yavru güvercin havalandırma boşluğuna düşmüş,çıkamıyor:( ne yapabilirm,yardım edin lütfen:(((

potipoto

Mevsimlerden sonbahardayım!
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
2.298
460
173
arkadaşlar lütfen akıl verin :( lojmanında oturuyorum.7. kattayım,en üst kat. gün boyunca çırpınan yavru güvercinin (büyümüş ama daha tam uçamıyor ya da havalandırma boşluğu dar diye uçamıyor) sesi ve kanat çırpınışlarıyla çaresizce üzülmekten başka bir şey yapamadım. elimden de bir şey gelmiyor :( çatıdan düşmüştür kesin.ben en üst katta olduğum için benim banyo penceresine tutunmuştu. paspasın sopasını boşluğa koydum duvara tutturulacak şekilde. dedim üzerine konsun da belki banyoma geçer de onu dışarı bırakırım.ben sopayı uzatmamla korkup daha da aşağıya düşmesi bir oldu. kaş yapim derken göz çıkarmak bu olsa gerek :( çok üzgünüm :( gün boyunca kanat çırpınışları ve sesi durmadı. havanın kararmasyla ses de gitti.
ne yapsam acaba bir akıl verin. yavru güvercin orda açlıktan ölüp gidecek :(

Birinci katta oturan komsulariniza soyleseniz belki onlarin penceresinden ulasilabilir. Illaki sesi duymuslardir.. Yazik hayvana ins kurtulur :(

Yöneticiye söyleyin durumu bina gorevlisi girer cıkarır.

Ya belki de yuva falan yapmıştır mesela Biz de en yüksek katta oturuyoruz ben de geçen yaz bi gün banyoda havalandirmadan kuş sesi gelmişti . ah ah nasıl korktum senin gibi acaba dedim kesin sıkıştı kaldı orda napcam falan . Aa sonra bi baktım bir tane de değil bikac tane bildigin artik mesken edinmiş orayı :dondurma:
Valla her gün duyuyorum cik cik artik alıştık tabi :KK49:
Belki de sizin de oyle biseydir canım .

Uçmayı öğrenemeden annesinden ayrı düştüyse ölür o zaten yaşayamaz ki :(

bence yemek de atın ne bileyim buğday falan.
nasıl bir yer olduğu gözümde canlanmadı tam

Benim de başına gelmişti. Martı düşmüştü cikamiyordu. İtfaiyenin hayvanlari kurtaran bir birimi var onlarla iletişime gecin. Onlar gelene kadar da ıslak ekmek atin. Merak etmeyin hemen cikariveriyorlar

En alttakine haber verin, havalandırma boşluğuna boşluğu kaplayacak kadar ve sağlam bir şey koysun mesela bir bir tepsi, tabak, kapak, defter v.s. Sonra kuşun yeri tespit edilip ordan en aşağı düşmesi sağlansın ve kapatılan boşluğa düştüğünde emniyetli bir şekilde alınsın. Aklıma bu geldi bir tek ama bu saatte de olmaz, yarına kadar yaşar, bir gecede bir şey olmaz.

Benim de başına gelmişti. Martı düşmüştü cikamiyordu. İtfaiyenin hayvanlari kurtaran bir birimi var onlarla iletişime gecin. Onlar gelene kadar da ıslak ekmek atin. Merak etmeyin hemen cikariveriyorlar
küçük bir ildeyiz....itfayenin geleceğine ihtimal dahi vermiyrum:(

Birinci katta oturan komsulariniza soyleseniz belki onlarin penceresinden ulasilabilir. Illaki sesi duymuslardir.. Yazik hayvana ins kurtulur :KK43:
ya lojmanlardayız.devlet lojmanı. 1.2.3 kat ful özel birimler vs. yani kimse o katlara giremez şifreli. eşim ayrı birimde. diyor kendim de giremem oradaki yetkililere desem de tanımıyorum,şüpheyle bakılan katlar. of :KK43:

