yemek menüm iyimi kızlar?

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
haftasonu eşimin arkadasları gelicek kızlar. bende süzme mercimek çorbası, fırında patates-patlıcan oturtması, etli nohut, pirinç pilavı ve fırın poşetinde soslu baget yapıcam ortayada yogurtlu mercimekli erişte, salata.. yemekten sonra çayın yanına etimek tatlısı yapıcamm en sonda meyve kızlar eksiğim varmı sizcee ???

menü gayet güzel rejimdeyim acıktıgımı hissettim ban ahh etimek tatlısı yokmu ahhhh :) bu arada mercimek çorbası yapıcakmışsın ortaya başka bişey yapabilirsin iki mercimek fazla gelebilir. :)

haftasonu eşimin arkadasları gelicek kızlar. bende süzme mercimek çorbası, fırında patates-patlıcan oturtması, etli nohut, pirinç pilavı ve fırın poşetinde soslu baget yapıcam ortayada yogurtlu mercimekli erişte, salata.. yemekten sonra çayın yanına etimek tatlısı yapıcamm en sonda meyve kızlar eksiğim varmı sizcee ???

Menün ağız sulandıracak cinsten :)
Ama bence ana yemek olarak tek bir sıcak seçsen daha iyi olur.
Mesela hem patlıcan oturtma,hem etli nohut,hem baget fazla gibi.
Patlıcan kıymasız pişecekse kalabilir.
Sıcakların birini kısırla değişebilirsin mesela.
Etli nohuyu seçersen,sofrayı zenginleştirmek için turşu tabağı hazırlanabilir.

Menün ağız sulandıracak cinsten :)
Ama bence ana yemek olarak tek bir sıcak seçsen daha iyi olur.
Mesela hem patlıcan oturtma,hem etli nohut,hem baget fazla gibi.
Patlıcan kıymasız pişecekse kalabilir.
Sıcakların birini kısırla değişebilirsin mesela.
Etli nohuyu seçersen,sofrayı zenginleştirmek için turşu tabağı hazırlanabilir.

turşum var canım koyarım nohutun yanına. patlıcan kıymalı olacak aslında bitanesi fazlada dedim nohutu sevmeyen fln olursa onu yer:)

Bencede 2 mercimek fazla olabilir.Ben genelde süzme yoğurt ile 2 meze hazırlarım:pembe sultan ve haydari.salatanın yanında masada çok çeşit oluyor.Yada buzluğumda haşlanmış fasülye bulundururum, onu piyaz yaparım veya konserve garnitür varsa rus salatası yaparım.3 çeşitte turşu.Konserve kırmızı biber turşusunu tatlı lor peyniri ile doldurup maydonoz ile fiyonk yaparsanız oda çok şık duruyor.:16::16::16:Sizede uyar mı bilmiyorum ama bu mezeler hem zaman kazandırıyor hem masanız zenginleşiyor..

Bencede 2 mercimek fazla olabilir.Ben genelde süzme yoğurt ile 2 meze hazırlarım:pembe sultan ve haydari.salatanın yanında masada çok çeşit oluyor.Yada buzluğumda haşlanmış fasülye bulundururum, onu piyaz yaparım veya konserve garnitür varsa rus salatası yaparım.3 çeşitte turşu.Konserve kırmızı biber turşusunu tatlı lor peyniri ile doldurup maydonoz ile fiyonk yaparsanız oda çok şık duruyor.:16::16::16:Sizede uyar mı bilmiyorum ama bu mezeler hem zaman kazandırıyor hem masanız zenginleşiyor..

haydari olabilir cnm. ben kırmızı mercişmek corbası yapıcam. ortadakide yeşil mercimekli yogurtlu erişte. yani mercimegi cok fazla olmayacak zaten. barbunya pilaki yapayım dedim oda baklagil nohutta:)

menü gayet iyi bence canım eksiklikten ziyade fazlası bile var bence:)
şu etimek tatlısını denedim ben ve hiç güzel olmadı beceremedim sanırım etimekleri ıslatmak için yaptığım şerbet fazla mı geldi bilmiyorum ama sulu sulu oldu daha katı kıvamlı değildi muhallebisi de cıvık cıvık dı normalde tatlıları güzel yaparım ama bunu beceremedim :(

Canim 10 numara 5 yildiz menu ellerine saglik super wallahi suan da acim olsaydi ne yerdimm yaaa :))) bence degistirme o yogurtlu mercimekli eriste ile mercimek corbasi cok kasmaz meraketme.nohutla patlican oturtmayi da sevmeyen olursa diye alternatif iyi dusunmussun.
Ayni sekilde tursu da koy.
Ayy cokk fena oldummm ben :D

bence biraz fazla olmuş, hepsını isteseler de yıyemezler zaten, zahmet etmeseydın:1:

nohut misafir için cok uygun seçim degıl bence, malum:1:

ben misafir olsam şunları görmek isterdım masanda:1: : mercımek corbası, fırında tavuk -patates- patlıcan oturtma, pirinç pilavı, salata.

afiyet olsun:1:

menün gayet iyi de,bence nohutu çıkarabilirsin fazla bile.ama yaparım sorun olmaz diyorsan sen bilirsin.bir de erişteli mercimek çok güzel oluyor gerçekten canım çekti.bir iki kere yemiştim.

bence biraz fazla olmuş, hepsını isteseler de yıyemezler zaten, zahmet etmeseydın:1:

nohut misafir için cok uygun seçim degıl bence, malum:1:

ben misafir olsam şunları görmek isterdım masanda:1: : mercımek corbası, fırında tavuk -patates- patlıcan oturtma, pirinç pilavı, salata.

afiyet olsun:1:

bilemedim iişte cnm çeşit fazla olsun eksik olmasın derdindeyim. bak ben o uygun seçimi düşünemedim:))))))

Canim 10 numara 5 yildiz menu ellerine saglik super wallahi suan da acim olsaydi ne yerdimm yaaa :))) bence degistirme o yogurtlu mercimekli eriste ile mercimek corbasi cok kasmaz meraketme.nohutla patlican oturtmayi da sevmeyen olursa diye alternatif iyi dusunmussun.
Ayni sekilde tursu da koy.
Ayy cokk fena oldummm ben :D

ayy cnm bnmm sende gel yaparım sanada:)) sağoll

Menu cok guzel gercekten
Ama sarmisakli birsey yapmazsan iyi olur diye dusunuyorum..
Bu arada bende gelebilirmiyim
Bi kosede tabagimla ilgilenirim:D:D:D

Back
X