Yaşanılan mekanların negatif enerjilerine yada uğursuzluğuna inanır mısınız?

Merhaba, şu aralar kafami kurcalayan bir sıkıntı bu benim için. Yaşadığınız evin size uğursuz geldiğini düşündünüz mü hiç?

Daha önce bende önyargılıydım bu tarz konularda. Bir arkadaşım seneler önce bu tarz bir sıkıntısından bahsetmisti. Üst üste gelen aksilikler yaşamış, hatta eşiyle bosanma aşamasına kadar gelmislerdi. Tedbil-i mekanda ferahlik vardır diyerek taşınmışlar ve bıçak gibi kesildiğinden bahsetmisti. Psikolojik veya tesadüf bence diye yorum yapmıştım o zamanlar.

Bundan bir kaç sene önce de şu anda yaşadığım yere taşındım. O günden bu yana hep terslikler ve negatif anlamda hayatımda ilkleri yaşadım. Birini hallediyoruz derken başka bir sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Yargılamayin rica ederim ama bende artık acaba mı diye düşünmeye ve sorgulamaya başladım.

Parapsikolojide psişik olaylar, astronomide yıldızının düşük olması yada negatif enerji, islamda nazar olarak değerlendirilen madde dışı olaylar mevcutken ihtimal verebiliriz diye düşünüyorum.

Bu konularda duyduğunuz, yaşadığınız yada araştırıp fikir sahibi olduğunuz şeyler var mı?

İnanıyorum ve hissediyorum. Bir ortama girdiğimde oranın enerjisini alıyorum. Taşınma imkanınız yoksa evin enerjisini temizlemek için yapabilecekleriniz var, internette bulabilirsiniz. En basiti sirkeli suyla dip köşe temizlik mesela.

Inanmıyorum.

Ama insan beyni gerçekten tuhaf.

Evliliğinizin kötü bi döneminde yeni bi eve taşınırsınız mesela. E tabi taşınma dönemi normalin iki katı stresli geçer. Beyniniz bu değişimi eşinizle olan sorunla bağdaştırır, o evi olumsuz bi öge olarak bi köşeye ayırır. Siz 1 ay sonra düzeltirsiniz eşinizle arayı, ama beyniniz ilk yaptığı kaydı bi türlü düzeltmez. Ev asla içinize sinmez, bi yerleri hep olmamış gibi gelir. Gerginligi eşinize yansıtırsınız (cünkü sorunun temeli oydu zaten).

Sonra canınıza tak eder taşınalım hayatım buradan dersiniz, ikinci bi eve geçersiniz. Bu sefer kafanızda eşinizle yeni bi başlangıç yapma düsüncesi vardır. Sonra beyniniz bu yeni başlangıcın sevincini, coskusunu ve olumlu düsünceleri ikinci evinizle özdeşleştirir. Tebrikler, ilk eviniz lanetliydi ikincisi ise ugurlu. :KK9:

Böyle böyle mekanları, objeleri, insanları degistirir ve dönüstürürüz.

Asıl tuhaf olan bunu kendimize caktırmadan yapabiliyo olmamız. :KK53:

Yeni işinize tamamen mecburiyetten baslamıssınızdır mesela, oyle olumsuz bi havaya burunursunuz ki yazıci bile size düsmanmıs gibi hissederseniz. Ve hakikaten yazıcı size düsmanlık eder, herkese cıktı verir size gelince sürekli kagıt sıkısır. :KK70:

Iste bu noktada oturup yazıcıya cin girmiş, burada paranormal bi aktivite var diye düsünmek yerine daha makul olmakta fayda var. Metafizikte kaybolmak yerine sorun cözmeye degil sorun yaratmaya sizi şartlayan şey nedir bunu bulmak ve cözmek lazım diye düsünuyorum.

Bahsettiğim sıkıntılar evliliğimle alakalı değil. Öyle olsa ve eşimle uzlaşamadığım bir konu için evi/mekanı suçlamazdım emin olun. Zaten o yapıda biri değilim. Muhakeme ve öz eleştiri yeteneğim olduğuna inanıyorum. Elimde ki teknolojik alete cin girmiş gibi bağnaz düşünecek biride değilimdir, gözünüz korkmasın :KK70:. İnsanları oyalamak için anlatılan saçma sapan paranormal olaylardan behsetmiyorum ki zaten. Bence siz yanlış anlamışsınız

Enerjilere, gökyüzü değişimlerine, yıldızlara inanan biriyim ki inandığım kitap Kur'an bile varlığından bahsediyor.

Bardakta su bekletme olayı vardı. Yapıp deneyen ayrıntısını bilip anlatır. Hatta anlatsa ben de ogrensem. Yıllar önce duymuştum ama sade su mu vs ayrıntısını bilmiyorum. Negatif enerjiyi çektiğini söylüyorlardı.

