Yemek yemegen cocukk

Be peaceful

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
159
54
98
Selam herkese benim kizim 3 yasinda ve 6 ayliktan itibaren ben bu cocuga hic bisey yediremedim istemiyor agzibdan atiyor ama herseyi sadece süt icio oda artk en son bas vurdugumuz tibbi beslenme sütü toparlasin onu die..normal sutte icer ama baska yemek baabinda bisey yok cok nadir ekmek tirtiklar koftenin yarisini yer nadiren o da o kadar ..doktorlar istah acicilar verdi olmadi ac birakin dediler yaptik olmadi kiyamiyorumda zaten icim parcalaniyor lutfen yardim edin cok mutsuzum ve caresizim

acava sağlıklı yesin diye hep sevmediği yiyecekleri önermiş olabilir misiniz?

Katı gıdaya alışana kadar biraz daha sevdiği yiyeceklere yönelseniz.
Örneğin kahvaltıda krep pankek tarzı çok sever çocuklar. Yemeklerde patates kızartması, balıklı şu çubuklardan, tavuk çorbası ekşisiz, karnabahar kızartma,...
köfte seviyorsa belki kıyma da sever, ya da sürekli köfte yapın.

Bir de bu tarz konularda dikkatimi çeken şu oluyor. Aç bıtaktım diyor konu sahibi, ama klasik türk annesi sanırım 3 saat bir şey yemeyince ya da gece uykusunda süt içmeyince bebek/ çocuk aç diye düşünüyor. Ama öyle değil, 3 yaşında bir çocuk sizinle aynı öğün sayısında beslenebilir, tüm gece beslenmeden durabilir, hatta kahvaltı zamanı henüz acıkmamış bile olabilir. Siz ne kadar aç bıraktınız en fazla, merak ediyorum.

canim cocuktan cocuga degisiyor. onu heveslendirecek seyi yontemlerle bulmalisin. odullendirme olabilir. yemek alternatifi sun. iki cesit yemekten hangisini yemek istedigini sor. o kendi secmis gibi olsun. her yemek bitiminde ona kucuk jestler yap. istedigi yapilabilecek seylerden tabi ki. baska bi cocukla ayni ortama gelme imkani varsa beraber yemek yedrmeye calis genelde o yasta cocuklarda aktviteye katilma egilimi olur. yemek konusunda da ise yarayabilir

doktor tıbbi süt verdi diyorsanız tıbbi olarak da zayıf mı

şimdi bende var zayıf bir çocuk

boyu persentile göre iki tık yukarıda kilosu iki tık aşağıda

ama benimki yer

küçükken ona da mama vs verdiler ama kilo almadı

her şeyi sağlıklı

sizinki ne sever mesela

3 yaşında çocuk her şey yer de atıyorum abur cubur yer mi versek

çikolata şeker dondurma patates kek börek pasta

ya da makarna pilav köfte yiyor diyorsunuz mesela

köfte çeşitleri deneseniz

önüne koyup çekilseniz

komşumuzun çiroz cimcimesi yemek yemez ama abur cubur yer

annesi çözümü yemeği hazırlayıp bahçeye indirmekte buluyordu

ev pizzası yapıp dilimleyip aşağı getiriyor çocuklar hep birlikte yerken onunki de yiyor

Bende öyleymişim annem aç bırakırmış bütün gün geleyim de ben yemek isteyeyim diye ama yok, o günün sonunda bile yemek yemezmışım. Bütün sülale de konuşur yemek yememem yüzünden annemin çektiklerini. Ama hiç bir sağlık sorunum da yokmuş yani. Ve büyüdüm kilom boyum gayet yerinde yemek yemeyi çook seviyorum. Ama malesef halaa çok yemek seçerim :) Bence siz de üzerine çok düşmeyin sağlıklı ise bebeğiniz.

Büyümesi normal sınırlardaysa çok zorlamayın bence, bazı çocuklar az yiyerek büyüyor, ben de onlardanım.
Bir de yanılmıyorsam sütün sindirimi uzun sürdüğü için daha uzun süre tok tutar, yani çocuk çok süt içiyorsa tok hissediyordur, ne yapsın. Sütü azaltın biraz, diğer besinlere ağırlık verin.

acava sağlıklı yesin diye hep sevmediği yiyecekleri önermiş olabilir misiniz?

Katı gıdaya alışana kadar biraz daha sevdiği yiyeceklere yönelseniz.
Örneğin kahvaltıda krep pankek tarzı çok sever çocuklar. Yemeklerde patates kızartması, balıklı şu çubuklardan, tavuk çorbası ekşisiz, karnabahar kızartma,...
köfte seviyorsa belki kıyma da sever, ya da sürekli köfte yapın.

