Yaşlılık bunalımı

PaytakPikap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2018
863
2.293
113
29
Merhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşındayım, okuldan yeni mezun oldum evdeyim, sınavlara hazırlanıcam. Ancak pandemi nedeniyle malum 5 aydır evdeyim. Bende çok sıkıldım haliyle ancak benden öte sorun babam. Babam 65 yaşında, eskiden oldukça hareketli ve oturmayı sevmeyen bir adamdı.

Bu pandemi süreci onu kötü etkiledi tabi sıkıldı bunaldı yasak varken. Şu an yasaklar kalktı yine de çok bir yere gitmiyor, göndermiyoruz. Ancak gidebileceği yerlere de gitmiyor. Her şeyden elini eteğini çekti. Özellikle son bir aydır bu durumda.

Balkonumuz var sabah oraya bir oturuyor akşama kadar. Hiç bir şey yapmadan öylece oturuyor. Konuşmaya mecali yok sanki. Ben muhabbet etmesem kalacak öyle. Ne yapsam etsem bilemedim.

Profesyonel destek de alamayız, bir yere gitmek istemiyor. Çevrenizde bu yaşlarda bunalıma giren var mı? Ekstra bir derdi yok bildiğim acaba yaşlılıktan mı?

Önerileriniz neler, tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen çok dert oldu bana, biz ailesi olarak ne yapabiliriz?

Biz o kadar etkilendiysek onlarin etkilenmesi normal bence belki online destek alabilirsiniz umarim cabuk atlatir

bir sağlık sorunu başlangıcı olabilir mi farkında olmadığınız

aslinda babaniz genc, bizde var 60i devirdim oluyorum artik fikri saniyorum ki,
acilen rutine bir seyler koymsi gerekiyor.

Benim babam 5 vakit camiye gider,
ve bu sekilde super sosyallesir,
ayni zamanda sportif de bir karar oluyor, zira dusunun sabah ezaninda kalkip yokus asagidaki camiye gidiyor, e donerken alisverisini yapiyor, on dakikalik yol 20 dakika oluyor, bunu da her gun 5 kez yapiyor.
Adam resmen emekli olduktan sonra bu sekilde kilo verdi.

bir baska tanidigim 65 yas ustu, kendi evinin bakimini yapiyor,
neredeyse tum korona yasaklari boyunca evde kendine bir is uretti, hem kendi aktif oldu hem yaptigi is aile butcesine katki sagladi hem de motivasyon artirici. elinden is geliyorsa, mutfagi yenileyelim banyoyu yenileyelim diye projeler onerilebilir boyle kisilere.

yine bahceyle ugrasip dertlerimden kurtuldum diyen insan sayisi da cok fazla,
baska bir tanidigim yine - bir suru kronik rahatsizligi var- , 1 donumluk bahce satin aliyor, tum yaz onunla ugrasiyor, doktoru da ne yapiyorsan ona devam et, cok cok iyi gidiyorsun degerlerin cok iyi durumda diyor.

Super degil mi, bakin bunlar emeklilikten sonra genclesen bizzatihi benim sahit oldugum kisiler.
Lutfen babaniz kendini salmasin bu sekilde.

bana çok bir sorun gibi gelmedi desem

babam 1996 dan beri emekli

böyle yaşıyor

zira büyük şehirlerde sosyalleşme imkanı sınırlı

yaşıtlar da azaldıkça tv, facebook vs takılıyor

oturuyor anılarını yazıyor, facebook üzerinden tanıdıkları ile muhabbet ediyor, kitap okuyor, dizi izliyor

eve ekmek gazete vs alıyor

bir dönem siyasetle uğraştı ama 70 sonrası uzaklaşmak gerektiğini düşünüyordu bıraktı

ben 40 yaşındayım, ben de gitmiyorum bir yere bu süreçte

nereye gideyim mesela

kuru kuru yollarda yürümek her gün beni açmıyor bazıları var ayyy kendime geliyorum yürürken diyor ama beni afakanlar basıyor, beynim arka planda daha fazla çalışıyor

hatta bu evde oturduk bunaldık vs vs de bana göre değil

aylarca kapıya dahi çıkmadım ama hayatımda çok az şey değişti

evet işe markete kursa okula vs gitmedim ama online hayatım devam etti

telefon, watsapp, burası vs

Kesinlikle katılıyorum size 65 her şeyden el etek çekilecek yaş değil. Bahçemiz var hatta ekti bi kaç bir şey ama onlara bakmak bile gelmiyor içinden sebzeler kurumasın diye zoraki suluyor. Her şeyi denedim ama canım hiç bir şey istemiyor deyip köşeye geçiyor. Kan değerlerine baktıralım bi, evde yapabileceği hobi setlerine bakayım, kil, ahşap boyama gibi, belki işe yararlar. Cevap veren arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

Valla benim babam da öyleydi.
Memlekete götürdüm annemle babamı. Hayata döndüler.
Bu kışta orda kalmalarını istedim. Bağ bahçe en iyi terapi onlar için.

Varsa öyle bir imkanınız götürün memlekete.

dedemde benzer seyleri tecrube etti bu donemde, bahceli daha izole bir yere gitme sansiniz var mi? resmen toprakla ugrasmak iyi geldi ona ki onyillardir apartman hayatinda sehirde yasiyor kendisi.

Benim bile yerimden kalkmak canim istemiyor aksam ve sabah yuruyuslerine çıkın birlikte. Faturalarinizi odemeye falan gidin. Hem birlikte bir aktivite yapmis olursunuz hem de zaman gecirirsiniz baba kiz

arkadaşları var mı açık havada göruşturseniz hepsi maskeli şekilde, arkadaşımın babası da sizinki gibi dut yemiş bulbul gibi oturuyor evde, hepimiz uzuluyoruz, hiç konuşmuyor yurumuyor bile nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…