Yemek Kitaplarından yemek yaptınız mı hiç?

23Kelebek23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2015
24
7
1
Ben göz kararı yapıyorum ama tutturamıyorum bir türlü. Ölçülü de bilmiyorum hiç. Yemek kitabı alıp ona göre yapiyim diye düşündüm de bir de size danışayım dedim :)
Siz yaptınız mı hiç beğendiğiniz kitaplar var mı :)

valla kuzu mesela hindistan cevizli kurabiye diye google yazıyorum çıkan sonuçlardan en içime sineni yapıyodurm belli bi takıldığım site yok.

usengecsef diye bir site var çok güzel anlatmış... ben tüm yemekleri kitaplardan öğrendim kimse öğretmedi bana :) emine s. bederin kitaplarını tavsiye ederim hiç şaşamıyor yiyenler bayılıyor bende bi havalara giriyorum felam :) onun dışında bir de Firdevs Altındaş ın Yemek kitabı diye bir kitabı var tüm gençlere tavsiye ederim kızlı erkekli alın okuyun yani.... hem esprili hem güzel bilgiler vermiş....

usengecsef diye bir site var çok güzel anlatmış... ben tüm yemekleri kitaplardan öğrendim kimse öğretmedi bana :) emine s. bederin kitaplarını tavsiye ederim hiç şaşamıyor yiyenler bayılıyor bende bi havalara giriyorum felam :) onun dışında bir de Firdevs Altındaş ın Yemek kitabı diye bir kitabı var tüm gençlere tavsiye ederim kızlı erkekli alın okuyun yani.... hem esprili hem güzel bilgiler vermiş....

Peki o zaman bi onu deniyim teşekkür ederim:KK15: :)

yemekden kasit ne :)
ben internetden bakiyorul ( kitaptan farki yok ) guzel olur genelde
tuzund ayaginda bis orun olmsitir yemegin
ben onlari giz karari koyyorum malzemelri bakarim netden :)

yemekden kasit ne :)
ben internetden bakiyorul ( kitaptan farki yok ) guzel olur genelde
tuzund ayaginda bis orun olmsitir yemegin
ben onlari giz karari koyyorum malzemelri bakarim netden :)

Yok mesela geçende un helvası tarifine baktım aynı ölçülerde yaptım şekerli oldu bir de yumuşak oldu daha kavursaydım yanıyodu ama oda tenceredenmiş annem öyle dedi :) günlük yemekler tatlılar börekler tuzlular yapmak istiyorum da tadı da güzel olsun istiyorum tuzunu bile söylemeli elimin ayarı hiç yok :)

Yok mesela geçende un helvası tarifine baktım aynı ölçülerde yaptım şekerli oldu bir de yumuşak oldu daha kavursaydım yanıyodu ama oda tenceredenmiş annem öyle dedi :) günlük yemekler tatlılar börekler tuzlular yapmak istiyorum da tadı da güzel olsun istiyorum tuzunu bile söylemeli elimin ayarı hiç yok :)
tuzunu az at :) tuz sagliga zararli :)
mesela bugun hangi yemegi yapican puf noktasi verelim sana

ben 8 yillik evlyim hiç helva yapmadim, sekerde sgaliga zararli :)

ama pogaca kek borek vs onlar guzel olur elimde

mayali hamurda hamur gayet yumusak olucak sirrio, zeutinyagi girerse daha guzel oluyor hamur i$i

kurabuye çok yumusak olursa piserken yamulup gidiyor
kekin yumurtasini iyi çirpmazsan kabarmiyor içi pismiyor , firinin ayarida onemli
tenecre yemeginde isler hep ayni sogan domates biber sebze ve sicak su :))))

ben 8 yillik evlyim hiç helva yapmadim, sekerde sgaliga zararli :)

ama pogaca kek borek vs onlar guzel olur elimde

mayali hamurda hamur gayet yumusak olucak sirrio, zeutinyagi girerse daha guzel oluyor hamur i$i

kurabuye çok yumusak olursa piserken yamulup gidiyor
kekin yumurtasini iyi çirpmazsan kabarmiyor içi pismiyor , firinin ayarida onemli
tenecre yemeginde isler hep ayni sogan domates biber sebze ve sicak su :))))

Teşekkür ederim :)

Evet çok yaptım, hatta hatrı sayılır bi arşivim bile var ve çoğu zaman bi göz atarım, ama artık değiştirerek yapıyorum yorumda diyebiliriz

Ben göz kararı yapıyorum ama tutturamıyorum bir türlü. Ölçülü de bilmiyorum hiç. Yemek kitabı alıp ona göre yapiyim diye düşündüm de bir de size danışayım dedim :)
Siz yaptınız mı hiç beğendiğiniz kitaplar var mı :)

Annemden alışkanlık pasta kurabiyeler hariç her şeyi yemekleri hep göz kararıyla yaparım çok da güzel olur.. Ve ben pişene kadar tadına bile bakmam hatta sofrada bakmış olurum öyle bir alışkanlık olmuş bende...
Kurabiye pasta börek vs.. Emine beder in kitapları vardı bizde her tarifi harika oluyor onu tavsiye edebilirim.. Bir de internet var ama bilemem hangi site..

Back
X