Yavru kediler coook acil

Nasip_kismet

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2016
784
969
23
35
Merhaba kizlar. İzmir bayraklida oturuyorum. Copten 4 tanr yavru cikardik. Acilen sut anne lazim ya da bakimini bilen birileri lazim. Lutfen yardimci olun

Eklentiler

• IMG-20160804-WA0015.webp
    IMG-20160804-WA0015.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 74
(veteriner hazırlıktayım)Şırınga al eczaneden ve inek sütünü su ile seyreltip içir,keçi sütü daha iyi olur bu durumda ve daha çişlerini yapamıyorlar yedirdikten sonra karınlarını nemli pamukla ovuştur ve çişlerini yaparlar öyle sıcak tut onları 30 dkda bir pamuk işlemini tekrarla.

Onun dışında imkanın varsa şunu da anlatayım çünkü o yavrular bakıma muhtaç

Veterinerlerde ve eczanelerde yavru kediler için özel yapılmış anne sütü (toz şeklinde) satılmaktadır. Bunun yerine normal pastörize süt kullanmak doğru değildir. Çünkü anne sütünde sadece besleyici maddeler değil yavru kedileri hastalıklardan koruyan antibiyotikler de bulunmaktadır.

Pastörize sütler anne sütü kadar hem besleyici değil hem de antibiyotik koruma içermezler. Şayet hazır bir anne sütü bulamıyorsanız mecburen pastörize süt kullanacaksınız. Ama pastörize sütü de besleyici hale getirmelisiniz. 100 gram süte 2 yumurta sarısı, 1 kesme şeker ve 1 çay kaşığı margarin yağı katabilirsiniz. Eğer hazır anne sütü kullanacaksınız, kullanım tarifinde zaten nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Genellikle su ile karıştırılarak hazırlanmaktadır.

Yavru kediyi tutarken incitmemelisiniz. Henüz kemikleri yeni oluşmakta ve kıkırdakları son derece hassastır. Onu incitmeden iki elinizle tutmalısınız. Bir elinizle sırtından tutarken bir elinizle de alttan desteklemelisiniz. Mama verirken de aynı şekilde kibar ve sabırlı olmalısınız. Biberon ya da şırınga yardımıyla emzirilirken başı 45 derece yukarıya açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Bir eli ile başını ve vücudunu kaplamalı bir elinizle de memeyi kibarca ağzına almasını sağlamalısınız. Şırınga veya biberonu fazlaca pompalamayın. Onun ağır ağır içmesini sağlamalısınız. Süt yeterince pompalanmıyorsa size belli edecektir. Doyduğunda ağzının kenarlarında kabarcıklar oluşacak ve elleri ile de emziği itmeye çalışarak size işaret verecektir. Sütünü içtikten sonra onu omzunuza yatırıp sırtına çok ama çok hafif şekilde vurun. Bu onun gazını çıkarmasında yardımcı olacaktır. Yavru kedilere fazla süt içermeye çalışmamalısınız. Zira aşırı süt onların ishal olmasına sebep olabilir.

Kedi evi / kutu her gün düzenli temizlenmelidir. Ayrıca emzirirken kullanılan bez, havlu gibi şeyler de temiz kullanılmalıdır. Aynı şekilde biberon da düzenli temizlenmelidir. Kedi evini ve biberonu temizlerken deterjan ya da çamaşır suyu kullanmayınız. Sabun daha doğru bir temizleyicidir.
Sabunun da iyice su altında arınmasını sağlamalısınız.

Emzirmeden önce ellerinizi iyice yıkamayı unutmayın. Emzirdikten önce veya sonra onun tuvaletini yapmasına yardımcı olmalısınız. Bunun en kolay yolu bir gazete kağıdı yaymak, yavru kediyi tutarak üzerine almaktır. Ilık ıslak bir mendil yardımıyla jenital organlarını yavaş yavaş silin. Bu ona annesinin tuvalet temizliğini hatırlatacaktır. Anne kediler çocuklarını dilleri ile temizler ve tuvalet yapmalarına yardımcı olurlar. Temizlik bittikten sonra ılık ıslak ve sabunlu bir bezle onu kibarca silin. Sonra sabunsuz ılık ıslak bir bezle silin ve sonra da kurulayın.

