• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Yedirici"lerle ilgili

KahveNutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
624
1.035
113
merhaba hanımlar,bir sürü konuda okuyorum ortağına,ebeveynlerine,kardeşlerine,arkadaşlarına para yedirmeye doymayanlar var çevremizde.Aslında sadece para da değil.ZAMAN EMEK SABIR MUTLULUK HUZUR her şeylerini feda eden,sizi de kendiyle birlikte fedakar değil afbuyrun enayi yapanlar.
Kimisi varlıklı kimi kendi aç geziyor.Kimi sadece saf kimi karmaşık bir vefa borcuyla açıklıyor durumu.benim de ailemde çevremde var böyle insanlar.tabi onlara mukabil birer yüzsüz yiyici de vardır.:KK43:
Biraz da sizler bahseder misiniz böyle tecrübelerinizden?kendiniz veya çevrenizde olabilir.nasıl gerekçeler var?çözüldü mü?çözüldüyse nasıl?:KK37:

Bende pek değil ama denk gelirse yediriyorum anlamiyorum sebebini..kendim biraz daha iyi durumdaysam yapiyorum..mesela özele çok istiyorlar çok ciddi sorunum olmadığı için kendim hastaneye gitmedim fakat eltimi en pahalısina götürdüm bu neyin kafasıysa artık..:)

Al işte en sevmediğim tipte konu. :KK12: Tam derdim yok ama canım şöyle spesifik bir konu hakkında dert dinlemeyi çekti, anlatın da neşemi bulayım konusu

Al işte en sevmediğim tipte konu. :KK12: Tam derdim yok ama canım şöyle spesifik bir konu hakkında dert dinlemeyi çekti, anlatın da neşemi bulayım konusu
Estafirullah ne demek başkalarının derdiyle neşe bulmak?Şöyle ifade edeyim şu anda da çevremde buna benzer birden fazla kadın/erkek var.Ve genel itibariyle bu insan profili böyle mi kalıyor,çözmenin veya çözmesine yardım etmenin bir yolu var mı onu sormak istedim.Lütfen yanlış anlamayın

Benim eşim var tam bahsettiginiz gibi biri. Kardeşi içer her akşam, karısı çalışmaz ama eşim onlara yediriyor. Ev kirası almıyor, onlara istedikleri zaman arabayi veriyor, tatil paralarını ödüyor, evlerine büyük ekran tv ve sinema sistemi aldı...

Kardeşi hasta falan olsa hiç laf etmem. Ama keyiflerini sürüp karısı da evde yatıyorken sinir oluyorum.

Çok yedirdim. Saflık mı insanlık mı bilmiyorum. Anlatıp hatırlamakta istemiyorum.

Benim eşim var tam bahsettiginiz gibi biri. Kardeşi içer her akşam, karısı çalışmaz ama eşim onlara yediriyor. Ev kirası almıyor, onlara istedikleri zaman arabayi veriyor, tatil paralarını ödüyor, evlerine büyük ekran tv ve sinema sistemi aldı...

Kardeşi hasta falan olsa hiç laf etmem. Ama keyiflerini sürüp karısı da evde yatıyorken sinir oluyorum.
Yok zaten nerde görsem hiçbir müşküllüğü olmayan sapasağlam insanlar bu yiyiciler.Allah elden ayaktan düşürmesin tabi ama bu kadar hoşgörüyü sabrı gerçekten muhtaç birine gösterseydim bari sevap olurdu diyor insan...

ne ailemde ne esim ne ben hic boyle bir huyumuz yok
bana salaklik geliyor
benim emegimin karsiligini ben yerim
ha yardima ihtiyaci vardir , gercekten zor durumda olur destek olurum
ama keyfen para yedirmeyi ne ailemde gordum ne de cevremde o yuzden insanlarin neden boyle bir seye musade ettigini anlamam mumkun degil

merhaba hanımlar,bir sürü konuda okuyorum ortağına,ebeveynlerine,kardeşlerine,arkadaşlarına para yedirmeye doymayanlar var çevremizde.Aslında sadece para da değil.ZAMAN EMEK SABIR MUTLULUK HUZUR her şeylerini feda eden,sizi de kendiyle birlikte fedakar değil afbuyrun enayi yapanlar.
Kimisi varlıklı kimi kendi aç geziyor.Kimi sadece saf kimi karmaşık bir vefa borcuyla açıklıyor durumu.benim de ailemde çevremde var böyle insanlar.tabi onlara mukabil birer yüzsüz yiyici de vardır.:KK43:
Biraz da sizler bahseder misiniz böyle tecrübelerinizden?kendiniz veya çevrenizde olabilir.nasıl gerekçeler var?çözüldü mü?çözüldüyse nasıl?:KK37:
Benim esim var pek severdi yedirmeyi. Zor durumda arkadasina 180 bine yakin yardim etti. Adam ailesiyle birlikte biz tatildeyken kacti gitti.

Esimin ailesi var mesela cok severler esimden gecinmeyi. Ilk evlendigimiz 1 bucuk sene ailesi iligimizi kuruttu resmen. Evlerine yalitimlar yaptirdik, tuvalet tadilati yapildi, abisinin kredi borcunu odedi, surekli ev ihtiyaclarini karsiladi,haftalik market, cati tadilati... vs vs
Sonra esim zor duruma dusunce de ailesi hic bir kere bile aramadi. Boylelikle esimde gormus oldu. Simdi 1 tl bile vermez. Sen ne diyorsan o diyor tabi ama is isten gecti.

