Yazık değil mi bebişe

çok mecbur kalmadıkca yeni doğan bebeğe mama vermek çok da iyi değil anne sütü varken...
valla gelininiz aklına koyduysa biraz zor ikna edersiniz ama göğüs içinse emdirmemesinin nedeni estetik die bişi var kardeşim direk deyin kendisine..

ıyıde emzırınce goğusler daha sağlam hale gelıyor sarkmıyorkı mankenler bıle emzırıyor bu yuzden ona yanlış bılgı verılmıs sarkmaz gogus ayrıcaaa sarksa nolcak sankı ya çocuktan onemlı nolabılırkı o bence lahusa psıkolojısını ağır gecırıyor olabılır bır psıkoloğa gıtmesını sağlayın bence:50:

evet abime de hayret ediyorum.bana kendisi emzirirken kola içiyorum diye "içme içme hemen sütünden geçer" diyordu.şimdi karısına gıkı çıkmıyor.gelinimiz de o kadar uyanık ki milletin söylediklerini hep dalgaya alıyor.hiçbir şeyi kafasına takıp düşündüğü yok.
valla o neki bi yenge var bende......Allah düşmanıma vermesin...

canım benim abinde biliyordur farkındadır herşeyin ama bas edemiyodur yengenle.aralarını bozmamak içinde sesini çıkartamıyosur bence mutsuz olmak istemediğinden......

Anne olmak çocuk doğurmakla olmuyor önemli olan onu büyütmektir.. Acaba yengeniz o çocuğun vebalini hakkını nasıl verecek ilerde..

canım anne sutu bebek gelısımı ıcın cok cok onemlı bunu artuk herkes bılıyor sutun yaramaması dıye bısey yok kılo aldırmaması dıye bırsey var ben kızımı 7 ay emzırdım aglaya aglay meem ucum yara olmustu ve kopmustu 7 ayın sonunda cerrahı ıslemle dıkıs atıldı meme ucuma. ınan yıne olsa yıne emzırırım kızımı hıc dusunmeden...
yengen sanırım lohusalık depresyonuna gırmıs sanırım pospartum dedıklerı bır olay . kımı anneler var cocugunu kucagına bıle almıyorlar.. bence fazla uzerıne gıtmeyın sagsın sutunu oyle verın anne sutunu hıc olmazsa anne sutu alır cocuk..

Allah allah yengeniz de bi acayipmis.
kendisi Victoria's Secret mankeni falan mi acaba?
onlar bile emziriyorlar.
sigarayi yerdim hamileligimden once gunde 1.5 paket nerdeyse.
hamilelik testimde cift cizgiyi gordugum an olay bitti.
tamamen vicdanla alakali.
kendime ettim yillarca ama minicik bebege asla zarar veremezdim.
sezeryanla dogum yaptim 4 gun sutum yoktu biberondan icti. ondan sonra goguslerim yara oldu aglaya aglaya emzirdim.
isterse goguslerim ayaklarima dolansin umrumda bile olmazdi !!!!!
sutun yaramayisi dogru olabilir.bazi annelerin sutu su gibi oluyor yagsiz.
ama bunu cogaltmak da senin elinde.
ayrica abinizden bi tane de bende var uzulmeyin :51:

Yahu ikiside mutlu mesut
sizmi bakiyorsunuz yengenizin bebegine
bu kadarmi yargilanir annelik
belki sutu yoktur sizden sakliyordur
belki baska bir durum var
kocasi kapi gibi arkasinda duruyor diemi bu kadar dusman oldunuz

ben olaya banane yengemin bebeği diye yaklaşamıyorum malesef.çünkü benimde yeğenim oluyor.ona birşey olsa benim de içim yanacak.annemin,babamın da.ona bir şey olsa Allah korusun biz de seferber olacağız.sütü var bebek cukur cukur emiyor,ama memeyi vermek istemiyor.zaten süt emzirildikçe çoğalır.emzirmezse zaten kesilir.
işte o da bu cahil bakış açısıyla yaklaşır diye korkuyorum.hani görümce,o benim arkadaşım olsa başının etini yerdim emzir diye.ama şimdi o da sizin gibi düşünecek belki.
ha abimin o bebeğine zarar verirken arkasında durması evet zoruma gidiyor.

