söylemesi ayıp yemeklerim çok beğenilir.benim verebileceğim püf noktaları şu;
1)sarımsak vazgeçilmezimdir,sebze yemeklerinin geneline(taza fasülye,börülçe,barbunya vs...)mezelere,yaprak sarması ve dolmaya,tarhana çorbası ve sebze çorbasına mutlaka sarımsak koyarım.yemekleri inanılmaz derecede lezzetlendiriyor.
2)yukarıdada belirttiğim gibi tarhana ve sebze çorbası yapacaksam önce tereyağıyla 3 diş sarımsağı kavuruyorum,sonra az kuru nane ve pul biber ekleyip diğer çorba malzemelerini öyle ekleyip çorbamı yapıyorum.
3)bulgur pilavı yapacaksan sebzeli yap,püf noktası tereyağ ve tavuk suyudur.ben önce soğan ve yeşil biberi bol tereyağında kavuruyorum,sonra rendelenmiş domates ve az salça ilave diyorum,kokusu çıkınca bulguru ilave edip tavuk suyu(yoksa 2 adet tavuk bulyon)az pulbiber ve fesleğen koyup kapaklıyorum,enfes oluyor.
4)ve pilav,makarna,kızartma,çorba dışında tüm yemeklerimde zeytinyağı kullanıyorum,hatta annem kızartmayı da zeytinyağında kızartıyor,güzel oluyor ama ben zeytinyağıma kıyamıyorum o ayrı.
5)neyse kısacası,pilav,makarna gibi yemekler bol tereyağlı lezzetli oluyor,sebze yemekleride zeytinyağlı ve sarımsaklı lezzetli oluyor.
6)en önemlisi ise yemekleri az suyla yaparım,yemeğin suyunu koyup su kaynadıktan sonra ocağı en kısık ayara getirip pişiririm yemeği,yemeğin kısık ateşte pişmesi önemli.
7)birde unutmadan bunu yeni öğrendim sende dene istersen karnıyarık yapacaksan malzemesinin içine azıcık kekikte koy çok yakışıyor,ben bilmiyordum güzel oluyor.