• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşayamıyorum lütfen yol gösterin

superisi20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
9
0
36
Denizli
ben zor bir hayat yaşadım uzun yıllar dialize bağlı yaşadım 10 yıl önce nakil oldum çok ağır anlatılmaz sinirlerim çok yıprandı sorunlar olunca tükeniyorum hemen ayakta durcak gücü bulamıyorum kendimde eşimle 5 yıl önce evlendik severek bir aydır sanki enkaz altındayım davranışlarından hayatında birinin olduğunu fark ettim o kadar büyük kavgalar ettik ikimizinde doğruyu bilmemize rağmen hep itiraz etti onu karaladığımı bunalıma girdiğim için senaryolar yazdığımı söyledi bu aynı yaşadığımız 3 kavga beş yılda ama hepsindede eşim ya itiraf etmek zorunda kaldı yada msj larını yakaladım bir hafta öncede artık dayanamadığımı hayatında biri olduğunu bildiğimi ve ayrılmak istediğimi söyledim o kadar çok ağladıki ayrılmam senden de bebeğimdede diye yok dedi ama dün okadar büyüdüki kavga itiraf etti biri olduğunu ama bitirebilceni söyleni ne yapmalıyım ne kadar doğru olurki bunca yalan söyleyen birinin sözü eşimi seviyorum ama güvenim bitti bu kaçıncı af bu kaçıncı inanış ayrılmıyoda konuşmaya çalışıyorum ama konuşamıyoruz bile artık eski aşkım yokonun yerine bi buzdağı var sevgi sadakat güven kalmadı aramızda babam yok nasihat alsam annem ennelik içgüdüsüyle kıyamaz zaten aile girdimi toparlanma ihtimali bile olsa olmuyo artık onun ailesinden yardım istesem ne değişirki kız kardeşi boşandı eşi sevgilisiyle yakaladı anne babası haklı buldu kızını abisi eşinin üstüne evlenmiş eşi kanser oldu cevap vermedi tedaviye nasıl bir aileye düştüm allahım ne yapmalıyım en safları temizleri allahtan korkanı eşimdi oda aynı kafayı yicem ne zormuş ayrılmak 8 aylık bebeğim var babası işten gelince atlıyo kucana nereye gidersek gidelim biraz durdumu sıkılıyo eve gelmek istiyo uyumuyo gittiğim yerlerde eve kadar deliriyo evde uyuyo ayrılsam bu evde oturamam kirayı ödemem imkansız napmalıyım deliricem..

merhaba;
önce sakin olacaksın, kendini dinlemek için bebeğinide alıp bir süreliğine o evden uzaklaşacaksın. Bebekler 9 ile 12 aylar arasında gerçek alışkanlıklarını edinirlermiş bugün doktora gittim öyle söyledi. İki gün ağlar ücüncü gün alışır sen içine bir bak... Yaşayabilirim unutabilirimi görüyorsan içinde devam edersin, yok yapamam dersen ozaman bebek için durma ayrıl, unutma bebek annesini rol model alır, senin mutsuzluğun onun mutsuzluğu olacak, yarın bir gün anne bana mı sordun ayrılsaydın da diyebilir... Herşeyden bir dönüş var, önemli olan sensin, sen iyi olurisen herkes herşey daha iyi olur. Bence bu gece güzel bir uyku çek sakinleş, kendine biraz zaman ayırmaya bak, eşinle iletişime geçmen için bana sorarsan içine sindirmen lazım bazı şeyleri...
iyi geceler.

ben zor bir hayat yaşadım uzun yıllar dialize bağlı yaşadım 10 yıl önce nakil oldum çok ağır anlatılmaz sinirlerim çok yıprandı sorunlar olunca tükeniyorum hemen ayakta durcak gücü bulamıyorum kendimde eşimle 5 yıl önce evlendik severek bir aydır sanki enkaz altındayım davranışlarından hayatında birinin olduğunu fark ettim o kadar büyük kavgalar ettik ikimizinde doğruyu bilmemize rağmen hep itiraz etti onu karaladığımı bunalıma girdiğim için senaryolar yazdığımı söyledi bu aynı yaşadığımız 3 kavga beş yılda ama hepsindede eşim ya itiraf etmek zorunda kaldı yada msj larını yakaladım bir hafta öncede artık dayanamadığımı hayatında biri olduğunu bildiğimi ve ayrılmak istediğimi söyledim o kadar çok ağladıki ayrılmam senden de bebeğimdede diye yok dedi ama dün okadar büyüdüki kavga itiraf etti biri olduğunu ama bitirebilceni söyleni ne yapmalıyım ne kadar doğru olurki bunca yalan söyleyen birinin sözü eşimi seviyorum ama güvenim bitti bu kaçıncı af bu kaçıncı inanış ayrılmıyoda konuşmaya çalışıyorum ama konuşamıyoruz bile artık eski aşkım yokonun yerine bi buzdağı var sevgi sadakat güven kalmadı aramızda babam yok nasihat alsam annem ennelik içgüdüsüyle kıyamaz zaten aile girdimi toparlanma ihtimali bile olsa olmuyo artık onun ailesinden yardım istesem ne değişirki kız kardeşi boşandı eşi sevgilisiyle yakaladı anne babası haklı buldu kızını abisi eşinin üstüne evlenmiş eşi kanser oldu cevap vermedi tedaviye nasıl bir aileye düştüm allahım ne yapmalıyım en safları temizleri allahtan korkanı eşimdi oda aynı kafayı yicem ne zormuş ayrılmak 8 aylık bebeğim var babası işten gelince atlıyo kucana nereye gidersek gidelim biraz durdumu sıkılıyo eve gelmek istiyo uyumuyo gittiğim yerlerde eve kadar deliriyo evde uyuyo ayrılsam bu evde oturamam kirayı ödemem imkansız napmalıyım deliricem..

