Yeğenim okulda arkadaşları tarafından sürekli alay ediliyor

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhaba.13 yaşındaki yeğenim arkadaşları tarafından hemen heemen hergün alay ediliyor sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyor.Normalde sessiz sakin yapısı var.Okula gitmek istemiyor ve dersleride hep zayıf..Psikoloğa götürdüler.Özgüveni sıfır demiş.Sosyal aktivitelere yönlendirin falan diye tavsiyelerde bulunmuş sadece.Okulda öğretmenleriyle de konuşuldu bu durum.Bunu yapan arkadaşlarıylada ama bir netice alınamadı.Günümüz çocukları çok acımasız her şey ellerinin altında şımarık ve söz dinlemiyorlar.Öğretmenler dahi söz dinletemiyorlarmış.Resmen gruplaşma olmuş okulda.Ve sakin buldukları yeğenimin üzerine çok gidiyorlar.Kim olsa güvenini yitirir.Buraya yazmak aklıma geldi.Ne yapabiliriz acaba yeğenimin bu durumu aşması için..Yada tavsiye edebileceğiniz iyi bir psikiyatrist falan varmıdır antalya ankara istanbul olabilir...

bir meb çalışanı olarak tavsiyem, gerekli psikologlardan rapor alınarak okul değiştirme talebinde bulunulması. gerekirse okulu eve uzak olsun servisle gidip gelsin,hiç bir şey onun sağlığından ve geleceğinden önemli değil. .. Allah yardımcınız olsun

Peki neden yeğenin? Yani belli bir şey var mı?
Yoksa arada bir iki çıkar böyle haddini bilmeyen ama her ana baba yavrusunun da başkalarıyla uğraşacağını sanmıyorum. Bir nedeni var mı?

Bence okulunu değiştirebilirseniz okulunu değiştirin. Çocuk psikolog eşliğinde ne kadar değişse de alay edilme halini unutamayabilir, bunu unutması için ancak yeğeninizin kesinlikle kendisinin suçlu olduğuna, bu suçluluğunun karşısında sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kaldığına inandırılması gerekebilir, bunu da yapabileceğiniz neden var mı ki bu bile o çocukları haklı kılar mı?
Ben bunun öz güven meselesi olarak görmüyorum. Zamane şımarıklarının eğlence anlayışı, merhametsizliği...

Merhaba.13 yaşındaki yeğenim arkadaşları tarafından hemen heemen hergün alay ediliyor sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyor.Normalde sessiz sakin yapısı var.Okula gitmek istemiyor ve dersleride hep zayıf..Psikoloğa götürdüler.Özgüveni sıfır demiş.Sosyal aktivitelere yönlendirin falan diye tavsiyelerde bulunmuş sadece.Okulda öğretmenleriyle de konuşuldu bu durum.Bunu yapan arkadaşlarıylada ama bir netice alınamadı.Günümüz çocukları çok acımasız her şey ellerinin altında şımarık ve söz dinlemiyorlar.Öğretmenler dahi söz dinletemiyorlarmış.Resmen gruplaşma olmuş okulda.Ve sakin buldukları yeğenimin üzerine çok gidiyorlar.Kim olsa güvenini yitirir.Buraya yazmak aklıma geldi.Ne yapabiliriz acaba yeğenimin bu durumu aşması için..Yada tavsiye edebileceğiniz iyi bir psikiyatrist falan varmıdır antalya ankara istanbul olabilir...

o çocukların velileriyle görüşme imkanınız var mı.velileri çocuklarıyla konuşup durumu düzeltebiltirler.aralarına alması konusunda da konuşrsunuz

Sessizligiyle sakinligiylemi alay ediyolar.

Sessizlik sakinlik alay edilecek bir durum değil ki. Ne kadar sessiz insanlar var ama nasıl ağırlıkları var. Bence siz asıl sorunu bilmiyorsunuz.
Kendisiyle, öğretmeniyle vs konuştunuz mu durumu?

Okul değişikliğinden önce sınıf değişikliğine gitseniz daha iyi olmaz mı ?

maalesef türkiyede çocukların yarıdan çoğu şımarık yetiştiriliyor...bu da genellikle anne ve babanın cahil olmasından..veya evde tek çocuk olupta her dediği yapılması..yok demeyi bilmeyen anne ve babalar görüyorum..resmen velilerini parmağında oynatıyorlar..yeğeniz sakın içine kapanık ise...o yüzden eziyorlardır..onlar gibi ağızları küfürlü..sataşmadığığı için..gerçekten bende etkilendim..bu durumdan..yazık ya çocuğa ne yapsın haşerelerin içinde...psikoloğa götürmeniz ne fayda edecekki..okula döndüğünde yine pikolojisi alt üst olacak...bencede en iyisi okul değiştirmek..sınıf değiştirmekte işe yarayacağını pek zannetmiyorum..sonuçta yine teneffüste görüşecekler...