İnanırım..
Gözümle şahit olduğum şeyler olmasaydı inanmaz ahkam keserdim böyle parapsikolojik veya mental şeyler konusunda. Ama var..

Evin dışında nasılsınız?

Evet gercektende yasadiginiz yerde kotu olaylar olmussa otomatikmen size nuksediyo bence tasinin hatta bizsuan oturdugumuz evi aldigimizda daha hic baska oturan olmamisti yeni binaydi ozellikle bu konudan dolayi cok sevinmistim sonucta kim ne yasadi o evde bilemezsin

İnanırım, aynı zamanda eşyayla dolu olmayan, güneş alan, iyi havalandırılan ve iyi temizlenen bir evde de negatif enerjinin barınmayacağına inanırım.

Adaçayı tütsüsünü evde gezdirme konusunu okumuştum yine burada. Detayını bilmiyorum bilen çıkar belki sanırım Perşembe günü yapmak gerekiyormuş özellikle..

Değerli taş bulundurup haftada bir suda beklet..

Bol bol Nas, Felak, Ayetel Kursi, Fatiha surelerini oku..
Ayrıca Peygamber efendimizin tavsiye ettiği dualar var..

Sirkeyi bol kullan.

Ben çok inanıyorum. Yaşanılan şeylerin o mekana sindiğini düşünüyorum. Eğer böyle bir sıkıntınız varsa taşının.

Çok enteresan bir olay oldu bununla alakalı. Ailecek şehir dışındayız. Aile ziyaret diyelim. 6 aylık bir kızım var. Nereye gittiysek hiç huzursuzlanmadi. Ama ablama gittiğimizde içeri girer girmez çığlığı bastı kızım. Susturamıyoruz. Bayağı ağladı. Oradan çıktık normale döndü.

Merhaba, şu aralar kafami kurcalayan bir sıkıntı bu benim için. Yaşadığınız evin size uğursuz geldiğini düşündünüz mü hiç?

Daha önce bende önyargılıydım bu tarz konularda. Bir arkadaşım seneler önce bu tarz bir sıkıntısından bahsetmisti. Üst üste gelen aksilikler yaşamış, hatta eşiyle bosanma aşamasına kadar gelmislerdi. Tedbil-i mekanda ferahlik vardır diyerek taşınmışlar ve bıçak gibi kesildiğinden bahsetmisti. Psikolojik veya tesadüf bence diye yorum yapmıştım o zamanlar.

Bundan bir kaç sene önce de şu anda yaşadığım yere taşındım. O günden bu yana hep terslikler ve negatif anlamda hayatımda ilkleri yaşadım. Birini hallediyoruz derken başka bir sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Yargılamayin rica ederim ama bende artık acaba mı diye düşünmeye ve sorgulamaya başladım.

Parapsikolojide psişik olaylar, astronomide yıldızının düşük olması yada negatif enerji, islamda nazar olarak değerlendirilen madde dışı olaylar mevcutken ihtimal verebiliriz diye düşünüyorum.

Bu konularda duyduğunuz, yaşadığınız yada araştırıp fikir sahibi olduğunuz şeyler var mı?
Yıllarca uyuduğum ve çoğunlukla kitlenerek ve çığlık çığlığa uyandığım odamdan başka bir odaya geçtim 6 aydır gayet iyiyim pskolojik mi bilmiyorum ama ?

evet ınanaıyorum işe gelınce benı mutsuzluk suratsızlık negtıflık kın ve nferte kaplıyor.eve gıdınce tam tersı oluyorum.

Ben de ınanıyorum.3 defa ev degistirdim 3 senede .ilk ev dışarıdan bakınca eski kötü bir evdi bakımsızdı ama nedense ben çok huzurluydum orada durduk yere bi mutluluk gelirdi.Şimdiki evim güzel ama ben huzursuzum evde çoğu zaman

Bahsettiğim sıkıntılar evliliğimle alakalı değil. Öyle olsa ve eşimle uzlaşamadığım bir konu için evi/mekanı suçlamazdım emin olun. Zaten o yapıda biri değilim. Muhakeme ve öz eleştiri yeteneğim olduğuna inanıyorum. Elimde ki teknolojik alete cin girmiş gibi bağnaz düşünecek biride değilimdir, gözünüz korkmasın :KK70:. İnsanları oyalamak için anlatılan saçma sapan paranormal olaylardan behsetmiyorum ki zaten. Bence siz yanlış anlamışsınız

Enerjilere, gökyüzü değişimlerine, yıldızlara inanan biriyim ki inandığım kitap Kur'an bile varlığından bahsediyor.
Sanıyorum siz yanlış anladınız. Kendinizle ilgili anlatmadığınızı anladım zaten. Ev ile ilgili arkadaşınız üzerinden bi örnek vermişsiniz eşi ile sıkıntıları vardı, sonra ev degiştirdiler sorunları bıçak gibi kesildi diye. Ben de ona istinaden kurgu bi senaryoyla örnek verdim, tabi biraz abartarak. Arkadaşınızın durumu da bi noktada buna benziyor olabilir, yeni bi başlangıc yapmanın heyecanıyla ruh hali ve esiyle arası düzelmis bunu da ev degisikligine yansıtmıs olabilir demenin hikaye versiyonuydu, tıpkı yazıci hikayesi gibi.

