yemek menüm iyimi kızlar?

Bir de bana yeme diyorsun nasıl yemem anam nasıl yemem . Kıymalı böreği görünce ağlayasım geldi :D hem bensiz yemiş hem de bana ad takmış . Seni affetmeeemmm affetmeeeeeeeeemmmmm :2::19::43:

Çıtır çıtırdır kıymalı börek :24:
Sen iste yeter ki garfieldim ben yaparım sana :7:

Buarada konu sahibi şu yeşil mercimekli erişteyi nasıl yapıyorsun .Haşlıyorum yazmışsın.
Ayrı ayrı haşlayıp yoğurtlu mayonez döküyorsun.
Peki sulanmıyor mu mercimekler?
Bir arkadaş yapmaya çalışmıştı.Yarım saat felan bekleyince sulanmıştı hep..

iyi menu yemekten sonra çayla çerezde cıkarabılırsın meyveden once...
derdin bu olsun canım..........:)

bizde, yoğurtlu yeşil mercimekli erişteyi yani kesme aşıyı
çorba niyetine içeriz:))hani ortaya biraz ağır kaçabilir.
bunun yerine kereviz salatası yapabilirsin.
önce yeşil mercimekler haşlanır sonrada erişte.üstüne nane yakılıp servis edilir.
kimiside sarımsaklı yoğurt döküyor.yoğurt dökecekseniz çorbanın suyu az olsun.

bizde, yoğurtlu yeşil mercimekli erişteyi yani kesme aşıyı
çorba niyetine içeriz:))hani ortaya biraz ağır kaçabilir.
bunun yerine kereviz salatası yapabilirsin.
önce yeşil mercimekler haşlanır sonrada erişte.üstüne nane yakılıp servis edilir.
kimiside sarımsaklı yoğurt döküyor.yoğurt dökecekseniz çorbanın suyu az olsun.

Evet biz de çorba niyetine içeriz.
Bazısı da çorbadan sonra sulu yemek olarak tüketiyor.
Kerevizi önceden az yağda soteliyor musun.
Yoksa direk rendeleyip yoğurtluyor musun dirim ?

ben biraz karmaşık buldum canım ben patlıcan nohut tarzı yemekleri ağır bir yemek olarak görmüyorum yani her evde olan şeyler bir davet te bol etli güveç yada et sote mantarlı yine güveç kapında nohut sevmeyen çok erkek var riksli size tavsiyem geçende gelen misafirlerim yemek kursumu aldınız dedi yani gerçekten çok önemserim davetleri menünüzü baştan gözden geçirin mercimek çorbası güzel araya etli güveç sonra pilav köfte patates püresi ortaya bir börek kaşarlı salata çeşitleri çayın yanına çok güzel bir şerbetli tatlı isterseniz tarifini verebilirim..

kızlar yogurtlu mercimekli erişteyi bilmeyenler için diyorum bir deneseniz bayılırsınız. bana misafir gelenler onu yiyince tarif alıyorlar.

ben biraz karmaşık buldum canım ben patlıcan nohut tarzı yemekleri ağır bir yemek olarak görmüyorum yani her evde olan şeyler bir davet te bol etli güveç yada et sote mantarlı yine güveç kapında nohut sevmeyen çok erkek var riksli size tavsiyem geçende gelen misafirlerim yemek kursumu aldınız dedi yani gerçekten çok önemserim davetleri menünüzü baştan gözden geçirin mercimek çorbası güzel araya etli güveç sonra pilav köfte patates püresi ortaya bir börek kaşarlı salata çeşitleri çayın yanına çok güzel bir şerbetli tatlı isterseniz tarifini verebilirim..

tabiki verebilirsin cnm etimekte şerbetli birde hafif diye tercih etmiştim

buarada benım güveçimde süper olurr hatta eşim güveç yap diyor ama ben çeşit cok olsun diye 2 ana yemek tercih ettim. bakalım fikrim değişebilir

Çıtır çıtırdır kıymalı börek :24:
Sen iste yeter ki garfieldim ben yaparım sana :7:

Buarada konu sahibi şu yeşil mercimekli erişteyi nasıl yapıyorsun .Haşlıyorum yazmışsın.
Ayrı ayrı haşlayıp yoğurtlu mayonez döküyorsun.
Peki sulanmıyor mu mercimekler?
Bir arkadaş yapmaya çalışmıştı.Yarım saat felan bekleyince sulanmıştı hep..

cnmn ben genelde yeşil mercimegi haslayıp buzluga atarım. erişteyi haslıyorum süzüyorum sonra mercimegide haşla iyice süzülsün ayrı bir yerde. corbası değil yani ikisinin ayrı ayrı hasla. sonra sarımsaklı yogurdun içine 1kasık mayonez koy süzülen erişteyi mercimegide koy karıstır. en üstüne salçalı naneli pul biberli sos yap dök bukadar hem kolay hem lezzettli

çayın yanına dediğinizde güzel olur ben onu anlamamıştım etimekli güzel olur yani şerbetli oda onu yapın bu arada güveç yapın zeytinyağlı barbunya yapın çok şey istiyorsanız sofraya zeytinyağlı bol nar ekşili sarma yapın bir tane zeytinyağlı yapabilirisn güveç yaparsan..

çayın yanına dediğinizde güzel olur ben onu anlamamıştım etimekli güzel olur yani şerbetli oda onu yapın bu arada güveç yapın zeytinyağlı barbunya yapın çok şey istiyorsanız sofraya zeytinyağlı bol nar ekşili sarma yapın bir tane zeytinyağlı yapabilirisn güveç yaparsan..

yaprak sarmayı düşünüyorumm nar ekşilii vazgeçilmezimdir.. olabilir güveç yaparsam oturtma yapmamıs olurum şıkda durur.

Menünüz gayet güzel ama bazı değişikliklerde daha güzel olur sanki nohut fazla olur bence fırında patlıcan oturtma düşünüyorsanız yanına pilav normal salata sonra yogurtlu bir mezenizde var ayrıca yaprak sarması olabilir ve nohut yerine börek olabilir peynirli-patatesli hafifte bunların yanına yakışır diye düşündüm ben :16: fırında tavuk-patateste olabilir misafirler için favori menümdür ortayada patlıcan sarma tarzı birşey olabilir tavugu sevmiyenler için patlıcan sarmada pilavla müthiş oluyor görsellik açısındanda güzel :8:etimek tatlısı güzel düşünülmüş çokta hafif şerbetli olduğu halde :17:
Bir arkadaş etimek tatlısı tarifi sormuş hala istiyorsa müthiş bir tarif verebilirim kendisine ben yaptım bayıldık yerken müthişti :9:

nohut yerine başka birşey olabilir, çünkü etli nohut başlı başlına bir yemek ve doyurucu olduğundan diğer yemekler yenmeyebilir.
mesela az birşey kabak mücver yapabilirsin,yada sigara böreği... maksat çeşit olsun.

nohut yerine başka birşey olabilir, çünkü etli nohut başlı başlına bir yemek ve doyurucu olduğundan diğer yemekler yenmeyebilir.
mesela az birşey kabak mücver yapabilirsin,yada sigara böreği... maksat çeşit olsun.

Evet sigara böreği de olur.:56:
Kabak mücvere de bayılırım yahu :26:
Diyetteyim ama bu konudan da geri kalmıyorum :24:

güveç yapabilirsin.nohutu iptal et,yerine yaprak sarması yada sigara böreği yada mücver gibi bişey yapabilirsin.
yani ortaya koyduğun mezeleri artır.ana yemeği 1'e indir.2 çeşit ana yemek fazla gelir.

Back
X