yaşanmışlıklarınıza ihtiyacım var..

Laia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
348
216
133
İstanbul
merhaba kızlar..

sorunum şu ki nişanlımla çok zor süreçlerden geçtik. annesi oğlunu elinden alıyormmuşum muamelesi yaptı, benle nişanlımla ailemle uğraştı hakaret etti herkesi tek tek sınadı yapmayalım sözlenmeyelim diye yapmaması gerekn en son şeyleri saygısızlıkları yaptı ailemi suclu gösterip onlar istemediler dedirtmeye çalıştı kimse kendisinden bilmesin diye.

fazla ayrıntıya girmedim birçok olay var çünkü biz bunlara rağmen zorla sözlendik. bu defa da gizliden alttan alta herkesi birbirine düşman etmmeye çalışıp kışkırtıyor. oğlunun yanında onu üzme zaten çokz ayıf diyor arkadan kendisi yapacağını yapıyor. anlayacağınız alttan iş çevirme taktiğine başladı şimdide.nişanlım gözüyle gördüğü şeylerde uyarıyor kızıyor kavga edıyor ama kadın nuh diyip peygamber demiyor kafasını koymus ayırmayı.nişanlım görrdüğü zaman benım yanımda değil ama sonrasında kızıyor ama görmedıkleri şeylerde var.

biz bir türlü eskisi gibi olamadık zaten sürekli tartışıyoruz, ben kendi tutamıyorum annesiyle ilgili konuşuyorum o da bu duruma sinirleniyor konuşmaı istemiyor. ayrılmak ta istemiyor asla.

şuanda bıu süreçte böyle zorluklar yaşayıp da bunlara rağmen mmutlu bir evliliği olan var mı ? bile bile lades mi yapıyorum sonu yok mu bu işin, hayatımın en önemli devresi ve bir karar vermektan acizim

Evet canim, bircok insan bunu yasiyor. Senin yapman gereken annesini ona kotulememen. Birak o gorsun. Tabii bunu devam edeceksen soyluyorum.
Neler yaptigini tam anlamadim. Annenle mi kavga ediyor, ona mi hakaret ediyor? Aileleler kus mu? Ailen ne diyor? Bunlar onemli.

ailem kavga edecek insanalr değiller susuyorlar beni hatrıma. madem sevdiler birbirlerine heves etmişler biz sebep olmayalım diyorlar, kadın da ailemi pas,f görüp eziyor hareketleriyle . annemle konuşma tarzı emrivaki, eve gelip bes karıs suratla oturup düz düz konuşup insanların sinirlerni bozup üzüp gidiyor. iki aydır aynı şehirde olmamıza rağmen bir kere aramadı bile.

annem başta çok sevmişti nişanlımı, ama ailesiyle tanıştıktan sonra, bunlar nasıl insanlar diyor sürekli evlensende rahat vermez paylaşamıyor oğlunu ama kendin düşün yine de diyip susuyor kadıncağız.

Cok iyi dusun derim canim simdiden bunu yapan birisi evlenince yelkenleri suya indirmez hic sanmiyorum belliki istemiyor ve seninle olmamasi icin herseyi yapiyor .Allah yardimcin olsun canim cok zor bir durum.

Hmm kotu. Annenin biraz aktif rol oynamasi gerekiyor. Ama bu kadinin ne olursa olsun sana rahat verecegini sanmiyorum. Nisanlindan eminsen, seni ezdirmeyecegine gozu kapali inaniyorsan ve hakliyi haksizi ayirt edebilen bir insan oldugunu dusunuyorsan nisanlinin devam et, umursama derim. Benim esimin annesi de oyleydi. Buyuk seyler yasatti bize. Ama esim nisanliyken de hep bana destekti. 8 aylik evliyiz, hicbir sey degismedi hala yanimda. Umarim hep boyle gider tabii, ne olacagi belli olmaz. Iyi dusun, iyi gozlemle.

