Yaşarken, öldüğünü hissetmek ... İnsanlar ne kadar kötü varlıklar olmaya başladılar !

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Sadece paylaşmak,anlatmak rahatlamak istiyorum.
Derdim büyük,küçük hiç önemli değil. İnsanlardan o kadar sıkıldım ki, kötü niyetlerinden,ağır sözlerinden,sadece kendilerini düşünmelerinden, sabit fikirlerinden, yargılarından. Beni kötü yapmak için sanki deli gibi savaşan bu dünyadan,içindeki insanlardan yoruldum. Sürekli darbe yiyip yiyip, tekrar kendime gelmeye çalışmaktan. Sırf başkaları kırılmasın diye vazgeçtiğim isteklerimin bağırmasından ... Sen bazıları kırılmasın diye yapmazken, o bazıları sen yaptığında kırılacakları şeyleri sana yapıyorlar.
Ne kadar acı, üzücü aslında. Herkes bir at gözlüğü takmış sadece önünü görüyorlar.
Sen onların acılarında yanlarında olurken, onlar senin onlarla benzer yaşadığın acılarını yaşarken,çekerken yanında olamıyorlar senin gibi...
Kardeşim dediğin, herkese öyle lanse ettiğin insana karşı bile içinden kardeşim diyemiyorsun artık. Bir süreden sonra seni öyle çok incitmiş oluyor ki, bir kere kardeşim dediğin için bir süreden sonra rol yapmaya başlıyorsun. Öyleymiş gibi ...
İncinmemek için incitmemeye başlıyorsun. İnsana anasından,babasından başkası yalan oluyor. Bazen onlar bile anlamıyor hatta seni.
RABBİNE sığınıyorsun ama o da öyle bir sınıyor ki seni bir türlü vazgeçmiyor bundan.
Öyle bir şey oturuyor ki göğsünün ortasına RABBİNİ bile hissedemiyorsun artık. Ki bu en acısı.
Dua ederken bile bir yanın RABBİNE küs sanki, kırgın. Ona bile hevesin kalmıyor, sanki inançsızlaşıyorsun.
Neden gülmüyor ki yüzüme artık diyorsun. Doğduğundan beri gülmemiş. Maddiyat, cebin hiç boş kalmamıştır belki, ama seni gerçekten seven kadın,erkek kim olursa olsun yok hissediyorsun. Bir ekmeği bile bölüşmeye razıyken sen, kuyruğuna basmaya gör insanların . Ne kadar acı ...
Çoğu zaman kuyruğuna bassalar bile sesini çıkarmıyorsun iyi niyetinden, öyle kabulleniyorsun ama öyle kabullendiklerin, sen onların yanlışlıkla kuyruğuna bastığında boğazından tutup duvara çarpıyorlar sanki seni.
Fotoğraflarda gülen yüzün, yüksek sesle attığın kahkahaların, yüzüne yaptığın yalancı makyaj , acını atmak için yaptığın onca alışveriş, harcadığın para kesmiyor . Ağlamak nereye kadar ?
Kaba tabirle yapıla yapıla yapmayı öğrenir derler insan için. Peki ya senelerdir bunu öğrenemeyen benim gibi insanlar var mı?
Merak ediyorsun. Yok sanki ... Yok işte .
24 Yaşıma giren bir insanım. Gençliğimin baharında ama baharımı kışa çeviren insanların,dünyanın ortasındayım.
Yanımdan geçip giden kırıcı sözler mermileri ... Sürekli bir şeylerden sıyırmaya çalışmak zorunda hissetmek kendini ...
Yoruldum ben sevdiklerimin yolunda incinmekten. İstemiyorum yaşamak. Daha ötesi var mı ?
Uzun zamandır annem için yaşıyorum. Nefes almaya sadece yaşamak denirse, ne kadar .
İnsanların fesat kalplerinden, iğrenç savaşlarından bıktım ! Hepsinin canı cehenneme deyip çekip gidesim var.
Ama kendimi bırakabilmek, mümkün değil ardımda. Bitsin bu yaşam , kendime gelemiyorum.
Ne bir çıkış yol, ne uzanan bir el göremiyorum.
İçinde olduğum bu ruh halini bile çözemiyorum. Ne yapmalıyım, ne etmeliyim , nasıl biri olmalıyım soruları ...
Kötülere onların yollarıyla mı cevap vermek ? Ne olursa olsun iyi kalmaya çalışmaya devam mı etmek ?

