- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.293
- 113
- 29
- Konu Sahibi PaytakPikap
-
Evet bi bakayım, teşekkürlerOnline terapiler var bir araştırın.
Sormayın bu kadar sarsılacağını düşünmemiştim.Biz o kadar etkilendiysek onlarin etkilenmesi normal bencebelki online destek alabilirsiniz umarim cabuk atlatir
bir sağlık sorunu başlangıcı olabilir mi farkında olmadığınızMerhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşındayım, okuldan yeni mezun oldum evdeyim, sınavlara hazırlanıcam. Ancak pandemi nedeniyle malum 5 aydır evdeyim. Bende çok sıkıldım haliyle ancak benden öte sorun babam. Babam 65 yaşında, eskiden oldukça hareketli ve oturmayı sevmeyen bir adamdı.
Bu pandemi süreci onu kötü etkiledi tabi sıkıldı bunaldı yasak varken. Şu an yasaklar kalktı yine de çok bir yere gitmiyor, göndermiyoruz. Ancak gidebileceği yerlere de gitmiyor. Her şeyden elini eteğini çekti. Özellikle son bir aydır bu durumda.
Balkonumuz var sabah oraya bir oturuyor akşama kadar. Hiç bir şey yapmadan öylece oturuyor. Konuşmaya mecali yok sanki. Ben muhabbet etmesem kalacak öyle. Ne yapsam etsem bilemedim.
Profesyonel destek de alamayız, bir yere gitmek istemiyor. Çevrenizde bu yaşlarda bunalıma giren var mı? Ekstra bir derdi yok bildiğim acaba yaşlılıktan mı?
Önerileriniz neler, tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen çok dert oldu bana, biz ailesi olarak ne yapabiliriz?
Olabilir aslında, ben direkt psikoloji temelli baktım. Kan değerlerine baktırmakta fayda var, teşekkürler ❤bir sağlık sorunu başlangıcı olabilir mi farkında olmadığınız
rica ederim umarım sadece koronadan korktuğu içindir. birşey çıkmasında yineOlabilir aslında, ben direkt psikoloji temelli baktım. Kan değerlerine baktırmakta fayda var, teşekkürler ❤
İşte aynısı oldu babama da ne yapılır bilmiyorumBenimde amcam bu durumda hayat enerjisini tamamiyle kaybetmiş vakit geçsin diye yaşıyor gibi sanki çok üzücü
aslinda babaniz genc, bizde var 60i devirdim oluyorum artik fikri saniyorum ki,
acilen rutine bir seyler koymsi gerekiyor.
Benim babam 5 vakit camiye gider,
ve bu sekilde super sosyallesir,
ayni zamanda sportif de bir karar oluyor, zira dusunun sabah ezaninda kalkip yokus asagidaki camiye gidiyor, e donerken alisverisini yapiyor, on dakikalik yol 20 dakika oluyor, bunu da her gun 5 kez yapiyor.
Adam resmen emekli olduktan sonra bu sekilde kilo verdi.
bir baska tanidigim 65 yas ustu, kendi evinin bakimini yapiyor,
neredeyse tum korona yasaklari boyunca evde kendine bir is uretti, hem kendi aktif oldu hem yaptigi is aile butcesine katki sagladi hem de motivasyon artirici. elinden is geliyorsa, mutfagi yenileyelim banyoyu yenileyelim diye projeler onerilebilir boyle kisilere.
yine bahceyle ugrasip dertlerimden kurtuldum diyen insan sayisi da cok fazla,
baska bir tanidigim yine - bir suru kronik rahatsizligi var- , 1 donumluk bahce satin aliyor, tum yaz onunla ugrasiyor, doktoru da ne yapiyorsan ona devam et, cok cok iyi gidiyorsun degerlerin cok iyi durumda diyor.
Super degil mi, bakin bunlar emeklilikten sonra genclesen bizzatihi benim sahit oldugum kisiler.
Lutfen babaniz kendini salmasin bu sekilde.
Benim bile yerimden kalkmak canim istemiyorMerhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşındayım, okuldan yeni mezun oldum evdeyim, sınavlara hazırlanıcam. Ancak pandemi nedeniyle malum 5 aydır evdeyim. Bende çok sıkıldım haliyle ancak benden öte sorun babam. Babam 65 yaşında, eskiden oldukça hareketli ve oturmayı sevmeyen bir adamdı.
Bu pandemi süreci onu kötü etkiledi tabi sıkıldı bunaldı yasak varken. Şu an yasaklar kalktı yine de çok bir yere gitmiyor, göndermiyoruz. Ancak gidebileceği yerlere de gitmiyor. Her şeyden elini eteğini çekti. Özellikle son bir aydır bu durumda.
Balkonumuz var sabah oraya bir oturuyor akşama kadar. Hiç bir şey yapmadan öylece oturuyor. Konuşmaya mecali yok sanki. Ben muhabbet etmesem kalacak öyle. Ne yapsam etsem bilemedim.
Profesyonel destek de alamayız, bir yere gitmek istemiyor. Çevrenizde bu yaşlarda bunalıma giren var mı? Ekstra bir derdi yok bildiğim acaba yaşlılıktan mı?
Önerileriniz neler, tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen çok dert oldu bana, biz ailesi olarak ne yapabiliriz?
Merhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşındayım, okuldan yeni mezun oldum evdeyim, sınavlara hazırlanıcam. Ancak pandemi nedeniyle malum 5 aydır evdeyim. Bende çok sıkıldım haliyle ancak benden öte sorun babam. Babam 65 yaşında, eskiden oldukça hareketli ve oturmayı sevmeyen bir adamdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?