Yaz geldi sokak duğunu kabusum

arada sırada olan seye herkes belli ölçülerde tahammül edebilir ama hafta ici olur olmaz zamanlarda olması gercekten cok kötü oluyor.bi pazar sabahı bi uyanıyosun davul zurna sesiyle ne oldu die yataktan fırlıyorsun bakıyosun kız cıkacak dügün olacak.sabahın 9 unda olmak zorundamı?kocan isten geliyor tam sofraya oturuyosun bangır bangır müzik sesi bi süre sonra takıya cagırılan aileler....bilmiyorum ben artık hoslanmıyorum bu durumdan bıkıyor insan canım.herseyin bi edebi adabı var tadında kalınca güzel oluyor böyle seyler.

Offf sabahın hem de 9'unda mı? İnsanlar neden başkalarını da düşünmüyorlar böyle bir konuda?.. Kimse eğlenmesin düğün yapmasın denmiyor elbette, ama başkalarını bu şekilde rahatsız etmek doğru değil...

Aaa olur mu ama, insanların mutlu günleri. Boşver baş ağrısını falan, çık iki göbecik de sen at bea, uyuman hata.:37:

Eğer bir yasak olmazsa adam öğlen 1'de de yapar, gece 3'te de. Laf edersen "sana ne yassah değil ya hemşerim, istediğim zaman yaparım" diye de karşılık alırsın, eh haklı tabi. Ne yazık ki tüm insanlarda vicdani bir otokontrol yok. Biz de bu durumda yasalardan medet umuyoruz. Rahatsız olunuyorsa hak aramak lazım, ses çıkmayınca insanlar buna "tahammül etmeye çalışmak" değil de "rahatsız olmamak" diyorlar sonra.

tam da ygs nin olduğu tarihlerdi bir de. tamam özel günler ama başkası da sınav için ter döküyor, çalışmak için kafa patlatıyor.

kulaklığını takıp müzik dinleyebilirsinn , insanlara saygı duymak zorundayız bilemezsin ki belki durumu müsait değildir oyüzden sokakta yapıyordur düğününü ön yargılı olmamak lazım:ssz:

sokak düğününü hiç sevmiyorum:50: eşimin memleketinde tam 3 gün boyunca sokakta düğün yapılıyor gelenekleri böyle artık insanlar alışmış ama gece 12 den sonraya izin verilmiyor:31:

cnm ya pekala o calgı olmasa o dert unutulcakmı o acı dınecekmı ama gercekten cok yakın cevresınle ölum agır hastalık oldugunda buralarda calgı calmazlar ama ddiğim gıbı benı rahatsız etmıyo ınsanlar eglensın yanı

Bu nasıl bir mantalite ben anlamaıyorum doğrusu.
Bir kere bir derdim olmasına da gerek yok.İstemiyorum kardeşim bu kadar.Mazeret bildirmek zorunda değilki kimse ki gerçekten bir mazereti de olabilir diyelim ki birinin annesi öldü adam geberiyor üzüntüden öbür adam düğün yapıyor onun kapısının önünde şimdi ben onlar çalıp oynamazsa acım azalmayacak diye o gürültüyü çekmek zorunda mıyım yani????Düğün yapan insanların yakını değilim diye beni sallamayacaklar mı?
O zaman kimse normalde de acı çekmesin yas tutmasın nasılsa bu acıları çekmek sonucu değiştirmeyecek.
Okulda öğretilen ilk şeylerden biridir bu ve en klasiklerdendir, senin özgürlüğün başkasınınkinin başladığı yerde biter...
İnsanların tek mahrem yeri olan evlerinde bu şekilde rahatsız edilmelerini asla kabul edemiyorum.
Adetlere gelince eskiden düğün salonu mu vardı?? napcaktı adamlar baska?
İnsanların özgürlüklerini, huzurunu kısıtlayan onları rahatsız eden şeylerin mazereti adet gelenek görenek olamaz.Ne adetler var ona bakarsanız, kız çocuklarını adam yerine koymama, çocuğunu kucağına alıp sevmeme, mirası erkeğe bırakma...nerelerde daha neler var malesef hala uygulanan.Böyle insanların haklarına tecavüz ederek apılan şeyleri adet bunlar diye savunma kabul edilemez.

Son düzenleme:
Çevre ve Orman Bakanlığının 17.05.2007.gün ve 2007/5 sayılı Genelgesi ve 2009/49/EC sayılı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi konulu yönetmeliğinin genel ilkeler başlıklı 5. maddesinin ( j ) bendi gereği sokak düğünleri yasaktır.

5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 36. maddesi (Gürültü)

GÜRÜLTÜ
Madde 36- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

buyrun yasak olduğunun ispatı. hukuk sitesinden kopyaladım.

artı birde şu var. durumu yoktur dediğimiz insanlar; davulcuya ayrı para,masa-sandalyeye ayrı para, yemek için aşçıya para, vs vs vs.. şeklinde yaptığı düğün ona çok ucuza gelmiyor. aksine salonda yapacağı düğün daha ucuza ve temize gelir haberi yok. he bizim burda cuma günü başlayan düğün cumartesi yemeği verilip kına gecesi yapıldıktan sonra pazar akşama kadar evinin önünde yaptığı gürültüden sonra tutulan salona geçilip eş,dost,akrabanın kurtlarından arındırılma seansı bitiriliyor.

hele bir de ankarada düğün bambaşka.....düğünler aynı şarkıyla başlayıp aynı şarkıya bitiyor.saçma sapan lingo lingo şişeler....gece uyurken dahi rüyamda...birde aynı oyunları yokmu yan yan oynuyorlar....kadınlar binaların bodrum katına sıkıştırıyorlar..güya kına abaza erkeklerde dışarda yandan yandan oynuyorlar..normalde kına geceleri kadınlara ait iken ankaralılar da erkekler eğleniyor...bu ne biçim adet yaaa...bu yüzden terk edecem ankarayı...yoksa kafayı sıyıracam...

