• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yedikleriniz ne kadar zarar veriyor

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
:sm_confused:kızlar yediklerinizden bebeğinize zarar getiren şeyler var mı dikkat ettiniz mi gaz yada kaka sorunu oluyor mu mesela şeftali kayısı karpuz yiyince bebeğinizde ertesi gün sancı sıvı dışkı falan oluyor mu süt ürünleri peynir süt yağ gibi yada başka yiyecekler yediğinize ne kadar dkkat ediyorsunuz doktorunuzla neler konuştunuz bu konuda benim bebeğim çok gazlı kolik bebek hatta hiçbişey yiyemiyorum sizde durumlar nasıl

benımkıde gazlıyfı sut ıcme dedı

kuru baklagılden uzak dur dedı....

bırde bır bucuk saatle emzır dedı canım oda gaz yapar...bebek emdığını sındıremeyınce

benim bebeğimde 2 ay kadar çok gazlıydı
ben de sadece et-tavuk-makarna-pilav yiyordum
çünkü bütün yeşil sebzeler gaz yapıyor
özellikle taze fasulye-karnabahar-brokoli gibi...
emzirme için 1 saat ara çok az bence en az 2 saatte b,ir emzirmek lazım
bazı bebeklere anne sütü gaz yapar bu arada

herşeyi yiyorum.yarım litre süt içiyorum hergün.bu eski alışkanlık.şimdilik bi sorunumuz yok.doktor da sorun yoksa yeme içmede kısıtlama yapma dedi.

hay maşallahhhhhhhhhhhhhh sana nazar değmesin valla şok oldum ben ne yesem ne içsem gaz oluyoooooooooooo hayran hayran imrenerek bakıyom valla senin gibi annelere ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhh iim dışım pirinç pilavı makarna tavuk oldu bu akşamda döner gibi yaptım pilav üstüne amaaan yine pilav tavuk yiyecem buna da şükür

Canım benim bebeğimde çok gazlıydı.ARtık 4.5 aylık oldu.3 ayı doldurduktan sonra gaz derdi bitti.Ben ysemde yemesemde sürekli gaz oluyordu.Bi akşam hastaneye dahi gitti.Öğle çok ağlamıştı.Bazı bebekler böyle işte.AMa artık geride kaldı o günler.Bebeğin gazlanınca karnınca sıcak havlu koy.Ilık duş aldır bana onlar iyi gelmişti.

benimde kizimda gaz sorunu oldu ama cok degil 1ayda oda haftada 1kez sorun olmustur iki kezde kabiz oldu simdi 2,5 aylik alttanda ustende kendi cikariyor sirtina hafif vuruyorum cok kiziyor birde alingan her isini kendi halletti rahatim diledigimi yiyorum lahana brokoli

:sm_confused:kızlar yediklerinizden bebeğinize zarar getiren şeyler var mı dikkat ettiniz mi gaz yada kaka sorunu oluyor mu mesela şeftali kayısı karpuz yiyince bebeğinizde ertesi gün sancı sıvı dışkı falan oluyor mu süt ürünleri peynir süt yağ gibi yada başka yiyecekler yediğinize ne kadar dkkat ediyorsunuz doktorunuzla neler konuştunuz bu konuda benim bebeğim çok gazlı kolik bebek hatta hiçbişey yiyemiyorum sizde durumlar nasıl

Bizim çocuk doktorumuz hemen kayısı, kayısı kurusu, süt, çikolata, taze fasulye ve kuru bakliyatları yasakladı. Bebeğim gazlı bir bebek. Ama ben nane limon içiyorum. Dereotu yiyorum ve yakışan yemeklere kimyon serpiyorum. Bunlar hem sütün gazını alıyor, hem oğlumun rahat tuvaletini yapmasını sağlıyor( özellikle içtiğim nane limon ), hem de sütü kalitesini arttırıyor. Emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkart. 6-8 haftalar gazım en alevli olduğu dönem. Zamanla rahatlayacaksınız.

Back
X