Belki gelininiz KK ya üyedir.Şöyle bir başlık açmıştır : XXX sebepten bebeğimi yeterince emziremiyorum ve mecburen mama vermek zorunda kalıyorum.Kayınvaldemle görümcem sürekli bu konuda laf sokup ima yapıyorlar.Bunaldım artık,ben de istemez miyim bebeğimi en iyi şekilde beslemek ?

Yorumların çoğunluğu : Onlara neymiş,bebek senin bebeğin,sen sanki düşünemiyorsun onun iyiliğini.Sakın alttan alma,yüz verme,cevabını yapıştır.Bak gıcıklık olsun diye göğüslerim bozulur de mesela,nasıl öyle kalakalırlar.

:33::37::47:

Şaka bir yana,maalesef siz doğruyu söyleseniz bile,genel tavır böyle.Bence gelininiz emzirme konusunda mutlaka bilgilidir.Artık bütün sağlık ve bebek programlarında emzirmenin önemi üzerinde duruluyor.Bildiğim kadarıyla birçok hastanede doğum sonrası,taburcu olmadan önce bu konuda eğitim veriliyor,broşürler dağıtılıyor.Çocuk doktoru da ayrıca önemle soruyordur,süt alıyor mu diye.Bence üzerinde durmayın,belki başka sebebi vardır.Veya iyi kötü emziriyordur,siz söyledikçe zıtlaşıyordur,bilemezsiniz.

Belki gelininiz KK ya üyedir.Şöyle bir başlık açmıştır : XXX sebepten bebeğimi yeterince emziremiyorum ve mecburen mama vermek zorunda kalıyorum.Kayınvaldemle görümcem sürekli bu konuda laf sokup ima yapıyorlar.Bunaldım artık,ben de istemez miyim bebeğimi en iyi şekilde beslemek ?

Yorumların çoğunluğu : Onlara neymiş,bebek senin bebeğin,sen sanki düşünemiyorsun onun iyiliğini.Sakın alttan alma,yüz verme,cevabını yapıştır.Bak gıcıklık olsun diye göğüslerim bozulur de mesela,nasıl öyle kalakalırlar.

:33::37::47:

Şaka bir yana,maalesef siz doğruyu söyleseniz bile,genel tavır böyle.Bence gelininiz emzirme konusunda mutlaka bilgilidir.Artık bütün sağlık ve bebek programlarında emzirmenin önemi üzerinde duruluyor.Bildiğim kadarıyla birçok hastanede doğum sonrası,taburcu olmadan önce bu konuda eğitim veriliyor,broşürler dağıtılıyor.Çocuk doktoru da ayrıca önemle soruyordur,süt alıyor mu diye.Bence üzerinde durmayın,belki başka sebebi vardır.Veya iyi kötü emziriyordur,siz söyledikçe zıtlaşıyordur,bilemezsiniz.

:1:
canım ben onları bir hastanede bir de 2 hafta önce gördüm.yani öyle sürekli baskı yaptığım falan yok.emzirmeye hamileykende karşıydı.ben öyle saatlerce emziremem 6 ay emer en fazla diyordu.hadi anneliği tatsın böyle düşünmez diyorduk şimdi 1,2 aya indirdi.
aslında avrupa ülkelerinde ilk 6 ay annesini emmek bebeğin yasal hakkı.keşke ülkemizde de devlet bu konulara önem verse,sağlıklı nesiller yetişmesi devletin biraz umrunda olsa.

işte canım cefasız emeksiz o mucizeye sahip olanlar da böyle kıymet bilmiyorlar.hamile kaldığında doktor dış gebelik olabilir demişti de nasıl tutuşmuşlardı ama sonra unuttular o günleri,kıymet bilelim olmayadabilirdi demiyorlar.Rabbim inşallah sana ve senin gibi dosdoğru annelik yapacaklara bir an önce evlat versin.

