selam kızlar, 7.haftadayım bulantı kusma olmadı henüz Allaha şükür ancak tiksinme çok fazla var görünce duyunca aklıma getirince midem kötü oluyor. bu sebeple de hiçbirşey yiyemiyorum. sadece kuru ekmek yiyebiliyorum. eşim sorunca süt içtim yumurta yedim fln diyorum ama resmen açım dünden beri hiç birşey yiyemedim. Bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz ne yiyince iyi geliyor ne olur yardım edin...
selam kızlar, 7.haftadayım bulantı kusma olmadı henüz Allaha şükür ancak tiksinme çok fazla var görünce duyunca aklıma getirince midem kötü oluyor. bu sebeple de hiçbirşey yiyemiyorum. sadece kuru ekmek yiyebiliyorum. eşim sorunca süt içtim yumurta yedim fln diyorum ama resmen açım dünden beri hiç birşey yiyemedim. Bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz ne yiyince iyi geliyor ne olur yardım edin...
bende günde bir kere yiyerek duruyorum çoğu zaman,yemekler aklıma gelince midem ağzıma geliyor.Meyve yoğurt falan yemeye çalışıyorum gün içinde,onlardan vitamin alıyım diye :) bu şekilde idare edicem artık şu bulantılar geçene kadar,bulantıdan insan ne yemek lafına ne kokusuna tahammül edebiliyor biliyorum ama hiç diilse bi peynir ekmek,meyve yoğurt süt vs yemeye çalış,çubuk kraker ve naneli sakız biraz hafifletiyor bu arada
bende günde bir kere yiyerek duruyorum çoğu zaman,yemekler aklıma gelince midem ağzıma geliyor.Meyve yoğurt falan yemeye çalışıyorum gün içinde,onlardan vitamin alıyım diye :) bu şekilde idare edicem artık şu bulantılar geçene kadar,bulantıdan insan ne yemek lafına ne kokusuna tahammül edebiliyor biliyorum ama hiç diilse bi peynir ekmek,meyve yoğurt süt vs yemeye çalış,çubuk kraker ve naneli sakız biraz hafifletiyor bu arada
bende de aynı şeyler olmuştu ben o süreci daha çok karbonhidratlı yiyecekler geçirdim birde meyve.O dönemim yaza denk geldiği için bol bol karpuz yemiştim patates kızartması yada haşlaması püresi makarna börek ve ekmek beni rahatsız etmeyen şeylerdi birde muz sadece bunları yiyebiliyordum ona rağmen bile her gün kusuyordum.İki ay hemen hemen böyle devam etti sonra geçti.Zaten bebek bu dönemlerde o kadar minik ki senin vücudunda ki her şey yeterli oluyor bir şey yiyemedim diye telaş etmemek lazım.Doktorun zaten vitamin ve demir hapı veriyor kullanman için gerekli vitaminleri alıyorsun.Ama hakikaten bende aç gezmiştim sürekli makarna patates bulamıyordum çalıştığım için bende yapamıyordum denk gelirse yiyordum o kadar.Genelinde aç geziyordum kusmamak için :)
BNde cok uzun sure ac gezdim ... artik gozaltlarim koyulasmisti...eaim dayanamadi anneme birakti beni ... bes gun kadar kaldim ve birazcik toparladim ... senin gibi yemek denilmesi bile midemin altust olmasina yetiyordu... ben cacik falan yiyerek bi kac ay idare ettim .. ama genellikle yemeye calistim herseyden..hernekadar sonrasinda cikarsamda
ay ne güzel insanlar meyve falan yiyormuş... benim 2. gebeliğim ilkinde hatırlıyorum çubuk krakerle gezerdim midem bulanınca yarım çubuk atardım ağzıma geçerdi.. şuan çubuk kraker yiyorum ve gidip çıkartıyorum :| bi dikiş tutturamadım, en iyi pirinç pilavı geliyor midem bulana bulana yiyorum ama en azında 1-2 saat rahat ediyorum.. aç kalınca midem daha kötü oluyor gidip ya mide asidi ya da safra kusuyorum ki dün bu yüzden boğazım tahriş oldu 4 posta kustum bugün daha iyiyim makarna yedim ama hiç tutmuyor 1 saat sonra tekrar bulanmaya başlıyor.. ne yicemi şaşırıyorum kavrulmuş soğan kokusu duyunca öğürmeye başlıyorum ve burnum o kadar hassas ki açık camdan komşuların yemek kokularını alıyorum.. hepsine düşman oldum.. geçen gün bi patates yemeği yapiyim dedim zencefil falan eklerim mideme iyi gelir düşüncesiyle soğanı kızgın yağa atıp bi çevirdim hemen kapattım patatesleri atıp düdüklüde pişirdim kokusunu en az miktarda alayım diye.. gel gör ki yerken sanki sadece kavrulmuş soğan yemiş gibi hissettim :| tabi şimdi dolapta duruyor..
uzun lafın kısası; bana en iyi kahvaltılık ve pirinç pilavı iyi geliyor, yoğurt ve ya tuzlu ayranı zorla içiyorum faydası dokunsun diye ama hiçbirşeyi böyle severek bayıla bayıla yiyemiyorum.. bir tek geçen gün eşim su böreği almış onu sevdim söylim de yine alsın