Yaşarken, öldüğünü hissetmek ... İnsanlar ne kadar kötü varlıklar olmaya başladılar !

Ben bu hayatta kimseye güvenmemem gerektiğini öğrendim.
İnsanlar çok kötü.Çıkarları olmayınca yanaşmıyorlar..
Korkuyorum bazen..
Nasıl bir dünyada yaşıyorum diye:5:

Leonela, ayni yaştayız seninle.. Benim de bir çok cümlen duygularıma tercüman oldu, en azından geçmiş bir çok duygularıma.. Herkes zaman zaman aynı şeyleri yaşıyor. Bazen çevredeki insanlar mı çok kötü, yoksa biz mi çok saftirik davranıyoruz çözemiyorum.

Üni döneminde başıma gerçekten çok çok kötü bir şey geldi, ve son 2 senem işkence gibi geçti. Okula giderken diken üzerindeydim hep. Sonra ne oldu? Okul bittikten sonra kimse kimseyle görüşmüyor bile. "Bunun için mi kasmışım" diyip duruyorum.

Artık umursamıyorum, kendime daha sınırlı ama sağlam bir duvar ördüm. Az / öz insan en iyisidir, kuru gürültüye hiç gerek yok bu hayatta. O nedenle, canını sıkan oldukça, gül ve geç. Kimseye zayıflıklarını belli etme ve hep kendini ön planda tut değer olarak. Ben öyle yapmaya çalışıyorum.

Hayat biraz bencil ve vurdumduymaz olunca, inan daha güzel.

Çok teşekkür ediyorum herkese.... Benzer duyguları yaşamış insanları görünce bir nebze rahatladım ...
Rahatladım biraz gerçekten. RABBİMe daha çok yönelmeye karar verdim.

Arkadaşım kimseden bir şey beklemezsen mutlu olabilirsin.Bunu öğrendim ben.Günlerce ne sıkıntılar yaşadım boğazımdan bir lokma geçmedi.Eşim arkadaşıyla çıktı gezdi kafa dağıttı.O gezdiği arkadaşının eşi -benim de arkadaşım zannederdim - bir kez olsun arayıp nasılsın demedi.Karşı karşıya evlerimiz halbuki.Ailen dışında gerçekten dostum dediğin insanlara güvenmeli onlardan destek beklemelisin.Sadece ağlamak için aradım seni derdim bir dostuma.Dakikalarca dinlerdi beni,ben sakinleşinceye kadar.Ama şimdi çoook uzaklarda.
Kara gün dostu arıyor insan.Ama devir öyle bir devir ki bırak destek olmayı,nasıl köstek olurumun derdinde herkes.
O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Bir kitapta okumuştum hadis miydi emin değilim ; dünyada rahatlık yok, olmayan şeyi istemeyin diye bir cümle okumuştum

Bu gün o kadar dibindeyim ki her şeyin dünya kül olup gitsin diyorum

Ama bu kaçıncı tükenmişlik ve ben kaç kez ayağa kalktım bilmiyorum inan saymadım...

Sende kalkacaksın, yaşam böyle bir alçalıp, bir yükselip imtihanı tamamlayacağız. Hayat ağır bir yük ve herkese adil değil ama diğer yandan kimseye taşıyamayacağı yükü vermezmiş Rabbim. Sen yine O'na sığın,yok başka gidecek yerimiz....

Çok güzel bi yazı var da son satırını yazcam buraya;

“Lâ tahzen, innAllahe meânâ.” Üzülme! Kaldır yüzünü yerden. Omuzlarından sarsıp kendine getirmek istiyor seni Sevgili. “Rabbin sana küsmedi ki…” Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin. “Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki…”..

İnsanlar büyüdükçe bişeylerin farkına daha iyi varıyolar... Artık arkadaşmış,dostmuş,yakınınmış ve hatta akrabanmış hepsi yalan hepsi iyi günde ortada cıktıgını anladım kı bazen ıyı gününde bile yanında olmuyorlar.. Herkes kötülük hayinlik peşinde olmuş , açığını yakaliyimde yüzüne vurim diye canları çıkıyo.. İnsanlar artık kımın ne dicegini takmaz olmuş açık oynuyolar. bende agzım açık izliyorum herkesi .. susmuş,şaşkınlık içinde.. 3 maymunu oynuyorum görmedim,duymadım,bilmiyorum.:130:Artık bitek Ailem ve sevdigim insana adadım, kendımı kimse ıcın üzmicem deymiyolar.. :34:

Huysuzluğunu kabul etmen çok tatlı .
1tl eder hesabında bazen o 1 tlyi direk çöpe atmak gerekiyor. Benim durumumda öyle yani. 1tlnin kendisini atmam gerek şuanda.
Ona cesaretim yok işte.
Valla Rabbim sağolsun beni çok seviyor , baya uzun süredir sınıyor 3-4 aydır. Bakalım ne olacak ?

napam huysuz biriyim iste:27:
hatta bazen cokmu kati davrandim diyorum birisine.Mesela benim kucuk kardesim benm stress topum gibi biseydir cidden.
durduk yere kizarim cocuga,bunu yapmamam gerekir dgrusu bu huyum kotu ya. Bunu farkederim arada.Kalbini almak icin annemin ona buyurdugu isi ben onun icin yaparim.Ozur dilemek zor be :P

ama canim ya, su siralar bende hani cok uzuluyorum deger verdiklerimin bana deger vermediklerini gordukce.
atmak kolay degil katiliyorum.Nasil silersinki etrafindakileri.
o yuzden ben daha az muhattap oluyorum artik onlarla.daha az umursuyorum ne dediklerini,arka siraya atiyorum.
Ilk sirada kimmi var?
Ben keyfim bide kahyasiiii:82:

Back
X