Yasmin kullanımı

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.686
En iyi cevaplar
1
54.078
798
33
Merhabalar kızlar evlendikten sonra 2 sene yasmin kullandım korunmak amacıyla. Emzirme dönemi bittikçe sonra 1 senedir yasmin kullanıyorum yine . Bu ay paket 11 ağustosta bitecek 14 Ağustosta regl olacağım ve 19 Ağustosta bitecek böyledir asla şaşmaz . Fakat 14 Ağustosta tatile gideceğiz ve tatilin büyük çoğunluğu regl ile geçmiş olacak . Bende diyorum ki paket bitince hiç ara vermeden yeni pakete başlasam koruyuculuğu ile ilgili sorun yaşar mıyım ?

Yaşamazsınız. Ama yeni döngüye girdikten sonra yeni paketten kullandığınız kadar her defasında diğer paketten devam edip 21 günü tamamlamanız lazım

Yaşamazsınız. Ama yeni döngüye girdikten sonra yeni paketten kullandığınız kadar her defasında diğer paketten devam edip 21 günü tamamlamanız lazım
Yani bir paket bittiği zaman diğer pakete hiç ara vermeden devam edip toplam 42 ilaç içmiş olacağım 2. Paket bittiği zaman regl olacağım öyle değil mi

Hayır mesela paketiniz 11 ağustosta bitecekmiş siz yeni paketten regl olmamak için içmeye devam edeceksiniz. Yeni paketten regl geciktirmek için 6 tane içtiğinizi varsayalım. O 6 fazla haptan sonra ara vereceksiniz yine 3 4 gün sonra regl olacaksınız. Ama elinizdeki pakette 6 tane içtiğiniz için 15 hap kalmış olacak. Bıraktıktan 7 gün sonra o 15 kalan kutuya devam edeceksiniz bittikten sonra bir daha yeni kutu alıp o kutudan da 6 içip 15+6 21 günü tamamlayıp yine 7 günlük aranıza gireceksiniz. Yani bu ay fazla hap içtiğiniz için yeni kutularınızda içtiğiniz fazla hap sayısı kadar hep önden gitmiş olacaksınız. Ben de 2 sene kullandım ve geciktirmek istediğimde eczacımın tavsiyesiyle bu şekilde ilerledim ve bir sıkıntı yaşamadım

Back
X