• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazılı olmayan anlaşmamız gereği ben kurumdan tahsilat yapınca fatura bedelleri ...

serapd

Cumhuriyet Kadını
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
1.972
8
108
İstanbul
Necdet bey merhaba. Benim uzun zamandır devam eden bir sorunum var.
İş yaptığım firma bana fatura keserek ürün gönderdi. Yazılı olmayan anlaşmamız gereği ben kurumdan tahsilat yapınca fatura bedellerini kendisine gönderiyordum. Bu kez durum değişti. Kurumdan para alamayınca ödemeyi yapamadım. 2007 yılında kesilen fatura için 2009 yılında icra takibi başlattılar. Daha sonra haciz durduruldu. Sonra fatura 3. şahsa temlik edildi ve bu kez onlar icra başlattı. Toplam 67.000 TL. lik ödeme emri gönderdiler ve + faiz ve masraf talep ettiler. 2010 yılında anlaştık. 40.000 Tl. makbuz karşılığı elden ödedikten sonra protokol yapıldı, son kalan tutar vadelendirildi ve 01.08.2012 tarihinde dosyaya 14.360 TL. yatırdık. En başta da kardeşimin maaşından haczettikleri para ile beraber faturanın tamamını ödemiş olduk. (56.360 TL.) Tarafımızdan kuruma dava açılacak, dava sonucu para alırsak 19.000 TL. daha ödeme yapacaktık. Para alamazsak onlar da feragat ettiklerini ve bu süre zarfında dosya üzerinde hiç bir işlem yapmayacaklarını, hacze gelmeyeceklerini ve kardeşimin maaşına haciz koymayacaklarını taahhüt ettiler. Protokol imzalandı. Biz de kuruma dava açtık, dava halen devam ediyor.

Ancak dün sabah uyandık ki, 67.000TL. nin icra yenileme emri postalanmış. İcra müdürlüğü bunun yenileme olduğunu ve protokolle bağlantılı olmadığını söyledi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Avukat dosyaya bakmaya gitti. İtiraz edemeyeceğimizi söyledi. İcra mahkemesinde dava açılacak dedi. Yurt dışına çıkacağından davayı da 10 gün sonra açabileceğini söyledi.

Bana yol gösterebilir misiniz? Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yanlış yazmışım kalan alacaklarından feragat etmemişler. 19.000 TL. nin altında bir gelir elde edilirse, elde edilene razı olmuşlar. Bu arada protokol noter huzurunda yapılmış değil.

Bir de elden aldıkları 40.000 TL. yi dosyaya işletmemişler muhtemelen. Galiba bizim avukat da gidip dosyaya bakmadan konuşuyor :((

Son düzenleme:
Sizin sorunuz bir kaç sorunu bir arada bulunduruyor. İcra yenileme emirlerine yenilemeden kaynaklanan (Zamanaşımı, ödeme ve benzeri) sebeplerle itiraz edilebilir ki bunlar (genellikle) şikayet yolu ile İcra Mahkemesine yapılır. Ancak burada 7 günlük genel itiraz ve şikayet süresini kaçırmamanızı öneririm. Çünkü sizin sorununuzun birinci aşaması şikayet yolu ile çözülebilecek nitelikte. Ayrıca icra müdürlerinin taraflar arasındaki protokolü değerlendirme yetkisi de yoktur. Protokolün değerlendirmesi de duruma göre İcra mahkemeleri veya genel mahkemeler olan Asliye Hukuk, Ticaret Mahkemesi v.b. tarafından yapılır. Dosyanın tamamının fotokopisini alarak ve elinizdeki belgelerle birlikte bir avukata başvurmanızı öneririm.

İlgili ve cevabınız için çok teşekkür ederim.

Hemen ertesi gün elimizdeki belgeleri topladık, para alındı makbuzu ile birlikte avukatımız icra dosyasına bildirimde bulundu. Bu işlem sanırım "şikayet" kapsamına giriyor. Sizin de söylediğiniz gibi bir kaç sorunumuz var. Elden aldıkları ödemeyi de dosyaya bildirmemişler... Avukatımız hem para alındı makbuzundaki hem de protokoldeki imzayı inkar edebileceğini göz önünde tutarak genel mahkemede dava açmamızı önerdi. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

Son düzenleme:
Protokol ve alındı belgelerindeki imzaların inkar edilmesi ihtimaline binaen Genel Mahkemelerde dava açmanız yerinde olacaktır. Bu yolla borçlu olmadığınız veya talep edilenden daha az borcunuz olduğunuzu tespit ettirmeniz gerekir. Davanızı tedbir talepli olarak açmanızda da ayrıca fayda vardır.

Back
X