Son düzenleme:

malesef bir tek eşinle evlenmiyorsun canım bütün ailesiyle evleniyorsun.ve evlendiğimde değişir bu şekilde olmaz diye düşünme sakın şimdi nasılsa evlenincede aynı olacak bu tip örnekler çok çevremizde.açıkca anlattıkların beni korkuttu çekilir dert değil.iyi düşün tüm bu sıkıntılara katlanıp mutlu olabilecek misin ? eşinin sana sahip çıkması çok önemli.sen söylemeden annesinin olumsuz davranışlarını görebilmeli.

benim ablam 3 senelik evli.öncesinde bi 5sene sevgili dönemli oldu.bir insanın ailesinin içine girmeden onu net bir şekilde tanıyamazsın.nişanlılık döneminde pek görüşemediler (askerlik vs).o yüzden bilemedi ailesini tanıyamadı.evlendikten sonra o çok sevdiği eşi ve ailesi gerçek yüzünü gösterdi.aynı seninki gibi olaylar oldu annesi ve kardeşi ablamla eşinin arasını bozmaya çalıştı halada aynı Allahım büyük bunların hepsini çekecek onunda kızı var.eşide sağolsun ablama inanmıyor annesinin yanında her zaman hiçbir şeyini görmüyor.bizede sıçradı annemle ben bozmaya çalışmışz aralarını sonrada böyle oldu ki biz hiç bir şey yapmadık.boşanmanın eşiğine geldiler 1.5 yaşında yeğenim var.ablam affedersin o öküz piskopat kocasınından çekindiği için boşanamıyor.hiç huzuru yok mutsuz kocasından nefret ediyor ölsün diye dua ediyormuş öyle dedi geçende bizdende çok uzakta...daha neler neler bu anlattıklarım hiçbir şey.

demem o ki kendine dikkat et hiçbir şey senden değerli değil.hiç kimse için can sıkmaya üzülmeye değmez.şöyle düşünebilirsin onlar yüzlerini sana evlenmeden göstemişler.şimdi içlerinde değilsin ama evlenince o kadın seni rahat bırakmaz

Sadece nisanlinla degil ailesiyle de evleneceksin. Ve simdiden boyle yapan kadin Allah bilir evlenince neler neler yapar??? Evliligin zaten kendisi zor; ev idare etme, kocani idare etme, evliliğin getirdigi sorumluluklar. Cok seviyorum ayri yapamam diye dusunuyorsundur belki ama kendine hayati zehir etmekten önemli değildir heralde. Gelecege odaklanarak dogru karari verebilirsin bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cnm ben kendimden ornek vermek istiyorum sana ben eski esimle flort ettigim donemlerde kendisi beni annesiyle tanistirmisti ve kadin iyi bir insana benziyordu universitesi okumus guya meslek sahibiymis. Ve ogluyla guzel bir iliskimiz vardi saygili sevecen bana deger veren vs vs ve gunler gectikce ogluyla aramiz bozulmaya basladi durduk yere tartismalar vs vs bende diorum ya hic bir sebep yokken neden huzurumuz bozuldu diyorum ? magdem bu kadin butun konustuklarimizi ogluna tek tek rapor edermis ben mesela sakasina kadina bisey soylemis olsam bile kadin bunu yumurtlarmis ogluda bana surekli sen anneme neden bunu diyosun derdi ki ben saygisizlik asla etmedim. Zor toparladim inanki bu iliskiyi. Ve evlendim evlenmez olaydim oyle cirkef insanlarin arasina dustumki anlatmam kadin kiziyla bir olup planli projeli bir sekilde ne yapti etti aramizi bozdu ve yuvami dagitti surekli oglunu bana karsi kiskirtmalar herseyime karismalar maddi psikolojik fiziksel siddet bana hakaret etmeler beni tehdit etmeler aileme hakaret beni arayanlarin yuzune telefonu kapatmasi vs vs derken tekmeyi vurdum simdi ise bosanma asamasindayim lakin ailemin hic bir hatasi yok benimde ayni ama kendi hatalarini kapatmak icin aileme bir suru iftira attilar.

