Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaslar size beni çok üzen bi durumu paylaşacağım lütfen yardımcı olun nolur.Benim Allah bağışlasın 23 aylık kızım var 2 hafta sonra 2 yaşını doldurcak inşAllah.Ek gıdaya tam 6.ayında geçtik önce sebze sonra meyve sonra yoğurt şeklinde ve çatalla ezdim yemeklerini,blender,robot kullanmadım ki biraz taneli kalsın bu sayede çiğnemeyi öğrensin ama gelin görün ki kızım şimdi yemek yediğinde taneli gıdalardan tiksiniyo çiğnemek istemiyo diri diri yutunca haliyle tiksinip kusuyo.Şu an 16 dişi var 4 diş daha çıkarcak inşAllh Rabbimin iznitle azıları tamamlanmadı.Acaba azılarla çiğnerken zorlanıyo mu ağzında tutuyo büyüyo lokma 1 çorba kasesinin tamamı dolu değildi dün arpa şehriye çorbası içircektim 45 dk ben uğraştım yedirmek için kızım uğraştı yememek için.Nasıl ve ne yemek yedireceğimi şaşırdım.Bizim durumumuzda olan anneler okuyun nolur
Her katı gıdada mi yapıyor bunu yoksa sadece nohut k.fasulye mercimek gibi kabuklu gıdalarda mi kusuyor
Yemek konusunda zorlama ,açlığı uzun süre olursa yer belki hayatta kalacak kadar bile yeter kafanı takma
Her katı gıdada mi yapıyor bunu yoksa sadece nohut k.fasulye mercimek gibi kabuklu gıdalarda mi kusuyor
Her katı gıdada canım
Yeniyim de burda pek konumaçma
Yemek konusunda zorlama ,açlığı uzun süre olursa yer belki hayatta kalacak kadar bile yeter kafanı takma
1 gün hiç bişey yemedi ama yine aynı.Alerjisi sadece fındığa var onu da ezip vermiştim yüzünde kabarık kabarık kızarıklık olmuştu ordan anlamıştım
Yeniyim de burda pek konumaçma
1 gün hiç bişey yemedi ama yine aynı.Alerjisi sadece fındığa var onu da ezip vermiştim yüzünde kabarık kabarık kızarıklık olmuştu ordan anlamıştım
Konuyu 2 kere açmışım heralde telden açtım ama artık kusura bakmayın
Oğlumun doktoru fındık fıstık ve ceviz için 3 yaş ve sonrası demişti,şimdi versen bile sindiremez demişti ben daha yeni yeni veriyorum mesela
Doktora danıştin mi bazen yemek borusunda darlık olabiliyor ya da başka problem
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ben makinayız diyordum. Çiğne çiğne yut. Çiğne çiğne yut diye oynuyorduk.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Hic zorlama.elbet acikinca yiyecek.sonra o agizda tutma ogurme tukurme huylarini edinir .yemiyorsa uzerine gitme daha sonra dene
Bitanesinee Aşık
Kayıtlı Üye
2 yaşındaki çocuk yemeğini kendisi yer siz elinizde tabakla peşinden koşmayın demek ki yemek istemiyor istese naz yapıcak değil ya otursun sizle sofraya ne yiyebiliyorsa kendi istediği kadar istediği şeyi yesin
bu arada patates kızartması köfte makarna falan da mı yemiyor çocuklar sever ya genelde
11 aylık kızım ben ufak parçalara bölüyorum her yediğini. Bu şekilde yemeye alıştı. Büyük lokma olunca yutamıyo kusuyo. Kabuklu şeyleri soyarak veriyorum. Elma gibi sert meyveleri de rendeliyorum.
Onune koyun o kendi yemege calissin daha once denemediyseniz.benim oglana ben uzatsam hayatta yemez onune koyarim doke saca yer alisti artik eli de
Oğlumun doktoru fındık fıstık ve ceviz için 3 yaş ve sonrası demişti,şimdi versen bile sindiremez demişti ben daha yeni yeni veriyorum mesela
Doktora danıştin mi bazen yemek borusunda darlık olabiliyor ya da başka problem
Doktora danışamıyorum bulunduğum yer erzurumun hiç gelişmemiş bi ilçesi.Tek bi çocuk doktoru var gitmek zorunda kaldık doktor hakkında konuşmasam iyi olur o konuda da ayrı doluyum.Fındık bi daha vermedim ama cevizi şimdi robottan un ufak yapıp muhallebi yapıp içine atıyorum 1 tatlı kaşığı kadar.Allah korusun darlık varsa hangi tahlillerle anlar ki doktor ve dahiliye mi çocuk doktorumu bakar yemek borusuna
Onune koyun o kendi yemege calissin daha once denemediyseniz.benim oglana ben uzatsam hayatta yemez onune koyarim doke saca yer alisti artik eli de
Önüne koyuyorum 2 lokma yiyo geri kalan yerlere dökülüyo.Yere dökülmesi sıkıntı değil benim için su sabun herşeyi paklarda öylede yemiyo ki oyun yapıyo yemeği sadece