Doğuma Hazırlık Yeni alınan biberonlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar

Yeni alınan biberonlar emzikler falan neyle nasıl yıkanır? Arkadaşım domestosla elde yıka sıcak suyla dedi ama bana mantıksız geldi zararlı olmaz mı? Bulaşık makinesinde normal tabletle yıkasam olmaz mı sadece bebek eşyalarını koysam o yıkamada? Eğer bulaşık makinesi yıkamak için uygunsa biberonları yıkamadan önce bir kez boş çalıştırmalı mıyım?

Eşyaların üzerinde zaten yazıyor nasıl dezenfekte etmek gerektiği. 5-15 dk saf su yada sirkeli suda kaynatmak yeterli. Ayrıca bebek eşyalarının yüzde 90 ı makinada yıkamaya uygun değildir. Domestos ne alaka hem olur mu öyle şey. Sirke en iyisi yenebilir bi temizlik maddesi üstelik.

Bol suda kaynatın domestos felan sürmeyin sakın. Sirke ve karbonatla dezenfekte edebilirsiniz.

Domestosu öneren arkadaşını pek dinleme en iyisi sen.

DeterJan hele hele domestos v.b şeyler kesinlikle kullanmayin emzik biberon gibi seylerde sadece kaynatın

Bulaşık makinasının deterjan gözüne sirke koyup yıkasam olur o zaman 20dk lık programda

Elde yikamak zor mu gelio. Ille de bulasik makinasina atsam mi diosunuz. Kaynamis suyun icine koyun 10dakika bekletin tamamdir. Biberona camasir suyu kullanmak ne mantik anlamiorum..

Bulaşık makinasının suyunun ısısıyla elde yıkadığının ısısı arasında fark var, elde o kadar ısıyla yıkanmaz da ondan.

Bulaşık makinasının suyunun ısısıyla elde yıkadığının ısısı arasında fark var, elde o kadar ısıyla yıkanmaz da ondan.
Olmaz sonuçta parlatıcı var tuz var makinada onları da mı boşaltacaksın ayrıca sirkeyle tencereye suyu koyup ocağa koymak gerek yani bunun usulü budur. Bebek doğduktan sonra kullanırken de belli aralıklarla bu işlemi yaparak temizlemen gerekiyor.

Domestosla biberon mu yıkanırmış.:KK57::deli:
Ocakta kaynatın zaten üzerinde yazıyor nasil yıkanacağı.
O arkadaşınızı da birdaha dinlemeyin en iyisi.:skandal:

Kaynamış suyla dezenfekte etmen yeterli sirkede mantıklı yada bu işler için özel deterjanlar la elde yikayabilirsiniz Domestos zehir dir ve gıda ile ilgili hiçbir üründe kullanılmaz

Bir tane deterjan gibi bir şey aldım bugün Nuk mu ne. Ama vazgeçtim kullanmıycam kaynar su + sirke yapıcam teşekkürler

Canım sıkıntı da burda zaten. Plastikten olan o biberon sıcak suyun etkisiyle deterjani iyice yer. Içine hapseder. Normal plastik malzemele bile makineye atması tehlikeliyken sen bebek ürünlerinden bahsediyorsun. Sakın...
Kaldı ki uzmanlar çamaşır suyunu kapağını açmadığın halde dolapta bekleşen bile tüm evi sağlık açısından olumsuz etkiledini söylerken.....
O arkadaşın çok cahilmis.
Ya sade suyla kaynar ya da sadece sirkeylr yika durula. Işlem tamam.

selam kızlar

Yeni alınan biberonlar emzikler falan neyle nasıl yıkanır? Arkadaşım domestosla elde yıka sıcak suyla dedi ama bana mantıksız geldi zararlı olmaz mı? Bulaşık makinesinde normal tabletle yıkasam olmaz mı sadece bebek eşyalarını koysam o yıkamada? Eğer bulaşık makinesi yıkamak için uygunsa biberonları yıkamadan önce bir kez boş çalıştırmalı mıyım?
Domestos mu!! kaç yüz litre suyla temizlenmiyor. Evde bile kullanmamak lazım aslinda ben tuvalet banyoda az şekilde kullaniyorum .. hiç kullanmamak lazım işin asli

bazı biberonlar kaynatmaya da müsait değil. biberonların kutularında nasıl temizlenmesi gerektiği yazıyor.. bemim aldığım biberonun bir tanesi kaynatılabilir diğeri sadece ılık suyla yıkamak gerekli diye yazıyor. hepsi farklı.. cam biberonlarda direk sıcak suya koymak biberonun kırılmasına sebep olabiliyor yavaş yavaş kaynayarak sonra dokunmayıp soğıtarak temizlenmeli. çok biberon kırdım ben öyle.. asla ama asla domestos gibi şeyler de konmamalı..

selam kızlar

Ben elde yıkmayı düşünüyorum. Ve sıcak suda sirkeyle bekletmeyi.

Back
X