Yemeklerim artık güzel olmuyor, döküyorum

tenesemisir

Her şey insanlar için
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2012
1.984
440
373
Son 1 senedir aktif olarak yemek yapıyorum, kendi karnımı kendim doyuruyorum. İlk zamanlar zorlansam da sonradan elim alıştı, çabuk ve güzel yemekler yapabiliyorum.
Ama son bi kaç seferdir yemeklerimi döküyorum :(
Önce kıymalı besamel soslu makarna yapayım dedim, içindeki her şey tazeydi. Kıyma gözümün önünde çekildi. Ama tadı çok kötüydü ve neyin kötü oldugunu bile kestiremedim. Normalde yaptıgım herşeyi nasıl görünürse görünsün yiyen, saglam bir mideye sahip bi insanım. Koku alma duygum da az oldugu için her şeyi yiyebilirim ben. Hayatında en fazla 5 kez kusmus biriyim. Neler neler yedim ama kusmadım. Ama o makarnayı yiyememiştim, döktüm.
Ezogelin çorbası yapayım dedim. Tahılları haşladım. Diger tarafta sogan ve salçayı kavurdum, sonra tahıllı suya ekledim. Blendırlayacaktım ama mikserim bozuk oldugu için yapamadım. Olsun yerim ben bunu dedim, ama yiyemedim, öylece döktüm. Aklıma gelince bile kötü oluyorum.
Yeşil fasulye yaptım en son. Normal bildigimiz yeşil fasulye, rendelenmiş domates, yarım sogan (korkudan soganın sadece yarısını koydum), tuz, su. Ne koktugunu bilmiyorum ama bişey kokuyor yiyemiyorum. Şimdi arkamda duruyor tencere. Bir tencere yeşil fasulyeyi nasıl dökeceksin diyecek kafamı çevirirsem. Çok utanıyorum, bakamıyorum fasulyelere :26:
Dün de kıymalı yogurtlu çorba yapayım dedim, allahım o kadar zor içtim ki o çorbayı. Kıyma tazeydi ama tadında ne var benim bu yemeklerimin ?

Bir daha asla ama asla kıyma almayacagım, kıymalı etli bişey yapmayacagım. Mide bulantılarım bana tövbe ettirdi ama yeşil fasulyemde ne var ne kokuyor sorun ne :14: Ne oldu benim yemeklerime ? Neden yiyemiyorum ? Utancıma kimseye de tattıramıyorum bu ne kokuyor diye :14:

Edit : Kullandıgım yagdan şüpheleniyorum. Cunku anneme gittigimde yemekleri kokladım, hiç bulantı olmadı, bayıla bayıla yedim hatunun yemeklerini :) Umarım yeni yag aldıgımda bu mide bulantıları bir son bulur.
Edit 2: Evet problem yagdaymış :) Bugun zeytinyagı ile pişirdigim nohut yemegi ile tanıyı koydum :)

Son düzenleme:
Koyun kiymasi aliyorsan o feci kokuyor yada kiymayi saklama kosullarinda cok onemli buzdolabinda bekletme buzluga koy, kullanmak icin cikarincada buzdolabina koy yavas yavas acilsin buzu. Evlimisin hamileliktede kokuyormus gibi olur ? Yesil fasulyede ben buzluktan cikarip pisirirkeen kokar sadece.onun disinda koktugunu bilmem

aşkum ya sorun sende olmasın ? hasta falan mısın acaba ağzının tadı bozuldu belkide..
Valla içim acıdı dökülen yemeklere.. :5:
neyse daha fazla için gitmesin ya kıyamam :26:

Koyun kiymasi aliyorsan o feci kokuyor yada kiymayi saklama kosullarinda cok onemli buzdolabinda bekletme buzluga koy, kullanmak icin cikarincada buzdolabina koy yavas yavas acilsin buzu. Evlimisin hamileliktede kokuyormus gibi olur ? Yesil fasulyede ben buzluktan cikarip pisirirkeen kokar sadece.onun disinda koktugunu bilmem
Koyun kıymasını yiyemem ama o kokuyu biliyorum, ayırdedebilirim. Koyun değildi. Kötü kokmuyordu, tazeydi zaten. Kasaptan aldım geldim pişirdim. Yeşil fasulyeyi temizleyip pişirdim buzluktan çıkarmadım. Hayatında hiç midesi bulanmamış bi insan olarak bu ögürme istegi bana da 'la hamile miyim' dedirtiyor ama hamile kalmadan önce bişeylee olması lazım :) Hiç öyle bi ihtimal yok yani :)