canım seni okadar iyi anlıyorumkı sanki bazı yerlerde benim düşüncelerimi anlatmışın inanki.....ama bu kadar umutsuz olma canım ya herkes ne yaparsa kendine yapar...takmamaya çalış Allaha havale et canım üzülmeeeee......

hemen şu geliyor aklıma sert olma kırılırsın yumuşak olma ezilirsin . ikisinin ortasını bulmak lazım .. yani sen çok iyi olursan insanlar seni kullanır . bir süre sonra sen bunu anladığında ise kendine kızarsın .çok kötü olursanda bu sefer sürekli arkandan konuşur ve dedikodu yaparlar . yine kötü etkilenirsin . o yüzden hakkını yedirmeyeceksin ama dünyaya öfkeyle bakmıcaksın . bilior musun bende çok haksızlığa uğramış bir insanım . eski sevdiğim insanın bana neler yaptığını anlatsam inanamazsın . ama olsun ben yinede affettim onu benden uzak olsun da benim başka bir isteğim yok kendisinden .. bazen affetmeyi bilmelisin . ve yolda tek başına bile kalsan bunu umursamaman gerek . biz güçlü kadınlarız . kimsemiz olmadanda yaşarız . çalışırız çabalarız bir yerelere geliriz . hiç bir erkeğin parasına puluna tenezzül etmeyiz . aşk içinde olsa boyunumuzu eğmeyiz . ama en çok acıyıda biz çekeriz . ağzını yaya yaya konuşan ,her sıkıntısında ağlak yapan kadınlardan değilim olmayacağım da . kendi gücümü fark ettim çünkü . sende öle ol . hayat seni yıldırmasın . hayat sana hükmetmesin sen hayata hükmet . insanların ne dediklerine çok takılma . burda bile hemen herkes irbirini yargılıyor . doğru bir tane sanıyorlar . sana göre doğru bana göre yanlış olabilir . kimsenin hayatını yargılamasına izin verme . zaten hayatınıda uluorta yaşama . kimseye büyük sırlarını verme . yeri gelir bunu kullanırlar sana karşı . evet bazı insanlar çok kıskanç yapıcak birşey yok onlar öle diye canımı sıkamazlar ..sende buna izin verme ..herkes yaptığı kötülüğün hesabını o yada bu şekilde verir dünya düzeni böle işler ..

Belin87 ye kesinlikle katılıyorum çok güzel yazmış ve bir kadın olarak kendini önce duşun bazen bencil ol hatta baskasını mutlu etmek icinde kendini heba etme sonra en cokta sen kiriliyorsun umut et ve herseye ragmende sinandigini unutma....bende tıpkı senin gibiyim...

