Yaşlanıyor muyum nedir bu?

Ailemse kimsede yok beyazlama canim.Sacim son zamanlarda 10taneye yakin beyaz sac cikti onceden 1 2 tane vardi.
Kan demir b12 d vitamini degerlerinize baktirin killarda renk degisimi melanin seviyesinde bozulmalarda olur vucutta eksik olan birseyler etkiliyor kan degerleri mineraller vs cildiyeye sac ve vucut killarinizda cabuk beyazlama icin giderseniz onlar olcuyorlar zaten o top top elinize gelen bezere bakip sizi ona gore yonlendirirler
Gecmis olsun sactada agarma varsa dikkate alin birseyiniz eksik olabilir

bezeler benim koltuk altımda çıkmıştı misket gibi üç tane dr. kıl dönmesinden oluyodur geçmezse gel demişti ve geçmiştide sen yinede dr.a git tabiki beyazlamaya gelince beyazlar saça rengini veren pigmentin tek bir yerde ölmesiyle alakalı yani o düzelmez sürekli alınan bir bölge olduğundan beyazlaması normal örnek olarak erkeklerin sakalları mesela beyaz mutlaka oluyo

Nohut bezeleri kıl köklerinin iltihaplanması ciddi boyuta ulaşmadan doktora gitmekte fayda var,

Ayrıca kıllar çok uzarsa uç kısımları sarıdan başlayıp beyaza doğru dönüyor.

Bu normal ama o bölgenin kıllarını uzatmak pek normal değil :D

Kan demir b12 d vitamini degerlerinize baktirin killarda renk degisimi melanin seviyesinde bozulmalarda olur vucutta eksik olan birseyler etkiliyor kan degerleri mineraller vs cildiyeye sac ve vucut killarinizda cabuk beyazlama icin giderseniz onlar olcuyorlar zaten o top top elinize gelen bezere bakip sizi ona gore yonlendirirler
Gecmis olsun sactada agarma varsa dikkate alin birseyiniz eksik olabilir
Tesekkur ederim en kisa zamanda gideceğim gitmeden önce merak ettim bir bilgisi olan vardir mutlaka diye

Nohut bezeleri kıl köklerinin iltihaplanması ciddi boyuta ulaşmadan doktora gitmekte fayda var,

Ayrıca kıllar çok uzarsa uç kısımları sarıdan başlayıp beyaza doğru dönüyor.

Bu normal ama o bölgenin kıllarını uzatmak pek normal değil :KK70:
Yok canim uzatmak degil bir sonraki agda boyutuna gelene kadar bekliyorum o esnada da farkediyorum

bezeler benim koltuk altımda çıkmıştı misket gibi üç tane dr. kıl dönmesinden oluyodur geçmezse gel demişti ve geçmiştide sen yinede dr.a git tabiki beyazlamaya gelince beyazlar saça rengini veren pigmentin tek bir yerde ölmesiyle alakalı yani o düzelmez sürekli alınan bir bölge olduğundan beyazlaması normal örnek olarak erkeklerin sakalları mesela beyaz mutlaka oluyo
Canim zaten kil kökü iltihabi var cunku bazen ben cimbizla cikarmaya calisiyorum cikiyor ama nohut gibi olmasi rahatsizlik veriyor

Aslinda hassas bölgelere epilasyon yapmak hic saglikli degil. Surekli iltihap olusuyor. Ben de yapiyordum onceden cok fazla sivilcem cikiyordu icinden de kil kokleri. Bikac tane cikinca acisindan pantolon giyemiyordum. Agda denedim, jilet denedim, epilator denedim hepsinde de ayni seyler oldu. Doktora gittim o bolgeyi ya lazerle aldir param yok yaptiramam dersen dokunma hic koklerine dedi. Uzun zamandir epilasyon aletimin kisaltma/ tras ucuyla kisaltiyorum sadece. Diplerine inmeden. Rahatladim valla. Asil sorduğunuz soruya cevabim yok ama yazmak istedim. Olusan enfeksiyonlar farketmezseniz icerde kotulesebilir kil donmesi olabilir

Nohut gibi mi ?:KK57:bekleme sen bir dermotoloji uzmanına görün
Enfeksiyon olunca o sekilde oluyor. Benim doktorum ayni zamanda ssivilceleri iltihaplari patlatmami soylemisti. Hem zarar veriyormus hem de iltihabin yayilmasina yol acabilirmis. Iltihabi da daha kotu hale getirme ihtimali var

Enfeksiyon olunca o sekilde oluyor. Benim doktorum ayni zamanda ssivilceleri iltihaplari patlatmami soylemisti. Hem zarar veriyormus hem de iltihabin yayilmasina yol acabilirmis. Iltihabi da daha kotu hale getirme ihtimali var
Tabi ki öyle yapar çünkü patladığında içindeki sıvı etrafına yayılır buda iltihabın daha geniş alana yayılmasına neden olur? Tedavi oluyor musun bu sorun için yoksa sadece bu tedbirle mi idare ediyorsun? (iltihabı patlatmamak)

Tabi ki öyle yapar çünkü patladığında içindeki sıvı etrafına yayılır buda iltihabın daha geniş alana yayılmasına neden olur? Tedavi oluyor musun bu sorun için yoksa sadece bu tedbirle mi idare ediyorsun? (iltihabı patlatmamak)
Doktora gittim ben ilac verdi bu yazdiklarimi anlatti. Bikac hafta dokunmadim ilaci kullandim. Iyilestiler tamamen. Artik killari sadece kisaltiyorum ve batık, iltihap filan olusmuyor. Konu sahibi kendim cikariyorum diyince yazdim onu.

Doktora gittim ben ilac verdi bu yazdiklarimi anlatti. Bikac hafta dokunmadim ilaci kullandim. Iyilestiler tamamen. Artik killari sadece kisaltiyorum ve batık, iltihap filan olusmuyor. Konu sahibi kendim cikariyorum diyince yazdim onu.
Ay pardon ben konu sahibi sandım seni

o bölgede beyazlama bende de var. olan 1-2 kişiyi daha biliyorum, sorun olabileceğini hiç düşünmemiştim açıkçası

"Hidradenitis suppurativa"
Bunu bir araştırın muhtemelen budur. Ergenlikten beri bikini bölgesi ve koltuk altımda iltihaplı şekilde şişlikler oluyordu. Oynadıkça iltihap akıyor daha sonra da o bölgede oyuk ya da kahverengi bir şekilde iz kaldı. Yıllarca sürdü gitti. Bazen hiç olmuyordu bazen öyle şiddetli olurdu ki kolumu kaldırmak işkence olurdu. Dermatologa gittim teşhis buydu. Araştırdığım kadarı ile kıl kökü ve ter bezi aynı anda iltihaplanıyor. Çözümü yok. Devamlı çekeceksin dedi. Siz de bi görünün dermatologa tabi ki onun teşhisi daha önemli.

Back
X