Ovalamayın, ovuşturmayın. Benzeri bir temizliği emzirmeden sonra da yapmalısınız. Kulak içlerini de temizlemeyi unutmayın ve sakın bizlerin kullandığı kulak temizleme çubuklarını kullanmayın. Temizlik işinde abartıya kaçmayın. Bu temizliği yaparken modern yaşamın kolaylıklarından yararlanabilirsiniz. Piyasada satılan bebek temizlik mendilleri (alkolsüz olmalı) ve havlu kağıtlar işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Yavru kedinizin kedi kumu ile tanışması için en az dört haftalık olması gerekir. Kedi kumu havuzu erişebileceği yükseklikte olmalıdır ve kum sıkça değiştirilmeli, kirli kalmasına izin verilmemelidir.

Tehlikeler;
Yetim yavru bebeği bekleyen en önemli tehlikelerin başında susuz kalması (dehidrasyon) gelir. Dehidrasyon yavru bebekler için öldürücüdür ve hemen müdahale edilmeyi gerektirir. Anneleri olan yavru bebeklerden biri ayrı düşmüşse ve anne bu bebeği almakta isteksizse dehidrasyon tehlikesi söz konusudur. Dehidrasyon çok hızlı bir şekilde bebeği etkiler ve vücut ısısı hızla düşer. Dehidrasyona uğrayan bir yavru bebeğe veteriner hekimce deri altından sıvı zerk edilmesi gerekir.

Parazitler de bir diğer tehlike kaynağıdır. Dış parazit temizliği mecbur kalınmadıkça 3-4 haftalık olmadan yapılmamalıdır. Şayet sprey şeklindeki anti-paraziter -lardan kullanılırsa, kullanımdan sonra yavru kedi bir bez üzerine alınıp parazitlerin 20-25 dakika boyunca ölmeleri beklenmeli ve daha sonra yavru kedinin tüyleri ılık-ıslak sabunlu bezle silinmelidir. Sonra da ılık-ıslak bezle durulanıp kurulanmalıdır.

Yavru kedilerin idrar ve dışkıları da kontrol edilmelidir. Normal renginden farklı idrar ya da dışkı sağlık sorunlarının belirtisidir ve veteriner hekime danışmayı gerektirir. Sağlıklı dışkı kahverengi renktedir. Siyah, kanlı, beyaz, sümüksü dışkı sağlık sorunu olduğunun işaretidir. Aynı şekilde berrak ve çok hafif sarı idrar da sağlıklıdır. Sarı, kırmızı, pelteli idrar da tehlikeli bir sorunu size haber verir.

Cok tesekkur eder verdigin bilgiler icin. İnsallah yasarlar cok uzuluyorum. Sali gunu tasinacagiz nasil olcak bilmiyorum. İnsallah yuva bulabilirim onlara. Simdi eczaneye gidiyorum

Cok tesekkur eder verdigin bilgiler icin. İnsallah yasarlar cok uzuluyorum. Sali gunu tasinacagiz nasil olcak bilmiyorum. İnsallah yuva bulabilirim onlara. Simdi eczaneye gidiyorum
Tatlım internette hayvan ilanları verilen yerler var götürme imkanın varsa en azından kendilerine gelene kadar bak onlara :/ çünkü daha minnacıklar ve şuan seni anneleri olarak görecekler onlara yardım ettiğin içinde kutluyor ve sana sarılmak istiyorum ,samsunda olsan kesinlikle evlat edindirirdim eğer taşınırken götüremezsen sokağa bırakma bazı veterinerler alıyor.