Evet bir önceki sayfada döndüm bunun için sana.

kendileri gibi olmayanları genelde dışlarlar ve bir grubu vardır bunların sürekli o kişinin üstüne giderler helede sessiz sakin biriyse :34: oyüzden tam tersi sessiz sakin kişileri ezmeye çalışırlar her fırsatta böyle tipler :19:

kendileri gibi olmayanları genelde dışlarlar ve bir grubu vardır bunların sürekli o kişinin üstüne giderler helede sessiz sakin biriyse :34: oyüzden tam tersi sessiz sakin kişileri ezmeye çalışırlar her fırsatta böyle tipler :19:

İyi de her okulda böyle bir gurup vardır. Ama her sessiz kişilik bundan etkilenmez. Ben olaya geniş bakıyorum ve çocukluğuna iniyorum. Şimdi ele alınması gereken değil daha küçükken ele alınması gereken bir konu olarak görüyorum. Ben de çocuk yetiştirme uzmanı değilim ama benim de çocuğum var öz güven sorunu yaşamasın diye ki zaman zaman sıkıntı olmuyor değil elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O yüzden çocuğu olan aileler buna son derece hatta çocuğuna yedirecekleri organik yiyecekler kadar dikkat etmesi lazım.

Uzak dogu sporlarina gonderin. Dovmeyi degil ama kendini savunmayi ogrensin. Yavas yavas oz guveni yerine gelir.

bir meb çalışanı olarak tavsiyem, gerekli psikologlardan rapor alınarak okul değiştirme talebinde bulunulması. gerekirse okulu eve uzak olsun servisle gidip gelsin,hiç bir şey onun sağlığından ve geleceğinden önemli değil. .. Allah yardımcınız olsun

aynen katılıyorum sonrasında ise toplu terapilerle özgüven aşılaması yapılmalı. Malesef bu durumu yenemezsınız. Ortaokul -lise böyle devam eder. Okul değiştirmenizi öneriyorum

Kesinlikle okul değiştirmek çözüm değil. Gittiği yerde de buna benzer sorunlar olabilir. Yaşı daha büyük sayılmaz, zararın neresinden dönülürse kardır. Çocuğu sosyalleştirin. Spora yazdırın, birlikte gidin bir şeyler yapın. Hatta kalabalık içinde onun utanacağı şeyleri birlikte yapın ki ayıp olmadığını, utanılması gereken bir şey olmadığını görsün. Örnek vereyim. Dün annemlerle alış veriş merkezindeydik. Babam geldi kızım koştu tabi babama. Sonra dedeyi gören çocuk şımarması. Çember çevresinde koşarak şarkı söyleyecekti ki utandı sanırım bakışlardan. Ben de o yaşlarda utanırdım ama onu daha rahat büyütmeye çalışıyorum. Aynen o koca çemberde ben bu yaşımda arkasından koşmaya başladım. O da rahatladı tabi kimseyi takmadan koştuk gibi…
Onun ne düşündüğünü o an anlıyorum. Üstünden atmasını sağladım sıkılganlığını. Umarım anlaşılır bir örnek olmuştur.

Konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İnanın bende detayları çok bilmiyorum.Anlatmıyor çünkü.Gittiği okul biraz zengin okulu diyebiliriz.Gözlük kullanıyor onunla alay ediyorlar dışlanmış resmen çocuk okulda.Zaten biri bişey dese kendini savunamıyor cevap veremiyor bu da arkadaşlarının işine geliyor eziyorlar çocuğu.Kızlar seni beğenmez neyini beğenecek falan her lafı söylüyolarmış.Çok rencide ediyolarmış.Dersleri zaten çok iyi değildi bu dönem hepsi 1 olmuş.Onunlada alay ediyorlardır eminim.Çocuk okula gitmek istemiyor artık.Okuldan almayı düşündüler ama dönem bitmek üzere zaten.Gelecek dönem kesinlikle değiştirecekler okulu.

canım neredeyse tüm birinci derece yakınlarım dedemden hatta onun babasından tut öğretmenler. aslında okulda iyi bir öğretmen topluluğu olsa çevresinde, bu hale gelmez yavrucak ya. onu korurlar. ne yazık ki şimdi ki öğretmenler ders dakikalarını sayıyorlar eve gitmeye can atıyorlar.

lisede bende de özgüven sorunu vardı. eve gelip her gün ağlıyordum. kendim olamıyordum çünkü. öğretmenler bana sesli bişey okutamıyorlardı. her şeyi şakır şakır okuyan ben "şimdi dalga geçecekler eğlenecekler" diye kekeliyordum. bunalıma girerdim. okulda arkadaşım azdı. dersaneye gidiyordum. orası çok daha iyiydi. hatta beni görenler klark kent-süpermen gibisin diyorlardı. çünkü iki zıt karakterdim. dersanede kendim olabiliyordum.

ve üniversitede kendime söz verdim. böyle iki kişilik taşımayacaktım yorulmuştum. ezilmiycem lisedeki gibi asla olmıycam dedim ve zor olmadı. çok şükür çok güzel bir üniversite hayatım oldu.

size nacizane tavsiyem okul değiştirmesi. yaşı küçük. kendini değiştirecek gücü bulamayabilir. eğer sizi çok sarsmayacaksa, eğitim düzeyi düşmeyecekse daha iyi bir çevreli okula göndermek.
gittiği yerde onu kimse nasıl olduğunu çekingen mi konuşkan mı olduğunu bilmeyecek. yeniden başlayabilir. onun için de iyi olur.

Back
X