canım senin öncelikle sakin kafayla düşünmeye ihtiyacın var,
sana burdan hiçbirimiz ayrıl boşan daha ne duruyosun diye ahkam kesemeyiz
konuşmak kolay, aslolan kişinin yaşadığıdır...
kendine sor bundan sonraki hayatındn beklentilerin neler,eşin olmadan da bir hayat kurabilir misin?
çocuğuna iyi koşullarda bakabilir misin?
önceliğin evladın...

ancak bu olayı kabullenip kabuğuna çekilmenide tavsiye etmem...

bir kere yutkunmam devamını getirir...

ilk etapta yapacağın salim kafayla düşünmek..

çok zor bir durum anladığım kadarıyla eşin ilk defa seni aldatmıyor bundan öncede aldatmaları olmuş.eğer ilk olsaydı belki gerçekten pişman olmuştur diyebilirdim ama galiba eşin bunu alışkanlık haline getirmiş maalesef:50:ne düzeni bozulsun istiyor ne de dışardaki heyecandan vazgeçiyor:23:şartlarını tam bilmiyorum boşan boşanma demek kolay değil ama eşini bu şekilde kabullenebilirmisin iyi düşün karar ver canım Allah yardımcın olsun

canım, öncelikle diyaliz insanın hayatında nasıl kötü yaralar bırakır yakınen şahidim... sen çok güçlü bir kadınsın. nakil olduktan sonra insanlar asgaride tutar hayatını. diyaliz boyunca sadece yaşayabilmeye odaklandıklarından, işinden, eğitiminden olanlar çok. sen evlenmişsin, yuva kurmuşsun... gerçekten çok güçlüsün.

eşinin yaptığı çok kötü. daha önce de aldatmış.... aldatır da... bunun seninle alakası yok. özgüveni eksik sanırım. kimle evli olursa olsaydı aldatırdı. ailesinde de kabul görmüş aldatma durumu anlattıklarına göre.

2 yolun var. hangisini seçersen seç zorlu... ya ayrılacaksın ve çocuğunla başbaşa devam edeceksin hayatına ya da eşine güvenmeden evliliğini sürdürmeye devam edeceksin. ben sana şunu seç diyemem... bana 2.si daha zor gelirdi ama belki senin durumunda 1.si zordur...

Allah yardımcın olsun. maddiyat da çok önemli. eşin nafaka öder mi? senin eşine maddi bağlılığın var mı?

Diyalie girmenin güçlüklerini bilirim kardeşim nakil oldu evlendi onunda iki tane çocuğu var çok sağlıklı çok mutlu Allah bozmasın rabbim bir daha göstermesin sana da öncelikle sağlığın önemli lütfen kendini düşün ,ne güçlükler yaşamışsındır kim bilir hele bir organ beklemek hergün ümit etmek çok sabır isteyen bir süreç o yüzden önce sen bak rabbim gülmüş yüzüne yine güler dua et sadece ..

Özürlü raporu al açılan bütün sınavlara gir çok daha kolay oluyor yerleşmek ,eşin için ne söylenebilir ki Allah merhamet versin..Sakın kendini yıpratıp sağlığını tehlikeye atma..Allah yardımcın olsun güzel kardeşim..

