ilk 3 ay yavru kedilerde aşıya gerek yok. hap veriliyor. ancak daha sonraki aylarda 3 ayda 1 olmak üzere ev kedileri-sokağa çıkmasa dahi- iç/dış parazit-kist aşıları yaptırılır. sizin sağlığınız kadar kedinin sağlığı içinde gerekli aşılardır. çünkü parazitler bir şekilde sokaktan sizin üzerinize siz farketmeden geçerler. sizin üzerinizde yaşayamazlar ancak taşıyıcı görevi yaptığınızdan sizden kediye geçerek orda yaşamını sürdürürler. ayrıca her yıl yılda 1 kez karma ve kuduz aşılarını da yaptırmak gerekir.Merhaba arkadaslar esım bugun 3 tane karga yavru kedıye saldırırken kurtarıp eve getırmıs.Veterınere goturmek ıcın 4,5 yasındakı kızımla cıkıp kedı tasıma kabı yada kutusu ne denıyorsa ondan aldım onunla veterınere goturdum pendık de hem pet shop hemde veterıner ordakı beyfendı cok yardımcı oldu asıl babası veterınermış aşıya gerek yok dedi hap verdi 5 te 1 i ini sutune katıp ver dedı 15 gun sonra tekrarla sonra 2 ayda bir devam edılcek dedı bırde toz verdı kucuk oldugu ıcın 1 ay sonra da baska bişi vercekmıs aşı ya kafam takıldı onunda evde kedısı varmıs ev kedılerıne asıya gerek yokmus o yaptırmıyormus hap verıyormus siz aşı yaptırıyormusunuz baska veterınere gotursemmi birde bebegıme zararı olurmu kafam cok karıstı sokaga atamam cok kucuk Allah izin verirse ömrum yettıgınce bakmak ıstıyorum uzun oldu kusura bakmayın.buarada kuduza da gerek görmedi dısarı cıkmıyorsa gerek yok dedi ve evet dişarı malesef cıkamaz apartman da yasıyorum bahçem yok.
ilk 3 ay yavru kedilerde aşıya gerek yok. hap veriliyor. ancak daha sonraki aylarda 3 ayda 1 olmak üzere ev kedileri-sokağa çıkmasa dahi- iç/dış parazit-kist aşıları yaptırılır. sizin sağlığınız kadar kedinin sağlığı içinde gerekli aşılardır. çünkü parazitler bir şekilde sokaktan sizin üzerinize siz farketmeden geçerler. sizin üzerinizde yaşayamazlar ancak taşıyıcı görevi yaptığınızdan sizden kediye geçerek orda yaşamını sürdürürler. ayrıca her yıl yılda 1 kez karma ve kuduz aşılarını da yaptırmak gerekir.
ilk aylarda hap bile gerekmeyebiliyor. çok endişe etmeyin. veteriner genel sağlık kontrolünü yaptıysa bir sorun yok demektirCevap verdigin için teşekkur ederım.Yavru ama ne kadarlık bılmıyorum hapıda veremedım yarın goturup veterıner'e verdırmek ıstıyorum netten arastırma yaptım nette de sızın gıbı yazılar var ama bugun veterıner farklı söyledi kafam karıstı.
ilk aylarda hap bile gerekmeyebiliyor. çok endişe etmeyin. veteriner genel sağlık kontrolünü yaptıysa bir sorun yok demektirbiz hiç hap kullanmadık. yanlış hatırlamıyorsam direk 3. ayda gittik ilk aşılarını oldu =) pireleri vardı ilk bulduğumuzda toz verdi onunla güzelce tozu döküp taradık pireler de gitti hiç sorun yaşamadık. ısırması yada tırnak izleri herhangi bir sağlık sorunu yaratmaz yavru kedilerde. sonraki aşılar ise ne olur ne olmaz diye önlem amaçlı. ayrıca parazit kesinlikle gerekli. bazen bünyeleri bile kendisi iç paraziti oluşturabiliyor. bağırsak sorunları olabiliyor ilerleyen dönemlerde. isterseniz başka bir veterinere de danışın. telefonla bile gerekli bilgiyi veriyorlar kediyi götürmeye gerek olmuyabiliyor.
canım aynı bebeklere verdikleri gibi kedilere de aşı defteri veriyorlar.. bence ondan edin kafan rahat olur..
3 kediye bakmayı istemen çok güzel.. ama çok zor olacak büyüdüklerinde.. sahiplendirmeyi de düşün derim..
harikasın...evim de bi dolu kedim var..34 mahallenin delisiyim:)veterinerin doğru demiş ...dışarı çıkmıyacaksa ne kuduza ne de karmaya ihtiyaç var...kist aşısıda yaptırma ileride kanser riski var hem de pahalı 35 lira yanılmıyorsam...şu an gerek yok...TENİZOL diye harika bi parazit hapı var 3 ayda bi yarım veriyosun kilosuna göre tabi tekrar söylüyorum şimdi değil...hap 5 lira...çiğ hiç bi şey yedirme ..korkma kediler dünyanın en temiz yaratıklarıdır...çiş eğitimini küçükken ver...ilerde zorluk çekmezsin....oraya buraya çiş yaparsa sakın bağırma daha çok yapar...tatlılıkla kuma alıştır..sormak istedigin bi şey olursa seve seve yanıtlarım..yüreğindeki kocaman merhametin zalim kullara bulaşması dileğiyle
patili yavrunu diğer yavrularından sakın bence:) şu an zarar görebilecek olan o çünkü..çok seviyolar biliyorum ama dikkat sonra üzülürsün...KONTİL diye çok ucuz yanılmıyosam 3 lira eczanede satılan bi şurup var şu an kaç cc vermen gerektiğini unuttum yarım cc sanırsam ama veterinerine danış öyle ver iç parazit için hap kullanamayacak kadar küçükse bide dış parazit yani pire için bit şampuanı ile yıka bitler aptala dönüyolar..yıkarken burnuna ve kulak içlerine su kaçırma..kuruladıktan sonra saç kurutma makinasının en düşük ayarında kurut...aptallaşan pirelide kurutma işleminden önce tüyleri nemli iken tek tek öldür iki tırnağın arasında...yada FRONTLİNE diye bi sprey var bebeklere kullanılan ama o biraz pahalı....sakın pire tozu kullanma yalayıp zehirleniyorlar..patili bebeni mümkünse ayrı bi odaya koy,ayak altında kalmasın zarar gelmesin...bi de belki şimdi erken ama klozet kapağını hep kapalı tut...içine girmeye çalışır patili ...ALLAH yardımcın olsun güzel yüreklim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?