Yavru kedime birşey olur mu ?

peko02

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2019
12
6
6
35
Herkese merhaba. Arkadaşlar kedim ben evde yokken mutfak tezgahının üzerinde duran kasedeki tayin pekmezi yemiş. Normalde bırakmayız ama tezgaha zaten çıkamıyordu 3 aylık olduğu için. Nasıl çıkmış anlamadim. Geldiğimde tezgahtaydı ve bitirmişti kaseyi. Kedime birşey olur mu çok korkuyorum?

Kedimi sahiplendiğinde ilk öğrendiğim şey açıkta yiyecek bir şey bırakmamak oldu. Benimki de cips yemişti :) Büyüyünce mamadan başka bir şey yememeye başladı. Bebekken eğitimi önemli dikkatli olun. Ama yine de korkmayın bir şey olmaz, bundan sonra dikkatli olursunuz.

olabilir de olmayabilirde gözlemleyin bence bütün gün birşey olursa veterinere gidin.ben olsam veterineri arardım fikir alırdım.onu yapamaz bunu yapamaz diye düşünmeyin bebekler nasıl dönmeyi öğrenip yataktan vs düşüyorsa onlarında günü gününe uymaz bugün yapamadığını bir bakmışsınız yarın yapmış.

tahine alerjisi yoksa ki muhtemelen yoktur, buyuk ihtimal bir sey olmaz. kedilerin normalde tatli yememeleri lazim. fakat bazi kedilerin pekmeze zaafi olabiliyor iciniz rahat olsun. yine de bu gece ve yarin durumunu gozlemleyin.

Bendeki yavru da sürekli kum yiyor. Siz,yine bir veterinere sorun ama bir kereden bir şey olacagını sanmam

Bir kere yemişse bir şey olmaz ama bundan sonra daha dikkatli olunBizimki kızımın mamasını yemişti. Kediler değişik hayvanlar. Asla yapmaz, yemez demeyin. Canları isterse yaparlar da yerler de.

Afiyet olsun kuzuya çok muydu tabakta gözlemleyin birşey olacağını sanmıyorum sokaktaki kediler neler yiyor sonuçta

Afiyet bal şeker olsun yaramaz minnoşa valla bizde de 10 aylık var bir günleri bir günlerini tutmuyor. Bir şey olmaz bence ama yine de veterinere bir arayıp danışmakta fayda var o da gözlemleyin diyecektir muhtemelen. En kötü ihtimalle kedi çimi yedirip kusturabilirsiniz ama gerek kalmayacaktır bence. Normalde kediler tatlı yemez derler ama bizimki de çikolataya filan saldırıyor valla her şeyi yiyebilirler bırakmamak lazım.

Benim kedim Amerikalı, bir marka kedi maması dışında ne pişmiş et yer ne tavuk ne de başka hiç birşey yemez, küçüklükten alıştırdım sende alıştır şimdiden

Geçenlerde bir yazıda kedilere arada pekmez verilmesi gerektiğini, tüy sindirimine de faydalı olduğunu öğrendim. Dopru mudur bilmiyorum ama tek birşey öğrendim kendi kedim açısından. Kendisine zararlı olan hiç birşey yemiyor. Her faydalı olanı da yemiyor ama zararlı olanı yemiyor o kesin. Kedime tüy sindirimi için verdiğim maltın pekmez gibi kokmasına şaşırmıştım daha önce de ben de. Kısaca zararı olmayacağını düşünyorum

Çok şeker bir şeymiş :) Bir şey olmaz ya ne olabilir ki sonuçta pekmez insanların da yediği bir şey. Normalde hayvanların tatlı yememesi daha iyi tabi ama bir kereden bir şey olmaz. Afiyet olsun minnoşa kan yapar

Bi defadan Bir şey olmaz ama bir daha şekerli bir şey vermeyin bence gözleri için çok zararlı ..

Bence bir vete götürün yada danışın varsa önlem alınsın tatlı kedilerde körlüğe yol açtığını biliyorum.az bir şey yediyse sorun olmaz ama fazlaysa danışın

yemek eğitimi nasıl verilecek bilmiyorum bizimki 4 aylık oldu. elimize tabak alamıyoruz içine dalacak hemen. yemediği hiç bir şey yok. (bamya,brokoli) mamadan başka şey vermiyoruz ama biz bir şey yerken deli gibi miyavlayıp üzerimize tırmanıyor. yemek yaparken bile tepemde (Açık mutfak maalesef)

Asla normal yemek vermeyin. Miyavladığında onun özel tabağına mama koyup verin. Zamanla hiç istemeyecek. Benim kedim 1 yaşında maması dışında hiç bir şey yemiyor , geçenler de arkadaşım inanmadı balık verdi onu bile yemedi.

evet öyle de denedik ama normal zamanda yese de biz başka şey yerken mamasının yüzüne bakmıyor. bacağımdan tırmanmaya çalışıyor elimde tabak varsa :)) inşallah aşarız bakalım

ishal olur muhtemelen. Açıkta yiyecek bırakmayın, mutfak kapısını da devamlı kapalı tutun. Bir kereden bir şey olmaz ama şekerli gıdalar kediler için çok zararlı, bir daha yemesin öyle şeyler. geçmiş olsun.

Şeker kedileri bozabiliyor. Böyle durumlarda güvendiğiniz veterinerinize danışın. İnternet vakit kaybettirir. Biz bir şey olmaz deriz ama sizinkine olacağı tutar. Sonrası hep vicdan azabı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…