yeğenim için endişelenmeli miyim?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
arkadaşlar mrb.benim 14 aylık bir yeğenim var.aşşııııııırrııı hareketli bi çocuk.hala yürümeye başlamadı.ama eli kolu hiç durmaz.istediği şey anında olucak.yoksa basıyo çığlığı.
bu kadar hareketli olması hayra alemet mi?Hiperaktif belirtiler nasıl anlaşılır kaç yaşında başlar.bir de adını söylediğimde çoğunlukla bakmıyor.yani dikkatini çekemiyorum.
bu normal mi emin olamadım?yani oyuna falan mı dalıyor anlamadım.ama dikkatini bişey çeksin ona mutlaka ulaşıcak,ona dokuncak.normalde bu aylar da nasıl olur annelerin özellikle yorumunu bekliyorum.

:15:
arkadaşlar mrb.benim 14 aylık bir yeğenim var.aşşııııııırrııı hareketli bi çocuk.hala yürümeye başlamadı.ama eli kolu hiç durmaz.istediği şey anında olucak.yoksa basıyo çığlığı.
bu kadar hareketli olması hayra alemet mi?Hiperaktif belirtiler nasıl anlaşılır kaç yaşında başlar.bir de adını söylediğimde çoğunlukla bakmıyor.yani dikkatini çekemiyorum.
bu normal mi emin olamadım?yani oyuna falan mı dalıyor anlamadım.ama dikkatini bişey çeksin ona mutlaka ulaşıcak,ona dokuncak.normalde bu aylar da nasıl olur annelerin özellikle yorumunu bekliyorum.
Normal olmadıgını bilemem ama normal geldi. Yureyememezside normal.
o yaşda bir cok cocuk dokunmaya, koku almaya, seslere cok hasas, cok ilgilerini çekerler. Sürekli dokup aradaki farkı anlamaya çalışıyorlar. Bir sorun varsada bir şey demek doğru olmaz. Belirli bir yaştan sonra uzman birisi ancak yardımcı olur, bizim bir şey dememiz doğru degilki..

Yürümemesi sizi endişelendirmesin.Bebekler genelde en erken 9.ayda en geç 18.ayda yürümeye başlar.
Adını söylediğinizde tepkisiz kalması o an başka birşeyle ilgilendiğinden olabilir.

14-15Aylık bebekler genelde çok hareketlidir.
Bu dönemdeki çocuklar dokunmaya bayılırlar.
Hatta mümkün olduğunca çok şeye dokunmak ve hissetmek isterler...
Dokunmanın bu dönemdeki bebeğin en önemli öğrenme aracı olduğunu ve dokunarak değişik objeleri ezberleyebildiğini unutmamalısınız...

Benim oğlum şuan 20 aylık ama hala konuşamıyor birkaç kelime hariç.
Sizinki ayına göre istediklerini hareketleriyle gösterebilmesi gerek.

Bir de yazdıklarıızda şu kafama takıldı :
"İstediği şey anında olacak yoksa basıyor çığlığı......"

Çok kötü alıştırmışsınız.
O çocuğun iki üç yaşlarındaki halini şimdiden kestirebiliyorum..
Kardeşimin oğlu da öyleydi...
İstediği olmazsa ağlardı.
Şimdi üç yaşında istediği olmazsa kafasını yerlere vuruyor..annesinin saçını yoluyor..bazı şeyleri fırlatıyor.

Benimkisi bir yaşındayken istediği olmadığında ağlar susmazdı..
Psikiyatr a danıştım.
İstediği kadar ağlamasını istediğinin zararlı yapılamayacak birşey ise asla ağladığı için sussun diye yapmamamızı
söyledi.
Çünkü bebekler ağlayarak kendilerini sağa sola vurarak yaptırmaya çalışıyorlar istediklerii.
Bir kez.önüne geçmezsen devamı geliyor.

Bir yakınımın oğlu da böyle sizinki gibi alışmıştı.
Anaokuluna gidiyor çocuk.İlla kola istiyormuş.Annesi almadığında sokaktaki arabanın önüne atlamaya
kadar getiriyormuş işi..

Çok kötü örnekler bunlar.

Lütfen siz siz olun ağlamasına izin verin.Bırakın bassın yaygarayı çığlığı.
İstediği yapılamayacak birşey ise sakın yapmayın.

yürümemesi normal
benim kizim su an 14 ayini biraz gecti tam 14 aylikken yürüdü
daha önce yürürdü ama biz salak gibi o ilk tek basina adim attiginda onu yürütmeye calistik korkuttuk sanirim
neyse anladk hatamizi kendie haline biraktik
zaten sonra 1 ay icinde kendiis yürüdü
benim kizimda inanilmaz hareketli
herseyi elliyor almak istiyor
vermeyince kiziyor
susturmak icin bazan veriyorum ne istiyorsa ama bir yandadan yanlis oldugunu biliyorum
benimde böyle örnekte yegenlerim var
cok zor

yalniz adini söylediginizde nasil bakmaz
bunu bizim doktorumuz daha 4-5 ayliken testini yapti
ta o zaman bakiyordu
bu ilginc

belkide cok sik adiyla seslenmiyorsunuzdur
sonuc olarak hiperatik degil her normal cocuk gibi bence

Back
X