:(( Allah yardımcınız olsun, inşaallah en doğru, hayırlı kararı verirsiniz. Özür dilerim yazamadım bir yorum.

allah yardimcin olsun canim ailene anlatmasin ilkönce bunu tabiki eger bosanmk istiyorsan ve ailen seni kabul ederse etmessede susma sakin susmak ii değil sakince dusun yasadiklrin kolay değil onn ailesinlu bile deme bile seni suclu bulurlar senin yuzunden derler kendinkini görmezler

işte bunun kararını vermek çok zor bende 2 çocugum için devam ediyorum aylar geçti ilişkisi bitti unuttum diyor ne derse desin eskisi gibi olmuyor düzelemiyoruz her an buratya boşanıyorum diye başlık açsam inan ama affetsen bile bu süreç okadar çok zor geçiyorki aylar geçti ben yerimde sayıyorum inşallah herşey düzelir artık sen ben ve bizim gibi bu acıyı hak etmeyen tüm kadınlara rabbim yardım etsin aydınlaga çıkartsın hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

işte bunun kararını vermek çok zor bende 2 çocugum için devam ediyorum aylar geçti ilişkisi bitti unuttum diyor ne derse desin eskisi gibi olmuyor düzelemiyoruz her an buratya boşanıyorum diye başlık açsam inan ama affetsen bile bu süreç okadar çok zor geçiyorki aylar geçti ben yerimde sayıyorum inşallah herşey düzelir artık sen ben ve bizim gibi bu acıyı hak etmeyen tüm kadınlara rabbim yardım etsin aydınlaga çıkartsın hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

amin insalh canim annem hep derdiki cocgun varsa herseyi onu dusunerek yapiyorsun derdi. hersey onlar için diyordu anne olsunca anlarsiniz diyordu cocugum yok ama annemden uzaktayim az cok anliyorum şimdi 40 yillik kocanin zamnla hiç bilmediğin huylari cikar taniyamassin kolay kolay diyodu evet cok hakliymiş cok dogru soyluyormus ailemizden görmediklerimizi görunce zorumuza gidiyo gecen eşim telfonda arkadsi ile konusrken bi konu uzerine herkez hakettiğni yaşarmiş dedi bi an dusundum acaba ben hakettiğmimi yaşiyorum bunumu hakediyorum diye neden bu başimiza geldi demeyelim vardir bundada bir hayir demeliyiz gun gectikcefikirlerimiz değişiyo bi gun önceki yaptiklarimiza guluyoruz inşlah en iyileri cikar karsimiza hakkimizda hayirli olan neyse o olsun

canım güvenemezsin malesef aldatan yine aldatır.
eşinden ayrılmanı tavsiye ediyorum.

Siz eşinizin namusuysanız eşinizde sizin namusunuz yarın bu çocuğun boynunu eğik gezdirmekse niyetin devam et ben yokum de ama tersi olursa karar sizin..Ama benim fikrim ne koşul olursa olsun herşeye katlanırım ama namus girince devreye akan sular durur nihai karar sizin çok zor Allah yardımcınız olsun.Ama önce ona namusun ne olduğunu bi öğretin derim o ailede öğrenememiş belliki..

amin insalh canim annem hep derdiki cocgun varsa herseyi onu dusunerek yapiyorsun derdi. hersey onlar için diyordu anne olsunca anlarsiniz diyordu cocugum yok ama annemden uzaktayim az cok anliyorum şimdi 40 yillik kocanin zamnla hiç bilmediğin huylari cikar taniyamassin kolay kolay diyodu evet cok hakliymiş cok dogru soyluyormus ailemizden görmediklerimizi görunce zorumuza gidiyo gecen eşim telfonda arkadsi ile konusrken bi konu uzerine herkez hakettiğni yaşarmiş dedi bi an dusundum acaba ben hakettiğmimi yaşiyorum bunumu hakediyorum diye neden bu başimiza geldi demeyelim vardir bundada bir hayir demeliyiz gun gectikcefikirlerimiz değişiyo bi gun önceki yaptiklarimiza guluyoruz inşlah en iyileri cikar karsimiza hakkimizda hayirli olan neyse o olsun

amin canım inşallah...
ama biz bunu hak etmedik onlar bukadar aşşalık olmayı hak etmişler bence..ama bedelin en egırını nedense biz yaşayoruz işte buna çok üzülüyorum :(

Kıyamadım sana yaa valla çok üzüldüm yaşadıklarına :( Allah yardımcın olsun yani ne yazsam bilemedim ki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu :( bebeğinde varmış hem daha çok küçük ooffff lanet olsun şu aldatan erkeklere yaa kendimi düşündüm eşim aldatsa ne yaparım diye afedemem dedim kendimce ama birde oğlumu düşündüm belki bir şans daha verirdim dedim araya evlat girince herşey başka türlü oluyor :(

eşiniz bunu yanlış okumadıysam 3.ye yapıyor.

ya sizin artık alışmış olmanız aynı evde ama sadece kağıt üzerinde bir evlilk sürdürmeniz gerekiyor. yada tüm imkanları zorlayıp elinizi taşın altına koyup annenizden destek alıp bu evliliği bitirip bir işe girmelisiniz.
zaten işin içinde ihanet olduğu için fazlasıyla nafaka ve tazminat alırsınız.