Benim bir görümcem ve eltim var. Yemeye doyamazlar. Deli gibi isterler tabi eşim yapmıyor. Bir yere gitsek yemek parasını kakalarlar, taksiye binsek para almamışım derler, alışverişe çıkacağımızı duysalar çocuklarını gönderirler. Ya anlatamam o kadar pisler ki hamile kalmama bile doğru düzgün sevinmediler. Hele bir de Erkek bebeğim olacağını öğrendiklerinde ( ailede tek erkek torun olacak nasip olursa ) çıldırdılar. Veliaht geliyormuş bilmem ne oluyormuş. Biz kız bekliyorduk, kız istiyorduk diye açık açık diyorlar bir de .
Ben de dedim benim evladım kralla kraliçenin çocuğu değil veliaht olsun, ben sağlıklı hayırlı evlat istiyorum diye. Düşünün bir de o bebeğe ne kadar zor sahip oldum, ne kadar bekledim biliyorlar.
O kadar istiyordu ki eltim çocuğu düşüreyim ya da karnımda ölsün . Arayıp daha düşmez diyordu bana ya büyüdüğü için. Gerizekalı salak cahil insan.
Of sinirlerim bozuldu. Allah kıskanç ve aç gözlü pis insandan uzak tutsun her zaman .
En başta yediriyordum ama asla artık 10 kuruş bile koklatmıyorum.

Bu enayilik değildir.
Bu kişiler içlerinden gelen yardım etme ihtiyacına karşı koyamazlar. Ancak bunı enayilik olarak kabul edenler tarafından kullanılmaya da açıktırlar.
Ben şöyle düşünüyorum. A şahsı beni kullandıüını düşünebilir ama ben Allahın rızasını gözetirim. Ismarladığım yemek, aldığım hediye, ödediğim hesap hepsi "yaratılanı severim, yaratandan ötürü" mantığıyla olur.
Ha karşı taraf bunu kullanmak olarak görüyorsa varsın bildiğini eylesin. Herkes gönlünün ekmeğini yer.

Bunlara Huzur Emici demek daha doğru olur.
En nefret ettigim sey menfaatci insanlar.
Akli olan kendini kullandirmasinn bende keyfi para kimseye yedirmem!
Uzakkk durmak lazim.

Bu enayilik değildir.
Bu kişiler içlerinden gelen yardım etme ihtiyacına karşı koyamazlar. Ancak bunı enayilik olarak kabul edenler tarafından kullanılmaya da açıktırlar.
Ben şöyle düşünüyorum. A şahsı beni kullandıüını düşünebilir ama ben Allahın rızasını gözetirim. Ismarladığım yemek, aldığım hediye, ödediğim hesap hepsi "yaratılanı severim, yaratandan ötürü" mantığıyla olur.
Ha karşı taraf bunu kullanmak olarak görüyorsa varsın bildiğini eylesin. Herkes gönlünün ekmeğini yer.
Bunlar basit seyler ohoooo ellerinden gelse afedersin donunu alacak tipler var.

Verirsem alır.
Bir insana yardımcı olmak demek uçkurunun ipini teslim etmek değildir.
bende severim insanlari mutlu etmeyi birseyler almayi vs hesap odemek gibi oyle ufak seylere takilmam. Ama burda da okuyoruz ki araba isteyen varrrr:KK53: baska istekler yapan vaar vardaaa var.
Bende sahit oldum iyi niyeti zamanla yuzsuzluge cevireni,kendini uyanik zannedenleri iste bu insanlar tam doncu tabirime cuk diye oturdular.

bende severim insanlari mutlu etmeyi birseyler almayi vs hesap odemek gibi oyle ufak seylere takilmam. Ama burda da okuyoruz ki araba isteyen varrrr:KK53: baska istekler yapan vaar vardaaa var.
Bende sahit oldum iyi niyeti zamanla yuzsuzluge cevireni,kendini uyanik zannedenleri iste bu insanlar tam doncu tabirime cuk diye oturdular.

Şöyle bir durum var: bir insanın başka birinden araba istemesi normal midir?
Normal talepler elbette karşılanabilir güç yettiğince, iyiliği yapan ya da iyilik düşünen kişi bu ayrımı bilir zaten. Norm dahilinde tüm talepler mümkün ama ötesi değil.

Şöyle bir durum var: bir insanın başka birinden araba istemesi normal midir?
Normal talepler elbette karşılanabilir güç yettiğince, iyiliği yapan ya da iyilik düşünen kişi bu ayrımı bilir zaten. Norm dahilinde tüm talepler mümkün ama ötesi değil.
Kesinlikle ayni fikirdeyim..
Ohoo dan kastim zaten o anormal isteklerdi :)

Maalesef abim...
Kendisi memlekette ben ve diğer Kardeşim yurtdışındayız, o da niyeyse bitürlü doymadı gitti. Hep Yok hep yok!
Tarla Dan gelirler
2 dairenin kirası (büyük şehir)
Babamın emekli maaşı
Kendi maaşı
Olmasına rağmen hala parası Yok hala yok...
İzne gittiğimizde götürdüklerimizi beğenmezler ama yıllardır (20) götürdüklerimiz kahve ve benzeri hediyeleri kendileri içmeyip başkalarına hediye ediyorlarmış, ha beğenmiyorsan söyle demi getirmeyin diye bizde yoldan toplamıyoruz, ama yok !
Daha saysam bitmez , bacım nerden açtın konuyu ya!
Buarada yeğenimin bebeği olacak yiğenime demiş annesi benden için, e halan getirir artık.... nasıl kırıldım bu söze anlatamam

Olmaz miii hiç.

Eşim ailesinin faturalarını ödüyor ara sıra eksiklerini alıyor ama ben daha eksiklerinin bittiğini hiç görmedim. Evdekiler hiçbişey almazlar özellikle maaşı alan kişi ama ister devamlı. Sonra o paralarla tatile gider.

Ben karışmıyorum bakalım nereye kadar gidecek.

Back
X