Yazlığın mı var derdin var

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
413
Malum yaz geliyor arkadaslar
Aylarca yüzünü görmediginiz insanlar yazın kapınızı çalıyor mu?
Tatil amaçlı gittiğiniz evinizde hizmetçi muamelesi görüyormusunuz?,
Bu durumda neler yapıosunuz?
Sizde bu durumdan şikayetciyseniz burada derdimizi paylaşalım
Dökün içinizi düşüncesiz misafirlerinizi haykırın:olmaz:​

Son düzenleme:
Ah be canım. Ben zaten tatil terinde oturuyorum. Yıllarca yaz mevsimi burnumdan geldi. Gece uykularına hasret kaldım, hizmet etmekten, ev temizlemekten, koltyklarıma bulaşan güneş yağlarını çıkarmak için her misafir gidişinde koltuk yıkamakdan, kendimi kaybettim. ınanmazsın gece yatarken ayaklarımı basamayacak durumda oluyordum ve sabah 07:30 işe gidiyordum. Ha bir de gelenler 15-20 gün kalıyor yaklaşık bir ay sonra bir daha geliyorlardı. Maddi olarak olanlardan ise hiç bahsetmeyeyim. Allahıma şükür bitti bunlar.

bende çocukluğumdan beri yazlığımızda tek kaldığımızı hatırlamam zaten

Çocukluktan kalma iki fobim var birisi piknik, diğeri yazlık ev.ıkisini de duyunca ayar oluyorum.Bizde piknik aşiret gibi olurdu, inanmazsınız koskoca ev halısını bagaja koyar ,onu bile götürür üstünde piknik yapardık, bardaklar, tabaklar, şişler, çatal, bıçak off Allahım eve bir gelirdik 3 makine bulaşık, halı pisliği, kıyafet pisliği, banyo-duş off tam kabus.Piknik lafını duydukça o sahneler gelir aklıma, bunu aştım, kendin pişir kendin ye tarzı yerlere gidip hem doğa özlemimi gideriyorum hem de bulaşık, iş güç çıkarmadan eğleniyorum.
Diğeri de yazlık sendromuydu, gene aşiret gibi bir baba tarafıyla çocukluk ve gençlik yıllarım yazlık evde krizlerle geçerdi.Herkes koş koş gelirdi, kumlu ayaklarla eve girmeler, pis bırakılan banyolar, "yemekte şu yok mu? Yarına da bunu pişirin" direktifleri, gelen kişilerin bir de akrabalarını davet etmeleri,(Fare giremediği deliğe bir de kuyruğuna teneke bağlayarak girmeye çalışırmış hesabı), bitmeyen bulaşık yıkama seansları, sıcak altında sürekli çamaşır yıkama seansları, onca kişiye yatak aç, topla, yastık, nevresim yıka olayları, offf yazdıkça ayar oluyorum.Herkesin kişisel tercihidir ama yazlık alacak extra param olsa dahi onu yılda bir hafta dahi olsa otellerde geçirecek tatil parası diye her yıl bir miktar kullanır, gene de bu eziyete girmem.Hayır arkadaş, gelen akraba-eş dost, git desen olmaz, biraz yardım et desen olmaz, surat yapıp çemkirsen olmaz, sıcağın alnında tatil zamanında da onlara hizmet edip, iş görsen ee ne anladım ben bu tatil işinden? O yüzden no piknik no yazlık ev :)

aynen kızlar aynen wistonlight çok iyi anlatmışsın yazlığa vereceğin parayla tatil yap en güzeli o,al kocanı git daha ne zemuszemus yazlığı olanlarda satabiliyorsa satsın valla,bu çile çekilmez etrafımda olumlu bir şey söyleyen hiç duymadım

Kesinlikle haklısınız da kızlar benim ki yazlık değil, oturduğum ev. Esasında bazen acba evden kaçıp pansiyonda filan mı kalsam, yada işlerim çok diye eve sadece yatmaya gitsem diye düşündüm? Allahım ben eler yaşadım öyle ya... Şimdi bile aklıma gelince saçlarım dimdik oluyor...

wınstonlıght yazdıklarını okudumda geriye gittim birden
aynı seyler ya bütün düşüncesizlikler
yazlık evimiz 2 katlı bizim normalde misafir gelince üst katta yatarlar salon mutfak teras yatak odası var çatı katı gibi yani bi sefer evin anahtarını halamlara vermiştik annem ben yokken gitsinler hizmetcilik yapamam dedigi için neyse 1 hafta kaldılar 1 hafta sonunda eve bi gittik annemlerin yatagı kum içinde orda yatmışlar:olmaz: bizim yatagımız kum içinde çarşaflar deniz kokuyor 2 buzdolabı 1 dondurucu var içleri bomboşşş gerçi haklarını yemiyim labne peynir kalmıstı 1 ekmeğin üzerine sürülecek kadar:olmaz: terliklerimiz eksik bikinilerimiz giyilmiş taraklar saç dolu:olmaz: daha bunlar aklıma gelenler eve girdigimizde annem bi kere daha kriz geçirdi bizde arkadaşlardan duyuyoruz eviniz çocuk bahcesiydi die bizim kıyafetlerimiz giyilmiş misafir ağırlanmıs daha neler

yazlıgımız yok derdimizde yok oh rahat kafam ozaman.....

ama şu piknik varmı yokmu işte o benim için büyük bir dert...

