Doğuma Hazırlık Yeni anneden gebelik ve sonrası için öneriler...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çok güzel bilgiler vermişsiniz benim gibi ilk çocuğu olacaklar için güzel bilgiler.Aslında pek çok şey vardı kafama takılan ama şuan için unuttum o da diş ağrım yüzündenn:14:

aynen hislerime tercüman olmuşsunuz doğum çantası bile hazırlarken abartanları gördüm altı üstü bi gece hastanede kalıncak en önemli olan sağlıklı olarak bebeğine kavuşup verimli şekilde emzirmeye odaklanmak gerekiyo gerisi hikaye herşey zaten zamanı gelince alınıyoda yapılıyoda...

Canım çok teşekkürler ilk anne olanlara gerçekten özel tiyolar var içerisinde çok faydalı olucaktır emeğine sağlık.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Okuduğum bu tür konuların içinde en mantıklısıydı. Uzun uzadıya yazılmış ihtiyaç listelerinden uzak, gerçekci bir konu olmuş. :46:
Benim merak ettiğim birkaç şey var.
*Bebeği kundağa sarmak doğrumudur?
*Emzirme sütyeni diye satılan sütyenler ne kadar kullanışlı? Özellikle şu tam göğüs ucu kısmından açılır olanlar?
*Sanırım sizde yaz mevsiminde doğum yapmışsınız. Rabbim nasip ederse benimde haziran gibi olacak. Yazın doğum yapmanın avantajı yada dezavanatajı varmı? Hem bebek için hemde bizim için? Özellikle sıcak bir mevsim olduğu için soruyorum :)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Okuduğum bu tür konuların içinde en mantıklısıydı. Uzun uzadıya yazılmış ihtiyaç listelerinden uzak, gerçekci bir konu olmuş. :46:
*Emzirme sütyeni diye satılan sütyenler ne kadar kullanışlı? Özellikle şu tam göğüs ucu kısmından açılır olanlar?
*Sanırım sizde yaz mevsiminde doğum yapmışsınız. Rabbim nasip ederse benimde haziran gibi olacak. Yazın doğum yapmanın avantajı yada dezavanatajı varmı? Hem bebek için hemde bizim için? Özellikle sıcak bir mevsim olduğu için soruyorum :)

bahsettiğin emzirme sütyeni bebeklerin dokunmasına fırsat vermiyor normalde bebkler memeyi tutarak kendilerini annelerinin hala bir parçası gibi hissedip güven duygusunu geliştiriyor... anne içinde uygunsuz oluyor emzirme sütyenleri etrafımdaki hiç bir emzirenin ay çok rahat al kullan dediğini duymadım hatta şuan 2 aylık bir yeğenim var ablam asla o sütyenlerden alma diyor bende ilk başta sırf pamuklu olanların kullanılabileceğini düşnüyordum hatta bir tane aldım denemek için benim 20.haftadan beri göğsümden süt geliyor ve ıslak kalınca çatlamaya sebep oluyor pamuklu olduğu için belki çözüm olur diye düşündüm ama berbat bir sütyen aşırı derecede şekilsiz gösteriyor dikişleeri göğüs ucumu acıttı boşa gitmiş bir para oldu bir daha asla almayı düşünmüyorum... sütyen olarak önden kopçalı olanlar ya da dikişsiz sporcu sütyenleri düşünüyorum ben...

bahsettiğin emzirme sütyeni bebeklerin dokunmasına fırsat vermiyor normalde bebkler memeyi tutarak kendilerini annelerinin hala bir parçası gibi hissedip güven duygusunu geliştiriyor... anne içinde uygunsuz oluyor emzirme sütyenleri etrafımdaki hiç bir emzirenin ay çok rahat al kullan dediğini duymadım hatta şuan 2 aylık bir yeğenim var ablam asla o sütyenlerden alma diyor bende ilk başta sırf pamuklu olanların kullanılabileceğini düşnüyordum hatta bir tane aldım denemek için benim 20.haftadan beri göğsümden süt geliyor ve ıslak kalınca çatlamaya sebep oluyor pamuklu olduğu için belki çözüm olur diye düşündüm ama berbat bir sütyen aşırı derecede şekilsiz gösteriyor dikişleeri göğüs ucumu acıttı boşa gitmiş bir para oldu bir daha asla almayı düşünmüyorum... sütyen olarak önden kopçalı olanlar ya da dikişsiz sporcu sütyenleri düşünüyorum ben...