amin canım tesekkürler ama dün gece yengene ve abine kısdım ki o kadar bnm sütlerim boşuna gitti
yengen hanfendi ise sır memelerim bozulcak diye offfffff
lafın gerisini getiremiyorum:(

nasıl bir psikoloji içinde gelininiz..galiba bebeği tam kabullenememiş.her şeyi kılıfına uyduruyorsa yapacak bir şey yok bildiğinden şaşmayacak gibi görünüyor..bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşaallah..
kendimden örnek vereyim doğum yaptığımda göğüs ucum yoktu emzirmek için çok uğraştım ve göğüslerim öyle bir yara oldu ki dayanmak imkansızdı ağzıma bez alıp sıkıyordum acımı bastırmak için ilk 4 ay göğüslerim kan revan içindeydi ama sütümü yavrumdan mahrum edemezdim. kızım 20 aylık olacak hala bıraktırmadım beni ne kadar bunaltsada.

arkadaşlar herkes anneye yüklenmiş ama bence tek taraflı yorum yapıyoruz. en nefret ettiğim şey anneliğime ve davranışlarıma müdahale edilmesidir. evet çocuk onun ve malesef doğruda olsada yanlışda olsa bildiğini yapacak. bence hiç karışmayın.
babamda bana çok karışır her şeyimi eleştirir çocuk konusunda o yüzden şımarık olcak çocuğum. ben kesinlikle anne adayına karışılmaması taraftarıyım. siz halası olarak düşünüyorsunuz ama o annesi canı kanı. emin ol çok daha fazla düşünüyordur.
yanlış anlama ben babamdan çok çektiğim için bu kadar netim bu konuda.

evet emzirmek dünyadaki en güzel duygu, hem hazır yemek. Bence kendi haline bırakın. Sürekli mama yapmanın ne kadar zor olduğunu anlayınca kendisi memesini vermek isteyecek. Yok sıcak, yok soğuk... Gecenin bi yarısı kalkıp mama yapmak mı kolay, her daim hazır halde bulunan memeyi vermek mi?

Yazık çocuğa,sütün varken ver yani...

Göğsün,zaten yaş ilerledikçe sarkacak...Hem çocuğu için bozulan göğüs bence

bir eş için itici falan değildir.

Abiniz beğenmez diye midir nedir kadın strese girmiş...

Abinizle konuşun bence..

Son düzenleme:
Anne sütünün Allahın en büyük mucizelerinden biri olduğuna inanırım..
Yarasın ya da yaramasın sütü varken bebesini bundan mahrum bırakan annenin bebesinin hakkına girdiğine inanıyorum...
Yazık bence de çok yazık...

bu yoruma canı gönülden katılıyorum ve ekliyorum.ayrıca hiçbir anne sütünün bebeğe zarar verdiğini duymadım.ne kadar günahki o bebeği o duygudan mahrum bırakıyo üstelik kayda değer bir bahanesi bile yok.:20::20:

açıkçası baba olmayı abim istemiyordu.3-4 yıl düşünmüyorum diyordu.ama gelinimiz 3 ay sonra eşinden gizli olarak korunmayı bırakıp hamile kaldı.abim hamileliğin ilerleyen aylarına kadar benimseyemedi çocuğu sanki bir yas içinde gibiydi.hep düşünceli ve mutsuz görünüyordu.ama ultrasonda çocuğu görünce falan bu duruma ısındı,benimsedi.ama onu da anlıyamıyorum.karısını gizli gizli kenara çekip (hani millet kınamasın diye)hadi yak yak diyordu,sigara içiriyordu.üni mezunu insan nasıl böyle yapar?

annem öyle bir kadın ki görseniz şok olursunuz.adım kaynana olmasın diye gelinlerine en masum lafı bile edemiyor.geçen "kızım bu çocuk seni istiyor bak yalanıyor,acıkmış" dedi.gelinimiz "ay yazık yaaa acıkmış mı,yazık ona" diye alay etti resmen.

