birsey. Bazen bende dusunuyorum ama dunyada hicbirsey benim hayatimdan kiymetli olamaz diyip vazgeciyorum. Kendimi iyi hisedeyim diyede suslenip puslenip disari cikiyorum. Suan yaptigim gibi. Bir cafede kahvemi yudumluyorum. Tutmayin beni bee, yasamak kadar guzel birsey varmi su dunyada. Hetseye ragmen hayat guzel eninde sonunda nasil olsa olecegiz. Niye erkene alalimki degil mi?!!!!!!

Ben tamamını izlemedim, bulamadım ; başlarını izledim; evet çok nasıl derler aşmış duruyor. aslında adamın o şekilde konuşması bile bir yaşam enerjisi barındırıyor, bu kadar sakinlik , kendince karizma çizmesi.. belki de yalan haberdir...

ölmek istemiştim bir zaman depresyondayken ama intihar asla
intihar genetik bir meyilmiş öyle okumuştum bir yerden
inşallah kimse tenezzül etmez ya da mecbur kalmaz..
hayata mutlu olmak için gelmiyoruz o yüzden bunu anlamamız lazım önce
anlarsak mutsuz olduğumzda da intiharı düşünmeyiz
hayat bir sınama..o yüzden mutluluk amaç olamaz...

O zaman şunu okumanızı tavsiye ederim:
(Ekşisözlük followtheleader yazarından alıntıdır. Link vermek yasak olduğundan kopyaladım yapıştırdım)

kendisi tanımam ancak, intihar etmesinden ve intihar sebebinden dolayı bencil bulduğum kimsedir.

tabi bizim romantik yazarlar için "çoook cool" bir adam. vay amk ses tonu, şarap, intihar, kendisine verilen süre falan. inançlı ol veya olma insanın kendi hayatına "sıkıldım" sebepli son vermesi bencillik ve aptallıktır.

hep derim ki bu hayatta şükretmeyi bilmeyen birisiyle ne arkadaş olun, ne sevgili. ulan bakıyorum yakışıklı adamsın, zekisin, halin vaktin yerinde, belli ki sağlıklısın fiziksel olarak. ulan bu dünyada insanlar ne halde yaşamak için çırpınıyorlar. kollarını bacaklarını kaybedip olimpiyatlara katılıyorlar. insanlığa yararlı olmak için çırpınıyor ve en azından ilham kaynağı olarak en büyük bilimsel deneylerden bile yararlı oluyorlar.

ulan madem sıkıldın, yapacak bir şey bulamadın kendince. seviştin bol bol. para kazandın bişeyler, bişeyler.. madem öyle bin uçağa tek yönlü bilet al afrikaya git, oradaki insanlara yardım et. nehirden bir kova su götür köylerine. git sokaklara, evsizlerle 1 yıl beraber yaşa. onlara moral ver. git hayvanlara eziyet edilen yerlere o hayvanları kurtar. sokaklarda boş boş yürü yardıma ihtiyacı olan kuşlara, yılanlara, böceklere yardım et. git deniz kenarına gir suya, denizdeki çöpleri topla. nasıl yapacak bir şey yok. ben sıkıldım sürem doldu gidiyorum. çok karizmatik gerçekten. hayatlarınızı bu kadar basitleştirmeyin. bu kadar küçük görmeyin kendinizi. inançlı olun - olmayın sizin varlığınız bile dünyanın düzeni ve geleceği için çok önemli.

hepimiz bok gibi zamanlar geçiriyoruz. depresyon, stres, bitmişlik, fakirlik, acı, aldatılma, dayak yeme, tecavüz, işkence. kendinizi ne yalnız sanın, ne de en önemli.

dersin ki ben bu dünya düzenine karşıyım arkadaş. modern köle olduk. ben artık çalışmayacağım. para kazanmayacağım. gidip böyle böyle yaşayacağım. ulan helal olsun derim. adam derim. ya yolun ortasından kaldırıp toprağa geri bıraktığın bir solucan bile dünya için ne kadar değerli. sende değerlisin.

ne oldu şimdi ? bizim gibi inançlı insanlar için o inanmadığın allah'ın huzuruna çıktın. en büyük günahlardan birini işlemiş bir şekilde. e senin gibi inanç sahibi olmayan insanlar içinse toprak oldun gittin. bitti yani. öle bitti gitti. bu kadar basit mi amınakoyum.

tabiki bilmem ben o adamın aslında neler yaşadığı, belki sölemediği başka önemli gerekçeleri vardır. ancak arkadaşlar ne olursa olsun yaşamak güzel. biraz şükretmeyi öğrenin.

hem size bir sır vereyim. hepimiz ölücez bi'gün.

o yüzden şu amınakoyduğumun hayatını inancınıza göre dolu dolu, istediğiniz gibi yaşayın. iyi insanlar olun. insanlığa yararlı olun. bir çocuğun yüzünü güldürün, bir kedinin hayatını kurtarın, bir köpeğin başını okşayın, bir fakirin karnını doyurun.

emin olun ne kadar boktan bir hayatınız olursa olsun mutlu olmaya başladığınızı hissedeceksiniz.

karizmatik, yakışıklı, güzel, akıllı, zengin, popüler olmayın. iyi insan olun. emin olun en zor ve önemli olanda bu.

kendinize bir şans verin.

edit: bu entry'i yazdıktan 10 dk sonra bu videoya denk geldim. ölmeyin olum lan. hala umut var.http://www.youtube.com/watch?v=rtv413lrxhy

valla aynen de böyle
çok güzel anlatmış bravo
direk aklıma afrikaya gitse bari o insanlara feda etseymiş madem öyle diye gelmişti videodan sonra
aklın yolu bir işte..

O videonun ortalarda dönmesi ne büyük yanlış...

Dikkat çekmek isteyen ergenler ve ergen kalanlar için müthiş bir idol.

Hayranlık ifadeleriyle daha da beslenen ve göze hoş gelmeye başlayan bir adam...

Muhakkak sevdiği ve sevenleri olan birinin sorumsuzca arkasını dönüp gitmesini abartmamak lazım.

Onun bu halini meşrulaştırmak, normalleştirmek, takdir etmek yeni videoları beraberinde getirecektir.

Yeni sonları, vazgeçişleri, ölümleri...

Bütün gün methiyeler düzülmüş nette, kaç sorunlu insanın aklına hoş bir şey gibi sokulmuş...

Hayat bu denli zorken çekip gidenleri değil kalıp mücadele edenleri takdir etmeli...

Her insan bazen zor zamanlar yasar bazılarımız dayanamayız hayata güzelltlerini unutur kötü tarafını görürüz.. iste bu noktada inançlarımız devreye girer...

İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun kapsamında :
a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan;
1) İntihara yönlendirme (madde 84) maddesinin ihlali nedeniyle konu yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…