Yavru goldenim ve ben..

Sngr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
133
0
26
Bolu
Merhaba arkadaşlar, neredeyse 50 günlük dünyalar tatlısı bir golden sahibiyim :) Fakat cok kücük olduğu icin kuduz aşısı yapılmıs durumda değil ilk aşısı 5 subatta, buraya kadar hersey güzel ama bileğimde acık bir yara vardı birkaç kere severken farkında olmadan onu yaladı kafama cok takılıyor aşı olmama gerek var mı ?

kuduz aşısı korumak için yapılır ki köpeğinizde illaki kuduz var diye bişi yok. Herhangi bi kuduzlu köpekle vs teması olursa bulaşabilir O yüzden korkmanızada gerek yook.

daha çok yolun başındasınız ve belli ki bilginiz yok. köpeğiniz büyürken siz de eksikliklerinizi gidermeye çalışın.
sorunuza gelirsek, ister yalasın ister tırnağı ile çizsin o şekilde köpekten kuduz geçmez. geçmesi için köpeğin KESİN kuduz olması ve ısırması gerekmekte.

Bilgisiz derken bu rahatsızlığın özellikle salya yoluyla bulaştığını bildiğim icin biraz korktum elbette eksiklerim vardır insallah zamanla daha bilinçli olucam :) 4 gün gecikmelide olsa aşımı oldum fakat max. süre 3 günmüş aşı icin o da bosuna oldu yani :) cok tesekkürler yorumlarınız icinn yavrumu cok cok seviyorum ama burada bazı arastırmalar yaparken bir arkadasın kuduz fobisi üzerine etkilendim bende yoksa aklımın ucundan gecmezdi böyle birsey :)

Son düzenleme:
köpekler konusunda ulvi bilgilerle doğmuyoruz yahu, olur o kadar :1: ama dediğim gibi daha başındasınız neler neler var daha öğrenmeniz gereken. bir kaçını yazayım da telaşlanmayın;
köpekler zaman zaman ot yer. bir yerleri ağrıyorsa baş, mide gibi ot yerler. yedikleri yere dikkat edilmeli, bazı kendini bilmezler zehir atıyor çünkü. çocuk parkları sakıncasız olabilir, çocuklar oynayacak diye zehir dökmeyi göze almazlar.

rüya görürler ve bu sırada havlayabilirler, patilerini ve suratlarını oynatabilirler, problem yok, rüyada koşuyor, kovalıyor, kovalanıyor =)

ev yemekleri, salçalı, baharatlı yiyecekler, soğan, çikolata, şeker, meyvenin çekirdekli kısmı zararlıdır. üzüm sırf çekirdek sayılır vermemek lazım. inek sütü kesinlikle yasak, bağırsaklarını bozup ishal yapar. yoğurt, yumurta haftada 1 kez verilebilir, kimisi yumurtayı kabuğuyla verir.

kuduz oldukça nadir görünüyor artık. onun kapmış olma ihtimali çok düşük. bence birşey olmamıştır. inş bir sıkıntı yaşamazsınız ama yine de dr' a sorun, gerekli bir test yapılması gerekir mi, kuluçka süresi vardır. korkmanız için değil, %100 emin olmanız için buna dikkat edebilirsiniz.
minik dostunuz hayırlı olsun bu arada.:34:

Çok tesekkür ediyorum arkadaşlar söylediklerinizi dikkate alıcam :)

Back
X