Tatlım internette hayvan ilanları verilen yerler var götürme imkanın varsa en azından kendilerine gelene kadar bak onlara :/ çünkü daha minnacıklar ve şuan seni anneleri olarak görecekler onlara yardım ettiğin içinde kutluyor ve sana sarılmak istiyorum ,samsunda olsan kesinlikle evlat edindirirdim eğer taşınırken götüremezsen sokağa bırakma bazı veterinerler alıyor.
Yol canim ben birakamam ki zaten onlari arrik. Eczaneden mama ald bakalim ilk beslemem nasil olcak. İnsallah olmezler dayanamam valaa

Bunlar uyuyoo ama mama yemiyo fazla
Tatlım zaten çok yemezler fazla yemeleri zaten ishal yapar,onlar acıktıkları anda ağlamaya benzer sesler çıkarır.
Ortalama bir kedi yavrusu her 100gr lık vücut ağırlığı için 30ml süte ihtiyaç duyar. 1 haftalığa kadar olan yavrular her 2-3 saatte bir, 2 haftalıklar 4-6 saatte bir, 3 haftalık ve sonraki yaştakiler 6-8 saatte bir beslenmelidir. Eğer gelişmesi çok hızlı değilse ve öğünlerin yeterli gelmediğini düşünüyorsanız ek öğünler verebilirsiniz. Bunun dışında zorla fazla vermeye çalışmayın. Karın şişkinliği sizin için güzel bir görsel uyarıdır.

Ben bir internet sitesinde görmüştüm . Çok küçük kedicikler şırıngayla ememiyorlardı , bakımını yapan adam ameliyat eldivnleri varya , ondan eline takmış uçlarına küçük delikler açmış kedicikler meme gibi emiyorlardı.

Kizlae bir gunu atlattim sukur. Hatta basima gelen seye inanmazsiniz. Dun gece eve donerken baska bi yavru daha bulduk
Etrafa baktik annesi yoktu. Divane divane dolaniyordu. Tam onu da bu yavrularin yanina getirecekken orda kedi ve yavrulat gorduk. Diger yavrular bundan kucuktu. Ama sansimizi deneyelim dedik kabul etti o yavruyu. Cok tatli bi andi :) darisi evdeki yavrularin basina. Tam da tasincaz mesela haftasonu diger eve gidipboya temizlik falan yapcaz hayvanlara eziuet olacak. Birilerini bulabilseydim bakabilecek cok iyi olcakri

Kizlae bir gunu atlattim sukur. Hatta basima gelen seye inanmazsiniz. Dun gece eve donerken baska bi yavru daha bulduk
Etrafa baktik annesi yoktu. Divane divane dolaniyordu. Tam onu da bu yavrularin yanina getirecekken orda kedi ve yavrulat gorduk. Diger yavrular bundan kucuktu. Ama sansimizi deneyelim dedik kabul etti o yavruyu. Cok tatli bi andi :) darisi evdeki yavrularin basina. Tam da tasincaz mesela haftasonu diger eve gidipboya temizlik falan yapcaz hayvanlara eziuet olacak. Birilerini bulabilseydim bakabilecek cok iyi olcakri
Valla canım :) iyi ki buldun onları hayırlısı olsun

Kizlar biraz gec yazdim kusura bakmayin. Cuma gunu uavrularima sut anne bulduk :) cok sukur iyiler. Ay o ilk bulusma anini gorseniz nasil agladim anlatamam :) hemen sokuldular anne kediye. Emmeye basladilar. Bi baktik anne kedi de yalamaya basladi yavrularu hemen. Anlatilmaz yasanir :anne::KK200:

Kizlar biraz gec yazdim kusura bakmayin. Cuma gunu uavrularima sut anne bulduk :) cok sukur iyiler. Ay o ilk bulusma anini gorseniz nasil agladim anlatamam :) hemen sokuldular anne kediye. Emmeye basladilar. Bi baktik anne kedi de yalamaya basladi yavrularu hemen. Anlatilmaz yasanir :anne::KK200:
Ay çok mutlu oldum her anne kabul etmez kıyamam ya ona ben :anne:

Back
X