Yaşlı bakım evi konusu

e siz yolda bulmus gibi davranmamıssiniz .
hastaneye gidip kendinizi yakını olarak beyan etmişsiniz?
ne yapsın bu hastane?
ayrıca evi saticam dediniz , o parayla yapacaksınız bir şeyler ya da tamamen hastanedan el etek çekeceksiniz .
ama hastaneye göre hasta yakını sizsiniz kendiniz istemissiniz bunu
her şeyde sizi aramaya devam edecekler

İyi de başkasi olsa telefonlari bile açmaz. Hastane kapisina bırakıp halayı kaçacak değil ya. Bence konu sahibi gerçekten vicdan sahibi ve elinden geleni yapiyor. Günlük bin lira bakici ücreti 16 bin maaşli insan için ne demek? Konu sahibine de boşuna yükleniyorsunuz bence ne yapacak yani işi belli maaşi belli. Zaten evde yaşli babasi ufak çocugu var. Sosyal hizmetler oyaliyor evet ama siz de olsanız bu şartlarda bekletebildiğiniz kadar hastanede bekletirdiniz. 16 bin maaşla ne yapacak başka? Allah yardımcınız olsun konu sahibi hep aklimdaydınız ne yapti acaba diye.

Eşimin babası alzeimer olunca özel bakım evine yerleştirildi. Devlet destekliydi. Ev araba vs yok. Hastanede anlaşıldı hasta olduğu. 1 hafta içinde yerleştirildi bakımevine

Faydalı değil ama sormak istiyorum halanız hastalık öncesinde de bu kadar huysuz saldırgan mıydı?
Ben en son ağustos ayında gördüm.o zamanda gördüğüm.sure toplasanız 3- 5 saattir.Ama şimdi komşularının anlattığı camiden çıkan insanlara küfür ediyormuş.Gece duvarlara vuruyormus.Telefonla konuşunca hastalık belirtisi çok fazla şey yoktu aslında.

Eşimin babası alzeimer olunca özel bakım evine yerleştirildi. Devlet destekliydi. Ev araba vs yok. Hastanede anlaşıldı hasta olduğu. 1 hafta içinde yerleştirildi bakımevine
Biz de bunun için uğraşıyoruz.Butun kriterlerli en üst swviyeden karşılıyor.ev araba yok.kimsesi yok 1 derece.ama ne özel ne devlet yer yok.sosyal hizmetler de aynı şeyi söyledi.normalde 1 hafta içinde hallediyoruz dedi.Ama deprem dolayısıyla da doluluk artmis

Biz de bunun için uğraşıyoruz.Butun kriterlerli en üst swviyeden karşılıyor.ev araba yok.kimsesi yok 1 derece.ama ne özel ne devlet yer yok.sosyal hizmetler de aynı şeyi söyledi.normalde 1 hafta içinde hallediyoruz dedi.Ama deprem dolayısıyla da doluluk artmis
Konuyu basından beri okudum.dedimki demek devlet bize kıyak geçmiş.öyle şey olurmu Allah askına.başımızdan geçmese bilmesek inanıcam yani.babam hem felçli hem alzaymırdı.bakılamıyacak duruma gelinceye kadar evde annem baktı dokuz yıl.ama artık öyle bir duruma geldiki ev ortamında bakılamıyordu.sizinki gibi kufur bagırış şiddet hepsi vardı.babamın hem evi hem maaşı vardı.sosyal hizmetlere başvurduk.bulyndugunuz ilde şuan yeryok ama yer farketmez derseniz hemen yerleştiririz dediler.ama biz bulundugumuz yerde olsyn istedik.bir ay gibi bir zaman bekledikten sonra ambulansla gelip babamı götürüp yerleştirdiler.evi almadılar.sadece maaşa el kondu.ölünceye kadarda orada bakıldı.birinci dereceden yakınları olmasına rağmen.şimdi bunu bize yapan sosyal hizmetler size neden yapmasın.bizim ne ayrıcalıgımız olacak ki.ben bu konuda yapılan yorumları son derece manipülatif buldum.üzmeyin kendinizi.bi çıkar yol bulunacaktır.sadece biraz sabır.

Yani dilerim sosyal hizmetlere kimsenin yolu düşmesin, ihtiyacı olmasın. Ama eksikliğini de göstermesin.
Başından geçen arkadaşlar da anlatmışlar. Türkiye genelinde kurumlarda bir yoğunluk var. Kaç bin insanın evi yıkıldı. İçinde dezavantajlı durumda olan insanlar da vardı tabi böyle bir yoğunluğun olması normal.
Bu arada tabiki güveneceksiniz kuruma. İşin içinden biri olarak söylüyorum, sizi oyalamak ya da geçiştirmek gibi bir şey söz konusu bile olamaz. Halanızın başına bir şey gelse şu an sorumluluk kurumda. Böyle bir riski göze alabilirler mi? İşimiz bu yani bunu yapmamamız için bir sebep olabilir mi?
Sevgili @blackwidowspider hasta yakını olmak çok zordur. Kendi sorumluluklarınızın üzerine bir de halihazırdaki bu sorunlar eklenmiş. Psikolojik destek alabilirsiniz kurumdan.

Ben en son ağustos ayında gördüm.o zamanda gördüğüm.sure toplasanız 3- 5 saattir.Ama şimdi komşularının anlattığı camiden çıkan insanlara küfür ediyormuş.Gece duvarlara vuruyormus.Telefonla konuşunca hastalık belirtisi çok fazla şey yoktu aslında.
Sanki huyu böyle gibi geldi de o yüzden sordum

Olan olmuş ama keşke oraya gidip halletseydiniz. Hiç evlenmemis mi ? Çocuk torun vb yok mu ?
Sadece onun lafı ile çağırmadık aslında.Bizi farklı 3 4 kişi aradı.Komsulari ,benim üniversite arkadaşım. Herkes bu kadin burada olmaz çözüm bulun diye arayıp durdu.

Back
X