Merhaba kızlar.
Ben yaklaşık 3 hafta önce bahçede yavru kedi buldum. Bi gözü kapalıydı, kıyamadık eve aldık. Çok şükür tedaviyle gözü de açıldı. Artık evimizin bi üyesi oldu şüküfe :)
Yalnız ben daha önce hiç kedi bakmadım. Yaş mamayla besliyorum, süt içmiyor, her yolu denedim ama istemiyor bi türlü.
Benim şöyle bir sorunum var; dişleri kaşındığı için sürekli ısırıyor. Sevmemize bile izin vermeden ısırmaya başlıyor ve bazen gerçekten çok acıtıyor. Mesela geçenlerde uçuğum vardı, beraber uyuyoruz, uyurken birden atladı uçuğumu ısırdı. Acısını anlatamam size :)
Veteriner ısırınca odaya kapatın, hayır diyin, korkutun dedi. Korkutmaya kıyamıyorum asla, ama önüne de geçemiyoruz.
Bu ısırmaları nasıl geçer? Kalıcı olur mu?
hayvanlara bakıyorsanız siz onun sahibi olacaksınız lideri olacaksınız. eğer siz sahibi olmazsanız o sizin sahibiniz olur.
o yüzden onu bazı şeyleri yapmaması için alıştırmalısınız. nasıl ki tuvalet eğitimini öğreniyorlar emin ol her dediğini anlıyorlar .
yapmaması gereken şeyleri öğretmelisiniz.
internette bunun için eğitici siteler videolar var
hayvanlara bakıyorsanız siz onun sahibi olacaksınız lideri olacaksınız. eğer siz sahibi olmazsanız o sizin sahibiniz olur.
o yüzden onu bazı şeyleri yapmaması için alıştırmalısınız. nasıl ki tuvalet eğitimini öğreniyorlar emin ol her dediğini anlıyorlar .
yapmaması gereken şeyleri öğretmelisiniz.
internette bunun için eğitici siteler videolar var
Çok teşekkür ederim :)
Odaya kapatma cezası veriyorum ama çıkardığım an yine başlıyor.
Dediğiniz videolara da bakacağım, çok teşekkürler tavsiyeniz için :)