Yaşarken ölüyorum. Nasıl kendime gelebilirim?

Yazacaklarımı lütfen dikkatle oku çünkü yolunu biliyorum, bana güven. Uzun olacağı için şimdiden özür dilerim.

Senin önce kendini ikna etmeye ihtiyacın var. Muhtemelen yetersiz, belki suçlu, seni istemiyor oluşundan sorumlu hissediyorsun. Bu bir kısır döngü gibi doğru mu? Tüm hissettiğin sorumluluk duygusuyla tekrar üzerine gidiyorsun ama daha çok istemediğini anladıkça daha çok suçlu hissediyorsun ve bu tekrar üzerine gitme ihtiyacı doğuruyor.

Gerçekten inanıyorum ve yazdıklarından anlıyorum ki "Muhtaç" lık hissi burada herkesten çok senin istemediğin bir şey. Sana söylenen çoğu şeyi muhtemelen kafanda zaten defalarca düşündün. Muhtemelen defalarca denedin de. O yüzden yazılanlar yardımcı olmuyor. Çünkü sen hareket edemiyorsun. Davranamıyorsun. Zaten beklediğin şey hareket etmene yardım edecek kadar kuvvetli bir itici güç. Bunu dışarıdan sana kimse veremicek. Gerçekleri konuşalım. Ama bizim söylediklerimizi doğru kullanırsan kendin o gücü bulucaksın. Senin şu anda bulunduğun benzer bir durumdan seneler önce çıkmayı başardım. Çıkmak için yeterli güce beni ulaştıran öncelikle arkadaşımın benimle yaptığı uzun konuşmalar oldu. Bana içinde bulundıuğum durumdan çıkmak için hiçbir sebep yeterli görünmüyordu daha büyük bir sebebe ihtiyacım vardı. Öyle bir şey olmalıydı ki ondan uzaklaşmalıydım. Bu kadar çaresiz ve kötü bir durumdu. Ama arkadaşım saatlerce konuşarak bana yeterli gelmeyen o nedenleri hatırlattı. Bak bu da var, şu da olmuştu... diye. En sonunda geçirdiğim sessiz bir saatten sonra sesli bir şekilde söylediğim ilk kelime "bitti" demek oldu. Ve o kelimeyi söyledikten sonra uyuduğum uykunun huzurunu tarif edemem. Tüm yapmam gerekenin bir karar vermek ve onu uygulamak olduğunu anladım. Uyguladım. Ve işe yaradı. O kararı almak ve uygulamak o kadar güçlü hissettirdi ki istikrarlı bir şekilde ilerlemem için yeterliydi.

Karar alma gücü inanın yemek yemesi su içmesi kadar gerekli. Çünkü hayatını şekillendirdiğini hissettirir. Başka insanların verdiği kararlarla, sana olan yaklaşımlarıyla hayatının yönlendirildiğini izlemek zorunda kalmazsın.

Karar verebilmen için ikna etmen gerek kendini. Lütfen dediklerimi uygulamaya çalış:

*Ondan uzaklaşman için sana yeterli gelmeyen tüm nedenleri tekrar düşün. Baştan sona.
*Çok sevilmenin ve değer görmenin ne demek olduğunu sana yaşatan insanın tam aksini de yaşatabileceğini kabullen. Kabullenmen onu veya kendini suçlamanı gerektirmez. En basit haliyle hayatta bunların olabileceğini kabul et.
*Seni artık önemsiz görmesinin eminim kafanda bir çok sebebi var ve çoğu senin yüzünden olduğunu düşünüyorsun. Lütfen hayalinde kendini yanına bir arkadaşın olarak oturt. Ellerinden tut ve gerçekten tüm bunlar bir arkadaşının başına gelse ona neler söyleyeceğini ne tavsiyeler vereceğini düşünerek kendine de onları söyle.
*Ne konuda suçlu olduğunu düşünüyorsan şunu hep getir aklına:
---Sen iyi bir insansın. Biri seni incitmedikçe, senin yoluna engeller koyup seni hırpalamadıkça kimseye kasıtlı olarak zarar verecek, kimseyi incitecek değilsin. Eğer zamanında bunları yaptığını düşünüyorsan şunu da düşün, o zaman yaparken haklıydın. Öyle hissettin, öyle düşündün, elinden gelen oydu ve yaptın. Unutma, bunları varsayarak söylüyorum eğer sebeplerinden biri zamanında söylediklerinin ve yaptıklarının pişmanlığı ise bu tuzağa düşme diye söylüyorum.
*Sakın bir daha öyle sevilmeyeceğin konusunda düşünme. Düşünürsen inanırsın. İnanırsan gerçekmiş gibi yaşarsın. Uzaklaş bu düşünceden. Senin gibi hassas ve özverili insanlar bu duygulara kolaylıkla kapılabilir.

Ve son olarak... Biliyorum, sana söyleyeceği olumlu bir kaç cümle, senin iyi, güzel kalpli biri olduğunu anlatacağı kelimeler şu anda yazdıklarımdan ve tüm çabalarının yapmaya çalıştıklarından çok daha fazlası olacak ve tam bir ilaç gibi gelecek. İçinde bunu hissettiğini anlayabiliyorum. İşte bu noktada söylediğim şey şu; "Dur. Senin güzel kalpli biri olduğunu o zaten biliyor. Söylememesi inkar etmesi ve asıl önemli olan farkında bile olmaması önemli değil. Ama aslında önemli olan ne biliyor musun? Sen biliyorsun. Onun sana karşı olan soğukluğu ve önemsizleştiren davranışları nerdeyse seni bile değersiz olduğuna ikna etmişken sen şu gerçeğe sımsıkı tutunacaksın. Gerçekten öyle biri değilsin, hiç olmadın. Daha güzeli ne var biliyor musun? Öyle biri olmuş olsan bile, kötü bir insan olmuş olsan ve bunun için sevilmiyor olsan bile bu senden kaynaklı değil insanların sevememe kabiliyetinden kaynaklıdır. Çünkü sana söz veriyorum ki benim, senin ve daha bir çok insanın dünyasında kötü insanların bile içindeki iyiliği ortaya çıkarmak içgüdüsyle onları seven tonlarca insan var... Baksana, sen de onlardan birisin. Sana karşı kırıcı ve hatta zalimce davranışlarına rağmen onu sevebilme kabiliyetin var. Kendindeki güzel yanına tutun, sev çok sev. Başta kendini. Onu da sevebilirsin buna engel olamayabilirsin ama lütfen usulca sev, uzaktan sev. Bırak zaman sevginin nereye gideceğine karar versin."

Kusura bakma çok uzun oldu. Ama sen dahil bu başlığı okuyup bir çare arayan kim varsa inşallah bir yerinden faydalanır. Ben sana inanıyorum çünkü olabileceğini gördüm.
Hiç üşenmeden okudum yüreğinize sağlik ne kadar da güzel yazmissiniz konu sahibesi sayesinde bende faydalandim ben de iy değilim nerdeyse konu sahibesiyle ayni şeyleri yasiyorum tesekkürler En Büyük KK

Bu iliski ayrilisinizda degil sizin bu yalvarıp yakrma sonrası gecen zamanda kendini tamamlamis bir iliski. Üstüne düştünüz israrci oldunuz o da bunun mumkun olmadigini soyledi. Bitti... İcinizden gecen seyleri yapmissiniz utanmayin. O an o duygular ona musade etti sizde yaptiniz. Asil simdi normâle donmezseniz utanmaniz an meselesi. İstedim yaptim olmadi deyip yeni sayfayi acin hayatinizda.kendinizden bu yalvaris yakaris icin utanmaya basladiysaniz birseyler iyiye gidiyor demektir.silkeleniyorsunuz. istikrarli bir durus icin umutlarinizi yesertmelisiniz. Sadece birşey sormak istiyorum siZe. Eger bu yalvarma yakarma sonrasi geri donus olsaydi bunun dogaclama duygulrin getirdigi bir baslangic olduguna inanacakmiydiniz??? Tasima suyla degirmen donmez canim benim. Sen istediğin icin birinin gelmesiyle gelmek istedigi icin gelen biri arasinda tonlarcaaa fark var
Çok güzel bir yazı...