Cnk evliysen gebelik testi yap derim yada suphel durum varsa
Alıp yapıcam en sonunda :) Sanki hamilelik bulantısı gibi ama hamile olmak için öncesinden bişeyler olması lazım :)

aşkum ya sorun sende olmasın ? hasta falan mısın acaba ağzının tadı bozuldu belkide..
Valla içim acıdı dökülen yemeklere.. :5:
neyse daha fazla için gitmesin ya kıyamam :26:
Bebegim midem at gibidir aslında ama nazar mı degdi anlamadım, midemden rahatsızım galiba. Ama afedersin gegirme felan yok, şimdi makarna yedim. Gayet güzel yedim ama diger yemeklerdeki sorun ne anlamadım :14: bayramda annemin yemeklerini yiyeyim bakalım o zaman ne olacak..

Koyun kıymasını yiyemem ama o kokuyu biliyorum, ayırdedebilirim. Koyun değildi. Kötü kokmuyordu, tazeydi zaten. Kasaptan aldım geldim pişirdim. Yeşil fasulyeyi temizleyip pişirdim buzluktan çıkarmadım. Hayatında hiç midesi bulanmamış bi insan olarak bu ögürme istegi bana da 'la hamile miyim' dedirtiyor ama hamile kalmadan önce bişeylee olması lazım :) Hiç öyle bi ihtimal yok yani :)

Alıp yapıcam en sonunda :) Sanki hamilelik bulantısı gibi ama hamile olmak için öncesinden bişeyler olması lazım :)

Bebegim midem at gibidir aslında ama nazar mı degdi anlamadım, midemden rahatsızım galiba. Ama afedersin gegirme felan yok, şimdi makarna yedim. Gayet güzel yedim ama diger yemeklerdeki sorun ne anlamadım :14: bayramda annemin yemeklerini yiyeyim bakalım o zaman ne olacak..

evdekilerede tattırsaydın yemeklerini onlarada garip gelecekmiydi bakardın

benimde ilk aklıma gebelik şüphesi geldi ama belirtiler yok diyorsun..
onun dışında zaman zaman bana da oluyor, çok sevdiğim bir yemeği yiyemez olduğum zamanlar oluyor...bende geçen gün bir tava dolusu kuymak yapmıştım döktüm valla çok üzüldüm ama napıyım yiyemedim...
oysa bayılırım kuymağa, ama o gün yiemedim nedense..üzülme canım elinin ayarında sorun yok...metabolizma bazen değişebiliyor...

benimde ilk aklıma gebelik şüphesi geldi ama belirtiler yok diyorsun..
onun dışında zaman zaman bana da oluyor, çok sevdiğim bir yemeği yiyemez olduğum zamanlar oluyor...bende geçen gün bir tava dolusu kuymak yapmıştım döktüm valla çok üzüldüm ama napıyım yiyemedim...
oysa bayılırım kuymağa, ama o gün yiemedim nedense..üzülme canım elinin ayarında sorun yok...metabolizma bazen değişebiliyor...

Normal diyorsun yani ? ay cesaret edemiyoum artık yemek yapmaya
Kullandıgım yagı değiştireyim bir de, umarım faydası olur

yağ olarak ne kullanıyosun bazı zeytinyağları çok ağır kokuyo tereyağlarıda keza...
salçana yağına dikkat et ..et aldığın yeri değiştir bakalım illaki vardır bi bozuk ürün

yağ olarak ne kullanıyosun bazı zeytinyağları çok ağır kokuyo tereyağlarıda keza...
salçana yağına dikkat et ..et aldığın yeri değiştir bakalım illaki vardır bi bozuk ürün

ayçiçek yagı kullanıyordum ama atıcam o yagı

Annemin yaptıgı salçayı kullanıyorum. salçada problem olsa annemin yemeklerini de begenmezdim.

Bulaşık makinası ile ilgili bir problem olabilir mi ya ? Tablet deterjan kullanıyoruz...

Bugun zeytinyagım ile nohut yemegi pişirdim. Çok güzel olmuş ellerime sağlık :nazar:
Demek ki sorun yagdaymış, nihayet problemi çözdüm :)

Back
X