Derdim büyük,küçük hiç önemli değil. İnsanlardan o kadar sıkıldım ki, kötü niyetlerinden,ağır sözlerinden,sadece kendilerini düşünmelerinden, sabit fikirlerinden, yargılarından. Beni kötü yapmak için sanki deli gibi savaşan bu dünyadan,içindeki insanlardan yoruldum. Sürekli darbe yiyip yiyip, tekrar kendime gelmeye çalışmaktan. Sırf başkaları kırılmasın diye vazgeçtiğim isteklerimin bağırmasından ... Sen bazıları kırılmasın diye yapmazken, o bazıları sen yaptığında kırılacakları şeyleri sana yapıyorlar.
Ne kadar acı, üzücü aslında. Herkes bir at gözlüğü takmış sadece önünü görüyorlar.
Sen onların acılarında yanlarında olurken, onlar senin onlarla benzer yaşadığın acılarını yaşarken,çekerken yanında olamıyorlar senin gibi...
Kardeşim dediğin, herkese öyle lanse ettiğin insana karşı bile içinden kardeşim diyemiyorsun artık. Bir süreden sonra seni öyle çok incitmiş oluyor ki, bir kere kardeşim dediğin için bir süreden sonra rol yapmaya başlıyorsun. Öyleymiş gibi ...
İncinmemek için incitmemeye başlıyorsun. İnsana anasından,babasından başkası yalan oluyor. Bazen onlar bile anlamıyor hatta seni.
RABBİNE sığınıyorsun ama o da öyle bir sınıyor ki seni bir türlü vazgeçmiyor bundan.
Öyle bir şey oturuyor ki göğsünün ortasına RABBİNİ bile hissedemiyorsun artık. Ki bu en acısı.
Dua ederken bile bir yanın RABBİNE küs sanki, kırgın. Ona bile hevesin kalmıyor, sanki inançsızlaşıyorsun.
Neden gülmüyor ki yüzüme artık diyorsun. Doğduğundan beri gülmemiş. Maddiyat, cebin hiç boş kalmamıştır belki, ama seni gerçekten seven kadın,erkek kim olursa olsun yok hissediyorsun. Bir ekmeği bile bölüşmeye razıyken sen, kuyruğuna basmaya gör insanların . Ne kadar acı ...
Çoğu zaman kuyruğuna bassalar bile sesini çıkarmıyorsun iyi niyetinden, öyle kabulleniyorsun ama öyle kabullendiklerin, sen onların yanlışlıkla kuyruğuna bastığında boğazından tutup duvara çarpıyorlar sanki seni.
Fotoğraflarda gülen yüzün, yüksek sesle attığın kahkahaların, yüzüne yaptığın yalancı makyaj , acını atmak için yaptığın onca alışveriş, harcadığın para kesmiyor . Ağlamak nereye kadar ?
Kaba tabirle yapıla yapıla yapmayı öğrenir derler insan için. Peki ya senelerdir bunu öğrenemeyen benim gibi insanlar var mı?
24 Yaşıma giren bir insanım. Gençliğimin baharında ama baharımı kışa çeviren insanların,dünyanın ortasındayım.
Yanımdan geçip giden kırıcı sözler mermileri ... Sürekli bir şeylerden sıyırmaya çalışmak zorunda hissetmek kendini ...
Yoruldum ben sevdiklerimin yolunda incinmekten. İstemiyorum yaşamak. Daha ötesi var mı ?
Uzun zamandır annem için yaşıyorum. Nefes almaya sadece yaşamak denirse, ne kadar .
İnsanların fesat kalplerinden, iğrenç savaşlarından bıktım ! Hepsinin canı cehenneme deyip çekip gidesim var.
Ama kendimi bırakabilmek, mümkün değil ardımda. Bitsin bu yaşam , kendime gelemiyorum.
İçinde olduğum bu ruh halini bile çözemiyorum. Ne yapmalıyım, ne etmeliyim , nasıl biri olmalıyım soruları ...
Kötülere onların yollarıyla mı cevap vermek ? Ne olursa olsun iyi kalmaya çalışmaya devam mı etmek ?

Bunları okuyunca nasıl bir durumda olduğumu bir daha anladım.
Bir yanım küs,kırgın evet bu cümle Allah'a sığındığımda haddim olmasa da hissettiğim şeyleri anlatmış.
Yumuşak değilim ama kötülüğü çok iyi bilmeme rağmen yapmıyorum.
Yok ya o kadar da değildir dediğim şeyleri yapıyor insanlar.
Çok öfkeliyim çok.

ben de kendimden çok şey buldum yazdıklarında
aa evet benden bahsediyor, ee bu da aynı, bu da aynıı s....r bu da aynı işte
diye diye okudum...
egolarından kaf dağında oturan kişileri oradan indir
sen her fırsatta onun yanındayken o yanında olmuyorsa o kişiye sinir ol
kan bağın olan kişiyi sev onun için üzül onun parmağına kıymık batsa senin canın yansın
yarını düşün
dünle hesaplaş
bugün perişan
içim daralıyor benim ya !!!