Ya belki de yuva falan yapmıştır mesela Biz de en yüksek katta oturuyoruz ben de geçen yaz bi gün banyoda havalandirmadan kuş sesi gelmişti . ah ah nasıl korktum senin gibi acaba dedim kesin sıkıştı kaldı orda napcam falan . Aa sonra bi baktım bir tane de değil bikac tane bildigin artik mesken edinmiş orayı :dondurma:
Valla her gün duyuyorum cik cik artik alıştık tabi :KK49:
Belki de sizin de oyle biseydir canım .
ya hayır gördüm yavruyu. ha bire kanatlarını çırpıyordu yukarı çıkablmek içn. havalandırma dar diye uçamıyordu.yani normal bir alanda ufaktan uçablrdi :( bence yuvadan uçmak istemş ve daha tam uçamdğı içn de havalndrmaya düşmş:(

küçük bir ildeyiz....itfayenin geleceğine ihtimal dahi vermiyrum:KK43:

Aramadan bilemezsin canım. Ara muhakkak. Ben de istanbuldayım ama o martiyi ordan cikarttirana kadar kaç kere aradım hatta telefonda ağlamıştım bile :) isin enteresanı apartmanda kaç aile var tek ilgilenen biz olmuştuk. Öğrenci evindeydik, yöneticiye gittiğimde tek dedigi "ay eyvah, orda ölürse leş kokar"

arkadaşlar lütfen akıl verin :KK43: lojmanında oturuyorum.7. kattayım,en üst kat. gün boyunca çırpınan yavru güvercinin (büyümüş ama daha tam uçamıyor ya da havalandırma boşluğu dar diye uçamıyor) sesi ve kanat çırpınışlarıyla çaresizce üzülmekten başka bir şey yapamadım. elimden de bir şey gelmiyor :KK43: çatıdan düşmüştür kesin.ben en üst katta olduğum için benim banyo penceresine tutunmuştu. paspasın sopasını boşluğa koydum duvara tutturulacak şekilde. dedim üzerine konsun da belki banyoma geçer de onu dışarı bırakırım.ben sopayı uzatmamla korkup daha da aşağıya düşmesi bir oldu. kaş yapim derken göz çıkarmak bu olsa gerek :KK43: çok üzgünüm :KK43: gün boyunca kanat çırpınışları ve sesi durmadı. havanın kararmasyla ses de gitti.
ne yapsam acaba bir akıl verin. yavru güvercin orda açlıktan ölüp gidecek :KK43:

şu anda banlı olan bir arkadaşım yazmamı rica etti
hangi ilçede olduğunuzu ve tabi konumunu bildirirse itfaiye konusunda yardımcı olmaya çalışacağım diyor
gözüme uyku girmedi diyor, banlıyım yazamıyorum diyor

eğer bana özelden konumunuzu söylerseniz veya en azından size ulaşabilecekleri bir telefon verirseniz sizinle irtibat kuracak

not: arkadaşımın ricası üzerine acil yazıyorum konuyu tam okuyamadım

şu anda banlı olan bir arkadaşım yazmamı rica etti
hangi ilçede olduğunuzu ve tabi konumunu bildirirse itfaiye konusunda yardımcı olmaya çalışacağım diyor
gözüme uyku girmedi diyor, banlıyım yazamıyorum diyor

eğer bana özelden konumunuzu söylerseniz veya en azından size ulaşabilecekleri bir telefon verirseniz sizinle irtibat kuracak

not: arkadaşımın ricası üzerine acil yazıyorum konuyu tam okuyamadım
benm de hala gözüme uyku girmedi :( sabah bi olsun bakayım çıkamamışsa arkadaşınızla irtibata geçelim. eğer ses gelmezse çıkablmştr inş... çünkü hem kanat sesleri hemde mızmız sesleri çıkaryrdu :(

dün geceden beri ses seda yoktu. eşimle şmdi merdiven getrdk.banyonun penceresinden ışıldakla baktık havalandırmaya. yavru güvercin yok ortalarda. havalandırmada çok derin sonu gözükmeyen,binanın enine ve boyuna doğru çok derin yarıklar bırakılmış. yavru güvercn ya bir şekilde havalandırmanın bacasına ulaşıp çıkmştr(hiç sanmıyorum :( ) ya da o yarıklardan ilerlemştr oralarda sıkışıp kalmşr.büyük ihtimal yarıklarda kalmştr ya ölmştr ya da öylece ölecek :( en son dün kanat çırpma sesi o yarıkların olduğu yerden geliyordu :(