bende öyleydim 3 gün yemek yediremezlermiş bana da. belki de çocuğun biraz acıkmayı bilmesi gerekiyor. dayanmalısın. açlıktan bayılsın gerekirse. ben çok bayılırmışım, burnum kanarmış. ama katır inadı varmış. kaç kere annannem bayılmış ben yemek yemeyince 'ölcek bu çocuk' diye. yiyeceğe saldırsın üstüne gitme. şimdi düşünüyorum da benim yememe alışkanlığın tamamen çevre baskısından inada binmemdi. sadece halamda yemek yerdim bir ara. çünkü 'aha yemek bu, ister ye ister aç kal. sofra toplandığında bu evde ikinci sofra kurulamaz' derdi. Ben de 3-5 yaşlarındaydım. sabırlı olmalısın.
Evde özellikle yemek vakitlerinde hiç olağanüstü hava yaratma. Her şeyi düzene oturttur.
Yemek vakti geldiğinde herkesi davet et, oğlunu da davet et. 'Oğlum yemek vakti hepimiz yemek yiyeceğiz sen de gel de' 'Hayıııırrr' diye ağlarsa. 'Peki sen bilirsin oğlum bir daha sofra kurmayacağım.' de. Israr etme ve yemeğinizi yiyin.
Her seferinde teklif et. Ivır zıvır verme. Saati geldiğinde yemek yiyenler yiyebilir de.
Ama 1-2 gün değil bir ay bir buçuk ay devam ettir. Sakin ol ve asla üstüne gitme. Mutfak masasına gizli gizli yiyebilmesi için sandviç vs. bırak. Çünkü inattır, anca bu şekilde yemek yiyebilir.
Bilmiyorum anne için zor. Ama benim halam otorite kurmuştu bana bu şekilde ve bu şekilde ben yemeye başlamışım. Bir psikolog yardımcı olabilir daha ayrıntılı şekilde.