• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşattığını yaşar mı herkes?

Ben sizin kounuzda ilahi adaletlik bir sey goremedim. Kavga dovus giden bir iliskiyi evlilige tasimak sizin tercihiniz olmus. Adam ayrilmak isteyince birakmayan da yine siz olmussunuz. Olaylar iyice cirkinlesince bana basit dedi diye adami suclamissiniz. Burada adamin cekmesi gereken bir ilahi adalet yok bence. Ha adam sizi kandirmistir, aldatmistir, aile sorunlari dediginiz sey iftiradir, siddettir vs, o zaman durum baska derim. Ama anlattiklariniz kadariyla her seyi kendi seciminizle yasamissiniz. Bile bile lades. Dogruya dogru simdi.
Bagcinin hic mi sucu yok? Umarım yasamazsiniz benzer bir durumu

Bazi Yorumlara saskinim sahiden. Ben bu süreçte kendimi çok yargiladim yanlislarimi farkettim bunlar ayrı mesele.

Bir ilişki bitebilir, bitirmek isteyen taraf suçlu değildir buna da tamam. Ama, bitirirken sırf kendi vicdanını rahatlatmak için durmadan suçlamak hakaret etmek ağzına geleni saymak, karşıdakinin onurunu gururunu düşünmemek hakka girmek değil midir?

Merhabalar
Birşeyi asla anlayamadım anlayamayacagim da. Yaşım kaç olursa olsun bir insanın uzulmesine asla dayanamıyorum. Kaldı ki ben sebep olmussam uzuntusune kahrolurum. Bazen kızarım kendime sustur şu vicdanını diye. Çünkü insanlar böyle değil maalesef. Sizi günlerce aglatabilir, sizi yikabilir uzebilir ve zerre umrunda olmaz. Zerre pişmanlık duymaz. Sürekli kendini haklı çıkarma cabasindadir. Empati kurmaz, anlamaz. Velhasıl yasattiklarina da dönüp bakmaz üzülmez telafi etme çabası olmaz. Peki yaşattığını yaşar mı? Anlar mi bir gün karsi tarafa verdiği zararı? Allah biliyor benim halimden anlamadığını yaşayarak anlasın istiyor yüreğim.
Yasar :) ben yasadim tıpa tıp aynisi sonra gunlerce dusundum neden diye aklima geldi suam o kizi bulabilsem helallik alirdim sana soyle diyim suana kadar yasadigim en kotu olaydi annemin yuzune bakmaya utaniyorum 3 yil gecmesine ragmen

Bu konuda yaşanmışlıkları dinlemeyi çok seviyorum...
bebeğimi kaybettikten sonra dengesizin teki yüzüme karşı 'kimbilir annesi ne günah işledide böyle oldu' demişti. ben onu adam yerine koyup beddua bile etmedim. geçenlerde duydum karnında bebeği ölmüş haberi olana kadar bebek çürümeye başlamış. ilk aklıma bana söyledikleri geldi. ama ben onun gibi düşünmüyorum kimse kimsenin günahını çekmez. onun içinde üzüldüm, umarım Allah onu ve isteyen herkesi anne olmayı nasip eder. konu sahibinede artık üzülme önünde kocaman bir hayat var ona bak demek istiyorum.

Bende ilahi adalete inanıyorum ama insanlar o kadar arsız ki günaha girdiklerini bile kabul etmiyorlar ve allah onlara bi şekilde ceza verdiğinde bile arlanmıyorlar önemli olan insanın bundan ders çıkarması

Ben ilahi adalete inanirim.

Bu dunya da veya ahirette elbette her iyilik ve her kotuluk karsiliklidir.

Lakin beni uzen inaanlara yapacagim en uc nokta onlari hayatimdan cikarmaktir.

Beni uzdu o da uzulsun diye beklemem. Ne hali varsa gorsun ilgilenmiyorum derim.

Cunku kin tutmayi sevmem ve bence kin tutmak sadece sahibine zarar veririr.

Bosverin aynisini yasayinca sizin iciniz rahatlamayacak emin olun. Umursamayin ne hali varsa gorsun ister mutlu olsun ister mutsuz. Bundan sonra yolunuza bakin. Kendiniz icin yapabileceginiz en iyi sey bu.

Ben ilahi adalete inanirim.

Bu dunya da veya ahirette elbette her iyilik ve her kotuluk karsiliklidir.

Lakin beni uzen inaanlara yapacagim en uc nokta onlari hayatimdan cikarmaktir.

Beni uzdu o da uzulsun diye beklemem. Ne hali varsa gorsun ilgilenmiyorum derim.

Cunku kin tutmayi sevmem ve bence kin tutmak sadece sahibine zarar veririr.

Bosverin aynisini yasayinca sizin iciniz rahatlamayacak emin olun. Umursamayin ne hali varsa gorsun ister mutlu olsun ister mutsuz. Bundan sonra yolunuza bakin. Kendiniz icin yapabileceginiz en iyi sey bu.
Evet, hak veriyorum size. En doğrusu ve akillicasi hayatıma bakmam artık. Bana dua eder misiniz?

Back
X