yeğenlerime doğrumu davranıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi kardalina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kardalina

Ziyaretçi
arkadaşlar lise yıllarımı hatırlıyorum da ailemden en çok uzaklaştığım arkadaşlarıma sığındım yıllardı.şimdi 4 yeğenimde o yıllarda. ben onlara arkadaşça davranmaya çalışıyorum. çoğu zaman bende kalıyorlar. ben ve eşim çoğu yalan (arkadaşalarımızın yaşadıkları yani) biz yaşamışçasına anılarımızı anlatıyoruz. genelde sonu hatalarla dolu anıları. tek isteğimiz o hataları onların yaşamasını istemediğimiz şeyler. onlar gitttikten sonra ben onların msn de kimlerle yazıştıklarına bakıyorum. bu meraktan değil. sadece kuşkulandığım şeyleri okuyorum. şuan 4 üde bana hemen hemen herşeyini anlatıyor. pek yanlışları yok şuan. kız yada erkek arkadaşlarını anlatıyorlar(2 si kız 2 si erkek) okulu ekme planlarını anlatıyorlar. ben ikaz ediyorum bu durumda. ama içimde suçluluk hissi var msn deki yazışmalarını okuduğum için. sizce doğru mu yapıyorum?

Bukadar üzülmene yada kendini suclu hissetmene gerek yok cünkü sen anne yarisi birisin onlar icin..Bende bir teyzeyim ama benim 2 yigenimde ufak ve onlari karsima alip konusuyorum simdiden..Bu cok güzel bir olay ve anneden daha cok yararli oluyor teyzeler.
Tabiki cocuklarin gibi yigenlerin,yeri gelince uyaracak ve kollamaya calisacaksin..Sakin kendini bu konuda suclu hissetme cünkü sen bazi seyleri yasadigin icin onlarinda dogru yasamasina yardimci olmaya calisiyorsun...

Tabi fazla SIK bogaz edersen bu durum kötü olur da anladigim kadari ile herseyi paylasiyorsunuz zaten...Ne güzel bak yigen degil 4 tane arkadasin var,...

Son düzenleme:
bence iyi yapıyosun. tabiki okuyacaksın. keşke bende senin gibi kardeşime böyle davranabilsem ama ben anlayışlı olamıyorum bişey duydummu hemen parlıyorum kızıyorum. buyüzden benimle değil daha çok annemle paylaşır herşeyini:)
görüyorum yollarda kardeşim yaşlarda kızların yaptıklarını bu sefer onu daha fazla sıkıyorum. benden izin almadan hiçbiryere gidemez mesela.
annem daha anlyışlıdır. hem bana hem ona.
ne bilim yaa Allah gençlerimiz hakkında hayırlı yazılar yazsın.

bence hiç yanlış değil.annemde bana öyle birçok hikaye anlatırdı.sağolsun günlüklerimi de okurdu tabi o zaman msn kayıtları olmadığı içinkaydirigubbakcemile3 herşeyi anlatırım ve kimbilir bu yüzden başıma gelecek ne gibi kötü olaylardan kurtuldum düşünsenea.s
senin amacın önemli.onları korumak için yapıyorsun ve kimbilir bilmeden bile nelerden koruyorsundura.s
bende yeğenimin herşeyini dinliyorum çünkü tam lise çağında aklım çıkıyor birşey olacak diye,içinde hiç huzursuzluk olmasın tatlım bence çok güzel birşey eşinin ve senin yaptığınız.

Annem bana ait hiç bir özelimi okumadı günlüğümde buna dahil.Sadece elinden gelse 24 saat öğüt verecek kapasitedeydi.yerimseniben Her zaman ona dürüst olmaya çalıştım ama arada kaytarmış olabilirim-tatlicadiarzu-Bence mantıklı çocuklarsa serbest bırakmak lazım diye düşünüyorum.Ama bekar olduğum için çocuk sahibi olmadığım için bana basit gibi görünebilir.Sadece nacizane görüşümü bildirmek istedim.a.sşutarafagitti

Bence de doğru yoldasın.
Herşeylerini bilmek ve onları dostça uyarmak en mantıklısı.
Çünkü aksi olsa ne yaptıklarından haberin olur, ne de söz dinlerler.

arkadaşlar desteğiniz için teşekkürler. aslında ilk zamanlarda okumuyordum gerek bile görmüyordum ama ablamın biri evi terk edip annemlerde kaldı bir süre. yeğenlerimde bende kaldılar. zor süreçti hepimiz için. geceleri uyumuyorlardı. ama bir gün büyük olanı arkadaşlarıyla buluşmuştu akşam saat 10 da geldi ve hemen yattı ve uyudu ilk defa. çok korktum bir şeyler mi kullandı. hap falan gibi şeyler düşündüm. ertesi günü bilgisayarımı kurcaladım ve konuşmaları buldum. o günden sonra okumaya başladım. neyseki düşündüğüm gibi bir şey çıkmadı. ertesi günde uyudu daha sonrada. hayata geri dönmüşlerdi sadece. bazen takılıyorum neler saklıyorsunuz bakayım benden diyorum hemen tepki veriyorlar annem ve diğer teyzemler gibi olsaydın saklardık diyorlar. işte o zaman utanıyorum ben. arkalarından yazdıklarını takip ediyorum diye.

Back
X