Yatili misafiriniz oldugunda hesap odemesine izin veriyor musunuz?

misafire para harcatılmaz
kendi habersiz yaparsa ne ala
onun dışında beraber dışarda bi şeyler yapılacaksa şunu sen ödediysen bunu da ben ödeyeyim tarzı konuşuruz
en sevmediğim şeyse kasada orda burda sen öde ben öde meselesi
zaten öylesine insanlarla aktivite yapmam
yakın arkadaşlarımla da bunlar sorun olmaz
bu çok adil olmuş
önceden söylenmesi de iyi olmuş

Yani ne güzel dertler bunlar diyorum. :KK53:
Bdv de normalde millet bir hafta geldi elimizi avucumuzu yedi şeklinde konu açıyor malum. :KK53:
Konuya gelirsek hepsini ödemese de arada müsaade ederdim ben olsam. Yani paylaşın anacığım, dövüşmeyin. :KK37:
Ben de koşarak geldim hayal kırıklığı ile gidiyorum.

Maddi kaygidan ziyade benimki 'hiper bagimsizlik', 'kimseden bir sey kabul edememe!!', hele ki misafirse 'Rosalind, arkadasin sizde ve sen hesap mi odetiyorsun?' diyen dunyanin en otoriter annesinin (benimki) kulagimda cinlayan sesleri...Bilmiyorum bana sorun gibi geliyordu cunku gercekten stres oldum bu konusma sonrasi ama siz boyle deyince, terapistimle konusmam gereken bir sorunmus gibi geldi 😂

Misafirden hesabimi ödemesini ben de beklemem de yani illa tek kişi mi ödemek zorunda kadin ne yiyip icmek istiyosa nebileyim beachmiş sezlongmuş kendi şeylerini ödesin yani siz kendi hesabinizi misafire ödetmek zorunda degilsiniz. 😄😄😄 Boylece siz kimseden bisey kabul etmemis olursunuz kadin da kendi giderlerini olmasi gerektigi gibi odedigi icin daha rahat olur

misafire para harcatılmaz
kendi habersiz yaparsa ne ala
onun dışında beraber dışarda bi şeyler yapılacaksa şunu sen ödediysen bunu da ben ödeyeyim tarzı konuşuruz
en sevmediğim şeyse kasada orda burda sen öde ben öde meselesi
zaten öylesine insanlarla aktivite yapmam
yakın arkadaşlarımla da bunlar sorun olmaz
bu çok adil olmuş
önceden söylenmesi de iyi olmuş

Haklisiniz. Biz universite okurken paramizi ortak havuz yapar, yurtdisina tatile giderdik ve kimde ne kadar var bakmazdik ortak harcardik. O yuzden boyle konularda acigiz birbirimize.

Misafirden hesabimi ödemesini ben de beklemem de yani illa tek kişi mi ödemek zorunda kadin ne yiyip icmek istiyosa nebileyim beachmiş sezlongmuş kendi şeylerini ödesin yani siz kendi hesabinizi misafire ödetmek zorunda degilsiniz. 😄😄😄 Boylece siz kimseden bisey kabul etmemis olursunuz kadin da kendi giderlerini olmasi gerektigi gibi odedigi icin daha rahat olur

Ayni kuzenim gibi konustunuz, Pinar sen misin 😂 Ama evet haklisiniz ben cok stres yapiyorum boyle konularda.

Haklisiniz. Biz universite okurken paramizi ortak havuz yapar, yurtdisina tatile giderdik ve kimde ne kadar var bakmazdik ortak harcardik. O yuzden boyle konularda acigiz birbirimize.
en güzeli
burda bazen yazıldığı gibi yapıp yapıp arkasından konuşmaktansa veya bir tarafa yüklenmektense açık olmak en iyisi
arkadaş gurubunda o zaman çalışmayan bir arkadaş vardı ama görüşmek de istiyorduk o da sürekli param yok demek istemiyordu
bak dedik durumu biliyoruz
görüşmek istiyoruz ki çağırıyoruz
biz ödeyeceğiz ki biz çağırıyoruz ona göre her seferinde muhabbeti olmasın
o samimiyette bir arkadaşlığımız vardı
zaten samimi olmadığımızla da işimiz olmaz dediğim gibi