Enerjilere, gezegenlerin ve yıldızların hareketlerinin hayatımızı etkilediğine, metafizik varlıkların etrafımızda dolaştıgına ve bize etki edebildigine gelince, tüm bunlara ilk çağlardan beri inanıyo insanlar. Kurandan önce de inanıyorlardı, tek tanrılı dinlerden önce de, hatta çok tanrılı dinlerden önce de, magaralarda yasarlarken de.

Ki bu durduk yere yaptıgımız bi sey de degil; psikolojik bi rahatlama sağlamasa, hedefledigimiz seylere ulaşmamıza yardım etmese, bilinmezlige gercekci olmasa da cevap getirip huzurlu ve dengeli olmamıza vesile olmasa bin yıllardır yapıyo olmazdık.

Yani abartılmadığı sürece yer yer faydalı bile buluyorum, hatta salt gerçekçiliktense biraz gizem ve mistik olaylata inanmak kesinlikle daha eglenceli, hayattan keyif almasını bilmek lazım.

Ama bu düsünceleri ne kadar gerçekçi buluyorsun derseniz o konudaki görüsüm açık. Benimle aynı görüste olmayanların da "ahkam kestigini" düsünmüyorum fevri üyeler gibi, saygım sonsuz. Neticede kesin bi kanı olsa zaten konuyu inanıyor musunuz diye açmazdınız, üzerine de konusmazdık. Var ya da yok der aynı bilgide bulusur gecerdik, bilmekle inanmanın farkı bu degil midir...

Özetle eskiden bulutların, yagmurların, yıldırımların da metafizik yanları vardı mesela, simdi hava durumuna bakıp haftasonumuz mahvolmasa bari diyoruz. Gezegenler yagmur bulutları kadar anlasılamadıgı, hala bilinmedigi icin ilgi cekiyolar, bence durum bundan ibaret.

astronomi olsa duramazsın astrolojidir o .

Annemden geçen bir huydur mistik paranormal olaylari arastirmak ben inaniyorum.üniversitedeki evimizee tuhaf tuhaf olaylar oluyordu kapilar carpiyor perdeler hareket ediyor falan bende komşulara sordum eskiden orda oturan.evli.ciftin esi.orda ölmüş son guncel ilk.evlenince.oturduğumuz ev surekli.kavga ediyorduk huzursuzluk.vb komşulardan biri dediki siZin evsahibi surekli kavga ettikleri icin cikti bu evden.kiraya dedi yani.mumkun boyle şeyler

Hayatta degersiz gordugumuz bir cakil tasinin bile bir enerjisi var. Buna aura deniliyor. Aura denilen sey baska seylerin enerjsiinden olumlu veya olumsuz olarak degisen/etkilenen bir sey. Suan yasadiginiz evde, sizden once yasayan (bu yakin zamanda olmak zorunda degil) insanlarin neler yasadiklarini bilemezsiniz. Eger o evde yasayan insanlar kotu olaylara tanik olduysalar (mutsuzluk, siddet bla bla gibi her turlu olumsuz hadise gibi) o insanlarin kotu enerjileri o eve de yansiyor. Biz mutlu neseli bir insan gordugumuzde nasil ki modumuz yukseliyorsa, negatif kotumser, kufur eden kavga eden insan gordugumuz de de modumuz duser yani enerjimiz bundan olumsuz yonde etkilenir. Ayni esyalar da o sekilde negatif enerji yuklenmis olabilir. Ornegin kotu enerjiyi aldigina inanilan bazi degerli taslar vardir. Onu kolye olarak takdiginda kisi uzerindeki olumsuz enerjiyi emer (buni radyasyon emen bi cicek gibi de dusunebilirsin) bu tasi suyun altinda tutarak yada gunesin altinda birakarak kotu enerjiyi arindirman gerekir. Cunku arindirmassan tasta kotu enerji birikir birikir ve bu sefer tas sana yarar degil zarar vermeye baslar. Anlatmak istedigim sey bunun gibi bir sey iste. Misal yaprak dokumu evini bir dusunelim. Bunun dizi degil de gercek oldugunu varsayacak olursak, sizce o evde yasacak olan kisiler icin o evin huzurlu bir yuva olma ihtimali olabilir mi?

Bunun icin illa o evden tasinmaniza da gerek yok. Ufak degisikliklerle evin kotu enerjisini iyi yonde etkilemeniz mumkun. Misal boya badana yapmak, evi feng shui esaslarina gore yeniden sekillendirmek gibi.

Back
X