Kimsenin eleştiri yapmaya hakkı yok bu senin hayatın ve sen gayet içten bir şekilde yazip yardım istemişsin. Çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum ama düşün evli çocuklu insanlar bile ayrılıp yollarına bakabiliyorlar sen sevmişsin o sevememis sen burda yardım icin konu acarken o kendi hayatına devam ediyordur. Bu hayatta kimseye kendinden fazla deger verme kaybedersin. Kendine hobiler edin, arkadaşlarınla görüş, kafanı dağıtacak filmler izle kitaplar oku.. umarım her şey iyi olur kendine iyi bak..

Melankolik olmuşsunuz..Halbuki anlamaniz gereken Aşkın geçici Sevgininse bakii oluşu..

Direkt psikaytri ilacs başlatır diye ön yargım var.

Bence baslamalisin. Basladiginda baslamamis olduguna üzülürsün emin ol. O kadar guzel ilaclar var ki :) hele bir uyku ilaci var ki en baba ask acisini 1 ayda unutturur. Sana küçüklüğünün televizyon önünde uykularini veriyor o kadar huzurlu masum. Çiçek gibi uyaniyorsun. Aglaya aglaya uyursan ayni sekil kalkarsin. Uyku en onemlisi bu sureclerde. Recover edicen beynini guzel uykularla. En sonunda bi bakmissin dunya yansa senin umrun degil. Eminim zayiflamis bünyen yorgun düşmüştür istahi da cok cok iyi toparliyor.

Tam anlamıyla aklımdan çıkmayacak evet ama canım yanacak onu hatırladıkça buna eminim ve buna çok üzülüyorum

Yavrum alzheimer olmadikca kimse akildan cikmiyor oturup ustune düşününce tek gecelikleri bile animsiyorsun doğal olarak. Yillar gecer daha guzel iliskilerin olur hatirlayinca sinirlenirsin gene ne maldi diye ama uzulmezsin. O ofkeni hırsını hatirlarsin sadece o yuzden ah keske de demezsin.

Tam anlamıyla aklımdan çıkmayacak evet ama canım yanacak onu hatırladıkça buna eminim ve buna çok üzülüyorum

Yavrum alzheimer olmadikca kimse akildan cikmiyor oturup ustune düşününce tek gecelikleri bile animsiyorsun doğal olarak. Yillar gecer daha guzel iliskilerin olur hatirlayinca sinirlenirsin gene ne maldi diye ama uzulmezsin. O ofkeni hırsını hatirlarsin sadece o yuzden ah keske de demezsin.

Bunu diyememe sebebim karşımdakinin karşımda zavallısın aklımda sadece can sıkan biri olarak kalacaksın bi gitmeyi becrremedin seviyorum desem girmedim sevmiyorum desen gitmedin git arrık demesi sebep oldu. Ama şunu da biliyorum bana hep istemiyorum da dese açık kapı bıraktı. O yüzfen kendime de yüklenmek istemiyorum artık

Tabiki çünkü herkes biraz sadisttir. Otur "bitter moon" izle. Anlattiklarinin hepsini özetler o film sana dışardan gormus olursun.