Bu arada sizin yazlik nerdeydi kanka, yakinlarda bir yerdeyse ben de geleyim gecerken benim oglani da getireyim sizinkilere arkadaslik etmis olur :kk77:

Tam da şuan evimde yatılı misafirlerim var ve dışarı çaya çıkardık. Hesabı misafir ödedi. Ben ödemelerine müsaade ediyorum şahsen. Çünkü eşimin teyzeleri bende ailecek çok kalırlar, uzun kalırlar bana çok zor oluyor. Kısa süreli ve çok nadir gelen biri olsa ödetmezdim o ayrı

Benim ailemin yazligi da bizim evimizin ilcesinde ve kendimi bildim bileli bizim yazliga kim gelse boyle bedava tatil yapti. Ailem cok secicidir kimi kabul edecegi konusunda cok az kisi davet edilir ama gelene hem yazligin bir kati tamamen tahsil edilir rahat etsinler diye hem de zorla gidip odemezlerse hesap odetilmez. Ben de o yuzden stres olmustum ama yorumlari okuyunca sadece benim ailem mi boyleymis diye dusunuyorum 🙈
benim ailem de öyle ama bence cok sacma
gelen icin de kötü
düşünsene sen mesela cocugunla arkadasinin alacatidaki yazligina gidiyorsun, mekanlari arkadasin ödüyor, cocugunun yedigi dondurmaya hamburgere kadar arkadasin ödüyor, eve gidiyorsun mangal yakiyor et aliyor, raki aciyor meze aliyor, biryere git gel taksi gibi kullaniyorsun arabasini.
sen rahatsiz hissetmez misin?
beni biri böyle agirlasin ikinciye gitmem.
kkda tanistigim bir kiz vardi, yalniz seyahat etmekle ilgili mesaj atmisti, sonra gaza gelip istanbula bilet aldi ilk gun bulustuk onu en merak ettigi turistik yere goturdum orada konakladi
derken seneye oraya tasindi:) guneydogudan biri o da kültüründe sadece verme var . onunlayken hesabi gider önden öder, yasadigi yerin plajina gider o oder,plajda lavaboya diye gider yemek alir getirir, "bunlarin etiketi ustunde iade edemedim bana cok kucuk sen alsana" diye poset poset kiyafet verir.
bunca vermeye ben birsey yaptigimda bozulur misal hesabi ondan önce odesem vs.
bence arkadaşlığın alma verme dengesini bozan birsey. bu arkadasimi cok sevsem de uzun zamandir sadece evde bulusuyorum çünkü kendimi rahat hissetmiyorum yani ne alaka neden bir arkadasim sponsorum gibi yedigimi ictigimi odesin ki?
bir baska arkadasim 78 yasinda oyle görmüs oyle bilmis, hesap odememe karsi. sadece tiyatro opera bileti falan alabiliyorum ona. bir de guzel yerlere götürüyor. rahatsiz oldugum icin bulusasim gelmiyor cunku yiyip icip ayriliyorum yani ne alaka
bence kabul et.
hesap kavgası vs olarak da bakma. o odediyse o oder zaten atlayip
onun ödemediği herseyi sen odersin.

Merhaba, biz yurtdisinda yasiyoruz ama gecen hafta Turkiye'deki evimize geldik uzaktan calisacagiz uzun bir sure, aile ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. Turkiye'deki evimiz yazlik bir ilcede, benim cok yakin bir arkadasim ziyarete gelip 10 gun kalmak istiyor haftaya. Ikimizin de birer cocugu var, arkadasim ve cocugu gelecek, esi izin alamamis. Seve seve kabul ettim cunku uzun suredir bulusmamistik. Yalniz simdiden bana sana hesap odetmem, gelince tartismayalim dedi. Arkadasim sagolsun hep boyle nettir. 😄 Ben simdiden bunu konusmayalim, gelince konusuruz dedim ama ben misafir elini cebine atmaz ekolunu benimsemis bir aileden geldigim icin, surekli hesap odese cok rahatsiz olurum. O da zaten ev sizin, araba da sizden kullanilacak ben en azindan beach club/sezlong ucreti ve ogle yemeklerini oderim diyor. Benim esim muhtemelen bize her zaman katilmaz rahat edelim diye, 2 anne 2 kucuk cocuk ( 1.5 ve 2.5 yas ) olarak dusunun masrafi.

