• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazsam mi yazmasam mi bilemedim :??

Hyuga hinata

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
626
392
103
Aklima baska tavsiye alacağım yer gelmiyor. O yuzden burda paylasmak istedim ama biraz da çekindim kac kere yazsam mi yazmasam mi..
en son paylaşıyorum kotu yorumda gelse..
Acayip bi boşluk duygum var.. yasamimi sanki gözlerim kapali surduruyorum
Hicbisey yapma isteği yok bende..
Hiç biseyden keyif alamicakmisim gibi, alamiyorum da zaten..
Tek basima ne yapabilirim bilmiyorum
Hep bi dusuk motivasyon, kaygı, moral bozuklugu, yabancilik, izolasyon var
Geleceği dusundukce ayri bi ne yapacagini bilmeme var. Şu güne kadar boş yasamisim hissi, bi yerde tutunamama hissi, aitlik hissi hic yok..
Herkes bisey yasiyo ama ben hep monoton ve sıkıcı.. zorunlu gibi yaşıyorum.. hersey zorunlu gibi
Ne yapmaliyim sizce? Var mi bu durumu atlatan? Nasil atlattiniz?

Bu platformdaki birçok konuya direkt "psikolojik destek alın" şeklinde tavsiyede bulunulmasını anlayamıyorum. Evet, destek almak kötü bişey değil. Ancak konu sahibinin hissettikleri hemen bircoğumuzun sıklıkla hissettiği şeyler. Kaldı ki forumun adı "bir derdim var" Kendince büyük ya da küçük herkes dert gördüğü durumu paylaşıp farklı bakış açılarından yorum almak istiyor. Neden ve nasıl karar veriyoruz konu sahibinin destek alması herektiğine anlayabilmiş değilim.

Geçmişi irdelemeyi bırakmak, gelecek hakkında endişeye kapılmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Yoksa yaşadığımız anı kaçırıyoruz. Hatta ipin ucunu da. Öncelikle bunu kabullenmeniz lazım. Bunun dışında mutlaka sevdiğiniz insanlar, yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler vardır. Fotoğraf çekmek, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek gibi. Bunlara zaman ayırın. Ve üstte bir arkadaşın da belirttiği üzere mutlaka spor yapın. Fiziken ihtiyacınız olsa da olmasa da. Fizyolojik faydaları bir kenara psikolojik olarak da inanılmaz iyi gelecek size. Spor yaparken geçmişi, geleceği, yalnızlığınızı ya da boşluğunuzu düşünemiyosunuz. Tek düşündüğünüz hareketleri doğru yapıp yapmadığınız ve bir sonraki hareketinizin ne olacağı oluyor. Vücudunuz şekle girerken zaman yönetiminiz, yeme içme düzeniniz de oluşuyor. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Acayip bi boşluk duygum var..

Şu güne kadar boş yasamisim hissi, bi yerde tutunamama hissi, aitlik hissi hic yok.

zorunlu gibi yaşıyorum.. hersey zorunlu gibi
MarlaSing MarlaSing

Öneri vereceğimiz veya bizi çok aşan durumlar var.
Konu sahibine sizin önerilerinizi buyrun paylaşın. Beni aşıyor.
Basit bir sıkıldım boşluktayım konusu değilki bu
Evet profesyonel destek almalı

Bu platformdaki birçok konuya direkt "psikolojik destek alın" şeklinde tavsiyede bulunulmasını anlayamıyorum. Evet, destek almak kötü bişey değil. Ancak konu sahibinin hissettikleri hemen bircoğumuzun sıklıkla hissettiği şeyler. Kaldı ki forumun adı "bir derdim var" Kendince büyük ya da küçük herkes dert gördüğü durumu paylaşıp farklı bakış açılarından yorum almak istiyor. Neden ve nasıl karar veriyoruz konu sahibinin destek alması herektiğine anlayabilmiş değilim.
"Konu sahibinin hissettikleri hemen hemen hepimizin sıkça hissettiği şeyler" ise, forumca yorum üstüne yorum yardırılıp farklı görüşler sağlanıyor zaten. Bkz: 40 sayfaya ulaşan konular.

Mevcutta konu sahibinin hissettiklerini sürekli veya sıkça hissediyor olsaydım, psikolojik destek alıyor olurdum, bu nedenle psikolojik destek almasını öneririm, ben de. Hem de acilen.

"Konu sahibinin hissettikleri hemen hemen hepimizin sıkça hissettiği şeyler" ise, forumca yorum üstüne yorum yardırılıp farklı görüşler sağlanıyor zaten. Bkz: 40 sayfaya ulaşan konular.

