Yediklerimizi içtiklerimizi sosyal ortamda paylasma durumu

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.431
168
bunu cogu kişi yapıyor hatta bazen bende yapıyordum :KK51: ama cok yanlıs gelmeye basladı bu durum soyleki o anda resmini paylastıgınız yiyecegi karsı tarafın canının cekmesi durumu var hadi yapabilenler neysede birde o an maddi acıdan zor durumda olupda yapamayan insanların o anda uzuntu duymasına sebep olmus olmuyormuyuz ..bana oyle geliyor ha diyceksinizki dısarda yemek yeniyor veya tv lerde gosteriliyor en azından ben kendim bu duruma dikkat ediyorum diyebilmeli insan..siz ne dusunuyorsunuz bu konuda acaba benmi abarttım :KK51:

bunu cogu kişi yapıyor hatta bazen bende yapıyordum :KK51: ama cok yanlıs gelmeye basladı bu durum soyleki o anda resmini paylastıgınız yiyecegi karsı tarafın canının cekmesi durumu var hadi yapabilenler neysede birde o an maddi acıdan zor durumda olupda yapamayan insanların o anda uzuntu duymasına sebep olmus olmuyormuyuz ..bana oyle geliyor ha diyceksinizki dısarda yemek yeniyor veya tv lerde gosteriliyor en azından ben kendim bu duruma dikkat ediyorum diyebilmeli insan..siz ne dusunuyorsunuz bu konuda acaba benmi abarttım :KK51:
harfiyyen katılıyorum. ben öyle şeyler paylaşmam.
önceden yediğin içtiğin söylenmezdi, pişirdin kokarsa dağıtılırdı, şimdi gözüne sokar gibi yapılıyor.
alan var alamayan var.

aynen cok yanlıs gercekten ama artık cok dogal birseymis gibi gorunmeye basladı..
hatta benim en kıl olduğum fotolar, sadece masa, tepsi , bardaklar yani sadece yicekler var fotoda. ben aslında bu tür şeylerde bu insanlar nereye gidiyo diyede üzülüyorum. hani ayıp olmazsa görmemiş gibi dicem

hatta benim en kıl olduğum fotolar, sadece masa, tepsi , bardaklar yani sadece yicekler var fotoda. ben aslında bu tür şeylerde bu insanlar nereye gidiyo diyede üzülüyorum. hani ayıp olmazsa görmemiş gibi dicem

ya evet fotoda sadece tabaklar .. bir masada otururken resim cekilir neysede hususi tum yemekleri cekip paylasmak anlamsız..

ya evet fotoda sadece tabaklar .. bir masada otururken resim cekilir neysede hususi tum yemekleri cekip paylasmak anlamsız..
hıııhhh aynen resmen gösteriş oluyor

geçen sosyal medyadan bahsediliyor, hiç iyi değil falan diye.
annemde;
artık bi yerde konuşmayada gelmicek herşey anında bilgisayarlarda diyor:KK48:

Ben de yapıyordum nadirende olsa hani özel birşey yaptığımda ya da bi mekanda birşey yendiğinde çekiyordum. Fakat son dönemde iyice azalttım hatta hiç yapmıyorum desem yeridir çünkü millet b.kunu çıkardı olayın. Bir arkadaşım var liseden konuşmam etmem sadece ekli hergün içtiği kahveyi evine gelen her misafiri istisnasız hepsinin resmini çeker atar faceye. Çok gerçekten onu eleştiriyorum fakat sonra kendime bakıyorum bazen ben de hırs mı yapıyorum acaba diyorum biraz teşhircilik gösteriş yapma merakına mı esir oluyoruz.

Bir hamile olarak söylüyorum,öyle fotoğraflar görünce aklıma düşüyo yapıp yemek istesemde yorgunluktan gözüm yemiyor,evde malzeme de yoksa içimi çekmekle kalıyorum.yani anlayacağınız o fotoğrafları koyan arkadaşlar kul hakkına giriyorlar.eskiler yediğin kendine gördüğünü anlat derlerdi şimdi millet yediğini içtiğini göstermeyle yarışıyor.

yemeklerin gösterilmemesi gerektiğini düşüyorum ben de. kesinlikle haklısınız. Ama
internet , bilgisayar, akıllı telefon ucuz şeyler değil. internetteki yemek fotoğrafını görebilecek imkanı varsa o yemeklere zaten ulaşabiliyordur. yoksa açlıktan ağzı kokarken elinden iphone düşürmeyen insanlarsa hayatları zaten yanlış gidiyor; değiştirmeleri gerek. ben küçüklükten yaptığımız herşeyden bir tabak komşuya vererek büyütüldüm. nette yemek fotoğrafı da nadiren paylaşırım ve bunu görüp de alamayacak kimse yok facebookumda.

