Bu ırk hakkında bilgim yok ama köpek bakan bir olarak iyi düşünün derim.
Büyük bir sorumluluk bir süre sonra sıkılıp sokağa ya da barınağa atmayın lütfen.
İlk başlarda tuvalet eğitimi idi şusuydu busuydu zor olur ama alışınca rahat edersiniz.
Hayırlı olsun
Cevabiniz icin cok tesekkurler hepsinin bilincindeyim.22 yasindayim kendimi hazir hissettigimde bu onemli karari vermeyi istedim .Tabi ki yavruyken bazı zorlukları olucak bir can sahibi olmak kolay olmuyor. Sizin sahip oldugunuz canın cinsi nedir acaba?
Minyatür pinscherımız var bizim. Başta tuvalet olayı alışana kadar problem. Şimdi dışarı alıştırmaya çalışıyoruz. Onu da tamamladık sayılır. Eee bu defa gezdirmek gerekiyor.
Geçen gün bir köpek gördüm. 5 yıl dışarı çıkarılmadığı için gözleri kör olmuş.
Ya da sıkılıyorlar sokağa atıyorlar, barınağa bırakıyorlar. Büyük bir tramva olar için.
Ama sizi gördüğünde deli gibi koşması, sizin için başkalarına havlaması, kıskanması, sevinmesi sizi sevdiğini hissettiren tüm tepkileri herşeye değer.
Ben başlarda pinscher düşünmüştüm :) ufacık olmalarına rağmen bence inanılmaz asiller :) Gerçekten herşeye değerler..
Bayılıyorum pinscherıma. Çok eğlendiriyor beni. Birkaç ay yaşasın seninle iyiki almışım diyeceksin.
Öncelikle çok duygusal ve ayrıca şımarık bir cins olduğunu söyleyebilirim. Ben liseye gidiyordum Fındık idi ismi. Tuvalet alışkanlığı için tam dört ay annem çok uğraştı ve alıştırdı. Banyoda bir gazetesi vardı çok sıkıştığında oraya yapardı ama genellikle beklerdi gezdirilmeyi.
Çok tatlı bir ırktır. Çok severim onları.
şunu bilmeniz gerekiyor ama.
Bu hayvancıkların omurgaları çok hassas. Merdiven çıkıp inerken bile zarar gelebiliyor. Benim pekinezim varken birsürü de veteriner vasıtasıyla pekinezi olan dostlarım olmuştu.
Benim köpüşüm anneme çok bağlıydı. annemin vefatından sonra yaşamak istemedi. Birgün patilerini yıkıyordum herzaman olduğu gibi lavabodaydı, hiç yapmadığı şey, tam ben havlu almaya gittim lavabodan atladı o an. İlk başta farketmedim ve akşam geldiğimde arka ayaklarını sürüklüyordu. Disk kayması olmuş. Öğrendim ki çok hassas omurgaları varmış ve yüzde ellisinde böyle birşey olabiliyormuş. Düzelenler olmuş ama çoğu felç kalmış.
çok üzüdüm ama köpüşüm felç kaldı 2 ameliyat geçirdi başaramadık yürümesini sağlayamadık.rahmetli oldu.
çooook güzeldirler, çok bağlıdırlar, duygusaldırlar... ama bir okadar da hassas vücutları var. Sizi korkutmayı asla istemem ama çok büyük bir üzüntü yaşadım o dönem.
Çok yükseklerden atlamamasına özen gösterin, koltuğa inip çıkacak elbet. merdivenleri indirip çıkartırken kucağınıza alın. Arkadaşımın pekinezi de merdivenlerden çıkarken disk kayması geçirdi (o ilk teşhis olduğundan düzeltildi). çok da şeker suratları var yerim onları.
Öncelikle çok duygusal ve ayrıca şımarık bir cins olduğunu söyleyebilirim. Ben liseye gidiyordum Fındık idi ismi. Tuvalet alışkanlığı için tam dört ay annem çok uğraştı ve alıştırdı. Banyoda bir gazetesi vardı çok sıkıştığında oraya yapardı ama genellikle beklerdi gezdirilmeyi.
Çok tatlı bir ırktır. Çok severim onları.
şunu bilmeniz gerekiyor ama.
Bu hayvancıkların omurgaları çok hassas. Merdiven çıkıp inerken bile zarar gelebiliyor. Benim pekinezim varken birsürü de veteriner vasıtasıyla pekinezi olan dostlarım olmuştu.
Benim köpüşüm anneme çok bağlıydı. annemin vefatından sonra yaşamak istemedi. Birgün patilerini yıkıyordum herzaman olduğu gibi lavabodaydı, hiç yapmadığı şey, tam ben havlu almaya gittim lavabodan atladı o an. İlk başta farketmedim ve akşam geldiğimde arka ayaklarını sürüklüyordu. Disk kayması olmuş. Öğrendim ki çok hassas omurgaları varmış ve yüzde ellisinde böyle birşey olabiliyormuş. Düzelenler olmuş ama çoğu felç kalmış.
çok üzüdüm ama köpüşüm felç kaldı 2 ameliyat geçirdi başaramadık yürümesini sağlayamadık.rahmetli oldu.
çooook güzeldirler, çok bağlıdırlar, duygusaldırlar... ama bir okadar da hassas vücutları var. Sizi korkutmayı asla istemem ama çok büyük bir üzüntü yaşadım o dönem.
Çok yükseklerden atlamamasına özen gösterin, koltuğa inip çıkacak elbet. merdivenleri indirip çıkartırken kucağınıza alın. Arkadaşımın pekinezi de merdivenlerden çıkarken disk kayması geçirdi (o ilk teşhis olduğundan düzeltildi). çok da şeker suratları var yerim onları.
Oncelikle basiniz sagolsun hem annenin hem yavru icin. Verdiğiniz cevaplar icin cok cok tesekkur ederim.. sizin icin herhangibir sakincasi olmazsa pekinez bakmis biri olarak yavruyu aldigimda sizinle irtibay halinda olmak isterim..
Çok kötü oldum. Başınız sağolsun hm anneniz hem de köpeğiniz için.
Tabi seve seve hatırladığım kadarıyla yardım etmek isterim.
Ben lise öğrencisiydim ozamanlar. Tam 5 yaşına kadar büyüttüm Fındığı. Çok zor insanın dostunu kaybetmesi.
Şimdi iki kedim var onlar için de korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok :)
5 yasina kadar buyutmek cok buyuk birsey :) umarim hatirlar ve yardımcı olursunuz ki suan bile cok yardimci oldunuz cok tesekkurler allah kedilerinize uzun omurler versin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?