Ben senin evliliginin sonunu goremiyorum evlensen bile mutsuz olursun cunku senin olaylar hemen hemen benimkilere benziyor bu kadin ne yapar eder yuvanizi dagitir benden soylemesi helede nisanlin annekuzusuysa ayni eski esim gibi vay haline !

Son düzenleme:
Cok iyi dusun derim canim simdiden bunu yapan birisi evlenince yelkenleri suya indirmez hic sanmiyorum belliki istemiyor ve seninle olmamasi icin herseyi yapiyor .Allah yardimcin olsun canim cok zor bir durum.
amin canım düşün düşün işim içinden çıkamadım ki

canım nişanlım da şu var. görüyor yanlışlarını biliyor. ama sürekli onlardan bahsedip geçmişi açma diyor bana. ama bende unjutamıyorum yapılanları ağzıma geliyor, o kadınla ilgili birşey duyunca direk laf sokuyorum kahretsin ki o da o psikolojiyle savunmaya geçiyor yanlıs yaptığını bilie bile

annemde böyle söylüyor sürekli doğal olarak bu insanları tanımadan önce o kadar mutluyduk ki birgün birbirimize kırıcı bir lafımız olmadı, bırakmayı çok denedim o zaan sen beni ailem yüzünden bırakıyosun diyo ona da üzülüyorum çünkü ailesi tarafından kendisine ayrımcılık yapılıyor ve de farkında onlar bir yandan eziyorlar ben bir yandan

geleceğimde onun olmasını çok istiyorum benim onsuz olan hiçrbir planım olmadı ki, onun da öyle ama ailesi izin vermiyor işte, kendisine ya o ya ben bile dedi kadın, kendisini bir kızla kıyaslayıp bir şık olarak gördü.nişanlımda sacma sapan konusma ne seni bırakırım ne onu dedi kendisine ve ben ona de ki bin tane Laia toplansa bir anne etmez benimle kendisini kıyaslamasın. bunu bir konusmamızda kendisine bende söyledim. ama konusma tarzı sanki askeriyle konusurmus gibi hiç bir alttan alma olmadan. tabiki oğlumla kalacam ben eşimi kaybettim çocuğumuda kaybedemem dedi sanki tek çocuk gibi.

of canımm ya Allah sabır versin sana da. bunun gerçekleşmesinden çok korkuyorum bütün korkum bu herşeye katlanıp evlenip sonrasında bosanmak çok zor

annesi ile ilgili konuştuğunuz zaman değil de konuşmadığınız zaman yücelirsiniz..

erkekleri ben boğmamak gerektiğine inanıyorum..
bırakın karşı taraf ne yapıyorsa yapsın..
siz eşinizi boğan olmayın..

eşiniz sizinleyken huzur dolu olabilsin ve yarın bir gün bir olay sırasında; hayır o böyle yapmaz,
asla arkanızdan da konuşmadı zaten, diye sizi savunabilsin..

ama siz her fırsatta bir laf söyler, annesine kızarsanız
yarın bir gün eşinizin sizi savunacak yanı kalmaz..

ikinizin de birbirinden farkı yok. ne haliniz varsa görün,
beni karıştırmayın der , keyfine bakar..

of ne yazık ki biliyorum ona karşı annesini kötülememem gerektiğini ama kendime hakim olamıyorum bir şekilde..aslında istediğim kendisinin bana biliyorum annem sana diğer geline davrandığı gibi davranmadı hiçbirşey istediğin gibi olmadı desin teselli etsin.o da ona kızgın olsun. ama birşey sölediğimde ondan bu tepkiyi alamadığımda hırçınlaşıyorum. aslında o direk birşey sölediğinde çok sinirlendiğinde ben ona karşı savunuyorum bile annesini. neticed e annen diyorum. bugün yine kavga ettim mesela bu sebepten benim yanımda değilsin dedim ve bana sen sinirliyken bende seninle beraber sinirlenirsem iyice cephe alacaksın herşey daha da kötü olacak dedi.