Son düzenleme:
herkes ölmek istiyor bu gece ..

insanlar kötü olmaya basladi haklisin, ve yavas yavas senide kendilerine benzetiyolar degilmi?

bende artik onlardanim cünkü.. egoist bencil oldum.. yemin ediyorum cok degistim..

kimseyi sevmiyorum kendimden baska.. sanirim artik canimin cigeri, canimin ici diye sevdigim mario yu bile sevmiyorum birakin annemi sevmeyi.. ben annemi, babami, kardesimi, marioyu hic birini sevmiyorum..

cünkü hicbiri bir damla gözyasina degmiyor!! kimse senden degerli degil!!

imkanin varsa al basini git, ben öyle yapicam!

annem beni elalemin cenesi ugruna harcadi, babam sahip cikmadi..

kardesimi saymiyorum dünkü bebe ablasina kafa tuttu, disladi.. tek sucum sevmekti ama artik bir sucum yok cünkü sevmiyorum..

ugruna arkama bakmadan gittigim, gözümü kirpmadan imza attip evlendigim insan ise kalbimi parcalara bölüp öldürdü beni..

saten ailem icinde mecazen ölü bir insanim..

tek planim neyim var neyim yok hesaplayip türkiyeye kacmak!! kendimden baska kimsem yok saten, bogulursamda büyük yerde bogulurum!! kaybedek canimdan baska birseyim kalmadi!!!

Yaşımız da aynı yaşadıklarımız da...
Hissettiklerimiz de düşüncelerimiz de aynı.
Ben mi yazdım bunu yoksa?

Leonela ,çıkış yok ,uzanacak bir el yok...

UZANACAK TEK EL YARADANIN ELİ...ODA TÜRLÜ SEBEPLERLE YAŞAMA SEVİNCİ,ZORLUKLARA DİRENME GÜCÜ OLARAK GÖSTERİYOR KENDİNİ...
Dünden bu güne değişmeyen tek şey kötülük.

inan ki herkes bundan şikayetçi.Herkes KURBAN,herkes,ZALİM leriden yakınıyor.Herkes yalnız.Kimse hayatından memn un degil.
Bu kadar YALNIZ İNSAN birbirne derman olsa,OLMUYOR İŞTE...Çünkü zalimleştik.

Kendimizi akça pakça ,çiğ damlası sanarken YAPTIGIMIZ SEBEPSİZ VE SAYISIZ FADAKARLIGIN BİLE KÖTÜYÜ BESLEDİGİNİ GÖREMİYORUZ.
Yani etrafın kötüyse BESLEME ARKADAŞIM SUÇ SENDE.Çek çizgini,koy tavrını,,,Kötü insanlar iyi insanların yaşam enerjisini sömürerek yaşıyorlar adeta.
Sen,ben,biz katlandıkça yok olmayacaklar.HAD BİLMEYECEKLER...Bildiremiyorusan hadlerini,bilmelisin HAYATIN KIYMETİNİ...

Merhaba leonela, cok uzun zamandir kadinlar kulubune takiliyorum(2008 denberi ama daha yeni uye olup aktif olarak kullanmaya basladim)seni yaptigin yorumlardan taniyorum.ben de seninle ayni dusuncelere sahibim.insanlar bencildirler, sen ne kadar verirsen hep senden daha fazlasini isterler.o yuzden 3n sevdiklerin bile olsa bi yerden sonra takmamaya calis derim cunku sen herseyden daha degerlisin.bu sozum cok klasik olucak ama yine soyluyorum hayat sen yasadigin mutlu oldugun surece devam ediyor.inan ne kadar canimiz yansa da ne kadar aci ceksekte bir yerlerden tutujup bu hayati surdurmek zorundayiz.Rabbim en cok sevdigi kuluna dert verirmis Peygamber efendimiz (sav) en cok sevdigi kulu olmasina ragmen o bile ne acilar cekmis su hayatta.onlari dusundikce bizim cektiklerimiz bir hic geliyor bana.inan sen hayatin icin cabalamadigin surece hicbirseyi duzeltemesin.guclu olmak zorundasin ve ne kadar cok dua edebiliyorsan et arkadasim insanlar dualarla bi cok seyi degistirebiliyor.hic bi sey icin sikma canini.hayatinda hata mi yaptin ondan ders almaya bak olaylara hep kotu tarafindan bakma iyi yonden de bakmaya calis canim.unutma sen oldugun surece bu hayat var....