Siz nasil denge kuruyorsunuz boyle yatili misafirliklerde? Yemesi icmesi sezlongu falan hic onemli degil benim icin, zaten goze aldigimiz bir masraf oldugu icin seve seve kabul ettik, o yuzden biz odesek de sorun olmaz benim icin. Arkadasim zamaninda bana cok destek olmustu, yeri ayridir bende.
Bir sen ödersin bir o öder bir gün evde yemek yaparsın o senin çocuğa dondurma alır sen çocuklara mısır alırsın aman yakın arkadaşlar için lafı bile olmaz.

Ben özellikle birinin yazlığına kalmaya gidiliyorsa hiçbirşey ödenmemesine çok karşıyım. Biz aileden öyle gördük halamızın teyzemizin yazlığına bile sucuk, çeşit peynir, karpuz gibi birkaç çeşit alıp giderdik. Bu bence bir iyi niyet göstergesi.

Ayrıca şu an annem bende misafir. Onun kazancı tl benim Euro. Ben yine de bazı şeyleri kendi parasıyla almasına müsade ediyorum. Diğer türlü şu oluyor: örneğin burdan ayakkabı bakmak istiyor, ama ben ödeyeceğim için hiç bakmıyor. Yani siz de bazı şeylere müsade edin. Örneğin ben bir arkadaşıma yatılı gidersem ve akşam dışarıya çıktığımızda canım birşey çekerse, hep o ödüyorsa söyleyemem.

Maddi kaygidan ziyade benimki 'hiper bagimsizlik', 'kimseden bir sey kabul edememe!!', hele ki misafirse 'Rosalind, arkadasin sizde ve sen hesap mi odetiyorsun?' diyen dunyanin en otoriter annesinin (benimki) kulagimda cinlayan sesleri...Bilmiyorum bana sorun gibi geliyordu cunku gercekten stres oldum bu konusma sonrasi ama siz boyle deyince, terapistimle konusmam gereken bir sorunmus gibi geldi 😂
merhabalar bu sorunun adı hiper bağımsızlık mı? Ben de diyorum niye böyleyim normal mi? Hiç kimsenin birşeyini içime sinerek kabul edemiyorum sürekli birşeyleri ödeme çabasındayım bazen yoruyor çok yükleniyorum kendime ,sizde de böyle mi oluyor acaba

Ay ne kadar şanslısınız. Bizde yazlık bir ilçede oturuyoruz ve bedavadan herşey dahil tatil yapmak isteyenlerden bıktık usandık. Yediriyoruz içiriyoruz, gezdiriyoruz, Her sene yazın ekonomik olarak bitiyoruz ve inanın bir senede toparlayamıyoruz tekrar ekomomiyi ve yine yaz geliyor yine başlıyor. Bezdim artık. Bırakın ödemek istiyorsa ödesin. Ben mesela kendim olsam gitmem o beach cluba ama misafir olunca onu götürüyoruz, gezsin diye. Yani misafir yüzünden gidiyorum ve biz ödüyoruz. Böyle bir saçmalık. Bana kalsa ben ne yiyorsam ya da nereye gidiyorsam misafir de ona razı olsun derim. Genelde eşimin yakınları geldiği için eşim gezdirmek istiyor. Evimde de rahat edemiyorum, bir ayağımı uzatamıyorum. Yok kahvaltısıydı yok hizmetiydi.
Ne kadar kalacaksınız? Uzun süre demişsiniz, dikkat edin bu arkadaşınız istisna, uzun kalacaksanız damlar ard arda beleşçiler, sonra bu postu hatırlarsınız.

Back
X