olaya o kadar farklı biryerden bakıyor ki iyi birşey yaptığını sanıyor halbuki bu tarzı benim daha fazla cephe almama neden oluyor farkında değil ya ((

ben sizi çok iyi anlıyorum, söylenmek istiyorsunuz söylendikçe de haklı bulunmak..
ama bundan erkekler haz etmiyor..
oturup bizle dedikodu yapmıyorlar .

onlar her iki taraftan da bazı şeyleri beyinlerine kayıt ediyorlar, günü gelince de cevabını veriyorlar..
bence eşiniz oldukça mantıklı.. sizinle oturup kötülerse siz iyice kötü olacaksınız nefret edeceksiniz..
seveceğiniz varsa da sevmeyeceksiniz ve eşiniz size bunun fırsatını verdikçe belki de saygısızlaşacaksınız..
bu durum ilişkinize de zarar verecek belki de..

o yüzden bunlara sebep olmamak, fazla yüz göz olmamak için siz azıcık çenenizi tutun derim :)
karşınızdaki kız arkadaşınız değil, her şeyin dedikodusu yapılmaz öyle..

baktığı açı size ters geliyor farkındayım ama aklı selim düşünülünce en doğrusu..
fazla yüz göz olmamak, daha şimdiden kopmamak için azıcık daha sabırlı olun derim..

uzun bir yola çıkacaksınız.. yıllar ne gösterir kim bilir..
ama şimdiden adamı bıktırmayın :) sizinle oturup annesine kızmayı beklemeyin.

bak canım daha bugün duyduğum bir olayı anlatim sana uzaktan akrabamız evleneli 20 gün oldu bugün.evlenmeden önce aynı sorunları yaşadı seviyorum illa evlenecem dedi.evlendi ertesi gün balayına giderken kayınvalidesi siz kaybedersinz deyip altınlarını elinden aldı ve dün eşinden dayak yedi.şuan annesinin evinde.sevmek önemli tabiki ama sevginin yanında mutlaka mantığınada uymalı

çok iyi anlamışsınız beklentimi teşekkür ederim yorumunuz çok çok olgunca.. ama beni beş senedir tanıyor ve benim asla ağzımı açıp birşey demediğimi diyemeyeceğimi biliyor. her hareketini yoksayıyrum olmamış gibi davranıyorum ama içten içe gidiyorum,bunu biliyor bana destek verince daha da cephe alıp onlara savas acacağımı düsünmesine o kadar çok kırılıyorum ki beni tanıdığı halde böyle düşünmesi korumasını hazmetmesi hiç kolay olmuyor.

kadın evime gidip beni anneme babaa rencide etti babam beni arayıp kızım sen değersiz değilsin benimm için dünya biryana sen bir yana bu insanlar sana hiç değer vermiyorlar diyince yaşadığım üzüntüyü anlatmam imkansız. gidip evimde bana evlenmek zorunda kız muamelesi yapıyor. kaldı ki ne bileyim ben ondan eğitim olarak üstünüm 1000 lira fazla maaş alıyorum kendisinden ve de en önemlisi beni ilk gördüklerinde kendileri bile şaşırmışlar ve nişanlıma senden böyle birşey beklemiyorduk aferin sana demişler. kendileri bile beni fazla bulmuş nişanlıma düşünün. ne zamanki ben beraber yaşamak istemediğimi söyledim herşey tersine döndü işte.

dün akşam kavga etti yine cünkü ailesi iki aydır aramıyor ailemi yok sayıyorlar resmen. ve nişanlıma da ben kaç kere aradım kadın beni bikere bile aramadı soğuk konuşuyor diyip susturuyor. böyle hareketler yapıp sonrasında aradıgında bekliyor ki annem sevincten ucsun bizi aradı diye. annemde öyle biri değil ve kadından soğudu artık.