Sunu da belirtmek isterim sen kalbinin temizligini hic kaybetme birak insanlar ne kadar kotu olursa olsun sen iyi olmaya devam et.3lbet bir gun bunlarin karsilgini alicaksin..

Şu an diptesin leonela.
Çünkü boşluktasın.

Ama öyle bir gün gelecek ki bu çekilenlerin ödülünü kat kat alacaksın.
Ama bunun için sabır ve başına gelen sınavı başarıyla geçmen gerek.
Ve bu sınav aslında sana şu yaşında o kadar şey katıyor ki.
Belki şimdi farkında bile değilsin.
İlerde geçmişe dönüp baktığında iyi ki onlar başımdan geçmiş diyeceksin.
Çünkü insanları tanımış olacaksın.

Pes etmek yok...

hemen şu geliyor aklıma sert olma kırılırsın yumuşak olma ezilirsin . ikisinin ortasını bulmak lazım .. yani sen çok iyi olursan insanlar seni kullanır . bir süre sonra sen bunu anladığında ise kendine kızarsın .çok kötü olursanda bu sefer sürekli arkandan konuşur ve dedikodu yaparlar . yine kötü etkilenirsin . o yüzden hakkını yedirmeyeceksin ama dünyaya öfkeyle bakmıcaksın . bilior musun bende çok haksızlığa uğramış bir insanım . eski sevdiğim insanın bana neler yaptığını anlatsam inanamazsın . ama olsun ben yinede affettim onu benden uzak olsun da benim başka bir isteğim yok kendisinden .. bazen affetmeyi bilmelisin . ve yolda tek başına bile kalsan bunu umursamaman gerek . biz güçlü kadınlarız . kimsemiz olmadanda yaşarız . çalışırız çabalarız bir yerelere geliriz . hiç bir erkeğin parasına puluna tenezzül etmeyiz . aşk içinde olsa boyunumuzu eğmeyiz . ama en çok acıyıda biz çekeriz . ağzını yaya yaya konuşan ,her sıkıntısında ağlak yapan kadınlardan değilim olmayacağım da . kendi gücümü fark ettim çünkü . sende öle ol . hayat seni yıldırmasın . hayat sana hükmetmesin sen hayata hükmet . insanların ne dediklerine çok takılma . burda bile hemen herkes irbirini yargılıyor . doğru bir tane sanıyorlar . sana göre doğru bana göre yanlış olabilir . kimsenin hayatını yargılamasına izin verme . zaten hayatınıda uluorta yaşama . kimseye büyük sırlarını verme . yeri gelir bunu kullanırlar sana karşı . evet bazı insanlar çok kıskanç yapıcak birşey yok onlar öle diye canımı sıkamazlar ..sende buna izin verme ..herkes yaptığı kötülüğün hesabını o yada bu şekilde verir dünya düzeni böle işler ..

Az önce ben de bunu söylüyordum kendime. Kendime kızıyordum. Sen izin veriyorsun sen dedim kendime. Ben mesela herkese açıklama yapıyorum ya. Hani bak seni aramadım ama bundan bundan. Ya da ne bileyim ya. Surat assın , hemen noldu bana mı kızdın filan diyorum. Halbuki kızarsan kız lan deyip geçmem lazım. Kızdıysa gelsin söylesin pislik ! Ne suratı asıyor ! Yorumun için çok teşekkür ederim çok doğru !

Bunları okuyunca nasıl bir durumda olduğumu bir daha anladım.
Bir yanım küs,kırgın evet bu cümle Allah'a sığındığımda haddim olmasa da hissettiğim şeyleri anlatmış.
Yumuşak değilim ama kötülüğü çok iyi bilmeme rağmen yapmıyorum.
Yok ya o kadar da değildir dediğim şeyleri yapıyor insanlar.
Çok öfkeliyim çok.