İlişkimiz 3 senelikti ailelerin bildiği bir.ilişkiydi. heo evlilik niyetiyle görüştük.kendi aramızda söz yapmıştık ailelerde biliyordu. Her manada ilkim olan bir insadndı. Kopmak zor geldi bu yüzden. Vazgeçmek ne vilmedim. Evet her yolu denedim olmadı demekle beraber kendini.biye bu kadar küçük düşürdün ki kızım da diyorum

O kadar sıkıcıydın madem ne diye durdu 3 yil dibinde. Bosversene. Adama seni özlemesi icin firsat vermemissin yoksa bu kadar gaddarlasamazdi. Yanlis anlama da kimse sadik bi kole kaybetmek istemez sen onu arama baskasiyla mutlu ol o zaman pesine düşer emin ol.

ilk olarak psikiyatriste giderseniz ve size ilaç verirse kendinizden bir şey kaybetmezsiniz bunu söyleyeyim. ben kullandım, kullanıyorum sadece hayatınızdan detayları atıyor, asıl hislerinizi hiçbir şey kaybettirmez. çok kafaya taktığınız gün içinde yaşadığınız ufak bir tartışma, o anda çıkabiliyor kafanızdan.

ikincisi...
unutamam diye inlediğim dönemleri biliyorum. ilaçtır, inthardır bunlardan bahsetmeyelim. o gitti, hayat bitti bende.
gece yatağa yatıp "ihtiyacı olan biri yaşasın benim canım al" diye dua ederdim.

şimdi o duayı onun için ettiğim kişi karşımda, hiçbir şey hissetmiyorum desem...
inan geçiyor.

bizi aptal görme. geçiyor diyenlere aman sizinki geçer deme. seninki de geçecek

Bu konuyu okuyunca kendimi okuyormuş gibi hissettim. Ve gece gece bana hiç iyi gelmedi... Size tavsiyede bulunamam sadece çok iyi anladığımı söyleyebilirim. Bir gün geçecek diye umuyorum çünkü geçmek zorunda. Bu şekilde devam edemez. Yani etmemeli

Hayır eşim değildi. Uzun yıllar birlikte olduğym kendisini her şey yerine koyduğum biriydi

İŞTE BU YÜZDEN DİK DURMALI İNATLA ONA ARTIK HİÇBİRŞEY OLDUGUNU GÖSTERMELİSİN. MADEMKİ EN DOĞRUSUNUN AYRILMAK OLDUGUNU DÜŞÜNMÜŞ SENDE ÖNÜNE BAKAÇAKSIN...

DAHA NİCE 'ALİ ÇIAKAÇAK KARŞINA VE BU SENİN İÇİN BÜYÜK Bİ TECRÜBE.

HERKESİ HERŞEYİN OLACAK KADAR ÖNEMSEME. EVLİ BİLE DEĞİLKEN BU NEYİN YERİNE KOYMASI, BIRAK ARTIK ONU VE RUHUNU SERBEST BIRAK

BIRAKK Kİ DIŞARDA SENİ BEKLEYEN VE SENİ GERÇEKTEN SEVECEK OLAN ALİ YE CESARET VER...

UNUTMA HERKES BİRGÜN GİDER..

KİMİ TERK EDEREK KİMİSİDE GÖZLERİNİ YUMARAK..

HAYAT SANA YUMURTA DOMATES VE BİBER VERİYORSA

BU ;

MENEMEN YAPMAN GEREKTİĞİNİ GÖSTERİR OMLET DEĞİL..

bırak şu çürük yumurtayı tadını kaçırır

İŞTE BU YÜZDEN DİK DURMALI İNATLA ONA ARTIK HİÇBİRŞEY OLDUGUNU GÖSTERMELİSİN. MADEMKİ EN DOĞRUSUNUN AYRILMAK OLDUGUNU DÜŞÜNMÜŞ SENDE ÖNÜNE BAKAÇAKSIN...

DAHA NİCE 'ALİ ÇIAKAÇAK KARŞINA VE BU SENİN İÇİN BÜYÜK Bİ TECRÜBE.