Konu sahibine şiddetle katılıyorum.Size ne canım,düğün mü yapmayacaklar siz rahatsız oluyorsunuz diye,insanlara saygınız olsun,belki durumları yoktur vs..söylemlerinizi hiç desteklemiyorum.İnsanlara saygınız olsun derken,o bas bas düğün yapanların diğer insanlara göstermesi gereken saygıdan niye bahsetmiyorsunuz acaba?Her şeyin bir adabı var.Davul,zurna çalacaksa kısa bir süreliğine çalsın,kına gecesi yapacaksa 23:30 da bitirmeye çalışsın.Bizim mahalledeki kına gecesi 00:30 a kadar sürdü.İnşallah bu sondur bu sondur diye diye uyumuşum kalmışım o saatlerde.Ve tempolarında hiç eksilme yok geceyi bitirdikçe aşka geldiler,gaza geldiler.İnsaf ya.Hastası var ,hastanesi var uyuyanı var uyuyamayanı var var da var..Böyle adetler olacaksa da olmasın.Eskilerin yaptığı her şey doğru düzgün diye öpüp başıma koyacak değilim.Her adetimiz de güzel ve akla uygun değil.Bunu da kabul edin.Bazı şeyler elalem içni yapılıyor,sırf gösteriş ve bu gösteriş uğruna biz de heba ediliyoruz.Hele ki o düğün konvoyları,kornalar,trafik sıkışması of da ne of!Durum yoktur diyenlere de ,o kurulan sofralar,ziyafetler,takınlan altınlar,falanlar filanlar.. :)) Evet bence de hiç durumları yok her sokak başı düğün yapsın bu millet.

Offf sabahın hem de 9'unda mı? İnsanlar neden başkalarını da düşünmüyorlar böyle bir konuda?.. Kimse eğlenmesin düğün yapmasın denmiyor elbette, ama başkalarını bu şekilde rahatsız etmek doğru değil...

insanlarda saygı düsünce yok ya sabahın 9 unda da oluyor gecenin 3 ündede.bazıları abarttıgımı düsünebilir ama gecen sene basımıza geleni anlatayım kısacık.

pazar günü sabah 9 bucuk da davul zurna sesiyle uyandık hadi dedik bitecek insallah kahvaltı hazırlandı yendi sofra toplandı bitmedi derken bitti sonunda.kurtulduk die sevindik.gece oldu artık yatıyoruz.yaz camlar acık oldugu icin her sesi cok rahatlıkla duyuyoruz.önce bir sürü korna sesi duyduk yataktan öyle bir fırladım ki resmen aklım cıktı.arkasından bangır bangır bi rafet el roman sarkısı hatırlamıyorum hangisi oldugunu simdi.bu arada alkıs kıyamet kopuyo saate baktım 3 megerse sabah dügünü olanlar dügünden gelmisler gelinlerinide almıslar onu kutluyolar.
resim cekiliyor kamera kaydı yapılıyor herhalde burayada bak sölede dur falan diye konusuyorlar bagıra bagıra.
ben simdi bunlara nasıl anlayıs gösteriyim.bana kim anlayıs göstericek? ben mecburmuyum gecenin 3 ünde rafet el roman dinlemeye uykumun bölünmesine.bi cok insan camlara cıkıp bagardılar ayıp bu saatte görgüsüzler diye haksızda degiller.ne kadar yasakda olsa bazı arkadasların dedigi gibi sanırım bu yapı meselesi falan bazıları böyle seviyor herhalde bizlerede katlanmak düsüyor.maleseff:47:

daha dün sokakta tabureler koyup nişan yaptı biri ve gece saat 00:12 de bitti allahım kafam gitti ya kınayı asker şeyine artık kafayı yesemde hadi eyvallah sokağa tabure koyup bildiğimiz ses düzeni yapıp bangır bangır apartman zonkladı resmen yaa kulağım kafam ne varsa gitti sıkışık sıkışık sokakta tabure koyup nişanmı yapılır bildiğimiz nişan ya cadde vb. bile yok bildiğimiz ara sokak 7 30 dan 00 12 ye kadar kafam gitti gece bide ağrıdan kulaklarımın zonkjlamasından bi süre uyuyamadım alışığım normal seslere asker fln ama bu seferki nasıl bide sistem kurdularsa ev zonkladı ev

Bizim burdada sokak düğünleri hatta havai fişek atmaları gece 11 kadar serbest eger dügün bitmemişse saat 11 den sonra gelir polisler şikayet üzerine bi ara bi komşumuz polisler şikayet etmişti saat 22.30 civarı kadın hasta hava sıcak ses ayarıda çok yüksekti dügün izinli diye polisler gelmedi

Back
X