Bir de bu tarz konularda dikkatimi çeken şu oluyor. Aç bıtaktım diyor konu sahibi, ama klasik türk annesi sanırım 3 saat bir şey yemeyince ya da gece uykusunda süt içmeyince bebek/ çocuk aç diye düşünüyor. Ama öyle değil, 3 yaşında bir çocuk sizinle aynı öğün sayısında beslenebilir, tüm gece beslenmeden durabilir, hatta kahvaltı zamanı henüz acıkmamış bile olabilir. Siz ne kadar aç bıraktınız en fazla, merak ediyorum.
Tam 3 gun ac kaldi canmm doktor gözetiminde en sonnartk acliktan bayilir gibi oldu doktor hemen vazgec tamam dedi

Büyümesi normal sınırlardaysa çok zorlamayın bence, bazı çocuklar az yiyerek büyüyor, ben de onlardanım.
Bir de yanılmıyorsam sütün sindirimi uzun sürdüğü için daha uzun süre tok tutar, yani çocuk çok süt içiyorsa tok hissediyordur, ne yapsın. Sütü azaltın biraz, diğer besinlere ağırlık verin.
Evet doktot gozetiminde 3 gun ac kaldi cocuk dusunsenize 3 gun ne demek en son doktor tamam vazgec dedi ben eridim mahfoldum o anlarda

Bende öyleymişim annem aç bırakırmış bütün gün geleyim de ben yemek isteyeyim diye ama yok, o günün sonunda bile yemek yemezmışım. Bütün sülale de konuşur yemek yememem yüzünden annemin çektiklerini. Ama hiç bir sağlık sorunum da yokmuş yani. Ve büyüdüm kilom boyum gayet yerinde yemek yemeyi çook seviyorum. Ama malesef halaa çok yemek seçerim :) Bence siz de üzerine çok düşmeyin sağlıklı ise bebeğiniz.
Hemen hastalaniyor tabi direncsiz ama anne yuregi iste yuregim yaniyor

doktor tıbbi süt verdi diyorsanız tıbbi olarak da zayıf mı

şimdi bende var zayıf bir çocuk

boyu persentile göre iki tık yukarıda kilosu iki tık aşağıda

ama benimki yer

küçükken ona da mama vs verdiler ama kilo almadı

her şeyi sağlıklı

sizinki ne sever mesela

3 yaşında çocuk her şey yer de atıyorum abur cubur yer mi versek

çikolata şeker dondurma patates kek börek pasta

ya da makarna pilav köfte yiyor diyorsunuz mesela

köfte çeşitleri deneseniz

önüne koyup çekilseniz

komşumuzun çiroz cimcimesi yemek yemez ama abur cubur yer

annesi çözümü yemeği hazırlayıp bahçeye indirmekte buluyordu

ev pizzası yapıp dilimleyip aşağı getiriyor çocuklar hep birlikte yerken onunki de yiyor
Sadece koftenin yarisini oda nadiren yer ekmek nadiren tirtiklar o kadar canm maalesef baska bisey yediremedik

canim cocuktan cocuga degisiyor. onu heveslendirecek seyi yontemlerle bulmalisin. odullendirme olabilir. yemek alternatifi sun. iki cesit yemekten hangisini yemek istedigini sor. o kendi secmis gibi olsun. her yemek bitiminde ona kucuk jestler yap. istedigi yapilabilecek seylerden tabi ki. baska bi cocukla ayni ortama gelme imkani varsa beraber yemek yedrmeye calis genelde o yasta cocuklarda aktviteye katilma egilimi olur. yemek konusunda da ise yarayabilir
Evet doktorumuzda oyle dedi krese verdik ama maalesef siddet uyguladi oradaki ogretmen suan o ortamada girmek istemio ooff off

Sadece koftenin yarisini oda nadiren yer ekmek nadiren tirtiklar o kadar canm maalesef baska bisey yediremedik

peki ne yiyor gün boyu

mesela bir şey yemez ama meyve yer ya da sakız çiğner

süt içer vs vs

yani üç gün bir şey yemezse bayılır zaten

su vs içiyor mu

çözüm olarak da kreş öneririm

orada baka baka yemeyi de öğreniyorlar

Hepinize ilginizden dolayi cok tesekkur ediyorum insallah yer anne yuregi icim eriyor herkes evladi icin en iyisini ister..hele bole en ufak biseyde direnci olmadigi icin dusuo hemen hastalanio hemen etkilenio yawrum..ahh ahh yawrum benm kiyamam ona ben yaa

bak bu benim çocuğumun bilgileri

endekse yazınca bu çıkıyor

12.82 Çok Zayıf
Çocuğunuz yaşına göre ÇOK ZAYIF. Sağlık problemi veya beslenme bozukluğu olabilir. Lütfen, acilen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

özel doktorumuz da tanıdığımız olan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı arkadaşımız da sıkıntı yok diyor

bu sene ilkokul birinci sınıf ve kışın hiç doktora gitmedik

geçen 6 ay oldu kontrole geldik dedim de doktor şaşırdı nasıl yani diye hiç mi hasta olmadı diye

devamsızlığı vs yok

kilo her şey değil

önemli olan sağlıklı beslenmek

protein vs alabilmek

Şunu yap diye tavsiye de bulunamayacağım eminim her şeyi denemissindir,bence boşver gerçekten gün içinde öğün atla anlasın mı dünya sadece onun yemeği etrafında dönmüyor.benim oğlumda sadece bu işe yarıyor.bakti mı açıktı bende hareket yok acıktım diyor ve hakkını vererek yiyor.ki acıktım der demez yemeği önüne koymuyorum.6 yaşında su an 4 yaşına kadar bir kase çorbayı bitirdiğini bilmem yani.

Back
X