hadi ailen aramıyor sen bir kere aradın mı bu insanları dedim aynı şehirdesin bir kere olsun nasılsın gelip bir çayınızı içeyim dedin mi diye bayağı kızdım bugün msj atmış ben seni çok seviyorum ayrılmayı çıkar aklından öyle birşey olmayacak diye herzamanki gibi. ben annemlere söleyeyim bugün gidelim dedi bende istemiyorum öyle birşey söylemeni dedim ben onlardan zaten birşey beklemmiyorum artık, senin tavırlarına bakıyorum kendin düşünüp gitmen gerekirdi ben söyledikten sonra kalkıp bir adım atınca bir önemi kalmıyor dedim. budefa da beni suçluyor birşeyler yapmaya çalısıyorum onu bile eleştiriyosun diye artık çok bunaldım ya kendimi geçiyorum aileme mahcup olmak delirtiyor beni ne hevesleri vardı içlerinde ilk evlenecek çocuktum ben karşılarına böyle insanlar çıkardım çok mutsuzum

şimdi msj atmış annemi aramış açmamış yarın o gidecekmiş daha sonra da annesyle gideceklermiş. annene sen söyle istersen yazmış. bende hiçbirşey sölemeyeceğimi kendisinin arayıp sölemesini söledim. ve eğer daha öncekiler gibi gelip üzerlerse o insanları, bir daha dönüşü olmaz dedim. ya kadın evime gelecek diye stres oluyorum bir hafta önceden ya insan değil canavar gibi görüyorum galiba

ne olursa olsun annesı hakkında sen konuşma..

bıgun sen kötü olursun..

ne olursa olsun annesı hakkında sen konuşma..

bıgun sen kötü olursun..

o kadar doluyum ki anlatmadığım bir çok şey var bana sen yoluna ben yoluma bile dedi sanki ben onla bir yola çıkmışımm gibi, oğluna sende hiç şeref yok mu dedi benı bırakmadığı için ..daha önce kimse beni bukadar üzemedi bu kadar kırılmadım hiç. ipsikiyatra gittim laç kullanmak zorunda kaldım çok doluyum kötülememem gerektiğini biliyorum ama onun bana hakverdiğini duymak istiyorum bukadar takmazdım belki de tatmin etseydi.bu şekilde kendmi bu yolda yalnız hissediyorum ve hırsımı ondan çıkarıyorum başka türlü deşarj olamiyorum

Canım kimse nişanlılık sürecini oyle çokta mutlu mesut geçirmiyor..kendmden ornek veriyim istersen sana ben nişanlılık zamanımda esimin ailesi tarafından cok üzüldüm..ya zaten dile gelmesede hissediyordum sevmiolardı beni keza benimde sevdiğim söylenemez zaten..ama saygıda tek bir gun kusurum olmadı tek bi saygısızlığım soz konusu dahai olamaz..lakin yaptıklarıyla kendileri battı hem benim hem esimin hemde çevremin gözünde..sabrettim evlenene kadar tamam dedim..Allah razı olsun esimde nişanlılık döneminde tek bir laf ettirmedi bana kim ağzını açsa kim kotuluk yapmaya kalkacak olsa ağzının payını verdi hatta yeri geldi esdi geçti..gelelim simdiye evlendik gayet mutlu ve huzurlu bir yuvamız var Allah bozmasın..esimin ailesiyle de görüşmüyorum esimde buna saygı duyuyor..eger nişanlın seni ilerde de ezdirmicekse ve ondan eminsen için rahat olsun sen diğerlerini kafana takma bile evlendiğinde dıs kapının dıs mandalı olurlar senin için cok cok

bilmiyorum canım ya ezdiriyor gibi geliyor bana bu hareketleriyle.emin değilim.benim haklı olduğumu düşünüp bana karşı taktik geliştirip destek vermiyim de aman cephe alır diye düşünmesi çok üzüyor beni.kaldı ki kim olsa cephe alırdı. bana o hakkı vermemek için cabalıyor sanki.şimdi de mesaj atmış yine sana öyle davrandığım için özür dilerim telafi edicem diye ama kafa o kadar karışık ki ailesini düşünüp ayrılmak istiyorum bizi düşünüp evlenmek istiyorum acizlik içerisindeyim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…