Anladım... Peki bahsettiğin şey şunun gibi bişeymi?
$bebek-emzirme-sutyen-modelleri-11.webp

*bebeği kundağa sarmak çok yanlış birşey canım.hem fiziki hem de psikolojik olarak bebeğe zarar veriyor.bebeğin rahatça vücudunu hareket ettirmesi gerekir.
*emzirme sütyeni hiiiiçbir işe yaramıyor.
*ben daha önce mayısta doğum yapmıştım.yaz kadar sıcak değildi tabi.ama lohusayken insanı ara ara çok yoğun bir ter basıyor.insan yanıyor sürekli sonra arada üşüme de geliyor.değişik bir duygu.yazın bu konuda biraz zor olacağını düşünüyorum.insan gerçekten terler.bebek için dezavantaj pişik.bebekler çabuk pişik oluyor.her alt değiştirmede pişik önleyici sürülmeli.ıslak mendil kullanılmamalı.ıslak pamuk kullanıp sonra da iyice kurulanmalı.
avantaj da şu olur.doktor kontrolü için falan ilk doğduğu günler dışarı çıkarmak gerekiyor.kış olsa ne kadar sıkı giydirsen de insan hastalanır diye korkar.yazın hiç değilse o kadar olmuyor.

cok güzel yazmışşsın olması gerekenleri eline sağlık... zaman kısaldıkça heyecan basıyor benide :))

Merhaba! Kundağa sarmak konusu, saracağın kundağa göre değişir. Eskilerin sıkı sıkıya kundaklamaları, bebeklerde kalça çıkıklığı yapıyor diye okumuştum. Ama bebek mağazalarında bile satılan kundaklar var (Mothercare). Belki görmüşsünüzdür. (Aşağıya resmini eklerim.) Onlar farklı. Ayrıca sadece kundak yapmak için satılan ince bebek battaniyeleri var. Onlar da kullanılabilir. Bazı bebekler kundaktan hoşlanmazlarmış. Ama eğer bebek rahatsızlık duymazsa, kundağı sarılması ona güvenlik hissi verirmiş. Bir de bebekler ellerini, bacaklarını kontrolsüz salladıkları için, kendi kendilerini uyandırabiliyorlar. Bunun için de geceleri kundaklamak bence yararlı olabilir. Ben bazı geceler yaptım. Yararını gördüm.

Bildiğim kadarıyla emzirme sütyenleri penye oluyor. Yani kalın değil, ayrıca ortasından dikiş çizgisi geçiyor falan. Yani göğüs pedi kullanmaya elverişli değil. Ayrıca giysi dışından da güzel görünmüyor. Ben desteksiz kalın sütyenlerden kullanıyorum. Tabii göğüs pedi de. Memnunum.

Yazın doğum yaptım, evet. Yani gebeliğin son zamanlarında ödem olayı sıcağın etkisiyle fazla oluyor. Ayrıca bence lohusalıkta kişi kendini daha sıcak hissediyor. O açıdan ben biraz rahatsız olmuştum. Ama bebek açısından iyiydi. Ben çok sıcak bir yerde oturmuyorum zaten. Bebek için de sıkıntı yaşamadık. Yani en azından soğuk alma korkumuz yoktu.

Eki Görüntüle 555308

canım bu emzirme sütyeni diye satılıyor zaten ve çok kullanışsız diyorlar normal şu penye sütyenler oluyorya dikişsiz falan bir onları tavsiye ediyorlar bir de önden kopçalı sütyenleri kullanmanın daha uygun olduğunu söylüyorlar resim eklemeyi bilmiyorum ama link vereyim

Yeni İnci 2001 - Sporcu Sütyeni 2001
Lady Eleni Önden Klipsli Push Up Sütyen örnek olsun diye koydum fiyatları markası nasıldır bilmiyorum...

tecrübeni bizlerle paylaşıp yol gösterdiğin için teşekkür ediyorum ve söylediklerinin bazılarına da katılıyorum.ama yazdıklarını bi anne adayı olarak biraz sert buldum.yani gerçekçisin ama bence annelikte biraz da duygusallık olmalı. bir canlı,canından bi parçaya sahip olacağız inşallah ve bence her şey anlattığın kadar basit ve sıradan olmamalı özenilmeli abartmamak lazım tabi ama o kadar da "aman ya her türlü büyür" havasında olmamalı.bu benim fikrim tabi.

Eki Görüntüle 555308

ben bu emzirme sutyenini beğendim,göğüs ucunu rahatsız edecek şekilde önünde dikişleri yok,üstelik bebeğin memeye tamamen dokunabilmesi için göğsü tam olarak açıkta bırakıyor,bu güzel bir ayrıntı.bazı emzirme sutyenlerinin sadece meme ucu kısmı açık onlar bencede hoş değil.

Back
X