• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yediğiniz bir yiyecek/içecekten ötürü taa çocukluk/gençlik günlerine giden varmı?

BenArabesk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
4.605
55
0
Diğer
merhaba arkadaşlar.. :3:

bu salata , ekmek , çorba vs aklınıza gelebılecek hersey olur bunları tattıgınızda sizi alıp nerelere hangi güzel anılara götürdü? tebessümle gecmişi yad ederek neler yedınız yada kimlere anlattınız bu durumdayken gecmısı ,buyrun söz sizde :42::42::71:

puf boregi annemin ellerinden yedigim tadina doyamadigim yillar oncesine cocukluguma goturur her seferinde.ama hic o tadi tutturamaz yedigim pufborekler...:((

ilki benden olsun ;)
bu aksam güzel bi resturantta ailemle yemek yedik :56: :61: babam masayı donatın tarza bısı dedi ve salatalar mezeler gelmeye basladı bırbır neyse ben salatadan birazcık yedım
-hmm guzelmıs tadı şeye benzıo sankı dedım bidaha aldım ve bidaha ... :9::9: artık bildiğiniz ekmek banıyordum salataya :)) annem kaş göz edıyor kızım napıyorsun diyor ben dınlemıyrum tabıkı :52::9:
tadı aynı babannemın yaptıgı salataydı hatta kokusuda okadar guzeldi ki yanı bunu tarif etmek imkansızzz :56: nerdeyse kaşıklayarak yiycektım kaşığım olsaydı :9::9:
normalde hiç bi salata boyle guzel gelmez ve ben genelde boyle yerlerde salata yemem bile ucundan bıraz tırtıklar bırakırım :34: :51:
şu zamana kadar yediğim en guzel salataydı cunku o salata babannemın salatasıydı :69::69:
küçükken;
babaennemlere gittiğimizde genelde annemler yemek tarzı işlere girişir babaannemde hafif işler yapardı salata yapmak gibi.. bizde sofraya catal kasık bardak gotur işleriyle uğrasırdık.. yeni evde herkese iş bölümü yapılırdı;) sonra aksam yemeklerınde özelıkle dedemin işten gelmesini sabırsızlıkla beklerdık cunku cok acıkmıs olurduk.. annem sofrada dedem baslamadan baslatmazdı bızı ayıp olur derdi prmagını sallayarak :20: bizde sabırsızlıkla dedemın ilk lokmasını ne zaman yıyecek diye ona odaklanır kalırdık :9::9: yemek işimiz bittikten sonra mutlaka dua edilirdi ama mutlaka,bazen bize ettirirdi duayı ben yada kardesım /kuzenım Allahım dedeme çok para ver bana bol oyuncak ver gibi garip dualar ederdık çocukca :)) yemekten sonra dedemle atcılık oynardık hepımızı sırtında gezdırırdı yaslıyım demezdi yani.. bide kişner ahihihihi der şaha kalkardı bizlerde onun gibi yapmaya calısırdık :)))
anlatsam daha anlatırım ama yeter sanırım :34: işte böyleee... yediğim bi salata benı taa nerelere götürdü en güzel gunlerıme..
:61::61::61::61: :97:

koyun boku şeklınde bı sey vardı bakkallarda satılırdı o hep aklıma gelır:1:

puf boregi annemin ellerinden yedigim tadina doyamadigim yillar oncesine cocukluguma goturur her seferinde.ama hic o tadi tutturamaz yedigim pufborekler...:((

benimde genelde öyle olurdu hatta sırf babaanneme şu salatasını yemek için giderim yani :))
ama busefer ne acayıp bi resturanttakine sevdi gönlüm :25::25:

aslinda biz cocuklugumuzu ozlemisiz.her seyin tadi bi baska guzelmis buyudum evlendim anne oldum mutfakta ustayim ama cocuklugumda yedigim yemeklerin tadini bulamiyorum ozellikle arkadaslarla oynarkenn ayseeee hadi kizim yemek hazir diyen annemin sesini unutmak ne mumkun.sabahlari sobanin ustunde ekmek kizartip ustune yag surup yemesi yokmu mis misss....

aslinda biz cocuklugumuzu ozlemisiz.her seyin tadi bi baska guzelmis buyudum evlendim anne oldum mutfakta ustayim ama cocuklugumda yedigim yemeklerin tadini bulamiyorum ozellikle arkadaslarla oynarkenn ayseeee hadi kizim yemek hazir diyen annemin sesini unutmak ne mumkun.sabahlari sobanin ustunde ekmek kizartip ustune yag surup yemesi yokmu mis misss....

haklısın canım çocukluğumu özlemişim ben aslında , elin lokantasında yediğim salata bahane :63::63: babanneminkinin yanından bile gecmez aslındada işte bende anlayamadım nasıl olduda sevdım ve babannemınkının yerıne koyuverdım :4:
benide bazen annem cagırdııgında duymamazlıga gelırdım,arkadaslarım dürterdi benı annen senı cagırıyor diye:1: annemde babama kızın kulakları duymuo sagırmı acab derdi :9::9: bi doktora mı gotursek filan :52::60:

Son düzenleme:
ben çocukken şu emzik şeklinde şekerler var ya ondan çok yerdim geçen bir bakkalda gördüm çok hoşuma gitmişti aldım yedim
çok kalitesiz ama bayılıyorum:1:

Kaynamış süt mısır...:16:
İlk gençliğimi hatırlatır...
Sanırım 15 yaş civarıydık..:emir_bebek:
Denizden çıkardık,sırılsıklam saçlarım değerdi omzuma,ilk aşkım hemen bana mısır alırdı seyyar satıcıdan.. Açlığımızı bastırırdık..
Tenimiz tuzlu,saçlarımız tuzlu,mısır tuzlu,aşkımız tatlı...:76:

Kokoreç...
Kocam...:49:
Yaşım 28di sanırım..
Gecenin bir yarısı gelirdi vardiyadan..
Ben kırmızı gözlerimle onu beklerdim..:31:
Arardı "yola çık ben indim metrodan" derdi..
Ben evden çıkardım,o metrodan. Küçükparkın ortasında buluşurduk,kocaman sarılırdık!:38:
Bol kimyonlu kokoreç yerdik...
Yerdik,çok yerdik gece yarılarında..:16:

Ben de her Niğde gazozu içişimde çocukluğum aklıma gelir. O günlerdeki gazozu hatırlatan tek marka Niğde gazozu :61:

Konuya bayıldım bu arada..:71:
Ayyy yazdıkça yazasım geliyor!:9::9:

Kızarmış balık ve mayalı poğaça...
En yakın dostum Çirkin betty...:16:
Ankara'ya her gittiğimde balık yapar elleriyle bana hem de mısır unuyla kızartır.. İlk balığımı bile onun elinden yedim ben..:70:
Sonra ben İzmir'e dönmeden bir gece önce gazozlu poğaça yapar,yeriz ve artanı bana yolluk yapar..:9:
Aaaaa bir de demli çay!
Asla çay içmeyen ben,Ankara'da sabahlara kadar kaç demlik çay tüketiyorum sayamadım...:60:

Back
X