Merhaba anneler. Bebeğim 10 aylık şu an. Doğduğundan beri benimle uyuyor. Ama artık hem eşim koltukta uyuduğu için sırt ağrıları Nirvanaya ulaştı hem de oğlum artık çok hareketli olduğu için kendi yatağında yatmasını istiyorum. Dün gece kafa üstü düşecekti az kalsın yataktan. Uyurken bile çok hareketli artık yastıklar vs engelleyemiyor. Gece 1 max. 2 kere uyanıyor onda da meme veriyorum geri uyuyor ama amacı beslenmek değil. 3-5 kere çekip uykuya dalıyor. Tam da uyanmıyor açıkçası uyanır gibi oluyor sadece. Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Yanımda olduğu için daha kolay oluyordu. Ayırınca tam uyanır uykuya döndüremem diye korkuyorum. Siz nasıl ayırdınız bebeğinizi? Tecrübesi olanlar yardım ederse çok sevinirim.
Tecrübem yok ama yeğenlerden biliyorum , yengem ilk günden itebaren 4. Cocuğunuda yatağa alıştırdı çok nadir cocuklar aralarında yattı. Bence bu eşinle olan bağın için de çok önemli
İlk günden beri hep kendi yatağında yattı sabahları biraz daha uyusun diye koynuma alır uykuya döndürürüm o da ara sıra olur.
Açıkcası bi anda kocayı yataktan atıp çocuğu almak da çok bana göre değildi eşim yanımda uyusun istedim en zorlayıcı gecelerde bile.
Emzik kullanmıyor mu? Odayı ayırmayacaksanız mızırdandığında emzik verebilirsiniz ben öyle yapıyorum, zaten dediğiniz gibi uyanmadığı için susuyor hemen. Bu dönemde ayırmazsanız yatağı sonrasında çok zorluk çekersiniz, 2 yaşına kadar aynı yatakta yatan arkadaşımın canı çıktı çocuğu kendi yatağına alıştıracak diye.
Merhaba anneler. Bebeğim 10 aylık şu an. Doğduğundan beri benimle uyuyor. Ama artık hem eşim koltukta uyuduğu için sırt ağrıları Nirvanaya ulaştı hem de oğlum artık çok hareketli olduğu için kendi yatağında yatmasını istiyorum. Dün gece kafa üstü düşecekti az kalsın yataktan. Uyurken bile çok hareketli artık yastıklar vs engelleyemiyor. Gece 1 max. 2 kere uyanıyor onda da meme veriyorum geri uyuyor ama amacı beslenmek değil. 3-5 kere çekip uykuya dalıyor. Tam da uyanmıyor açıkçası uyanır gibi oluyor sadece. Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Yanımda olduğu için daha kolay oluyordu. Ayırınca tam uyanır uykuya döndüremem diye korkuyorum. Siz nasıl ayırdınız bebeğinizi? Tecrübesi olanlar yardım ederse çok sevinirim.
Anne yanı yatak almıştık biz de hatta bir arkadaşımızdan aldık ikinci el, çok kullanışlı, eşinizin gitmesine gerek kalmaz, kenarları yüksek olduğu için bebeğinizin düşme riski de olmaz. Erkenden yatakları ayıran ve bunu oturtabilen annelere de imreniyorum çünki ben yapamadım, uzun bir süre anne yanı yatak kullandık ama iki yaşından önce çocuk farklı oda da nasıl yatar bilemiyorum, çünki kızım beş altı kez uyanıyordu geceleri.
Anne yani yatak vardı 7-8 ay o orda ben eşimle yatakda uyudum ilk günden itibaren. Başka odada yatmasinida istemezdim.Biraz büyüyünce IKEA tarzı beşikde yatmaya başladı bizim odada daha ayiramadim 2,5 yas çünkü oda yok 2+1 eviki kızım tek odada yatıyor. Biri Lise biri ortaokulda Biraz daha büyüyünce odaya koyarım . Kizlarimida 3 yas civarı odalarinda yatmaya basladi. kizlarin sınavları dersleri oluyor şu anda aynı odada olamazlar.