• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlılar ve vakit geçirme

amelie poulain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
922
1.916
113
30
Merhabalar,

Dedem öldükten sonra babanem iyice yalnız kaldı.Hiç kalabalık bir aile değiliz kimse kimseyle görüşmez zaten yaşadığımız şehirde hiç akrabımız yok.Babanemin oturduğu sitede kendine uygun birilerini bulamadı.Sadece iki komşusu var. Aslında kendisi vakit geçirmekten çok çevresinde insan olmamasından yakınıyor. Bu konuda tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız veya çevrenizde bu durumda olan yaşlıların hayatlarını nasıl geçirdiğini anlatırsanız çok memnun olurum.

Sevgiler...

Rahmetli anneanneciğim yaşlandıktan sonra evinden hiç çıkmazdı.
Namaz,dua,tesbih,televizyon,biz gidersek sohbet o kadar.
Allahım bana da öyle yaşlılık nasip etsin inşallah çok özenirim,ne yalan söyleyeyim...

Anneannemin hayatına bakıyorum... Dedem vefat edeli baya oluyor...
Torun tombalak, ibadet, birkaç tv dizisi, teyzemlere-annemlere sataşmaca, yengemi darlamaca, sülaleye toptan kazak, patik vb. örmek suretiyle kışlık yün şeyler stoğunu her sene sağlama, damatların özel şoförlüğünde haftalık çarşı gezileri, eski dostlar günlerinde muhabbet, bizi gördüğünde bir iki nasihat-tembih-uyarı, oradan o miras, oradan bu para şeysine az söylenmeler, zibilyon kere kvsi ve çocukları nasıl büyüttüğü ile ilgili hikayelerini yakaladığı akrabaya anlatması... Yine birkaç tv dizisi, Zahide Yetiş ve bazı bazı Müge Anlı... Akşam haberleri, okuma-tesbih, bir kase yoğurt, kapanış.

Kadın kendini oyalayacak bi şeyler buluyor, düşündüm de.

Anneannemin hayatına bakıyorum... Dedem vefat edeli baya oluyor...
Torun tombalak, ibadet, birkaç tv dizisi, teyzemlere-annemlere sataşmaca, yengemi darlamaca, sülaleye toptan kazak, patik vb. örmek suretiyle kışlık yün şeyler stoğunu her sene sağlama, damatların özel şoförlüğünde haftalık çarşı gezileri, eski dostlar günlerinde muhabbet, bizi gördüğünde bir iki nasihat-tembih-uyarı, oradan o miras, oradan bu para şeysine az söylenmeler, zibilyon kere kvsi ve çocukları nasıl büyüttüğü ile ilgili hikayelerini yakaladığı akrabaya anlatması... Yine birkaç tv dizisi, Zahide Yetiş ve bazı bazı Müge Anlı... Akşam haberleri, okuma-tesbih, bir kase yoğurt, kapanış.

Kadın kendini oyalayacak bi şeyler buluyor, düşündüm de.

:KK70::KK70:
Valla benden daha aktif göründü gözüme..

Sabah zahide yetiş, öğlen müge anlı, akşamüstü arkası yarın Türk dizisi veya izdivaç programı, akşam haberleri ardından bütün diziler..
Aralarda namaz ve tesbih..

Hiç yok çevremde şöyle gezip tozan çılgın babaanne üzgünüm..

:KK70::KK70:
Valla benden daha aktif göründü gözüme..

İnan bazı konularda benden de daha aktif, konuşkan.
O cep telefonunu eline bir aldı, tamam... O gün bu gündür önünü alamıyoruz.
İlk 5te sırayla çocukları var, isim de yazmaz 1,2,3,4,5... Sıradan geçer.

Benim babaanne tus sınavını geçecek kadar tıp bilgisine sahip oldu. Sürekli hasta. Arta kalan zamanda bol bol dedikodu. Bol bol tv.

Anneannem örgü örer.. Lif yapar.. Dantel örer.. Benim çeyizimde bile var canımcımın hatırası:) pamuğum kışı böyle örgü, tesbih, namaz, kuran, kabe tv gibi şeyler.. Onun yanı sıra kızkardeşi var o gelir büyük teyzemiz nele kaynağımız.. Annemle bazen sahilde çay içmeye iner hava çok soğuk değilse.. Yani böyle geçer kış.. Yazları ise köyümüzde küçük bir köy evimiz var.. Bahçe yapar.. Çiçekler yetiştirir.. Mısırları vardır.. Meyve ağaçları vardır.. Heeeep onlarla uğraşır.. Böyle işte.. Evlatları yanında çok şükür.. Mutlu bir tontiştir kendisi:) ayyy özledim pamuğumu:(

Dusunuyomda yasli olsam ben..elim ayagim tuttugu muddetce hobilerimi gerceklestiririm.. orgu sevmem ama dikis severim..ibadete veririm kendimi kuranimi okurum tesbihimi cekerim.. haftada bir ya da iki haftada bir aile kahvaltisi duzenlerim... torun tombalak kim varsa..cikar gezerim tozarim yer icerim :) o vakitte ne yapayimvaska :)

Allah bana sağlıklı bir yaşlılık nasip ederse bol bol kitap okumayı planlıyorum.
Bir de şu trakkingçi teyzelerle amcalarla dağ bayır gezmek istiyorum.

Allah bana sağlıklı bir yaşlılık nasip ederse bol bol kitap okumayı planlıyorum.
Bir de şu trakkingçi teyzelerle amcalarla dağ bayır gezmek istiyorum.
Kitap okumaz napayım tvdeki diziler de roman gibi diyor, gazete okumayı ben de demim ama artık biraz mutsuzluktan dünyada olup biteni umursamıyor pek ona da yanaşmıyor.

Back
X