Hic doğru bulmuyorum canim o tarz fotograflari tamam bi sosyal medyada hesabin olur onlarca fotogragn olur arasında birkaç tane sunumunu çokbbegendigin fotolar olabilir ama saat Basi ne yedigini atanlar doyumsuz gorgusuz ve ozentiden başka bisey değiller..

yemeklerin gösterilmemesi gerektiğini düşüyorum ben de. kesinlikle haklısınız. Ama
internet , bilgisayar, akıllı telefon ucuz şeyler değil. internetteki yemek fotoğrafını görebilecek imkanı varsa o yemeklere zaten ulaşabiliyordur. yoksa açlıktan ağzı kokarken elinden iphone düşürmeyen insanlarsa hayatları zaten yanlış gidiyor; değiştirmeleri gerek. ben küçüklükten yaptığımız herşeyden bir tabak komşuya vererek büyütüldüm. nette yemek fotoğrafı da nadiren paylaşırım ve bunu görüp de alamayacak kimse yok facebookumda.
ama insanların maddi durumları inisli cıkıslıda olabiliyor o donem sıkıntıdadır alamaz yapamaz sizin dediginiz parası yokken yemek parasını gidip telefona bilgisayara yatıran insanlar onlarda ayrı bir alem zaten:)

Hic doğru bulmuyorum canim o tarz fotograflari tamam bi sosyal medyada hesabin olur onlarca fotogragn olur arasında birkaç tane sunumunu çokbbegendigin fotolar olabilir ama saat Basi ne yedigini atanlar doyumsuz gorgusuz ve ozentiden başka bisey değiller..
evet hergun paylasanlar var hani birgun paylasmasa noldu bugun yemek yemedinmi diye sorucam nerdeyse :KK45:

Kiz saat basi paylasiyorlar 'öküz az ye' yorumunu yapiyorum sadece..sonra da kilo vercem diye yakiniyo
. o kadar yemedigm halde kilo vermeye calisiyorum onlar napsin

kesinlikle katılıyorum. ara sıra olur da ikide bir olması görmemişlik gerçekten.

Her ne olursa olsun; şöyle bir evde oturuyor, böyle giyiniyor vb. (örnekler çoğaltılabilir) denilen kişiler maddi açıdan zorluklar yaşadıkları dönemlerin içine girebilirler dışarıdan belli olmasa bile, hesapta olmayan bir sağlık harcaması, kaza, borç ve milyonlarca sebep yüzünden olabilir bu varlık içinde yokluk. Pazarlarda geç saatlerde çok iyi giyimli, hiç umulmadık kişilerin artık topladığına şahit çok kişi gördüm. Bu durumda o çok güzel bir evde oturuyor, şunu kullanıyor- bunu kullanıyor canı çekmez ya da isterse alır diyemeyiz, kimin ne durumda olduğunu bilemeyiz.
Bunun yanı sıra insanların ekonomik güçleri yetse bile bulundukları ortamın şartları (o anda malzemeye sahip olmama, almak için zaman-mekan uygunsuzluğu, ulaşım zorluğu, vs.) yüzünden de o yiyeceğe-içeceğe ulaşamayabilirler. Her halükarda karşımızda ki kişi ya da kişileri üzüntü ve sıkıntıya sokmuş olabiliriz. Göz hakkı diye bir kavramla yetiştirilmiş bir toplumun çocuklarıyız biz ki, yolda kalmış zengine bile zekat verilebiliyor. Bu konuda elimizi vicdanımıza koyarak, duyarlı davranmak en güzeli zira yediğimizi-içtiğimizi amaçsızca sosyal medyada yayınlamak insanı bakımdan bize pozitif bir katkı sağlamaz...

.

Back
X