ışte sırf o yüzden yazlık almadım, devremülk aldık, ohhh misss. her yıl 15 gün yazlığımız bizi bekliyor tamirat derdi yok, suyu aktı elektriği kesildi derdi yok her yıl gidince tozu toprağı temizle giderken eşyaları toparla üzerlerini çarşafla kapla derdi yok.. Hem ev rahatlığı, hem otel konforu hemde sıfır misafir sıfır yazlıkçı :))

ay you_knowcum sizinkilerde betermiş yav,güzelim başına ne gelirse iyi niyetten geliyor bak senden öğrendiğimi sana söylediğim gün de geldi olumunekankayizsmile

Bizimde yazlığımız yok fakat izmirde yaz sezonu başladığı zaman işimize yakın yerde bir tanıdığın yazlığı var onu kiralıyoruz oğlum olduğundan beri ama artık okadar çok fenalık geliyorki yakın çevreden bilenler gerçektende bunu suistimal ediyorlar Her sene yemin ediyorum bir daha gelmeyeceğim diye ama yine her yaz kendimi orda buluyorum ınsan kendini pansiyon işletiyormuş gibi hissediyor birde yaransan tamam dicem hizmetçilikten hiç bir farkı yok bedava hizmetçlik yapıyorsun sinirlerinde tepende Geçen sene eşimin işyerinden arkadaşları geldi birde insanlar o kadar tuhafki hem kendileri misafir hemde misafir çağırıyorlar Birde işin en tuhaf tarafı gelirken alışveriş yapıpta gelmişler 4 kişilik bir aile bunlar çocuklar büyük alışveriş fişini gösterip yaptıkları alışverişi 2 ye bölüp parasını istediler yüzsüzce giderkende yaptıkları alışverişten kalanları götürmüşler Yazlık almak gerçektende akıl karı değil git paşa paşa otelde kal en azından azılı akrabadan arkadaştan kurtulursun

aman aman hiç akıl karı değil yazlık valla, sıcağın içinde burnundan gele gele tatil yapmanın yanında birde ev işleri yemek çamaşır derdi,her geldiğinde örtüleri kaldır evi aç temizle, e tabi bütün sene boş kalmış kirlenmiş,giderken ört törenle geliş gidişler, annem yazık neler çekerdi birde denize giremezdi çok derin ve pisti çünkü. birde bi sene dost bildiğimiz birisine anahtar bıraktık suyumuzu kullanmış milyonlarca lira su parası geldi, evimize rus kadınlar almış, eşyalarımız çıkmış evden sürekli, hemde yepyeni eşyalardı kızlar, ordaki komşular aradılar haberiniz olsun evinizden eşyalar çıkıyor kadınlar giriyor falan diye, hemen zaten avukat bulup önce kilidi değiştirdik sonrada sattık. cidden başa dert bu yazlık evler.

wınstonlıght yazdıklarını okudumda geriye gittim birden
aynı seyler ya bütün düşüncesizlikler
yazlık evimiz 2 katlı bizim normalde misafir gelince üst katta yatarlar salon mutfak teras yatak odası var çatı katı gibi yani bi sefer evin anahtarını halamlara vermiştik annem ben yokken gitsinler hizmetcilik yapamam dedigi için neyse 1 hafta kaldılar 1 hafta sonunda eve bi gittik annemlerin yatagı kum içinde orda yatmışlar:olmaz: bizim yatagımız kum içinde çarşaflar deniz kokuyor 2 buzdolabı 1 dondurucu var içleri bomboşşş gerçi haklarını yemiyim labne peynir kalmıstı 1 ekmeğin üzerine sürülecek kadar:olmaz: terliklerimiz eksik bikinilerimiz giyilmiş taraklar saç dolu:olmaz: daha bunlar aklıma gelenler eve girdigimizde annem bi kere daha kriz geçirdi bizde arkadaşlardan duyuyoruz eviniz çocuk bahcesiydi die bizim kıyafetlerimiz giyilmiş misafir ağırlanmıs daha neler

düşünesizlikten
başka
bişey
değil:oklava::tomato:

ay you_knowcum sizinkilerde betermiş yav,güzelim başına ne gelirse iyi niyetten geliyor bak senden öğrendiğimi sana söylediğim gün de geldi olumunekankayizsmile

cinim daha neler biz yazlıga gideriz 2 gun sonra damlarlar bak halamın 3 çocugu var 1i kız benim yasımda işte dierleride erkek gelirken ne bi terlik ne bi havlu ne bi mayo sort fln hiçbişi yok ellerini kollarını sallaya sallaya gelirler annem gider onlara mayo alır her sene seneye gelirler yine eller bos neyseki annem kriz geçirdikten sonra gelmiolar artık konusmuyoruz sayılır bide su var halam kapalı bizim havuzdada mayo bikini olmadan girmek yasak e hasema giymez annem mayo verir içine giy için belli olmasın diye yok giymez gunahmıs sanki öyle gir dioruz :olmaz: bütün site o yaz onu konusur birazda toplu kilolu düşünsene bi girio denizden cıkıo etek yapışmış bluzu yapışmış :olmaz:denizden gelirler ne yemek var akşama şunu yap bunu yap anneme diyor ya o tencereleri tepsileri kafasına çarpmamak için cok tuttum kendimi

valla annemlerle biz 7 kat yabancının yazlığını kiraladık,evi çıkarken tertemiz temizledik çıktık.. yaptığımız alışverişten kalanıda dolapta bırakıp çıktık..insanda biraz düşünce arkamdan ne derler korkusu olsa yapmaz...ama gerçekten zor bi durum.isteyenin 1 yüzü kara vermeyenin 2 yüzü.

Bizimde yazlığımız yok fakat izmirde yaz sezonu başladığı zaman işimize yakın yerde bir tanıdığın yazlığı var onu kiralıyoruz oğlum olduğundan beri ama artık okadar çok fenalık geliyorki yakın çevreden bilenler gerçektende bunu suistimal ediyorlar Her sene yemin ediyorum bir daha gelmeyeceğim diye ama yine her yaz kendimi orda buluyorum İnsan kendini pansiyon işletiyormuş gibi hissediyor birde yaransan tamam dicem hizmetçilikten hiç bir farkı yok bedava hizmetçlik yapıyorsun sinirlerinde tepende Geçen sene eşimin işyerinden arkadaşları geldi birde insanlar o kadar tuhafki hem kendileri misafir hemde misafir çağırıyorlar Birde işin en tuhaf tarafı gelirken alışveriş yapıpta gelmişler 4 kişilik bir aile bunlar çocuklar büyük alışveriş fişini gösterip yaptıkları alışverişi 2 ye bölüp parasını istediler yüzsüzce giderkende yaptıkları alışverişten kalanları götürmüşler Yazlık almak gerçektende akıl karı değil git paşa paşa otelde kal en azından azılı akrabadan arkadaştan kurtulursun
ay inanamıyorum bide parasınımı istediler utanır insan ya
aman aman hiç akıl karı değil yazlık valla, sıcağın içinde burnundan gele gele tatil yapmanın yanında birde ev işleri yemek çamaşır derdi,her geldiğinde örtüleri kaldır evi aç temizle, e tabi bütün sene boş kalmış kirlenmiş,giderken ört törenle geliş gidişler, annem yazık neler çekerdi birde denize giremezdi çok derin ve pisti çünkü. birde bi sene dost bildiğimiz birisine anahtar bıraktık suyumuzu kullanmış milyonlarca lira su parası geldi, evimize rus kadınlar almış, eşyalarımız çıkmış evden sürekli, hemde yepyeni eşyalardı kızlar, ordaki komşular aradılar haberiniz olsun evinizden eşyalar çıkıyor kadınlar giriyor falan diye, hemen zaten avukat bulup önce kilidi değiştirdik sonrada sattık. cidden başa dert bu yazlık evler.
bizimde elektrik kontorlu yani önceden parasını veriosun kart veriolar o kartı takıosun öyle kullanıosun geldikki elektrikte yok gece gunduz eminim elektrikle kullanılan ne varsa acık bırakmıslar
düşünesizlikten
başka
bişey
değil:oklava::tomato:

ya bide sitede akrabalarda var hani onlardan cagırsalar öyle oturmuslar dicez ama sehirden çağırıolar gelsinler onlarda tatil yapsınlar die

valla annemlerle biz 7 kat yabancının yazlığını kiraladık,evi çıkarken tertemiz temizledik çıktık.. yaptığımız alışverişten kalanıda dolapta bırakıp çıktık..insanda biraz düşünce arkamdan ne derler korkusu olsa yapmaz...ama gerçekten zor bi durum.isteyenin 1 yüzü kara vermeyenin 2 yüzü.