Benim içimden kötülük gelmiyor :S dünya kötülük yapsın, bir iyilik yapsa yumuşarım. Yüzüne gülerim surat asamam filan.
Böyle biriyim gerçekten. Düşman olduğum kimse yok hayatta. Kıyamam ben insan evladına. Ama onlar öyle değil ...
ALLAHa kırgın olduğum için kızıyorum kendime bir yandan. Ama kırgınım işte :/ içim kırgın ....

ben de kendimden çok şey buldum yazdıklarında
aa evet benden bahsediyor, ee bu da aynı, bu da aynıı s....r bu da aynı işte
diye diye okudum...
egolarından kaf dağında oturan kişileri oradan indir
sen her fırsatta onun yanındayken o yanında olmuyorsa o kişiye sinir ol
kan bağın olan kişiyi sev onun için üzül onun parmağına kıymık batsa senin canın yansın
yarını düşün
dünle hesaplaş
bugün perişan
içim daralıyor benim ya !!!

Benim gibi kimse yoktur diye düşünmüştüm ama varmış.... Ben içimi hissedemiyorum artık :/

Benim buna benzer bir konum olmuştu...
Ve yorum alamamıştım.Hayata olduğu gibi buna da kırılmıştım:)

annem beni elalemin cenesi ugruna harcadi, babam sahip cikmadi..

kardesimi saymiyorum dünkü bebe ablasina kafa tuttu, disladi.. tek sucum sevmekti ama artik bir sucum yok cünkü sevmiyorum..

ugruna arkama bakmadan gittigim, gözümü kirpmadan imza attip evlendigim insan ise kalbimi parcalara bölüp öldürdü beni..

saten ailem icinde mecazen ölü bir insanim..

tek planim neyim var neyim yok hesaplayip türkiyeye kacmak!! kendimden baska kimsem yok saten, bogulursamda büyük yerde bogulurum!! kaybedek canimdan baska birseyim kalmadi!!!

Biliyorum konunu :( Çok üzülmüştüm. SEN de haklısın be .... Gerçekten haklısın. İmdattttt diye bağırasın geliyor dimi ?
İtiraf edemedim ama ben de bazen annemi,babamı bile sevdiğimi hissetmiyorum :(

Yaşımız da aynı yaşadıklarımız da...
Hissettiklerimiz de düşüncelerimiz de aynı.
Ben mi yazdım bunu yoksa?

Sevindim demek isterdim, ama sevindiğimi bile hissedemiyorum ya artık. Her güzel kelimem nezaketen oldu benim artık :(

Leonela ,çıkış yok ,uzanacak bir el yok...

UZANACAK TEK EL YARADANIN ELİ...ODA TÜRLÜ SEBEPLERLE YAŞAMA SEVİNCİ,ZORLUKLARA DİRENME GÜCÜ OLARAK GÖSTERİYOR KENDİNİ...
Dünden bu güne değişmeyen tek şey kötülük.

inan ki herkes bundan şikayetçi.Herkes KURBAN,herkes,ZALİM leriden yakınıyor.Herkes yalnız.Kimse hayatından memn un degil.
Bu kadar YALNIZ İNSAN birbirne derman olsa,OLMUYOR İŞTE...Çünkü zalimleştik.

Kendimizi akça pakça ,çiğ damlası sanarken YAPTIGIMIZ SEBEPSİZ VE SAYISIZ FADAKARLIGIN BİLE KÖTÜYÜ BESLEDİGİNİ GÖREMİYORUZ.
Yani etrafın kötüyse BESLEME ARKADAŞIM SUÇ SENDE.Çek çizgini,koy tavrını,,,Kötü insanlar iyi insanların yaşam enerjisini sömürerek yaşıyorlar adeta.
Sen,ben,biz katlandıkça yok olmayacaklar.HAD BİLMEYECEKLER...Bildiremiyorusan hadlerini,bilmelisin HAYATIN KIYMETİNİ...

SON paragraf..... İşte doğru olan bu. Nasıl yapıcam be canım ? Alıştırdım bu ALLAHın belalarını iyiliklerime, verdiğim yüzlere. Nasıl olacak ???

Back
X