benim de 9 aylık oğlum var.göğüslerim sarkar mı aklıma bile gelmedi.ilk 4 ay emzireceğim diye tuvalete bile zor giderdim,hala da emziriyorum çok şükür.bu sitede de okuyorum insanlar emzirebilmek için ne çileler çekiyor.

ne yapacağımızı şaşırdık.bir şey söylesem adım görümce olacak.gelinimizi geçtim abim kinlenecek ya da laf sokacak.bu nasıl bir anlayış.madem böyle yapacaktın ne diye gizli gizli hamile kaldın?

valla abiniz gizli gizli sigara içiriyosa gelininizin böyle yapması gayet normal diyorum.allahtan bebek sakat falan doğmadı.yatıp kalkıp dua etsinler.bence gelininiz anneliğe adapte olamamış.bu yüzden nedeseniz boş.şaştım kaldım halbuki hamile kalınca bir kadın öğrendiği andan itibaren ben anneyim deyip herşeyini ona göre düznliyor.emzirmek için sütüm gelsin diye su içe içe bi hal oldum.sütü var ve emzirmiyo abinizde bunu destekliyo.şaştım kaldım.:58:

ben olaya banane yengemin bebeği diye yaklaşamıyorum malesef.çünkü benimde yeğenim oluyor.ona birşey olsa benim de içim yanacak.annemin,babamın da.ona bir şey olsa Allah korusun biz de seferber olacağız.sütü var bebek cukur cukur emiyor,ama memeyi vermek istemiyor.zaten süt emzirildikçe çoğalır.emzirmezse zaten kesilir.
işte o da bu cahil bakış açısıyla yaklaşır diye korkuyorum.hani görümce,o benim arkadaşım olsa başının etini yerdim emzir diye.ama şimdi o da sizin gibi düşünecek belki.
ha abimin o bebeğine zarar verirken arkasında durması evet zoruma gidiyor.

ya emzirmese süt toplanacak o nasıl acıtır çocuğunuz var biliyosunuzdur.ve bu bişekilde sağacak.sanki o sağma makinaları ve pombaları sarkıtmıyormu.

karışmayın canım bırakın sonra siz kötü olursunuz
evet kötü birşey ben 4 ay zor emzirdim kızımı
hala içimde uktedir emzirenleri gördükçe içim gidiyordu
kızım meme için çıldırıyordu ama süt yoktu
işte kimisi çıldırır emizrmek için süt olmaz kimiside
emzirmez böyle göğüslerim sarkıcak diye
allah akıl fikir versin bir gün kafasına dank eder
ben ne yaptım der abinde kusura bakma ama bir tuhafmış

selam kızlar size bir akıl danışayım dedim.
şimdi bu ay benim abimin bebeği oldu.:nazar:hepinizinkini Allah bağışlasın.şöyle bir durum var.gelinimiz bebeği pek emzirmek istemiyor.işte göğüslerim bozulur diyor,şurada emeceği 1-2 ay diyor.yazık değil mi çocuğa ya.aslan gibi annesi var,sütü de var ama mamaya ağırlık vermek istiyor.
bir de "doktor bana sütün yaramıyor emzirme mama ver"dedi diyor hangi doktor böyle der Allah aşkına.zaten hamileliğinde de hep sigara içti,neymiş doktor günde 5 tane iç bir şey olmaz demiş.yani herşeyi kitabına uyduruyor.annem ya da biz emzirmen lazım bak şöyle faydalı desek abim bizi bozmaya çalışıyor.ne yapalım yani kendi çocukları deyip karışmayalım mı ya da nasıl uyaralım?

Bir sorum var?Bu bayan kardesinin evlendigi daha evvel bahsettigin ikinci evliligini yapan bayan mi???Hani abim bekar gelinimizin ise ikinci evliligi denen kisi mi???Hatirlayamadim:26::26::26:

komik olan sey, emsirmiyor gogusleri bozulacak diye ama sigara iciyor, sagligini tehlikeye atiyor. ne diyebilirsinizki , elinden geleni yapmissiniz. kendisi bilir

Back
X