Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
valla o neki bi yenge var bende......Allah düşmanıma vermesin...evet abime de hayret ediyorum.bana kendisi emzirirken kola içiyorum diye "içme içme hemen sütünden geçer" diyordu.şimdi karısına gıkı çıkmıyor.gelinimiz de o kadar uyanık ki milletin söylediklerini hep dalgaya alıyor.hiçbir şeyi kafasına takıp düşündüğü yok.
Yahu ikiside mutlu mesut
sizmi bakiyorsunuz yengenizin bebegine
bu kadarmi yargilanir annelik
belki sutu yoktur sizden sakliyordur
belki baska bir durum var
kocasi kapi gibi arkasinda duruyor diemi bu kadar dusman oldunuz
Belki gelininiz KK ya üyedir.Şöyle bir başlık açmıştır : XXX sebepten bebeğimi yeterince emziremiyorum ve mecburen mama vermek zorunda kalıyorum.Kayınvaldemle görümcem sürekli bu konuda laf sokup ima yapıyorlar.Bunaldım artık,ben de istemez miyim bebeğimi en iyi şekilde beslemek ?
Yorumların çoğunluğu : Onlara neymiş,bebek senin bebeğin,sen sanki düşünemiyorsun onun iyiliğini.Sakın alttan alma,yüz verme,cevabını yapıştır.Bak gıcıklık olsun diye göğüslerim bozulur de mesela,nasıl öyle kalakalırlar.
Şaka bir yana,maalesef siz doğruyu söyleseniz bile,genel tavır böyle.Bence gelininiz emzirme konusunda mutlaka bilgilidir.Artık bütün sağlık ve bebek programlarında emzirmenin önemi üzerinde duruluyor.Bildiğim kadarıyla birçok hastanede doğum sonrası,taburcu olmadan önce bu konuda eğitim veriliyor,broşürler dağıtılıyor.Çocuk doktoru da ayrıca önemle soruyordur,süt alıyor mu diye.Bence üzerinde durmayın,belki başka sebebi vardır.Veya iyi kötü emziriyordur,siz söyledikçe zıtlaşıyordur,bilemezsiniz.
işte canım cefasız emeksiz o mucizeye sahip olanlar da böyle kıymet bilmiyorlar.hamile kaldığında doktor dış gebelik olabilir demişti de nasıl tutuşmuşlardı ama sonra unuttular o günleri,kıymet bilelim olmayadabilirdi demiyorlar.Rabbim inşallah sana ve senin gibi dosdoğru annelik yapacaklara bir an önce evlat versin.
Anne sütünün Allahın en büyük mucizelerinden biri olduğuna inanırım..
Yarasın ya da yaramasın sütü varken bebesini bundan mahrum bırakan annenin bebesinin hakkına girdiğine inanıyorum...
Yazık bence de çok yazık...
açıkçası baba olmayı abim istemiyordu.3-4 yıl düşünmüyorum diyordu.ama gelinimiz 3 ay sonra eşinden gizli olarak korunmayı bırakıp hamile kaldı.abim hamileliğin ilerleyen aylarına kadar benimseyemedi çocuğu sanki bir yas içinde gibiydi.hep düşünceli ve mutsuz görünüyordu.ama ultrasonda çocuğu görünce falan bu duruma ısındı,benimsedi.ama onu da anlıyamıyorum.karısını gizli gizli kenara çekip (hani millet kınamasın diye)hadi yak yak diyordu,sigara içiriyordu.üni mezunu insan nasıl böyle yapar?
annem öyle bir kadın ki görseniz şok olursunuz.adım kaynana olmasın diye gelinlerine en masum lafı bile edemiyor.geçen "kızım bu çocuk seni istiyor bak yalanıyor,acıkmış" dedi.gelinimiz "ay yazık yaaa acıkmış mı,yazık ona" diye alay etti resmen.
benim de 9 aylık oğlum var.göğüslerim sarkar mı aklıma bile gelmedi.ilk 4 ay emzireceğim diye tuvalete bile zor giderdim,hala da emziriyorum çok şükür.bu sitede de okuyorum insanlar emzirebilmek için ne çileler çekiyor.
ne yapacağımızı şaşırdık.bir şey söylesem adım görümce olacak.gelinimizi geçtim abim kinlenecek ya da laf sokacak.bu nasıl bir anlayış.madem böyle yapacaktın ne diye gizli gizli hamile kaldın?
ben olaya banane yengemin bebeği diye yaklaşamıyorum malesef.çünkü benimde yeğenim oluyor.ona birşey olsa benim de içim yanacak.annemin,babamın da.ona bir şey olsa Allah korusun biz de seferber olacağız.sütü var bebek cukur cukur emiyor,ama memeyi vermek istemiyor.zaten süt emzirildikçe çoğalır.emzirmezse zaten kesilir.
işte o da bu cahil bakış açısıyla yaklaşır diye korkuyorum.hani görümce,o benim arkadaşım olsa başının etini yerdim emzir diye.ama şimdi o da sizin gibi düşünecek belki.
ha abimin o bebeğine zarar verirken arkasında durması evet zoruma gidiyor.
selam kızlar size bir akıl danışayım dedim.
şimdi bu ay benim abimin bebeği oldu.hepinizinkini Allah bağışlasın.şöyle bir durum var.gelinimiz bebeği pek emzirmek istemiyor.işte göğüslerim bozulur diyor,şurada emeceği 1-2 ay diyor.yazık değil mi çocuğa ya.aslan gibi annesi var,sütü de var ama mamaya ağırlık vermek istiyor.
bir de "doktor bana sütün yaramıyor emzirme mama ver"dedi diyor hangi doktor böyle der Allah aşkına.zaten hamileliğinde de hep sigara içti,neymiş doktor günde 5 tane iç bir şey olmaz demiş.yani herşeyi kitabına uyduruyor.annem ya da biz emzirmen lazım bak şöyle faydalı desek abim bizi bozmaya çalışıyor.ne yapalım yani kendi çocukları deyip karışmayalım mı ya da nasıl uyaralım?