Mevcutta konu sahibinin hissettiklerini sürekli veya sıkça hissediyor olsaydım, psikolojik destek alıyor olurdum, bu nedenle psikolojik destek almasını öneririm, ben de. Hem de acilen.
Kendimi bildim bileli boyleyim.. yasamim hic olmamia gibi bi his yani bi netlik yok.. beni bu kesin olmayan seyler korkutuyor.. resmen izole olmayi secmisim, korkup kacmisim.
3 sene önce dershanedeki o korkak her an aglayacak hallerim gozumjn önüne geliyor. Suan da nasil ilerlicem korkuyorum. Gelecekte de monoton olacak, suan da oyle vs. Yani kizlar anlamiyorum, hemen sinirlenmem biseylere katlanamam, hizli dusunup karae vermem kestirip atmam o kadar fazla ki.. hayati atesli bi yolda ateslere basmamak için gidiyorum sanki.

"Yorum üstüne yorum yardırılıp 40 sayfaya ulaşan konular"ın sebebi daha çok amaçtan sapan yorumlar ve üyelerin birbirine yaptığı göndermeler kanımca. Konuda sıkça vurgulanan duygu isteksizlik. Ve bu hayat koşturmasında çoğumuzun evet sıkça hissettiği bi duygu. Daha konuyu yeterince analiz etmeden kişiyi acilen psikolojik destek almalısın şeklinde bi yoruma maruz bırakmak onun motivasyonunu artırmaz. O zaten anlatmak isteğiyle açmış konusunu. Önce bi kendini açmasını sağlayalım, fikirler sunalım, örnekler verelim,değil mi? Yalnızca bu konu için değildi yorumum ayrıca. Birçok konuda denk geliyorum buna. Psikolojik destek almayı denedin mi demekle acilen psikolojik destek almalısın demek arasında oldukça büyük fark olduğu kanaatindeyim.

Aklima baska tavsiye alacağım yer gelmiyor. O yuzden burda paylasmak istedim ama biraz da çekindim kac kere yazsam mi yazmasam mi..
en son paylaşıyorum kotu yorumda gelse..
Acayip bi boşluk duygum var.. yasamimi sanki gözlerim kapali surduruyorum
Hiç biseyden keyif alamicakmisim gibi, alamiyorum da zaten..
Geleceği dusundukce ayri bi ne yapacagini bilmeme var. Şu güne kadar boş yasamisim hissi, bi yerde tutunamama hissi, aitlik hissi hic yok..
Herkes bisey yasiyo ama ben hep monoton ve sıkıcı.. zorunlu gibi yaşıyorum.. hersey zorunlu gibi
Ne yapmaliyim sizce? Var mi bu durumu atlatan? Nasil atlattiniz?
Bence balık besleyin. Bi yerde okumuştum sakinleştiriyor stres attırıyor iyi geliyor. Ama herhangibir evcil hayvanda olur kuş kedi vs..

Yada bi etkilik kursuna katılabilirsiniz. Müzik aleti ahşam el işi yabancı dil vs. Gibi.

Bol bol sinema tiyatro gibi etkinliklere gidin kendinizi sevin ve sürekli birşeylerle meşgul edin kendinizi. Bi süre aonra bundan da sıkılabilirsiniz :))

Aklıma ilk geleni söylüyorum
Spor yapın.
Verdiği hissiyat, bir şeyleri başardığını hızlıca görmek, vücudunun istediği şeyleri yapmak, kendinle yarışmak müthiş.
+1 Spor yap. Yap ama yani usenme. Bir de seker ve bugdayi kes. Bir ayda cok buyuk fark hissedeceksin. Tukenmislik sendromunda bile uygulaniyor bu yontem.

Hobi edin, sanat ve sporla ugras, evcil hayvan besle, kendine yuce bir amaç edin atiyorum gönüllü olarak yetistirme yurdunda calis, kizilaya kan bagisinda bulun. Yetenegin olan konularda yarismalara katil kendini gelistir ödül kazan. Ailenle sorunun varsa otur konus duzeltmeye çalış ya da ne bileyim onlara hediye al yemege cikart. Aşık ol evlen anne ol

Tesbitin dibisin yaaa vallahi bravo :KK9:
Katılıyorum sana aynen... +1 :21:

Hobi edin, sanat ve sporla ugras, evcil hayvan besle, kendine yuce bir amaç edin atiyorum gönüllü olarak yetistirme yurdunda calis, kizilaya kan bagisinda bulun. Yetenegin olan konularda yarismalara katil kendini gelistir ödül kazan. Ailenle sorunun varsa otur konus duzeltmeye çalış ya da ne bileyim onlara hediye al yemege cikart. Aşık ol evlen anne ol
Ay bu yoruma ne diycegimi bilemedim son cümle yıkılıyor aşık ol evlen anne ol bu öneri kısa vade için değildir umarım zira konu sahibinin eğitimi devam ediyormuş hala

Senin cakralar yerinden oynamis :)
Koklerinden koparilmis gibi hissediyorsun
Ve yanilmiyorsam bu kok cakra ile ilgili
Gobek ve kalp cakrasi ile de baglantili
Onerim cakralarini hizaya sokman
Youtubedan arastirabilirsin ama benim birincil onerim tibet egzersizlerini yapman....ciddiyim

Back
X