Yemek Yapmayı Öğrenmek İstiyorum

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba kızlar
ben 24 yasında lise bitiminden beri hep çalışma ve iş hayatı içinde oldum .. Hiçbirşey bilmiyorken evlilik yaptım..
İlk başlarda durum cok kotuydu pılav bazen pure bazende cekırdek gibi cıtır cıtır oldu..
Güç bela kendimize kadar yemek çıkardım .. Misafir gelceği zaman elim ayagıma dolandı ödüm patladı yaptıgım yemeklerden yıyemedım.. annem telefonda anlatırdı yada yapıp getırırdı mısafırlere koyardım.. Çokta lezzetlı yaptıgıma ınanmıyorum..
sonra bosandık baska sebeblerden oturu..
ama cok zahmet cektım yemek konsuunda
sımdı dıyorum fırsat bu fırsat kendımı vereyım ogreneyım..
bebegım var 17 aylık 1.5 sene oldu ayrılalı
Hayatımda biri var onumuzdekı yaz evlenmeyı dusunuyoruz..
suana kadar hala calısma ve aksam ders hayatım devam ettı ama sanırım sekte vurmam gerek
annemde yapıcı degıl genemı beceremedın der begenmez motıve olamıyorum..
artık 1.5 senedır ogrendıgımıde unuttum annem ck pimpirikli bir kadın
yok bileğine yakışmıyo yok beceremıyosun yok omu bumu derken yemegı yarım bırakıp mutfagı terk edıyorum
benım gıbı olan varsa hep beraber öğrenirsek motıvie olmuş oluruz resım paylaşırız heveslenırız dıye dusunuyorum

hamarat değil ama çok istekliyim..

istemek başarmanın yarısıdır arkadaşım madem sen yapmaya heveslisin denemekten vaz geçmee bencee bak birsürü site var yemek programları tarifi veren aç birine bak mesela oktay usta örnek yanii heves varsa öğrenmemen için bir neden değil annen :(( ama bazı şeylerden tavizde şart canım şimdiden ellerine sağlık güzel yemekler yaparsın ben inanıyorum ve bizimlede paylaş yapınca emi:kkk:

CANIM çok teşekkür ederim desteğin için
her zaman hamarat insanlara cok özenirim.. yani msiafir geleceğinden asla korkmayan kızlar ciddi ciddi var leziz yemekelr yapan

inşallah benimki arkadaşlarla birlik oluruz ve öğreniriz
konuyu püf noktalara actım yenıden orada daha cok goren olur dıye yonteciilerden özür diliyorum

canım her yemek aynı anda öğrenilmiyor ki.
mesela karnı yarık ilk yaptığında kötü ise, eksik olan yanı tespit edeceksin yerken.
patlıcan pişmemişmi 2. yaptığında onu güzelce pişirmeye uğraşacaksın, yada kavurduğun kıyma yavanmı geldi baharatla sarmısakla lezzet vereceksin.

yani yaptığın yemeği yerken neresi kötü olmuş onu tespit et ve 2. yapışında düzeltmeye çalış.

aynı yemeği 5. 6. yapışında öğrenmiş olacaksın ve başka yemek içinde aynı şey olacak.

zaten 5-6 şeyi güzel yapabiliyorsan yemeklerin mantığını püf noktasını öğrendin demektir.

sabırsız bir yapın varsa buda öğrenmeyi zorlaştırıyor.

yanlış yere atmışım mesajı

Son düzenleme:
canim burdaki tarifleri bir deftere not et birsürü tarif var arkadaslar bütün yapim sürecini cok güzel belirtiyorlar bence dene eminim cabucak basaracaksin kolay gelsin

Back
X