gerçekten öyle vermezsen laf olur suclu olursun :olmaz: aynı sekilde yaylada evimizz vardı mersinin yazları cok sıcak olur bilirsiniz belki oradada ev 2 katlı misafir alt katta kalır bunuda bilirler annem yatak odasını kilitlemişti cıkarken gittikki yatak odasının kilidi kırılmıs baska kalacak yer yok ya bide bütün akrabalara laf yaydılar kapılarını kilitlemiş fln die

bunları okuyunca kötü hissettim kendimi, öbür taraftan biri olarak kaydirigubbakcemile3
benim teyzemin yazlığı var istanbula yakın bir yerde. site içersinde 3 katlı müstakil bir ev. yanındaki ev de eltisinin; onlarla da çok yakınızdır.
kalabalık da bir sülaleyizdir.
her sene hepimiz çoluk-çocuk hep beraber gideriz oraya.
ama sizin anlattıklarınız gibi üç dönüm bostan yan gel yat osman durumunda değiliz.
herkes taşın altına koyar elini. istanbuldan giden tam teşekküllü mutfak alışverişi yapar giderke. evde var ya da yok herşey alınır; sonuçta kalabalık olunca tüketiliyor zaten.
hatta bazen ev sahipleri olmadığında evde kalırız. evde tamir görecek birşey varsa o anda kim kalıyorsa yaptırır.
elektrik-su faturaları, site aidatı falan kimin eline geçerse o öder. çoğu zaman ev sahibine ödetilmez bile onlar.
yani ev sahibi olan teyzeme de sorsanız o da çok memun bu şekilde güruh halinde bir yaz geçirmekten; gelemeyenleri zorla çağırır.
bizim durumumuz farklı bir örnek sanırım.
bizde eziyet çekmek yerine eğlence yaşamak ağır basıyor.

bunları okuyunca kötü hissettim kendimi, öbür taraftan biri olarak kaydirigubbakcemile3
benim teyzemin yazlığı var istanbula yakın bir yerde. site içersinde 3 katlı müstakil bir ev. yanındaki ev de eltisinin; onlarla da çok yakınızdır.
kalabalık da bir sülaleyizdir.
her sene hepimiz çoluk-çocuk hep beraber gideriz oraya.
ama sizin anlattıklarınız gibi üç dönüm bostan yan gel yat osman durumunda değiliz.
herkes taşın altına koyar elini. istanbuldan giden tam teşekküllü mutfak alışverişi yapar giderke. evde var ya da yok herşey alınır; sonuçta kalabalık olunca tüketiliyor zaten.
hatta bazen ev sahipleri olmadığında evde kalırız. evde tamir görecek birşey varsa o anda kim kalıyorsa yaptırır.
elektrik-su faturaları, site aidatı falan kimin eline geçerse o öder. çoğu zaman ev sahibine ödetilmez bile onlar.
yani ev sahibi olan teyzeme de sorsanız o da çok memun bu şekilde güruh halinde bir yaz geçirmekten; gelemeyenleri zorla çağırır.
bizim durumumuz farklı bir örnek sanırım.
bizde eziyet çekmek yerine eğlence yaşamak ağır basıyor.

canım keşke keşke sizin gibi olsa herkes bizimkiler giderken evde ne var ne yok götürüyor düşün bide gidince sey demişler işte dolaplarını doldurduk markete gittik alışveriş yaptık fln bizim derdimiz yiyip içmeleri deil ama laf etmesinler annemin tek istegi biraz yardımcı olsunlar iş konusunda yoksa maddi anlamda yardım bekledigimiz yok ama annem bilmezmi dolabında ne olup olmadıgını inan içki içmezler sanıoduk dolapta 3 bira vardı babamda içerde öyle arada ama böbrek rahatsızlıgından dolayı evde bulunurdu onları bile içmişler yani ULTRA HERSEY DAHİL TATİL KÖYÜ yazdırcaz kapıya artıkkaydirigubbakcemile3

canım keşke keşke sizin gibi olsa herkes bizimkiler giderken evde ne var ne yok götürüyor düşün bide gidince sey demişler işte dolaplarını doldurduk markete gittik alışveriş yaptık fln bizim derdimiz yiyip içmeleri deil ama laf etmesinler annemin tek istegi biraz yardımcı olsunlar iş konusunda yoksa maddi anlamda yardım bekledigimiz yok ama annem bilmezmi dolabında ne olup olmadıgını inan içki içmezler sanıoduk dolapta 3 bira vardı babamda içerde öyle arada ama böbrek rahatsızlıgından dolayı evde bulunurdu onları bile içmişler yani ULTRA HERSEY DAHİL TATİL KÖYÜ yazdırcaz kapıya artıkkaydirigubbakcemile3

yok sizinkiler iyice densizliği ele almış valla.
hayret ettim burda okuduklarıma zaten.
yanlış yapan biz miyiz acaba kaydirigubbakcemile3

Back
X