HERKESİ HERŞEYİN OLACAK KADAR ÖNEMSEME. EVLİ BİLE DEĞİLKEN BU NEYİN YERİNE KOYMASI, BIRAK ARTIK ONU VE RUHUNU SERBEST BIRAK

BIRAKK Kİ DIŞARDA SENİ BEKLEYEN VE SENİ GERÇEKTEN SEVECEK OLAN ALİ YE CESARET VER...

UNUTMA HERKES BİRGÜN GİDER..

KİMİ TERK EDEREK KİMİSİDE GÖZLERİNİ YUMARAK..

HAYAT SANA YUMURTA DOMATES VE BİBER VERİYORSA

BU ;

MENEMEN YAPMAN GEREKTİĞİNİ GÖSTERİR OMLET DEĞİL..

bırak şu çürük yumurtayı tadını kaçırır

ALİ den kastım erkek kişisini temsil etmesi içindi..

Bu bir isyan değil. Hayatta çok büyük acılsrın olduğunu da biliyorum. Ama artık dibe battığım yerdeyim. Çıkamıyorum. bir çamur içinde çırpındıkça daha da batıyorum. Yıllar geçitor bir aşk acısıdır ayrılık acısıdır ki geçmiyor. Sevilmemek istenmemek küçümsenmek canımı yakıyor. Kaç kere gittim kaç kere kovuldum kapısından bilmiyorum. Bir zamanlsr dizlerinde uyuduğum o sevda şimdi sanki taş olmuş başımın altına.

Daha az önce tonlarca mesaj attım karşılık alamadığım. Öyle zayıf öyle yaralıyım ki.. Sordum içi vicdanı rahatmış. Ayrılık en doğru kararmış. Ben can sıkıcıymışım. Ağrıma gidiyor. Ben ona kırgın ölmeyeyim diye çabalarken o beni paramparça ediyor. Yaşama hayata tutunamıyorum. bir ölüyüm ben. Mezara girmeyi bekliyorum. Ama bir yanım var yaşamak ve inadına mutlu olmak isteyen.. Artık kaybeden değil kazanan olmak isteyen.. Var mı bir yolu bunın. O kadar çok gurursuzlaştım ki şimdi kendime değer veremiyorum.battıkça batıyorum. İnsanların aklında can sıkıcı bir yüzsüz olarak kaldım. Ben buraya bir çıkış yolu bulmak adına yazıyorum. Çok ağır eleştiriler yerine bana yardım eli uzatırsanız çok sevinirim.

Psikolog cok iyi gelir.. Paran yoksa devlette de var ücretsiz 153 ten randevu alınıyor mutlaka git.

Öncelikle her dert her sıkıntı kişiseldir ve ağırdır. Başka acıları kendinizinkilerle kıyaslamayın. Acının derdin büyüğü küçüğü olmaz. Hepsi zarar verir insana.

