Yavrulayan köpek.

Deve tabani

*
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2018
3.125
10.535
208
Bayanlar günaydın.

Oturdugum sitenin az ilersin de bir köpek yavrulamis. Bebisleri daha minnos gözlerini yeni aciyor. Kulubesi var sahipli bir köpek ama bu köpek aç gibi geldi.
Ilk gun et götürdüm cok istahli yedi. Dun de ekmek islattim sutle biraz da yaprigim köfte patatesten böldüm. Ama pek memnun yemedi yani köfteleri yedi ama digerlerinden hoslanmadi.

Memeleride fos gibi yani pek sütlu gibi durmuyo. 3 yavrusu var.Belki de hayvanlarda öyle duruyordur pekte bilmiyorum.
Ben bu yavruya ne hazirlayabilirim ki severek yesin. Birde bi kaba su koymuslar ama suyun ici yosunlanmis onu degistirim mi ?

sahipli ise sahibinden habersiz yemek vermemelisiniz. köpeklerde doyma hissi yok diye biliyorum. yani ne kadar verirseniz o kadar yerler ve çok yemesi de iyi bişey değil.

ama su yosunlu ise sahibi pek bakmıyor demektir. suyunun sabah akşam değiştirilmesi lazım. köpekler için su çok önemli hatta gıdadan daha önemli. suyunu değiştirebiliyorsanız değiştirin. içine soğuk kalsın diye buz vs atmayın kesinlikle.

bizim iş yerinin köpeği hasta olduğunda sadece tavuk göğsü ve patates haşlaması veriyorduk. yağsız olacak mutlaka. siz de öyle bişey yapabilirsiniz. normal süt ishal yapabilir, tehlikelidir.

sahipli ise sahibinden habersiz yemek vermemelisiniz. köpeklerde doyma hissi yok diye biliyorum. yani ne kadar verirseniz o kadar yerler ve çok yemesi de iyi bişey değil.

ama su yosunlu ise sahibi pek bakmıyor demektir. suyunun sabah akşam değiştirilmesi lazım. köpekler için su çok önemli hatta gıdadan daha önemli. suyunu değiştirebiliyorsanız değiştirin. içine soğuk kalsın diye buz vs atmayın kesinlikle.

bizim iş yerinin köpeği hasta olduğunda sadece tavuk göğsü ve patates haşlaması veriyorduk. yağsız olacak mutlaka. siz de öyle bişey yapabilirsiniz. normal süt ishal yapabilir, tehlikelidir.
Tesekkur ederim uzun uzun yazmissiniz.

Ilgilendigini dusunmuyorum cunki 3 gundur ayni kirli su vardi. Pekte bilgim yok acikcasi. Ve güneydeyim cok cok sicak ve nemli ir hava. Eski yogurt kabinin icin de kocaman tas koymuslar kasede taşta yosunluydu. En iyisi suyu degistireyim yemegi de az vereyim. Ama emziriyo ya yemegi bol yemek ister diye dusundum.

‘Memeleri fos gibi geldi’yi okuyunca istemsiz güldüm..
Lohusa kadınlara yaptığımız baskıyı şimdi de köpeklere mi yapıyoruz diye :)
Ne güzel düşünceli ve iyi niyetlisiniz, ama sahipli köpeğin beslenme düzenine mudahele etmeyin.
Köpek önüne et koyarsanız her şekilde yer... aç olsa başka şeyler de aranırdı, sadece eti/köfteyi seçiyor bu uyanık :)

Gereksiz bir duyarlılık gibi geldi bana hele dışarda bu kadar sahipsiz aç hayvan varken

Tesekkur ederim uzun uzun yazmissiniz.

Ilgilendigini dusunmuyorum cunki 3 gundur ayni kirli su vardi. Pekte bilgim yok acikcasi. Ve güneydeyim cok cok sicak ve nemli ir hava. Eski yogurt kabinin icin de kocaman tas koymuslar kasede taşta yosunluydu. En iyisi suyu degistireyim yemegi de az vereyim. Ama emziriyo ya yemegi bol yemek ister diye dusundum.

suyu değiştirin mutlaka. taşı kabı devirmesin diye koymuş olabilirler.

köpeğin kilosu ne kadar, kiloya ve yaşa göre besleniyorlar çünkü. oradan bi çıkarım yapılabilir.

Gereksiz bir duyarlılık gibi geldi bana hele dışarda bu kadar sahipsiz aç hayvan varken

ay onlara da siz yemek verin hanımefendi, kadın kendince sahipsiz gibi duran bi hayvana yardım ediyor. belki başkalarına da ediyor, nereden biliyorsunuz. siz edin kendi yardımınızı, sonra başkasına laf edin.

‘Memeleri fos gibi geldi’yi okuyunca istemsiz güldüm..
Lohusa kadınlara yaptığımız baskıyı şimdi de köpeklere mi yapıyoruz diye :)
Ne güzel düşünceli ve iyi niyetlisiniz, ama sahipli köpeğin beslenme düzenine mudahele etmeyin.
Köpek önüne et koyarsanız her şekilde yer... aç olsa başka şeyler de aranırdı, sadece eti/köfteyi seçiyor bu uyanık :)
Ya simdi 5 aylik kızcem var benim sütum az kendi gögüslerimin ki gibi gördüm :) gece uykusu nasil desem tam olucakti :)

suyu değiştirin mutlaka. taşı kabı devirmesin diye koymuş olabilirler.

köpeğin kilosu ne kadar, kiloya ve yaşa göre besleniyorlar çünkü. oradan bi çıkarım yapılabilir.
Kopek kucuk bi tip. Hicte öyle kilo tahmini yapamam ki ben ya. Ama boyuna göre kilosu kötu degil. Yani bel kemikleri sayılıyo gibi degildi.

Sahipli bir hayvana yemek vermek size sıkıntı çıkarır ya zehirlenirse bir gün direk sizi suçlarlar

Yemeklerim sütüm taze. Zehirlenir mi ki ya ? Allah korusun yeni dogum yapmis bide.
Bizimde köpeğimiz yeni yavruladı zehirlenmez ama süt belki iyi gelmez midesine çok emin olmayarak söylüyorum, biz tavuk veriyoruz ekmek veriyoruz , bazen kırmızı et çiğ veya pişmiş fark etmiyor onlar için pek , soğuk olmasın yeter . sahibine danışmakta fayda var ...

Köpekler genel olarak mamadan cok ev yemekleeine bayilirlar. Mamayi biraz sıkıntilı yerler . Suan onun en cok kalsiyuma ihtiyaci oldugu zaman dogum yaptigi zaman. Yogurdun icine ekmek dograyabilirsiniz veya yogurtlu yagsiz haslanmis makarna verbilirsiniz. Hemde sizi zorlamaz. Kalan peyniri icine ekmek dograyip islatip verebilirsiniz.
Duyarliliginiza cok sevindim. Rabbim böyle insan lari cogaltsin.

Bizimde köpeğimiz yeni yavruladı zehirlenmez ama süt belki iyi gelmez midesine çok emin olmayarak söylüyorum, biz tavuk veriyoruz ekmek veriyoruz , bazen kırmızı et çiğ veya pişmiş fark etmiyor onlar için pek , soğuk olmasın yeter . sahibine danışmakta fayda var ...
Size tavsiyem cig et vermeyin kopeginize hasta edersiniz..

Back
X