Öncelikle çok duygusal ve ayrıca şımarık bir cins olduğunu söyleyebilirim. Ben liseye gidiyordum Fındık idi ismi. Tuvalet alışkanlığı için tam dört ay annem çok uğraştı ve alıştırdı. Banyoda bir gazetesi vardı çok sıkıştığında oraya yapardı ama genellikle beklerdi gezdirilmeyi.
Çok tatlı bir ırktır. Çok severim onları.
şunu bilmeniz gerekiyor ama.
Bu hayvancıkların omurgaları çok hassas. Merdiven çıkıp inerken bile zarar gelebiliyor. Benim pekinezim varken birsürü de veteriner vasıtasıyla pekinezi olan dostlarım olmuştu.
Benim köpüşüm anneme çok bağlıydı. annemin vefatından sonra yaşamak istemedi. Birgün patilerini yıkıyordum herzaman olduğu gibi lavabodaydı, hiç yapmadığı şey, tam ben havlu almaya gittim lavabodan atladı o an. İlk başta farketmedim ve akşam geldiğimde arka ayaklarını sürüklüyordu. Disk kayması olmuş. Öğrendim ki çok hassas omurgaları varmış ve yüzde ellisinde böyle birşey olabiliyormuş. Düzelenler olmuş ama çoğu felç kalmış.
çok üzüdüm ama köpüşüm felç kaldı 2 ameliyat geçirdi başaramadık yürümesini sağlayamadık.

rahmetli oldu.
çooook güzeldirler, çok bağlıdırlar, duygusaldırlar... ama bir okadar da hassas vücutları var. Sizi korkutmayı asla istemem ama çok büyük bir üzüntü yaşadım o dönem.
Çok yükseklerden atlamamasına özen gösterin, koltuğa inip çıkacak elbet. merdivenleri indirip çıkartırken kucağınıza alın. Arkadaşımın pekinezi de merdivenlerden çıkarken disk kayması geçirdi (o ilk teşhis olduğundan düzeltildi). çok da şeker suratları var yerim onları.