eşinizin ayrılabilirim demesi çok ahlaksızca. ne kadar rahat adam. ben olsam ayrılma hayatım o da buraya gelsin kıyamam sana derdim.:27:

ilişkinizde eğer sadakat sevgi olsaydı ASLA sizi aldatmazdı.

aldattı çünkü gidemeyeceğinizi biliyor.affettiniz. tekrar affettiniz. artık alıştı nasıl olsa önemsemez.

gidicem deyince elbette düzeni bozulmasın diye gitme diyecek ağlayıp yalvarıcak peki kaç gün sürecek?

ailesi de aşmış kendini.. onlardanda yardım isteyemezsiniz. kendi ayaklarınız üzerinde durun. boşanmasanız bile onu odanıza almayın. onu mutlaka cezalandırın.

Son düzenleme:
canım, öncelikle diyaliz insanın hayatında nasıl kötü yaralar bırakır yakınen şahidim... sen çok güçlü bir kadınsın. nakil olduktan sonra insanlar asgaride tutar hayatını. diyaliz boyunca sadece yaşayabilmeye odaklandıklarından, işinden, eğitiminden olanlar çok. sen evlenmişsin, yuva kurmuşsun... gerçekten çok güçlüsün.

eşinin yaptığı çok kötü. daha önce de aldatmış.... aldatır da... bunun seninle alakası yok. özgüveni eksik sanırım. kimle evli olursa olsaydı aldatırdı. ailesinde de kabul görmüş aldatma durumu anlattıklarına göre.

2 yolun var. hangisini seçersen seç zorlu... ya ayrılacaksın ve çocuğunla başbaşa devam edeceksin hayatına ya da eşine güvenmeden evliliğini sürdürmeye devam edeceksin. ben sana şunu seç diyemem... bana 2.si daha zor gelirdi ama belki senin durumunda 1.si zordur...

Allah yardımcın olsun. maddiyat da çok önemli. eşin nafaka öder mi? senin eşine maddi bağlılığın var mı?

o kadar emek verdimki ayakta kalabilmek için yaşamak için hep zorladım sınırları yapabilirim dedim düştüm tekrar kalktım evlenmek için eşim ikna etti beni pişman olmasın benimle evlendiği için diye hep normal insanlar gibi davrandım yüzde 80 özürlüyüm ben bir çok şeye gücüm yetmez aslında dayandım çocuk doğurdum eksiklik yaşamasın diye haketmedim hiçbirini en acısı da sevgilisinin yanına gittiğini bilmek dört duvar üstüme geliyo sanki boğuluyorum çocuma mama vercek gücü bulamıyorum kendimde maddiyat çok önemli değil hiçbir dayanağım yok ama inanıyorum yapabilirim çalışabilirim bu akşam söyledim ayrılmak istediğimi ciddi olduğumu nasılsa arkası gelmez bunun diyelimki bitirmiş ilişkisini yarın da başka birini bulmıcanı nerden bileyim bu soru yer bitirir beni benim yaşamam için çok kişi emek verdi annem babam kardeşlerim sadece tek başıma ben gelmedim buraya hiç katkısı olmayan birine harcatmıcam ailemin emeklerini herkese çok teşekkür ederim sizede ...allah razı olsun

merhaba;
önce sakin olacaksın, kendini dinlemek için bebeğinide alıp bir süreliğine o evden uzaklaşacaksın. Bebekler 9 ile 12 aylar arasında gerçek alışkanlıklarını edinirlermiş bugün doktora gittim öyle söyledi. İki gün ağlar ücüncü gün alışır sen içine bir bak... Yaşayabilirim unutabilirimi görüyorsan içinde devam edersin, yok yapamam dersen ozaman bebek için durma ayrıl, unutma bebek annesini rol model alır, senin mutsuzluğun onun mutsuzluğu olacak, yarın bir gün anne bana mı sordun ayrılsaydın da diyebilir... Herşeyden bir dönüş var, önemli olan sensin, sen iyi olurisen herkes herşey daha iyi olur. Bence bu gece güzel bir uyku çek sakinleş, kendine biraz zaman ayırmaya bak, eşinle iletişime geçmen için bana sorarsan içine sindirmen lazım bazı şeyleri...
iyi geceler.

çok teşekkür ederim bitince bitse tamamen sindirmeye çalışayım bir kez beynine koskoca bir soru işareti atıyo imkansız acaba acaba inşallah yanlış bir adım atmıyorumda hakkımda hayırlısı neyse o ben çok acı çekerim ünlerce yatarım ama biliyorum kalkarım gene onsuzda yapabilirim

Back
X