Ben şuna inanıyorum günün en karanlık zamanı güneş doğmadan önceki andır. Ve bir top düşünün aşağı düşen... Ama yeniden yükselmek için yere çarpması gerekiyor. Tekrar atağa kalkması için zıplaması için.
Siz de bu durumdasınız.
Bu durumdan ancak ve ancak kendinizi sevmeye başladığınızda, kendinizin farkına varmaya başladığınızda kurtulabilirsiniz.
Dünyada sizden daha değerli hiç bir şey olmadığını anladığınızda. Hatalarınızı kabul ettiğinizde ve 'Ben kendimi geçmişteki hatalarımla seviyorum' demeye başladığınızda...
Bunu nasıl mı yapacaksınız...
Kendinizi zorlayacaksınız. Daha önce yapmadığınız şeyleri yaparak başlayacaksınız.
İşe yarayan önerilerim şunlar benim;
Madem çok paranız yok ona göre düşünelim.
-Önce bulunduğunuz ortamda değişiklikle yapın. Odanızın şeklini değiştirin. Yeni çarşaflar alın. Odanızı sakin bir havaya sokun. Gereksiz renkleri ve eşyaları hayatınızdan çıkartın.
- Mutlu şarkılar dinleyin, mutlu filmler izleyin.
- Gülün. Durduk yere gülün. Canınız acısa da gülün. Beyine bunu öğretin. Bu durumlarda beyin diyor ki ' Aaa bu gülüyor o zaman ben beynin mutluluk tarafını çalıştırmalıyım.' Bu bilimsel bir yöntem. Beyninize hükmedin. Böylece beyin mutluluk hormonu salgılıyor. İnan bana.
- Spor yap. Dışarı çıkamıyorsan evde youtubedan spor yap. Spor mutluluk hormonu salgılayan en büyük etmen.
- Yazı yaz. Hayallerini yaz. Güzel şeyler yaz. Maldivlere gitmişsin mesela orada gün batımında içeceğini yudumluyorsun yanına bir köpek geliyor seviyorsun. Sonra onun fotoğrafını çekiyorsun vs. vs. hikayeleştir.
- Acıyı ve karamsarlığı tekrarlama. Bunu vücut alışkanlık haline getirmiş. Bu senin bağımlılığın olmuş. Bunu yenmek için kendini zorla ve pes etme. Dediğim şeyleri tekrar tekrar yap. Geçiş süreçleri zorludur ama her zaman sonucu mucizedir.
- Kitap oku. Ama vıcık vıcık aşk romanları değil. Sana bişey katmayan sığ aşk sözcükleri, hikayeleri değil. Klasikleri oku. Felsefeyi oku. Feminizm nedir, insan hakları nedir, hayvan hakları nedir, dünya nedir, siyaset nedir, sanat nedir araştır, bil. Geliştikce okudukca aslında ne kadar kendine haksızlık ettiğini ve ne kadar değerli olduğunu hissedeceksin. Evet burnun kalkacak, kültürleneceksin. Ve evet bu muhteşem bir şey!
- Değiştir kendini. Sosyal medya hesaplarını değiştir. Eğer duygusal şeyler, aşk sözcükleri, duygusal fotoğraflar, göndermeler varsa hepsini kaldır.

Bunlar çok basit ama etkili adımlar. Ağlamaya, sızlamaya, yakınmaya, başkasına harcadığın zamandan çok daha azını bunlara harcayarak kendine güvenli ve donanımlı bir insan olabilirsin. Zor değil inan. Bir adım at ve başla. Kendin için çabala. Kendine acımayı bırak artık!
Harika bir yorum
Kendim için hemen aldım :)))

Öncelikle hayatım "bu acıdan kurtulmak istiyorum" demekle asla olmaz. Bir gece uyumadan önce bu sondu diyeceksin ve ertesi sabah bitti artık diyerek hayatının geri kalanına kapıyı aralayacaksın. Bunu başarırsan beyninde bitirmiş olacaksın zaten. Sen yüzsüz değilsin sadece mücadele ettin olmadı. Aynanın karşısına geç ufak bir tebessüm et emin ol en güzel kız sensin ondan kalan herşeyi çıkar hayatından onunla birlikte tabi. Üzülmek bitti kendini mutlu et artık. Daha çok aşık olacağın ve hayatını birlestirecegin o insan seni kalbinin derinliklerinde bekliyor zaten. Hayata dön kendine ve kalbindeki asıl adama haksızlık etme lütfen. Herşey tek lafına bakar ufak bir tebessüm ve "Bitti" . Işte bu kadar hayatım. Şimdi sadece yeni hayatına "merhaba" de

Kendiniz gibi (zayıf,güçsüz,aşkını saplantıya dönüştürmüş) biriyle olmak istermiydiniz?
Cevap hayırsa değişime kendinizden başlayın lütfen,sonra zaten zaman içinde herşeyin değiştiğine şahit olacaksınız...

Son düzenleme:
Back
X